vineri, 8 septembrie 2017

Ce băuturi energizante, batoane și pudre proteice îți recomand dacă faci sport

Oricare dintre noi a luat contact, intr-un moment sau altul, intr-o cantitate mai mica sau mai mare cu batoanele proteice si bauturile energizante. Unii dupa ureche, altii sfatuiti de profesionisti. Eu intru in prima categorie, insa vreau sa schimb asta si sa aleg ce-i mai bine pentru sanatatea mea, mai cu seama ca ma aflu in fata deciziei de a ma apuca serios de sport. Jogging, aerobic, pilates si zumba, combinate cu inot in timpul verii si mult mers pe jos am bifat cand si cand, insa am de cand sa fac sport ca la carte. 


De aceea, m-am pus pe studiat (pentru ca imi place sa fac sport singura, nu ma omor dupa statul intr-o sala cu multa lume mai mult sau mai putin atenta si interesata), vreau sa fac exercitiile asa cum se fac pentru ca rezultatele sa fie cele scontate, alimentatia va fi si ea tinuta sub lupa, ceea ce inseamna ca adio, Nutella si alte tentatii care anuleaza ceea ce obtin cu maxima sudoare :), intra in actiune si masajele anticelulitice, hidratarea optima este si ea extrem de importanta, adio paine in exces, zahar cu nemiluita, fructe superdulci consumate cu tonele.
M-am intors recent dintr-o vacanta in Parga, la mare, la soare. Una dintre prietenele mele care m-a insotit a slabit in ultimii ani in jur de 30 de kg. Acum arata perfect si aproape ca nu imi vine sa cred ca acel corp pe care l-am vazut pe plaja in ultimele sapte zile a trecut prin astfel de transformari. Si va spun asta pentru ca NU are nici macar o vergetura, extrem de putina celulita, nu are piele lasata, ba dimpotriva, este ferma, catifelata, perfect intinsa. Dincolo de mostenirea genetica, acest lucru se datoreaza si faptului ca prietena mea face sport, a slabit treptat si sanatos, nu mananca dulciuri, nici paine, nici prajeli si nici nu bea suc. Zaharul se regaseste foarte putin in alimentatia ei zilnica si incearca pe cat posibil sa-l reduca la zero.
Cat despre gustari, daca noi, celelalte fete ne indeltniceam cu croissante cu ciocolata si alte foietaje, ea avea la indemana batoane proteice. Bea multa apa cu lamaie si nu bauturi dulci si carbogazoase ca noi. Ce vreau sa spun este ca, pentru a arata bine si pentru a celebra pe termen lung efortul pe care l-ai facut pentru a slabi, trebuie sa te imprietenesti cu restrictiile alimentare. Nu trebuie sa le vezi ca pe o corvoada si sa intelegi ca, inainte de silueta perfecta, primeaza sanatatea. 
Astfel, daca elimini zaharul, faina alba, prajelile, bauturile carbogazoase din alimentatie o faci pentru a fi, in primul rand, mai sanatos si nu neaparat mai slab. Silueta trasa prin inel vine la pachet cu stilul sanatos de viata!
Iar SPORTUL este esential daca vrei sa arati bine! E-SEN-TI-AL!
Nu te amagi cu prostia pe care o tot imbratiseaza unii - "cutareasca nu face sport si arata superbine!". Cutareasca poate avea un metabolism mai bun decat al tau, poate este acel caz de 1 la un miliard de Zana Zorilor cu forme perfecte desi mananca toata ziua cartofi prajiti cu franzela.
Sportul inseamna, in primul rand, sanatate, iar mai apoi inseamna picioare tonifiate, abdomen plat si eventual cu patratele, brate frumos conturate, zero carne flasca, zero celulita, un tonus general bun, o stare de bine, energie, somn mai bun.

Sport ca la carte implica, repet, alimentatie ca la carte, asta daca vrem sa facem o treaba buna pana la capat. Daca ne dorim sa ramanem la stadiul de amatori care merg la sala doar pentru a avea unde sa plece de acasa o data pe saptamana, putem manca in continuare corn cu ciocolata inainte de sport si eventual o portie mare de aripioare picante dupa aceea.

