duminică, 19 noiembrie 2017

SOLUȚII pentru tenul mixt și gras, cu coșuri si puncte negre


Spunea cineva, zilele trecute, pe Facebook ca au cosuri persoanele care nu acorda o atentie sporita pielii, care nu demachieaza seara sau nu se spala pe fata sau cei aflati la varsta pubertatii. Total GRESIT! Eu am 35 de ani, am un adevarat depozit de cosmetice in casa, demachiez si curat si spal si tonific si hidratez si pun masti si exfoliez, folosesc unele dintre cele mai bune produse de pe piata si mi se intampla sa am cosuri. 

Nu mereu, acum se pare ca pielea mea se afla intr-un moment de relaxare si a decis sa ma faca fericita. Nu mai am cosuri nici pe fata, nici pe spate. Insa, mi s-a intamplat sa plang si sa sufar si sa nu vreau sa mai ies din casa din cauza acneei. Si nu atat cea de pe fata m-a chinuit, cat cosurile de pe spate. V-am mai vorbit aici despre problema asta si oricat ar parea de superficiala pentru unii, este un chin cat se poate de real pentru cei care il au de dus zi de zi, mai cu seama vara cand nu se pot imbraca in haine decoltate, in maiuri, in bluze decupate pe umeri, rochii fata spate, etc. Recunosc ca plangeam in fiecare dimineata cand ma uitam in oglinda si vedeam ca langa cosul abia vindecat a aparut unul nou si mai mare. Evident ca nu ma puteam abtine sa nu-l storc, iar asta a fost una dintre greselile pentru care am avut luni de zile un spate plin de cosuri si cicatrici. 
Ah, si am mai observat ca in zona fetei, in special a barbiei, imi apar cosuri atunci cand exagerez cu zaharul, cand beau lapte dulce de vaca si/sau produse din soia. Intr-o perioada in care nu am mancat deloc carne, vreme de 5 luni, imi faceam shake-uri cu proteine din soia sau mancam snitele, chiftele si alte preparate din soia. Atunci aveam niste noduli durerosi in zona barbiei, care se transformau in cosuri ce pareau sa nu treaca sub nici o forma. 
Poate veti zambi auzindu-ma spunand asta, insa doar cine a trecut printr-o poveste similara poate intelege ce spun. Asadar, viata mea s-a schimbat cand am descoperit gelul DUAC. Din mai incoace nu-mi lipseste din frigider. In functie de farmacie, are un pret care variaza intre 50 si 70-80 lei. Poate parea mult, insa atunci cand vezi ca dispar cosurile in cateva zile, chiar si alea cu care lupti de luni de zile, nici un pret nu este prea mare. M-am codit cand sa-l cumpar, imi parea gresit sa platesc 70 de lei pe un tub micut de crema, dar acum il vad mai mult de-atat. Nu este o crema. Este tenul meu curat, este spatele meu fara cosuri, este pielea pe care imi face placere sa o machiez, este capul ridicat cu care ies dimineata din casa, este batista care mi-a sters lacrimile, este mana care m-a scos dintr-o tristete nasoala cauzata de cosurile oribile care imi stricau cheful de orice.



Despre DUAC puteti citi AICI, gasiti direct prospectul cremei. 

