duminică, 10 septembrie 2017

Colecția de parfumuri BVLGARI SPLENDIDA. De ce-mi place Jasmin Noir



Inspirandu-se din trei cele mai iubite flori din lumea parfumurilor - trandafirul, iasomia si irisul, Bvlgari a lansat colectia SPLENDIDA, care cuprinde trei parfumuri fabuloase: Rose Rose, Jasmin Noir si Iris d'Or, interpretate de maestrul parfumier Sophie Labbé.



Later edit: am inceput acest articol in urma cu vreo doua luni, cand nici macar nu savurasem aceste trei arome splendide. Am vrut sa scriu despre ele bazandu-ma pe informatiile de pe internet, dar mi-am dat seama ca nu pot si nici nu vreau sa fac asta. Mi se pare corect fata de mine, in primul rand, dar si fata de voi, sa aflu pe pielea mea, la propriu, despre ce este vorba, inainte sa vorbesc despre ele.
Intre timp am trecut prin parfumeriile de la noi, dar si prin cele din Hamburg, unde am primit muuuulte esantioane din aceste trei parfumuri noi de la Bvlgari, la fiecare vizita. In Romania evident ca nu se intampla asa ceva, iar in anumite locuri am gasit si testerele golite si umeri ridicati din partea consilierelor din magazine. Anyways, sunt deja obisnuita cu personal din parfumerii care nu cunoaste anumite parfumuri, care se contrazice pe numele si compozitia unora, care niciodata nu au esantioane de nimic, care iti atrag atentia sa testezi parfumul pe bloterul de hartie si nu la incheietura mainii sau in zona gatului/urechii. Bref. Angajale mai nepoliticoase decat la noi nu cred ca exista undeva pe planeta. Daca in Tenerife mi-au incarcat, efectiv, o punga mare, mare, cu mostre de tot felul, de la Chanel la Dior pentru ca am cumparat un parfum, prin Roma, la fel, dar fara sa cumpar ceva, in Germania nu mai spun - la fiecare vizita intr-o parfumerie, eram asaltata cu zambete, informatii extrem de frumos prezentate, cadouri la orice cumparatura si esantioane oferite fara motiv, in Romania situatia este fix pe dos. Dar stiti si voi asta, sunt sigura!
Trecand peste, ziceam ca am testat, intr-un final, cele trei parfumuri din colectia BVLGARI SPLENDIDA. Inca nu mi-am cumparat nici unul dintre ele, insa pe lista mea este Jasmin Noir. M-a fermecat asa cum nu ma asteptam. Recunosc - n-am avut niciodata o relatie de dragoste pasionala cu Bvlgari. Ne-am iubit si respectat, dar nu ne-am iubit cu pasiune! :)

Insa, acest Jasmin Noir este fabulos!

Compozitia parfumului este lemnoasa, balsamica si pudroasa. Se deschide cu note seducatoare de gardenie si note verzi. Dulceata aparte a parfumului este redata de aroma tandra de lemn de santal, iar baza este intensa si atragatoare, dintr-o combinatie vie de cashmeran si boabe de tonka.
 


L-am purtat pe piele intr-o zi senzationala petrecuta pe malul Marii Nordului si-mi va aduce aminte intotdeauna de fericirea mea de atunci, a tinut isonul curiozitatii mele flamande de a descoperi Hamburgul. Plimbarile de-a lungul si de-a latul acestui oras superb imi miros a Bvlgari Splendida Jasmin Noir. Este dulce, dar proaspat, usor, dar misterios. Are greutate si personalitate si este pentru femei, nu fetite. :) Impune respect, se prezinta din secunda in care ajunge pe piele drept o creatie pretioasa, speciala, complexa.  Nu este un parfum pe care sa-l uiti, nu poate fi trecut cu vederea, nu intra in nici un caz la "si altele". 
Este un parfum pe care sa-l asociezi momentelor speciale din viata ta, nu-i de risipit intr-o zi banala, seduce pe oricine oricand. Te asigur! :)



Pe de alta parte, Splendida Iris d'Or este o varianta mai luminoasa si mai calda a binecunoscutului Bvlgari pour Femme, un parfum iconic pentru casa Bvlgari, lansat in 1994. Este un parfum solar, feminin, care miroase luxos. 
Iris D'or este un ulei de matase pudrata, scaldat in substante naturale si nobile, iluminate de o aura aurie luxoasa, ca si imaginea florii care l-a inspirat. Sophie Labbe a pastrat notele pudrate si lemnoase date de tonka bean, vetiver si lemn de santal, insa le-a adaugat note de varf verzi (frunza de violeta, heliotrop si zmeura), in timp ce notele de mijloc de iris si mimoza sunt indulcite de miere si violete.

El aduce fastul unui ingredient regal cunoscut ca si aurul albastru al parfumeriei, iris absolut, care ii confera un aer nobil si coplesitor. 
Imi place pentru ca il simt pudrat, iar eu cu pudratele sunt intr-o relatie tare speciala, insa dupa un timp il simt floral. Prietenei mele cu care am tot batut parfumeriile prin Hamburg, Iris d'Or i-a placut cel mai mult. Era absolut fascinata, isi mirosea pielea in continuu. Atat de mult i-a placut ca si l-a si cumparat din duty free.
Pe pielea ei miroase a dimineata proaspata de primavara, i se potriveste manusa, spune despre el ca este parfumul ei pereche. 
Eu raman superpasionată de Jasmin Noir!





Al treilea parfum al acestei colectii de lux Bvlgari este Splendida Rose Rose, o reinterpretare a altui parfum celebru de la Bvlgari, Rose Essentielle, scos de pe piata. Este un parfum floral cu accente lemnoase si de mosc, dar echilibrat de notele fructate si citrice. Notele de varf sunt reprezentate de dude albe si esenta de mandarin, notele de mijloc sunt voluptoase si senzuale, Sophie Labbe dubland trandafirul de damasc cu uleiul esential de trandafir, iar notele de baza sunt lemn de santal, vetiver, patchoulli, mosc si lemn de gaiac.
Mi-a placut! L-am testat zilele trecute si mi-a lasat o impresie interesanta pe parcursul zilei. Este citric trandafiriu, insa nu in ideea de a te impiedica sa te concentrezi la birou, ci intr-un mod placut. Il gasesc elegant, senzual, delicat, asa ca o rochie de matase in adierea brizei. Nu este un parfum greoi, ba dimpotriva.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search