sâmbătă, 15 octombrie 2016

Da, ZEN SUSHI a inventat #SushiGasm-ul!

Le am si nu prea cu metaforele, in sensul ca ma impresioneaza atat de mult niste situatii, lucruri sau persoane incat le inventez adjective. Unele reusite, altele nu (prea). Ma rog, neintelese de hateri, sa zicem :). Treaba cu "orgasmic" este usor fumata. Se foloseste intens in ultimul timp, parca nu mai are farmecul timpurilor cand o preferam eu. Intre timp s-au inventat si hashtag-uri in sensul asta: #pornfood, #skyporn, #foodgasm, etc. Vreti sa fiu sincera? N-am inteles niciodata chestia asta cu #foodporn, pe care o tot vedeam la Denis pana cand nu am calcat pragul Zen Sushi Fusion si am experimentat #SushiGasm-ul! :D 




Ceea ce vedeti voi in poza de mai sus si in cele de mai jos (si am mancat eu!) NU este mancare. Este arta! Este poezie! Este pictura! Este metafora metaforei! Poate sa va placa mancarea la fel de mult ca si mie, poate sa nu, tot la aceeasi concluzie veti ajunge odata ce veti avea pe masa ORICE se afla in meniul Zen Sushi.


Ah, veti fi unii care veti spune: "ah, pai mie nici nu-mi place sushi! adio, nu-mi faci pofta!".
V-as spune sa nu va grabiti ca fata mare la maritat (expresie deloc adaptata la vremurile actuale, dar intelegeti voi ce vreau sa spun!) pentru ca sushi nu este orez cu carne cruda, asa cum am mai auzit si alte combinatii bizare pe care cei care nu au gustat niciodata un sushi preparat ca la carte se grabesc sa le imagineze.
Preparatele de la Zen Sushi nu inseamna "un orez", "un avocado", "un somon", "niste creveti cu orez". Inseamna combinatia perfecta dintre toate aceste ingrediente aflate in deplinatatea bunatatii lor. Imi ploua in gura cand incerc sa va spun acum ca daca nu ati experiementat pana acum orgasmul culinar ati avut degeaba sute de farfurii dinaintea ochilor! Pe bune ca ati murdarit aiurea niste tacamuri, ati ars pe nedrept niste tigai si ati platit fix degeaba niste mancaruri de-a lungul existentei voastre. Si apropo: sper sa fiti cat mai multi (nu indraznesc sa cred ca toti!) cei care nu mancati de foame, ci de placere! 

Nu sa umpleti stomacul cu ce va cade in mana, ci pentru senzatia aia suprema de curcubeu pe cerul gurii, orgasm culinar, cum ziceam. Atunci cand inchizi ochii si ti se inclesteaza maxilarul pentru o secunda sau doua de cat de bun este ceea ce iti atinge in momentul ala cerul gurii. Si cand ai vrea sa prelungesti momentul ala cat mai mult si ti-e teama sa mesteci, ca nu cumva sa pierzi senzatia aia suprema care iti face pielea de gaina.
Deci, pe scurt: Zen Sushi despre asta este! 

Parca n-as vrea sa va spun mai multe, nu stiu... Sa nu va stric supriza pe care o veti avea atunci cand in farfuria dinaintea ochilor vostri se va afla ceea ce vedeti in fotografiile mele.
Nu va sfatuiesc sa mancati inainte 2 ciorbe si 7 mici, asa cum i-am mai auzit pe unii ca fac atunci cand comanda sushi, de teama ca nu se vor satura mancand rulourile cu orez. Ca si cand sushi despre umplut stomacul este! Anyway, astora cu stomacul incapator va spun sa nu va alarmati, nu plecati sub nici o forma flamanzi dupa cateva rulouri cu orez, somon, avocado, sau ce specialitati de sushi preferati voi.
Daca va plac supele ca si mie, va recomand si minunea de mai jos: supa Sea Food Udon.
Arata ca un tablou, nu? Stiu! Mi-a fost si mila sa stric aceasta creatie perfecta, dar atat de bine mirosea, incat nici nu mi-a asezat-o chelnerul bine pe masa ca m-am napustit asupra ei :-)).





Nu ma intrebati cum se cheama poeziile de mai jos. Nu mai stiu versurile :-)).
Eram atat de fascinata de ceea ce vedeam, miroseam, gustam, ca vedeam stele verzi si imi tiuiau urechile. Stiti si voi cum este orgasmul, ce va mai spun eu. Mi s-a rupt filmul. #CsfNcsf.
Aruncati voi un ochi pe meniul asta si alegeti ce va place, poate ca nici nu va sunt pe gusturi preferintele mele de atunci, desi n-are cum. Stiu sigur ca n-are cum. 
E ca si cand s-ar gasi unu sa spuna ca lui nu-i place plaja aia alba, cu apa ireal de turcoaz alaturi, din Maldive. Oricat ai fi de prententios in ale destinatiilor exotice, n-ai cum sa spui ca ar fi naspa sa fii acolo!
Deci aia-i si cu sushi-urile mele de mai jos. Orice ai prefera tu in materie de sushi, tot ai (aproape) lesina la intalnirea papilelor tale gustative cu chestiile extrem de bune pe care le vezi.
Si cand ma gandesc ca pana anul trecut eu nu mancam sushi. Gizăs!!!
Am pierdut 33 de ani din viata de #SushiGasm!






 

Trecand peste acest moment delicat al rememorarii #SushiGasm-ului, va spun ca, evident, a urmat si desert. Cum era sa plec de la Zen Sushi fara sa le gust si desertul. La urma urmei, clatite si savarine gasesti peste tot. Apple Tempura, doar acolo. Adica: mar cu invelis crocant din faina tempura (cald) acoperit de inghetata si topping de ciocolata.
Da, bine, imi asum toate injuraturile trimise acum! #beentheredonethat








M-as cam opri aici. Sunt Taur. Sunt, pe cale de consecinta, extrem de gurmanda. Imi place (la nebunie) sa mananc. Nu orice, sa ne intelegem, si niciodata de foame. In acest moment ma aflu in pragul lesinului pentru ca mi s-a facut o megapofta de orice din meniul Zen Sushi. Dar, este ora 00.15.
Deci, in speranta ca macar o data in viata veti manca si voi #celmaibunsushidinlume, imi dau stingerea!
Sper sa ma visez la masa la Zen Sushi Fusion si, asa cum se intampla in vise chestii ciudate, sa pot manca doua tone de sushi fara sa ma satur, si paste, si supe, si salate si sa mai pot si desert! :-)))
Ceea ca va doresc si voua!
#SushiDreams, asadar!
SAYONARA!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search