vineri, 21 decembrie 2018

XILITOLUL, eficient în tratarea otitei și a altor afecțiuni ORL


  ”Zona ORL este foarte des afectată în perioada rece, fiind principala poartă de intrare în organism a virusurilor și a bacteriilor - organisme a căror dezvoltare este favorizată de temperaturile sezonului rece și de umiditate.  O raceală comună, ca și infecția virală, se va manifesta prin obstrucție nazală, adică nas înfundat sau rinoree seroasă, apoasă (nasul care curge) și/sau durere în gât. Obstrucția nazală determină stagnarea secrețiilor la nivel rinosinusal, secreții care se pot infecta - coloniza bacterian.  În situația în care avem de-a face cu o colonizare bacteriană, iar secrețiile se transformă din incolore în galben-verzui și sunt însoțite de febră, este indicat sa mergeți la medic.”, punctează medicul rezident ORL, Cristian Sersea.


Otita medie recurentă este o problemă comună pentru copii și bebeluși. Această afecțiune este des întâlnită la copii și reprezintă acumularea de lichid în spatele membranei timpanice, în urechea medie. Cum și de ce se produce acest fenomen?
Un obstacol în calea funcționarii normale a trompei lui Eustachio aduce cu sine în urechea medie o diferență de presiune față de mediul extern. Acest fenomen determină la rândul său acumularea de lichid din capilare în urechea medie și presionarea membranei timpanice.

Otita și xilitolul

Și totuși, care ar putea fi legatura între otită și xilitol? Unul singur, benefic. ”Știm deja că otita medie este caracterizată de prezența de fluid în urechea medie. Cauza? Infecția urechii. Și de aici, ne alegem cu copii iritabili, cu febră, letargie, anorexie și sensibilitate la atingerea lobilor urechilor. Așa că putem preveni otitele cu xilitol. El are un puternic rol antibacterian și previne dezvoltarea bacteriilor în tubul lui Eustachio (care leagă nasul și urechea). De aici prezența xilitolului  în  produse naturale de decongestie nazală  (picături, spray-uri nazale pentru adulți și copii).”, ne explică dr ORL, Cristian Sersea.Xilitolul luptă cu bacteriile

Xilitolul prezent în produsele Xlear acționează asupra bacteriei, care cauzează infecția căilor respiratorii superioare, slăbindu-i capacitatea de a adera la țesuturi. De asemenea, folosirea decongestionantelor nazale cu xilitol reduce incidența apariției infecțiilor urechii. Și unde mai pui că picăturile nazale cu xilitol nu dau dependență și nu au efecte secundare. Picăturile sunt sigure la orice vârstă pentru ca sunt 100% naturale.

Spală nasul copilului

 Folosirea unui spray nazal cu xilitol reprezintă un instrument eficient pentru spălarea nasului, îndepărtarea bacteriilor daunatoare și a factorilor poluanți care ar putea favoriza astfel sinuzita și infecții ale urechii.
 Igiena nasului și a sinusurilor se poate realiza atât prin administrarea unor picături sau spray-uri nazale cu xilitol si sare de mare, cât și prin utilizarea irigatoarelor nazale.  Acestea din urmă folosesc gravitația pentru a trece într-un mod delicat prin căile nazale soluția salina cu xilitol, curățând bacteriile, alergenii și alți factori contaminanți ce pot fi nocivi.

Capsicum și aloe vera împotriva alergiilor

Sprayul nazal cu ardei (Capsicum Annum 8x HPUS) și cu aloe vera naturală. Produsul este eficient și în cazul durerilor de cap care apar la nivelul sinusurilor sau în cazul răcelilor, gripelor, alergiilor la polen și în alte afecțiuni respiratorii.

Beneficii ale spray-ului nazal: Ardeiul este folosit încă din vechime ca un antihistaminic natural, fiind foarte eficient în curățarea sinusurilor și decongestionarea nasului. Foarte util și în caz de alergii sezoniere; În soluția salină cu xylitol și capsicum a fost adăugată și aloe vera pentru proprietățile ei de hidratare, calmare (a țesturilor iritate) și vindecare; Xilitolul hidratează și protejează țesuturile delicate ale sinusurilor. Adaosul adecvat de xylitol face ca soluția să fie hipertonică, permițând reducerea iritațiilor țesutului sinusal, fără utilizarea de steroizi; Senzația de usturime este normală și naturală, deoarece ardeiul își face efectul.
Produsele Xlear se găsesc pe www.emag.ro și pe www.xlear.ro.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search