Timp de mulți ani, întreprinzătorul comerciant din Piemont a studiat arta amestecului de cafele și a testattehnica de degustare, dar și procesul potrivit de prăjire. Astfel, prin nenumărate încercări, a ajuns să creeze „rețetele” originale de cafea: amestecuri de –soiuri de cafea cu origini diferite, pre-prăjite și gata de utilizare, cu o aromă bogată și armonioasă. Aceste amestecuri au revoluționat rapid modul în care consumatorii se bucurau de cafea, dar și preferințele lor de gust și aromă.
Astăzi, cei mai mulți dintre noi am fi de acord că un espresso reprezintă cea mai autentică cafea italiană. Chiar și cuvântul „espresso” înseamnă „creat la cerere”, denotând, astfel, un preparat de cafea rapidă. Creativitatea italiană a transformat, astfel, o o simplă infuzie de cafea măcinată și apă fierbinte într-o adevărată formă de artă, apreciată în prezent în întreaga lume.
Cafeaua nu trebuie, însă, să fie fierbinte pentru a fi delicioasă! Pentru că suntem în plin sezon de vară, este momentul ideal pentru consumatori să se îndrăgostească de o serie de rețete somptuoase, dar simple de cafea rece! De la băuturi delicioase, savurate după cină, la cocktail-uri de cafea rece ideale pentru petreceri, toate rețetele vă invită să savurați arome încântătoare.
Iată 3 rețete minunate pentru această vară:
# 1 Cafea italiană cu lapte de migdale
Caffè alla Salentina este o băutură foarte răcoritoare, pe bază de cafea și lapte de migdale. Este esențial ca ea să fie pregătită cu câteva ore în avans, astfel încât laptele să apuce să înghețe.
MODUL DE PREPARARE
Prepară un espresso sau o cafea mocca.
Pune 6-7 cuburi de lapte de migdale într-un pahar mare.
Toarnă cafeaua fierbinte și neîndulcită peste gheață.
Servește cu un pai.
INGREDIENTE
Pentru 1 pahar
50 ml de espresso sau mocca
300 ml de apă
100 g de sirop de lapte de migdale
Cuburi de gheață din lapte de migdale
Diluează siropul de lapte de migdale cu apă rece.
Toarnă-l în forme speciale de cuburi de gheață.
Lasă-le în congelator timp cel puțin 3 ore.
MODUL DE PREPARARE
Prepară un espresso sau o cafea mocca.
Pune 6-7 cuburi de lapte de migdale într-un pahar mare.
Toarnă cafeaua fierbinte și neîndulcită peste gheață.
Servește cu un pai.
INGREDIENTE
Pentru 1 pahar
50 ml de espresso sau mocca
300 ml de apă
100 g de sirop de lapte de migdale
Cuburi de gheață din lapte de migdale
Diluează siropul de lapte de migdale cu apă rece.
Toarnă-l în forme speciale de cuburi de gheață.
Lasă-le în congelator timp cel puțin 3 ore.
# 2 Iced Mocha
Aceasta este o rețetă cu adevărat nemaipomenită - combinația clasică de frișcă si ciocolată se îmbină cu aroma cafelei pentru a crea o băutură delicioasă și răcoritoare.
MODUL DE PREPARARE
Pregătește cafeaua.
Pune gheață într-un pahar de cocktail și toarnă peste ea ciocolată răcită, pe care, anterior, ai topit-o în 50 ml de lapte.
Adaugă cafeaua și frișcă, pentru topping.
Ciocolata caldă
Pune la fiert 1 litru de lapte.
Adaugă amestecul de pudră de cacao și zahăr, preparat înainte.
Fă focul mic și lasă amestecul să fiarbă până când se îngroașă (timp de 10 minute sau mai mult, în funcție de consistența dorită)
Lasă-l să se răcească și servește cu plăcere!
MODUL DE PREPARARE
Pregătește cafeaua.
Pune gheață într-un pahar de cocktail și toarnă peste ea ciocolată răcită, pe care, anterior, ai topit-o în 50 ml de lapte.
Adaugă cafeaua și frișcă, pentru topping.
Ciocolata caldă
Pune la fiert 1 litru de lapte.
Adaugă amestecul de pudră de cacao și zahăr, preparat înainte.
Fă focul mic și lasă amestecul să fiarbă până când se îngroașă (timp de 10 minute sau mai mult, în funcție de consistența dorită)
Lasă-l să se răcească și servește cu plăcere!
#3 Irish Coffee Inversat
Aceasta este o specialitate de cafea care te încălzește din cap până în picioare! Vei descoperi un amestec cremos și catifelat, cu aromă intensă de Irish whiskey și de cafea italiană cu gust bogat. Este o rețetă ideală pentru zilele mai răcoroase, creată pentru a încălzi inimile celor care o savurează.
MODUL DE PREPARARE
Toarnă laptele, frișca și zahărul într-o tigaie mică și pune-o pe aragaz, la foc scăzut.
Chiar înainte ca amestecul să înceapă să fiarbă, pune o foaie de gelatină într-un recipient umplut cu apă rece și las-o aproximativ 2 minute la înmuiat.
Când amestecul începe să fiarbă, adaugă gelatina în tigaie.
Amestecă încet și stinge apoi focul.
Adaugă și whiskey-ul și amestecă bine. Toarnă circa 100g de conținut în fiecare pahar și ține-le în frigider timp de 24 de ore ca să se răcească.
Scoate apoi frișcadin frigider și toarn-o peste o ceașcă de cafea preparată.
Irish Coffee-ul Inversat este gata să fie servit!
Ideal ar fi sa adaugi o cafea buna, cum este cafea lavazza.
Trimiteți un comentariu