luni, 11 mai 2015

#33aniînbalon. Sarbatorita in varful copacilor



"Atunci cand iti doresti ceva cu adevarat, tot Universul comploteaza la realizarea dorintei tale!". Vorba asta pe care noi, de cele mai multe ori, o spunem la misto, in ideea de a face haz de necazul unei dorinte absurde care nu ni se va indeplini niciodata, ascunde un mare adevar, dragilor! Si va spune asta o persoana care si-a vazut materializate dorinte despre care credea ca vor ramane la stadiul de ganduri frumoase pentru totdeauna. Nu (mai) subestimati niciodata puterea gandului si aveti incredere ca daca va doriti ceva din tot sufletul este imposibil sa nu se intample! Asa a fost aniversarea mea in balon! :) Vineri, pe 8 mai, am implinit 33 de ani si am avut parte de o supersupriza, care va ramane pentru totdeauna drept una dintre cele mai frumoase din viata mea!


De cand ma stiu, i-am admirat pe cei usor mai curajosi decat media care escaladeaza varfuri de munti, zboara cu parasuta, parapanta si alte obiecte cu aripi care se afla mult deasupra pamantului, care pleaca in jurul lumii pe bicicleta sau in balon sau care practica diverse sporturi ce implica multa adrenalina. I-am admirat cu invidie pentru ca mi-ar placea sa le pot calca pe urme, dar nu am nimerit in contexte de asa natura. Cand a fost nevoie sa ma dau cu tiroliana am facut-o! Cand toata lumea a sarit de pe feribot in apa care depasea 20 de metri, am sarit si eu. Cu colacul. Ma catar prin copaci, pe dealuri abrupte, plec pe jos de la Sinaia la Busteni, ocolesc Herastraul de doua ori intr-o seara (sport extrem pentru multi, avand in vedere ca o tura are 5 km), nu ma dau inapoi cand este vorba de o provocare de genul acesta.
Este drept ca nu inghit sabii sau foc si nici nu-mi pun serpi dupa gat, dar nici nu ma consider o domnita de pension care flutura delicat genele cand vede o bicicleta.
Asta vara mi-am facut curaj si am facut parasailing! A fost senzational!!! M-am hotarat sa incerc parapanta abia in penultima zi de concediu cand nu mai stateam foarte bine cu banii si am lasat-o pentru vara viitoare.
Iar vineri am petrecut o ora in balon!
In balonul ala care zboara pe cer, asa cum le-am spus tuturor celor care m-au sunat in timpul ala si ma tot intrebau "Cum adica esti in balon? Ce balon?" :))
A fost un moment pe care n-o sa-l uit niciodata si sunt mai mult decat hotarata sa repet experienta!
Vara trecuta, cand am vazut cat de wow poate fi zborul cu parasuta prinsa de barca, mi-am dorit sa zbor si cu balonul.
De fapt, mi-am dorit sa urc intr-un balon de cand eram mica si am citit cartea lui Jules Verne, "Ocolul pamantului in 80 de zile" si mai apoi am vazut filmul cu acelasi nume. Pe vremea aia eram invidioasa si pe personajele de desene animate care urcau in balon! :))
Mi-am dorit, dar nu am crezut niciodata ca voi urca in cosuletul unui balon!
Puteti sa radeti de mine, dar pana de curand nici nu stiam ca se poate zbura cu balonul in Bucuresti!
Dar s-a intamplat!
Cand am mers la evenimentul Marionnaud de acum doua saptamani si am fost rugata, la intrare, sa completez un biletel pentru tombola, premiul fiind un zbor cu balonul, am avut lacrimi in ochi. Am completat maxim emotionata biletelul, am pus si o inimoara langa numele meu si AM STIUT ca o sa castig! Eram prea aproape de indeplinirea acestui vis al meu pentru ca Universul sa mi se impotriveasca!
La finalul petrecerii, Valentina Pelinel a extras numele norocosului care va urca in balon. Nu am fost eu! A castigat Luminita Iliescu, prietena mea de la boncafe,ro. Mi-a parut rau pentru mine, dar m-am bucurat sincer pentru ea. Am zis ca daca nu voi zbura eu, macar va urca in balon o persoana pe care o cunosc si care imi va povesti cum a fost aceasta experienta inedita. Luminita plecase intre timp de la petrecere, dar am anuntat-o imediat, pe Facebook, ca ea este marea norocoasa. Si am avut un zambet fix pana la urechi cand ii scriam "Ai castigaaaaaaaat!!!!!!!".
Abia asteptam eu sa zboare si sa-mi spuna cum a fost! Am avertizat-o ca este obligata sa faca multe poze si filmulete, asa incat sa zbor si eu prin ochii ei! :)
Au trecut cateva zile si Luminita imi spune ca ea nu crede ca are curaj sa urce in balon si ca ma trimite pe mine in locul ei, daca imi doresc asta! Mi-ar fi placut acum sa va pot transmite si audio acest mesaj, asa incat sa va repet "Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa"-ul pe care l-am scos, de am trezit tot blocul! :))