Nu sunt eu in masura sa va vorbesc despre aceasta crema din punct de vedere al compozitiei ei, asta va poate spune farmacista sau dermatologul, insa va pot confirma efectele ei. Eu am auzit despre ea de la o prietena care o folosea cu succes de ceva vreme si intr-un moment in care efectiv nu-mi mai suportam acneea de pe spate, am zis ca e cazul sa incerc si varianta asta, dupa celelalte 199 de mii care nu au avut nici un efect.
Atentie la hainele pe care le imbracati dupa, la fata de perna pe care dormiti, la prosopul pe care va stergeti mainile pentru ca DUAC le decoloreaza. Initial nu-mi spalam mainile dupa ce aplicam crema si ma stergeam pe prosop. Asa mi-am stricat cateva prosoape, dar si vreo trei lenjerii de pat, perne si cearsaf respectiv, dar si bluzele de pijama si tricourile in care dorm. Asadar, atentie la tesaturile cu care intrati in contact cand folositi DUAC. 
Revenind, in cateva zile, aceasta crema mie mi-a vindecat acneea cu care luptam de multe luni. Pe zi ce trecea, cosurile se uscau si nu mai reapareau. Este un miracol, va spun! 
Gelul-crema se tine in frigider, sa nu uitati!
Desi nu mai am cosuri acum, inca este acolo, este un confort pe care mi-l da. Stiu ca am un ajutor la indemana, daca apare ceva neprevazut. Mi-am propus sa va scriu astazi despre ea/el (gel sau crema, depinde cum ii spuneti!), pentru ca aseara aparuse un cos urat pe obraz, am pus putin gel de el, dupa ce am demachiat si curatat bine tenul, si acum nu mai este! :)
Aproape ca imi vine sa bat pe umar oamenii de pe strada pe care ii vad cu cosuri si sa le spun despre crema asta. Atat de eficienta este!
Cat despre cauzele acneei, este o afectiune atat de ciudata, incat si medicii dermatologi sunt in impas. Nu are legatura cu igiena pielii sau cu viata sexuala. Probabil ca are la baza probleme hormonale, probabil tine de alimentatie sau este cauzata de toti acesti factori.
Este o problema complexa si sunt persoane care lupta ani de zile cu ea. Unii cu succes, altii fara. 
Eu mai cred foarte tare si in cauzele spirituale ale bolilor, consider ca aparitia unei afectiuni tine si de furtunile din interiorul nostru. La exterior se vede doar ceea ce razbate din interior. Iar despre acnee se spune ca tine de felul in care noi ne vedem in oglinda, de ceea ce simtim despre propria persoana, despre lupta in care suntem cu noi, despre propriile nemultumiri.


"ACNEEA se manifestă și printr-o frică inconștientă de sexualitatea nostră, printr-o încercare de exteriorizare a ceea ce suntem cu adevărat: Vreau să fiu văzut, remarcat, apreciat, dar nu mă port așa cum trebuie. Când suntem adolescenți, comportamentul general e acela de a intra în contact cu ceilalți, deși de multe ori nu ne dorim acest lucru din cauza frustrărilor, a nesiguranței.
Ne comparăm cu ceilalți, ne găsim tot felul de defecte. Ne simțim limitați, ne respingem. Ne simțim controlați, dirijați de părinți în mod excesiv. Ne identificăm cu unul dintre ei pentru a-i face pe plac în loc să ne păstrăm propria identitate, ne privăm de noi!
ACNEEA CARE APARE PE SPATE. Are legătură cu trecutul, cu obiceiurile nostre, cu fricile anterioare. Ne respingem pe noi pentru trecut sau pe cei cărora le reproșăm că nu ne susțin, nu ne sprijină.
COȘURILE. Cu mici diferențe, indică aceleași probleme. Respingere, selectarea persoanelor cu care intrăm în contact și care ne provoacă disconfort, sentimente depresive, toxice, interiorizare. Este o luptă între ceea ce simțim, conștientizarea că toate aceste trăiri nu ne fac bine și o dorință de a ne expune, de a le arăta celorlalți cine suntem." (sursa)

Ce va pot recomanda eu, din punctul de vedere al unui om care a avut si mai are cosuri din cand in cand, ar fi:

 - demachiati-va in fiecare seara! folositi un produs de buna calitate si va opriti atunci cand cotonetele de bumbac raman curate. Folosesc deopotriva si lotiuni demachiante, si lotiuni micelare, si ape micelare bifazice.
- folositi o lotiune tonica dupa demachiere/ spalarea tenului! Sau/si o apa termala.
- mergeti la un salon de infrumusetare pentru curatarea punctelor negre, nu chinuiti voi pielea. Se poate inflama, infecta, extinde bacteriile. 
- nu stati cu mana pe fata, nici cu mana in falca, nici nu zgandariti cosurile, oricat de mult v-ar tenta!
- chiar daca nu sunteti machiate, spalati-va tenul seara si dimineata cu produse specifice
- folositi masti speciale pentru tratarea acneei 
- beti sucuri naturale din fructe si legume si ceaiuri din plante/fructe, mai putin sau deloc bauturi carbogazoase dulci
- evitati pe cat puteti prajelile si grasimile
-  inlocuiti zaharul cu mierea
- faceti sport! Corpul se curata astfel de toxine, nu veti fi doar mai fericite, avand in vedere hormonii fericirii treziti la viata prin sport! Alergati in parc sau pe banda, faceti pilates, mergeti la fitness, faceti abdomene pe covor sau genuflexiuni in timp ce va uitati la TV. Dansati! Orice sport va place este sportul perfect!
 - ganditi-va serios sa luati in calcul si terapiile de relaxare, cele care va ajuta sa va simtiti mai bine psihic, sa faceti pace voi cu voi, sa va criticati si comparati mai putin, sa fiti linistite si impacate cu voi. Yoga sau/si reiki sunt minunate!  
- daca aveti probleme cu digestia, si ma refer aici la constipatie, mergeti neaparat la medic! este o afectiune extrem de serioasa, nu o neglijati si nu apelati mereu la laxative. Constipatia este o cauza principala a accneei pentru ca organismul incearca sa scape de toxinele acumulate in urma digestiei defectuoase prin piele.
- dormiti suficient!
- va recomand un exercitiu care pe cat de simplu pare, pe atat este de greu! L-am auzit la mai multi psihologi si indrumatori spirituali si face minuni odata insusit pe termen lung. Astfel, in fiecare dimineata cand va privi in oglinda, spuneti cu voce tare, privindu-va in ochi: MĂ IUBESC ȘI MĂ ACCEPT AȘA CUM SUNT! Este o afirmatie extrem de benefica noua. Ar putea fi o problema pentru ca nu toata lumea simte asta despre propria persoana, iar asta este un lucru foarte grav. De aici si conflictul cu sine insusi despre care vorbeam mai sus. Odata ce ajungi sa te simti confortabil in propriul corp, veti vedea ca lucrurile se asaza, se intampla o pace si o liniste care are doar urmari pozitive atat psihic, cat mai ales fizic. Iar frumusetea pielii este una dintre ele!

