Sunt un Taur din cale afara de pofticios, dar foarte selectiv cu mancarea! Adica, as manca orice, dar cu o singura mica-mare conditie: sa arate bine pentru ca astfel imi inspira increderea necesara sa gust. Mai mult decat orice-ul dulce, pe care incerc sa-l pozez mai mult decat sa-l savurez, pana cand nu mai pot lupta cu pofta si mananc pana uit masura, ador painea cu coaja crocanta si derivatele (covrigi, saratele, produse de patiserie). De aceea, cand am ajuns, zilele trecute, la mic dejunul aniversar Le Grenier à Pain am avut impresia ca sunt in Rai! Asa frumuseti si bunatati mai rar mi-au trecut pe dinaintea ochilor. Spun "frumuseti si bunatati" pentru ca mancare frumoasa am mai vazut, insa gustul lasa de dorit in unele cazuri. Aici, insa, cele doua mari si importante calitati ale mancarii se intrepatrund perfect!
“Le Grenier à Pain exceleaza prin faptul ca foloseste doar ingrediente 100% naturale, faina produsa exclusiv in Franta, toate preparatele fiind proaspete, pregatite in laboratorul din incinta locatiei. La Grenier à Pain nu vor comercializa niciodata preparate congelate in prealabil”, declara Andrei Catalin Pop, general manager Le Grenier à Pain Romania.
In cadrul evenimentului aniversar, invitatii au putut degusta cele 10 tipuri de paine si specialitati de paine: integrala, cu maia, caise, alune, nuci, smochine, ficelles cu masline sau bacon, precum si faimoasa bagheta traditionala, castigatoarea locului 1 in anul 2010 si 2015 in cadrul concursului La Meilleure Baguette de Paris.
La Le Grenier à Pain se regasesc unul din cele mai apreciate croissante cu unt din lume, produse de patiserie (pain au chocolat, fursecuri cu ciocolata sau vanilie, escargot cu nuca sau stafide, checuri cu portocale confiate, cozonaci), de cofetarie (ecleruri, tarte cu ciocolata neagra sau multifruct, prajiturile Elysée si Framboise, macarons, cupcakes, mousse-uri fine, cake pops, millefeuille vanille sau chocolat), sandvisuri, tartine, quich-uri, supe, o gama variata de ceaiuri parfumate si atent selectionate, dulceturi traditionale sau bonbons d’enfance au chocolat artisanal.
Le Grenier à Pain este una din cele mai apreciate boulangerii frantuzesti la nivel international, dezvoltandu-se, in sistem de franciza, peste granitele Frantei, in Romania, Emiratele Arabe Unite, China, Rusia, Liban si Japonia.
Cel care a pus bazele Le Grenier à Pain, in 1998, este Michael Galloyer, acesta ridicand, in timp, brandul ca unul dintre cele mai dinamice si mai recunoscute din sectorul sau. Michel Galoyer a construit Le Grenier à Pain in jurul a trei valori: modestia, pasiunea si rabdarea.
Arta painii, conform Le Grenier à Pain:
• O masina automata nu va inlocui niciodata principala unealta de lucru a unui brutar: mainile sale. Doar acestea pot “intelege” materia painii si pot simti natura sa vie.
• Lama cutitului, aluatul, taierea, cuptorul sunt doar simple instrumente cu care brutarul maestru orchestreaza. Si, fara dubiu, cel mai important instrument ramane timpul.
• De-a lungul generatiilor sunt transmise aceleasi gesturi blande tipice unui brutar Le Grenier, contribuindu-se astfel la mostenirea artei painii. In fiecare gest, framantare, cantarire exista le savoir-faire de qualité.
• Brutarul judeca, masoara. Cu metodologia specifica el evalueaza timpul de pauza, flexibilitatea aluatului, temperatura ambianta si cea a cuptorului. Este o alchimie intre traditie si modernitate.
Trimiteți un comentariu