Si mai stiti ceva? Mi-au dat lacrimile de fericire! Peste 3 zile era ziua mea, Luminita nu stia asta atunci cand mi-a oferit zborul ei, iar eu deja primisem cel mai frumos cadou ever!
De-o viata imi doream sa urc in balon, iar de ceva timp visam sa fac ceva special in ziua in care implinesc 33 de ani! Iar ceva mai special decat aniversarea in balon nu avea ce sa mi se intample!
Toate s-au legat snur! Totul s-a rezumat la "asa a fost sa fie"!
Cand i-am spus Anei de la agentia Pastel ca mi-ar placea sa zbor vineri, chiar de ziua mea, am simtit-o usor sceptica pentru ca vremea se schimba de la o ora la alta, iar in conditiile astea plimbarea noastra a stat sub semnul intrebarii pana in dimineata de vineri. De fapt, ora de intalnire cu John Istrate, cel care avea sa piloteze balonul (si pe care il gasiti pe www.johnbalon.ro) a fost 16.00, iar noi am urcat in balon abia doua ore si un pic mai tarziu pentru ca vremea se schimba de la un moment la altul. 
Dar am stiut ca vom zbura! Pur si simplu am stiut! :)
Toate s-au petrecut snur, asa incat eu sa fiu acolo langa balon, fix pe 8 mai si nu era de acceptat ideea ca nu voi zbura! :)
Si cand intr-un final, John a dat OK zborului, a umflat parasuta si ne-a facut semn sa ne urcam repede in cos, m-am bucurat pana la lacrimi, dar le-am tinut bine ascunse, doar implineam 33 de ani, nu se cadea sa miorlai pentru un lucru poate banal pentru ei, avand in vedere ca zboara din '90 si ceva! :)
Si incet-incet am simtit cum ne ridicam in aer, cum plutim, cum zburam si ne inaltam tot mai sus si mai sus! Si copacii deveneau tot mai mici! Si masinile, si casele, si drumurile se transformau in linuite si punctulete!
Pentru un plus de adrenalina, cand am trecut pe deasupra unei paduri, John a coborat balonul atat de jos, incat am sters varfurile copacilor cu fundul cosuletului! A fost wow! :)
Am vazut de sus caprioare si am auzit cucul cantand in padure!
Este o liniste incredibila acolo sus! Eu credeam ca este vant si frig, ca nu se intelege om cu om, ca este curent si ca parul este spulberat in toate directiile, ca-n decapotabila! :) Nici vorba! Este atat de linist si de calm si balonul zboara atat de lin incat poti aplica fara cusur mascara!:)
Mi-a placut la nebunie!!!
Aterizarea a fost si ea perfecta, fix acolo unde s-a dorit, asa cum s-a dorit!
Trebuie sa va spun ca, spre deosebire de parasuta pe care o poti controla, balonul zboara acolo unde il duce vantul! Nu poti sa-i stabilesti dinainte traseul, insa poti sa controlezi aterizarea cu ajutorul gazului pe care trebuie sa stii exact cand il aprinzi si cat nu, in functie de altitudinea la care vrei sa ridici balonul sau cand doresti sa-l cobori! Nu este deloc o chestie usoara si trebuie sa fii un pilot tare experiementat sa reusesti un zbor lin si o aterizare perfecta, pentru ca exista riscul sa se rastoarne cosuletul daca aterizezi prea brusc si sa ranesti pasagerii!
Din fericire, John mi-a inspirat incredere din primul moment in care l-am intalnit!
Iti transmite ca stie exact ce face si ca totul va fi bine!
Si a fost!
Si iti multumesc inca o data, domnule John Balon :) pentru ca ai facut tot posibilul sa-mi indeplinesti aceasta dorinta chiar de ziua mea, ca ai avut rabdare cu vremea si ai asteptat sa treaca norii si ca nu ai strans lucrurile imediat ce s-a innorat! Si ca ne-ai oferit un zbor extrem de placut, ca ai fost relaxat si ne-ai insuflat si noua lucrul asta, ca ne-ai adus cu bine pe pamant si ca mi-ai oferit un pahar cu sampanie la final, dimpreuna cu diploma prin care mi-au acordat titlul "Contesa de Teghes sarbatorita in varful copacilor"! :)

















Si fata mea fericita de la finalul zborului! :)
Va multumesc tuturor celor care ati facut posibila indeplinirea dorintei mele!

PS: daca doriti sa-mi calcati pe urme si sa traiti o experienta senzationala sau daca vreti sa oferiti aceasta sansa cuiva drag, un cadou absolut memorabil, il gasiti pe John pe:
sau pe Facebook, AICI !



Claudia spunea...

La muuuulti aaaaani pentru frumoasa ta varsta si felicitari pentru indeplinirea dorintei tale, atat de curajoase!
O saptamana cu multe impliniri sa ai !

delia spunea...

la muuuuultiiiii aaaaaniiii!! Sa fii fericita, sanatoasa si norocoasa.!!! Ne poti spune cat ar costa cu aproximatie o calatorie cu balonul?? Am intrat pe site si nu gasesc.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search