Si in timp ce incercam sa ne iubim si sa ne acceptam :), putem incerca sa tratam si exteriorul, cu ajutorul unor solutii la tub!

RECOMANDĂRI COSMETICE

Asadar, pentru tenul mixt si gras, care secreta prea mult sebum, care se confrunta cu acnee, pori dilatati si puncte negre, va recomand urmatoarele:



Dr. Organic Skin Clear – tratamentul 5în1 pentru tenul gras, afectat de acnee și puncte negre


Inainte de toate, va spun ca produsele din aceasta gama miros minunat, doar au in compozitie ceai verde si grapefruit.
Efectele pe care le oferă Dr Organic Skin Clear sunt:
- controlul excesului de sebum şi al aspectului lucios al pielii
- acţiune împotriva imperfecţiunilor
- reducerea dimensiunii porilor
- îmbunătăţirea luminozităţii pielii
- reducerea roşeţii
- curatare profunda a tenului
- calmarea tenului inflamat
- purifiere 

 
Gama Skin Clear contine:

Gel tratament Dr Organic Skin Clear cu Tea Tree organic – formulat special pentru a ţinti petele, imperfecţiunile şi acneea, prin aplicarea pe zonele afectate.

Gel de curăţare Dr Organic Skin Clear cu Tea Tree organic – bogat în acid salicilic şi infuzat cu un amestec puternic de ulei de arbore de ceai, portocală şi extract de grapefruit, contribuie la aspectul mai neted, strălucitor şi mat al pielii.

Exfoliant Dr Organic Skin Clear cu Tea Tree – revitalizant, gelul exfoliant are beneficii în creşterea ratei de reînnoire celulară şi în calmarea pielii iritate; aceasta devine mai netedă, calmă şi curată.

Mască Dr Organic Skin Clear cu cărbune şi Tea Tree organic – ideală pentru zonele cu probleme: pete, imperfecţiuni, acnee. Pe langa carbune, mai contine
extract de scoarță de salvie, de grapefruit şi de muşețel, ulei de arbore de ceai si este foarte eficienta. Curata foarte bine pielea, calmeaza iritatiile, indeparteaza celulele moarte si impuritatile de la suprafata tenului si curata chiar mai in profunzime de atat. Am senzatia ca absoarbe ca un burete, ca aeriseste pielea, ca destupa porii si o lasa sa respire. Aplicata de doua ori pe saptamana, face minuni! Tenul ramane luminos, curat, proaspat.


Loţiune tonică Dr Organic Skin Clear purifiantă – amestecul unic şi propriu de extracte naturale, organice şi bioactive ajută la calmarea zonelor cu roşeaţă şi simultan reduce porii. Lotiunea completeaza perfect efectele mastii. Dupa ce aplic masca, ador sa mangai pielea cu o cotoneta de bumbac imbibata in lotiune tonica. Miroase demential, lasa pielea matasoasa si fina, matifiata, curata.

