vineri, 14 august 2015

Ene, de cand te asteptam sa vii pe la gene!



In ultimii doi ani minus ultimele trei saptamani am avut clar impresia ca s-a scurtat ziua! Ma indoiam serios ca mai are 24 de ore pentru ca nu reusesc sa termin tot ceea ce-mi propuneam sa fac intr-o zi, de altfel aceleasi chestiuni pe care acum doi sau trei ani le bifam fara probleme. Si din aceasta cauza, a permanentei crize de timp, mi-am redus ratia de somn. Asta insemnand ca m-am chinuit sa raman treaza pana la ora 2.00 sau 3.00 sau chiar 4.00, pentru a-mi indeplini planurile din ziua cu pricina.



O perioada, doar, am intentionat eu. Problema a aparut atunci cand creierul meu s-a obisnuit cu acel orar si nu mai reuseam nicicum sa adorm. Pe termen lung, asadar, aceasta proasta decizie a mea s-a dovedit principalul meu inamic. Indiferent cata cafea si ceai negru beam, eram tot timpul somnoroasa si obosita si fara chef de nimic si lipsita de energie si... si.... Numai "si"-uri care imi compromiteau serios orice demers cotidian, de la simplul drum spre serviciu, intalniri diverse de peste zi si pana la bifarea treburilor casnice (aspirat, una, alta) sau randamentul profesional. 
Ma simteam foarte obosita si cu toate vitaminele pe care le luam, situatia nu se schimba si asta pentru ca nu reuseam sa dorm mai mult de trei ore pe noapte.

Situatia a inceput sa ma ingrijoreze si mai tare atunci cand semnele programului meu haotic de odihna au inceput sa se vada pe chip, cand nici un fond de ten nu-mi acoperea cearcanele, aveam o mina trista, chef de nimic, pleoapele bune de proptit in scobitori, iar parul incepuse sa cada si el din cauza acestui stres.


Mi-am cumparat ceai de tei, dar in afara gustului placut, nu ma ajuta cu nimic! Am inceput sa iau suplimente alimentare cu melatonina si diverse alte astfel de produse pe a caror cutie scria "Somn usor". Foarte putin si-au facut efectul in cazul meu!

Apoi a venit canicula si a accentuat si mai rau starea mea de extenuare psihica! Efectiv ma simteam la pamant! Ajunsesem sa invidiez oamenii care alergau in parc, pe cei care mergeau la sala, pe fetele care se ocupau atat de bine de bloguri sau pe prietenele care inca zambeau dupa o zi de munca. Eu eram mereu obosita! Mi-am cumparat inclusiv suplimente pentru protectia si regenerarea ficatului, mi-a spus o farmacista ca s-ar putea sa-mi fie de folos! Putin spre deloc!

Si intr-o zi gasesc pe birou, cand ajung la serviciu, o punguta in care se aflau doua cutiute pe care scria Sedivitax. Nu stiam ce sunt. Mai apoi am vazut scris si Aboca. Acest brand imi este familiar pentru ca nu doar o data am folosit produse de sub umbrela sa. (ps: au niste bomboane foarte eficiente pentru tuse)



Si asa a inceput somnolizarea mea cu ceai si capsule Sediviax! :)

Primul ceai, care are in compozitie roinita, musetel si floarea pasiunii, l-am baut pe la un 11.00 seara, am luat si doua capsule Sedivitax, care au in compozitie valeriana, roinita, floarea pasiunii si mac californian, iar o ora mai tarziu deja mi se inchideau ochii de somn. Poate pentru unii dintre voi este o ora normala sau chiar tarzie de somn, insa pentru mine, care nu adormeam inainte de 4.00, era wow!

Si am dormit, asadar, de la miezul noptii pana la ora 9.00, asa cum nu mi se mai intamplase de mai bine de jumatate de an!

