luni, 28 august 2017

Vedete din România care au recoltat CELULE STEM pentru bebelușii lor



În România numărul vedetelor care apelează la recoltarea de celule stem pentru bebeluşii lor este în continuă creştere. Anamaria Ionescu, Andreea Marinescu, Carmen Bruma, Oana Roman, Emma Zeicescu, Amalia Enache, Mirela Vaida, Raluca Culcea, Ioana Tigaila, Andreea Bănica, Pepe, Daniel Osmanovici, Viorica Susanu, Octavia Geamanu şi Claudia Pătrăşcanu sunt doar câteva dintre persoanele cunoscute care au ales să investească în viitorul celor mici, recoltând celule stem prin Baby Stem.


De curând, Elena Gheorghe, Ana Maria şi Tudor Ionescu (Fly Project) s-au alăturat proaspeţilor părinţi care au apelat la serviciile de recoltare a celulelor stem, primind kit-ul Baby Stem .

„Iubirea pentru propriul copil este nepreţuită şi cum fiecare părinte îşi doreşte tot binele din lume pentru copilul lui, aşa şi eu m-am gândit încă de la începutul sarcinii la recoltarea de celule stem. Sunt multe variante. Eu însă am ales Baby Stem deoarece sunt partenerii Băncii de celule stem nr. 1 în Germania. Sănătatea este cea mai importantă!”, declară Elena Gheorghe pe pagina personală de Facebook.

Totodată, Tudor Ionescu, vocalistul trupei Fly Project, a postat pe contul de socializare o poză alături de soţia sa, însoţiţi de kit-ul Babystem: „Pentru un viitor fericit, am făcut-o şi pe asta… Sper să n-avem nevoie vreodată, dar pt mine <> rămâne mama-nvataturii…”

În prezent, celulele stem sunt folosite pentru tratarea leucemiilor, a limfoamelor, anomalii ale globulelor roşii, diverse tipuri de cancer ale măduvei osoase, boli congenitale ce afectează sistemul imunitar cât şi alte boli congenitale metabolice.

Cercetarea celulelor stem este un domeniu fascinant care promite să ne ajute că, în viitor, să tratăm o gamă largă de boli netratabile în prezent, cum ar fi boala Parkinson, bolile lui Huntington, handicapuri locomotorii şi multe altele.

Doar celulele stem din sângele din cordonul ombilical sunt celule stem tinere ce nu sunt specializate şi diferenţiate în diferite tipuri de celule ale corpului. Celulele stem din sângele din cordonul ombilical au un potenţial mare de multiplicare şi nu sunt afectate de factorii de mediu. Mai mult, colectarea sângelui din cordonul ombilical este noninvazivă şi nedureroasă, fiind metoda adoptată şi de Baby Stem. 


Astăzi, de exemplu, infarctul miocardic se tratează cu celule stem din măduva osoasă, deoarece stocarea sângelui din cordonul ombilical a început abia la sfârşitul
anilor ’90. 
Celule stem tinere conţinute de sângele din cordonul ombilical, în opinia Baby Stem, sunt mai potrivite pentru terapii viitoare în medicină regenerativă decât celulele stem din măduva osoasă, care sunt deja adulte.

Cercetătorii cauta în mod frecvent cele mai noi şi avansate soluţii şi tehnologii pentru stocarea şi utilizarea celulelor stem astfel încât acestea să rămână la cea mai bună calitate a lor şi să poată fi folosite în transplanturile cu celule stem. Stocarea celulelor pe termen lung necesită tehnici bune de crioconservare, însă şi transportul de la recoltare şi până la laboratoarele unde probă este prelucrata pentru stocare are constituie un rol important. 


De aceea, cutiile de transport sunt special create pentru a asigura o temperatură optimă, datorită pereţilor dublii, nu se face transfer de temperatură şi kitul este prevăzut cu un dispozitiv pentru monitorizarea temperaturii pe toată perioada transportului, Baby Stem colaborând numai cu agenţii de curierat autorizaţi de către Agenţia Naţională de Transplant.

Seracell, reprezentată în România de Baby Stem, dispune de patru laboratoare sterile ultramoderne certificate GMP, precum şi de alte două camere sterile suplimentare. Acestea sunt aerisite şi sterilizate cu ajutorul a trei instalaţii separate de aer steril, filtrat, de mare capacitate şi sunt izolate unele de altele prin camere tampon speciale. 


În camerele sterile se realizează procesarea şi prepararea Celulelor Stem din cordonul ombilical. Aici, reglementările stricte sunt pentru calitatea controlului şi pentru procesul de producţie, după cum urmează: GMP (Good Manufacturing Practice) şi reglementările farmaceutice, precum şi cele mai înalte standarde de calitate pentru o stocare permanentă şi sigură.

Protejează-ţi copilul oferindu-i şansă de a duce o viaţă lipsită de griji în ceea ce priveşte sănătatea, apelând la serviciile oferite de Baby Stem pentru recoltarea şi stocarea celulelor stem. Partener certificat Seracell în România, Baby Stem pune la dispoziţia clienţilor un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii germane. 

Datorită facilitaţilor şi tehnologiei avansate, precum şi a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre puţinele bănci de celule stem ce au obţinut acreditarea europeană GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării şi stocării probelor biologice. 
Pentru mai multe detalii, vizitează www.babystem.ro.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search