Cremă hidratantă Dr Organic Skin Clear pentru controlul aspectului uleios, cu Tea Tree organic – are acţiune rapidă; prin folosire zilnică reduce imperfecţiunile, porii şi roşeaţa, pielea rămâne vizibil mai clară, calmă şi radiantă.


Produsele NU contin parabeni, SLS, ftalaţi, polietilen glicol si se gasesc in farmaciile Sensiblu.
***



Gelurile de spalare din gama GARNIER Pure Active 3 în 1

Aceste doua geluri Garnier au tripla actiune la nivelul pielii: curata precum un gel de spalare, realizeaza o exfoliere delicata a celulelor moarte si actioneaza si ca o masca matifianta.

Cum se folosesc:

#1 Efect de curățare: aplică pe pielea umedă, masează cu blândețe și clătește. Se recomandă utilizarea zilnică.

#2 Efect de agent exfoliant: aplică pe pielea umedă, masează cu mișcări circulare și apoi clătește. Se recomandă utilizarea zilnică.

#3 Efect de mască: Aplică pe față. Lasă produsul să se usuce, timp de 3 minute. Clătește. Se recomandă utilizarea de 2-3 ori pe săptămână.
 

Ce ingrediente contine gelul Garnier Pure Active 3 in 1 (cel din stanga):

Eucaliptul este cunoscut pentru proprietățile purificatoare. 
Zincul este folosit de către dermatologi pentru proprietățile anti-inflamatoare și exfoliante, ajutând la limitarea acceselor P-acnes, bacteria responsabilă pentru inflamările tenului. Acidul Salicilic este des folosit de către dermatologi pentru proprietățile dovedite de agent anti-bacterial și de exfoliere. Acesta inhibă acțiunea P-acnes, bacteria responsabilă de inflamarea tenului. 
Micro-particule naturale de piatră ponce ajuta la înlăturarea impurităților de pe piele. 


Ce ingrediente contine gelul Garnier Pure Active 3 in 1 intense anti-puncte negre (dreapta):

Datorita formulei inovative, cu carbune, extract de afine si acid salicilic, poate fi folosit pentru curatare, exfoliere sau ca masca pentru a reduce in mod vizibil punctele negre, chiar si pe cele mai persistente, si ajuta la prevenirea reaparitiei lor.
Garnier Pure Active Intensive 3 in 1 anti-puncte negre are o formula noua si ultra eficienta ce poate fi folosita ca:
- gel de curatare – acidul salicilic (2%) antibacterian purifica intens pielea si elimina impuritatile si bacteriile
- exfoliant – particulele exfoliante de carbune curata porii in profunzime si elimina vizibil punctele negre
- masca – argila ultra-absorbanta pe baza de carbune reduce secretia de sebum pentru o perioada lunga de timp si matifiaza pielea


***


Numită "pământul miraculos", argila verde cambriană are în compoziția sa oxizi (de siliciu, aluminiu, fier, potasiu, magneziu), absoarbe toxinele, cicatrizează și are efect alcalin.
Special creată pentru îngrijirea tenului lipsit de vitalitate, uscat și aspru și celui care necesită curățare profundă, masca purifică intens și în profunzime pielea, calmează erupțiile cutanate și previne leziunile pielii, conferind tenului un aspect proaspăt și luminos.
Am detaliat AICI despre aceasta masca.


*** 




Apa termală


Apa termala nu poate fi decat un rasfat pentru piele, indiferent de natura ei, cu sau fara cosuri, puncte negre, pori dilatati.  Va recomand sa o includeti in rutina de ingrijire a pielii si sa o folositi dupa demachiere, atat seara, cat si dimineata. Contine ingrediente benefice pentru piele, aduce un plus de hidratare, calmeaza iritatiile, improspateaza.

Eu pe acestea de mai sus le folosesc in perioada asta, in functie de care imi cade prima in mana, fara o preferinta anume. Toate sunt la fel de bune.

* Apa de fata Apivita contine 97% ingrediente naturale, are efect antioxidant si de improspatare a pielii.  Contine Aloe Vera, Bisabolol (
reparator și calmant al pielii, cicatrizant, antibacterian și antiinflamator), Alantoina (cu proprietati calmante, hidratante, antiiritante si antiinflamatorii, cicatrizante si reepitelizante; ajuta la reinnoirea celulara).