Au trecut trei saptamani de atunci si dorm cel putin 7 ore pe noapte, ba chiar mi s-a intamplat in vacanta, unde ma luptam cu valurile toata ziua, sa dorm si 10 ore! Ma simt muuuuult mai bine, am alt tonus, sunt mai putin agitata si obosita! M-am apucat si de sport intre timp, merg mult pe jos, citesc mai mult, scriu mai mult si nu ma mai simt atat de extenuata psihic. Ma odihnesc, in sfarsiiiiit! Ah, si nici nu mai visez urat!

Nu stiu daca are vreo legatura, dar in perioada mea de insomnii groaznice, atunci cand nu reuseam sa inchid ochii, visam foarte urat! De cand am un somn linistit, au incetat si cosmarurile!


CUM SA VA EVALUATI CALITATEA SOMNULUI



Calitatea somnului ar trebui evaluata in conformitate cu mai multi parametri obiectivi si subiectivi, care la randul lor depind de calitatea vietii in timpul zilei, cat si in timpul noptii.

Indicatori nocturni:


- calitatea somnului
- numarul de ore de somn
- timpul necesar pentru a adormi
- numarul de treziri nocturne

Indicatori diurni:

- calitatea timpului petrecut fara a dormi ziua (dificultatea mentinerii in stare de veghe si entuziasmul cu care se realizeaza sarcinile zilnice)
- dificultatile de concentrare
- starile anxioase
- starea generala de spirit


DE CE SA INCERCATI SEDIVITAX


Sedivitax actioneaza asupra calitatii somnului, asupra duratei acestuia si asupra cauzelor diurne care pot fi baza acestei probleme, intrerupand cercul vicios care are loc in momentul in care avem un somn agitat si acumulam stres si oboseala in timpul zilei.
Prin eficacitatea demonstrata de studii clinice, Sedivitax amelioreaza considerabil simptomele cauzate de stres si favorizeaza un somn linistit si odihnitor. Multi factori legati de activitatile cotidiene influenteaza crearea unor conditii de stres, iar in perioada de vara tulburarile de somn sunt si mai frecvente. 
Disconfortul termic sau schimbarea mediului si a rutinei zilnice in vacante sunt cauze des intalnite ale insomniilor.
Ingrediente:

- capsule si picaturi pentru adulti: Floarea pasiunii, Roinita, Valeriana, Mac Californian
- ceai pentru adulti si sirop pentru copii: Floarea pasiunii, Roinita, Musetel
- formula 100% naturala, fara gluten, aditivi sintetici, conservanti sau coloranti.

Substantele active din formula Sedivitax au o actiune completa asupra disfunctiilor somnului:

- Favorizarea somnului si a relaxarii
- Stimularea secretiei de serotonina, cu efect direct asupra starii de spirit si a celei anxioase
- Reducerea excitarii sistemului nervos central
- Actiune benefica asupra atentiei si a memoriei


Pe langa toate actiunile benefice asupra organismului, plantele medicinale din compozitia Sedivitax prezinta urmatoarele avantaje:

- Nu dau dependenta

- Nu altereaza calitatea somnului

- Nu cauzeaza somnolenta dimineata, nu afecteaza starea de veghe si nu reduc capacitatea reflexelor si a vederii

- Nu prezinta efecte secundare sau interactiuni cu alte substante, prin urmare pot fi administrate inclusiv persoanelor care urmeaza un tratament medicamentos pentru alte afectiuni, copiilor sau adolescentilor.

***

Testele clinice efectuate asupra formulei Sedivitax picaturi demonstreaza eficienta acesteia in ceea ce priveste:

- indicatori nocturni:

> cresterea cu 60 minute a timpului mediu de somn,
> reducerea cu pana la 60 minute a timpului mediu necesar pentru a adormi,
> imbunatatirea calitatii somnului,
>reducerea episoadelor de trezire in timpul noptii

- indicatori diurni:

> imbunatatirea calitatii vietii din timpul zilei (ex. entuziasm in timpul realizarii activitatilor zilnice)
> reducerea anxietatii
> reducerea somnolentei din timpul zilei
> reducerea starii de tristete, a pesimismului si a altor parametri care definesc starea de spirit


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search