miercuri, 21 martie 2018

Cum sa îți îngrijești buzele în sezonul rece


Andreea Has, make-up artist BottegaVerde.ro, iti ofera cateva sfaturi despre cum trebuie sa iti ingrijesti buzele si care sunt pasii de urmat pentru a avea buze moi si sarutari catifelate chiar si dupa sezonul rece.

Exfolierea buzelor


Pielea buzelor este cea mai subtire piele de pe fata, iar aceasta nu contine lipide si grasimi, precum nici alte uleiuri sau substante pe care pielea le genereaza, in mod normal, pentru a se apara si regenera. Tot buzele sunt si cea mai expusa parte a fetei la ger si frig, astfel ca este absolut normal ca ele sa fie uscate si deshidratate dupa o iarna ce pare ca nu se mai termina.
Primul pas in ingrijirea buzelor tale este exfolierea acestora. Ajuta buzele sa se refaca din interior catre exterior indepartand stratul de piele uscata de deasupra buzelor cu un peeling pentru buze. 

Poti incera mai multe astfel de peeling-uri pentru buze, insa aceasta reteta va da roade imediat – amesteca o lingurita de zahar sau de zat de cafea impreuna cu o lingurita de miere si maseaza pasta obtinuta pe buze, pentru a ajuta la desprinderea cojitelor si a celulelor moarte de pe suprafata acestora. Vei observa imediat ca buzele tale sunt mai netede, mai moi si mai fine si... mai dulci!

Hidratare intensa

Hidrateaza buzele intens si opteaza pentru un balsam de buze cu unt de shea, avocado sau uleiuri naturale. Acesta va reface structura pielii si va ajuta la recapatarea elasticitatii pierdute, astfel vei scapa de senzatia de buze care te strang sau chiar care se crapa pana la sangerare. Incearca un balsam de buze cu ulei de argan in nuanta nude de la Bottega Verde. Uleiul de Argan, un miraculos si pretios elixir al frumusetii cunoscut de la femeile berbere, este bogat in vitamina E, A si F si actioneaza ca hidratant, nutritiv, emolient si antirid. 



Pentru ca inca nu poti purta culori pe buze, cat timp acestea sunt uscate, opteaza pentru un luciu de buze balsam cu acid hialuronic si ulei din samburi de caise. Acest luciu de buze in nuanta roz nude este cremos si delicat, oferind buzelor o stralucire plina si o culoare atragatoare.
Pentru buze frumos conturate, poti utiliza un creion de buze roz pal sau nude, pe care sa il uniformizezi de la contur spre interiorul buzelor si peste care sa aplici luciul de buze.
Cremos, foarte neted si cu o culoare intensa, creionul de buze cu extract de nalba asigura conturarea perfecta cu o singura aplicare. Umple liniile fine si lasa buzele definite si mai pline. Textura sa placuta, cremoasa, contureaza frumos si prelungeste rezistenta glossului pe buze.
Desigur, hidratarea se poate face si din interior. Este important sa te hidratezi corespunzator si sa renunti la bauturile fierbinti care usuca buzele. Fiind primavara, opteaza pentru apa plata si sucuri naturale din fructe, bogate in vitamine! 


 
Buze voluminoase si pline de culoare


Daca ai scapat de pielea uscata si de crapaturi, iar buzele tale sunt din nou hidratate si moi, esti libera sa porti pe buze culori vibrante, care sa prevesteasca primavara. Incearca rujuri cremoase si intenese, din gama Bottega Verde.
Iti propun un ruj hidratant cu ulei de argan rosu indraznet, cremos si placut, acesta ofera buzelor un aspect matasos. Contine filtre de protectie solara, care protejeaza buzele de factorii agresivi externi. Desigur, poti alege dintr-o multime de culori vibrante pentru o primavara plina de culoare!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search