* Refreshing Moisture Mist de la Paula's Choice este un produs cu mai multe calitati:

- Spray hidratant și reparator, pentru toate tipurile de ten
- Conține peptide, antioxidanți și ingrediente calmante pentru piele
- Restaurează filmul hidrolipidic al epidermei și întărește bariera naturală a pielii
- Revitalizează și împrospătează tenul
- Poate fi toner, spray hidratant și spray pentru fixarea machiajului

Refreshing Moisture Mist conține umectanți, antioxidanți din plante și aminoacizi care mențin nivelul optim de hidratare a pielii și acționează pentru a revitaliza și reîmprospăta pielea. Ideal pentru a aduce un aport major de ingrediente reparatoare și antiiritante tenului, nu lasă peliculă grasă pe piele.
Sub formă de particule fine pulverizate în aer, formula are textură lejeră, cu putere mare de hidratare. Conține ingrediente reparatoare și nutrienți cum ar fi sodium hyaluronate, peptide și antioxidanți din plante care reduc vizibil efectele cauzate de mediul extern asupra pielii și întăresc pielea pentru a lupta împotriva îmbătrânirii premature.

* Apa termala La Roche Posay
calmează pielea sensibilizată de factori externi (precum soarele, tratamente dermatologie, poluare etc) și previne îmbătrânirea prematură a pielii.
Apa termală La Roche-Posay acționează ca un antioxidant natural. Complexul unic de minerale precum Seleniul, oferă apei termale proprietăți hidratante, calmante și antioxidante.

* Apa termala Avene
este imbuteliata direct de la sursa, asigurand conservarea tuturor proprietatilor calmante, anti-iritante si anti-inflamatorii. Este recomandata cu precadere pentru pielea sensibila, hipersensibila, alergica sau iritata.
Izvorul Avène este in sud-vestul Frantei si detine, pe langa alte minerale si silica, ingredient tamaduitor recunoscut in toata lumea pentru vindecarea eczemelor si a dermatitei atopice, de exemplu.


*** 


DUCRAY keracnyl pp și NOREVA actipur


Crema Keracnyl PP este un produs antiinflamator ce optimizează și îmbunătățește toleranța pielii la tratamentele anti-acneice, fiind nr 1 în Franța pe îngrijirea antiseboreică. Are acțiune eficientă asupra coșurilor în 7 zile (dovedită clinic) și reduce semnele persistente.
Proprietati:
- calmanta si matifianta;
- actioneaza asupra principalelor cauze ale leziunilor acneice inflamate (sebum, bacteria P.acnes, iritatii) datorita formulei sale calmante;
- ajuta la actiunea impotriva biofilmului creat de bacteria P.acnes;
- calmeaza si diminueaza cosurile si sebumul;
- calmeaza iritatia si reduce aspectul lucios al tenului. 


Gelul intensiv anti-imperfectiuni NOREVA actipur se adreseaza pielii cu tendinta acneica, cu cosuri inflamate, zone sensibile si favorizeaza eruptia si, ulterior, vindecarea cosurilor. 
Este recomandat copiilor incepand cu perioada pre-pubertatii, adolescentilor, adultilor, femeilor insarcinate incepand cu luna a 4-a de sarcina. Poate fi folosit pe toata perioada anului.

Caracteristicile gelului Noreva actipur:

Tratament complementar
Actiune tintita, imediata
Usuca cosurile
Corecteaza imperfectiunile
Calmeaza zonele inflamate
Curata in profunzime
Minimizeaza riscul infectiilor bacteriene
Fara AHA, parfum, conservanti
Non comedogen. Non foto-stabilizant

Pe www.optimashop.ro exista o gama intreaga Noreva destinata tenului acneic, si alte produse care pot fi folosite impreuna cu gelul actipur, precum spume de spalare, creme, lotiuni, geluri, exfoliante. Vedeti voi acolo ce va intereseaza!


























Unknown spunea...

Foarte util acest articol ! Voi incerca si eu Duac , nu am mai auzit pana acum.
Se gaseste in toate farmaciile ? Unde mai exact ?
Multumesc ptr informatii. Seara buna sa ai!

PentruDive.com spunea...

@lavinia, din cate stiu eu, da. se gaseste in orice farmacie, insa are pret diferit. Eu mi-am luat din Catena o data cu 50 de lei. Altadata din Belladona cu 70, altadata din HelpNet cu 55. Farmaciile mai au si oferte, depinde de noroc ai. Incearca si la Bebe Tei daca ai cum, stiu ca ei au preturi mici de obicei.
Gelul este foarte foarte bun, n-am auzit pe nimeni sa nu-i fi fost de ajutor. Atentie, cum am zis, pe ce perna dormi pentru ca o cam decoloreaza :).
Mult succes!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search