Insa, pentru cei care se respecta mai mult de-atat, Amway a creat niste bunatati sanatoase pe care vi le prezint in continuare! 


Ca o extensie a gamei XS, produsele XS Sports Nutrition fac parte dintr-o categorie complet nouă de suplimente sportive de înaltă calitate, care împărtășesc spiritul pozitiv și animat al XS Power Drink și vitalizează portofoliul de produse Amway cu energia potrivită pentru fiecare etapă a performanței sportive.

Produsele XS Sports Nutrition conțin nutrienți specifici pentru a alimenta corpul cu ceea ce are nevoie, exact când este nevoie, în timpul sau după orice activitate sportivă, cu scopul de a crește performanța. XS Sports Nutrition contribuie la oferirea aportului necesar de nutrienți, fie că discutăm despre antrenamente recreative, fie că vorbim despre un antrenament pentru un atlet de top.

Gama XS Sports Nutrition conține o varietate de produse, precum băuturi sportive, pudră proteică, batoane și minerale care ajută la ENERGIZARE înainte de activitatea fizică, REVIGORARE pe parcurs și REGENERARE pentru următoarea aventură - cei trei pași esențiali pentru a efectua un antrenament la cel mai înalt nivel.







Pasul 1: ENERGIZARE


XS Pre-Workout Drink (157,28 lei) pregătește corpul, alimentându-l cu un nivel optim de energie pentru un start rapid și în forță. Conține aminoacizi cu legături ramificate (BCAAs) care sprijină sinteza proteinelor încă de la începutul antrenamentului. 

Tehnologia unică Triple Energy Blend aduce un stimul de energie: creatina alimentează mușchii cu energie, iar complexul de Vitamina B (B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12) întârzie instaurarea oboselii. 

O cantitate atent cântărită de carbohidrați crește eficiența în timpul antrenamentelor. Lemon Lime Flavour XS Pre-Workout Drink protejează și celulele de stresul oxidativ cauzat de sesiunile de antrenament, prin intermediul Vitaminelor C, E și al Zincului.



Pasul 2: REVIGORARE


XS Electrolyte Drink (95,92 lei) Contribuie la menținerea unui nivel de hidratare optim. Băutura înlocuiește ceea ce corpul pierde în timpul antrenamentelor, reîncărcându-l cu cinci electroliți care se pierd prin transpirație. Un amestec bogat de carbohidrați cu eliberare lentă, medie și rapidă asigură un aport constant de energie, ajutându-te să te menții în cea mai bună formă posibilă.

 XS Electrolyte Drink Orange Lime mai conține și un trio de Guarana, rădăcină de Maca și Quercetină, care contribuie la îmbunătățirea performanțelor psihice și fizice. 


Pasul 3: REGENERARE

XS Hydrolyzed Whey Protein Powder (280,33 lei) contribuie la recuperarea mai rapidă, ajutând mușchii să fie pregătiți pentru următorul antrenament. Fiecare porție conține 29g de proteină, 5g de aminoacizi naturali și are o aromă delicioasă de ciocolată. Formula hidrolizată cu digestie rapidă își demonstrează beneficiile mai repede decât proteinele mai puțin rafinate, în timp ce un amestec de antioxidanți - suport de CPR (Complex de portocale roșii), împreună cu Vitaminele C și E ajută la diminuarea traumatismelor musculare de după antrenamente. 






XS Protein Bars (157.98 lei) contribuie la dezvoltarea masei musculare slabe printr-un amestec specific de proteine, iar formatul practic permite consumul oriunde și oricând. Mușchii primesc un flux constant de ajutor pentru recuperare prin intermediul proteinelor cu digestie rapidă și lentă. Fiecare baton este îmbogățit cu Seleniu, pentru a ajuta la vindecarea traumatismelor celulare și pentru a neutraliza stresul oxidativ. 
Bogate în fibre (50% DZA) și fără zahăr adăugat, batoanele XS Protein sunt disponibile în aromele vanilie – caramel și ciocolată.

XS Magnesium Sticks (50,87 lei) reprezintă o soluţie convenabilă de a furniza organismului doza zilnică necesară de magneziu. Acesta contribuie la funcţionarea normală a sistemelor muscular și nervos. De asemenea, magneziul ajută la reducerea oboselii și a extenuării.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search