joi, 18 aprilie 2019

Ce sunt parfumurile de nișă / TOP 5 parfumuri de nișă pe care trebuie să le am măcar o dată în viață


Am fost intrebata in repetate randuri "ce sunt parfumurile de nisa?". La o prima cautare pe Google a acestei apare definitia de pe Notino, respectiv:  "Ingrediente rare, inedite compoziții parfumate și un proces de producție foarte complicat. Acestea sunt caracteristicile parfumurilor de nișă, unice, din afara curentului mainstream. Crearea unui parfum de nișă este opera unor adevărați artiști, care nu se tem de combinații neconvenționale și de tonuri neobișnuite. Parfumurile de nișă sunt create adesea în mici parfumerii, urmând procese foarte complicate. Se pune accent cu precădere pe ingredientele rare, provenite din multe colțuri ale lumii. Întâlnești, de exemplu, prețiosul trandafir de Damasc, esențe de pietre prețioase sau oud din Laos. Acestea sunt adăugate la parfumuri, în forma lor cea mai pură.".


Acestea fiind spuse, astfel se explica si pretul mai ridicat al parfumurilor de nisa vizavi de cel al parfumurilor de designer.
Ingredientele rare confera si o persistenta ridicata acestor esente de lux si va marturisesc ca am avut sansa sa testez un parfum pretios sau altul, cu preturi ametitoare pentru bugetul meu si vaporii care ajunsesera pe fular, palton sau maneca unei jachete au fost suficienti pentru a-mi parfuma casa pe o raza de doi-trei metri in jurul lor. Absolut fascinant! 

Dincolo de ingredientele speciale, parfumurile de nisa se deosebesc de cele "normale" si prin cantitatea in care sunt produse, respectiv un numar destul de restrans. Dar si prin lipsa reclamelor! Nu se adreseaza oricui si tocmai de aceea nici nu trebuie sa ajunga la orice detine o telecomanda sau stie adresa unui mall. Parfumurile de nisa nu se prezinta la orice colt de strada, pe panouri publicitare sau afise prin mall. Iar asta le confera un plus de valoare si mister! Te indeamna sa faci un efort pentru a le descoperi, iar atunci cand o faci te simti, cumva, special!

Mi-e greu sa fac un TOP 5 al parfumurilor de nisa pe care mi le-as cumpara... ieri, daca n-as fi pasionata, in acelasi timp si de calatorii si daca nu visez sa vad toata lumea si sa ma bucur de fiecare coltisor al ei .
Dar, las lista aici, ca sa nu uit  ce arome iubesc acum, in timp ce-mi caut hotel pentru Atena de peste doua saptamani! 😍



Originar din Sultanatul Oman, o tara araba din sud-vestul Asiei, brandul Amouage aduce lumii parfumurilor acel strop de exotism si orientalitate necesar. Renumit pentru parfumurile sale de o finete deosebita, brandul Amouage a luat nastere din ideea Sultanului Oman, in anul 1983. Astfel, cu o baza regala bine stabilita, avand la indemana traditia si luxul, brandul foloseste unele dintre cele mai scumpe ingrediente pentru parfumurile pe care le produce, cum ar fi tamaie, mosc, trandafiri si felurite condimente care dau parfumurilor aroma inconfundabila. 
Ce parfum imi doresc de la Amouage? Pai pe toate!
Sunt complet si definitiv fascinata de Amouage si o invidiez pe Delia (Matache), care are toate parfumurile Amouage inventate vreodata. I-am vazut colectia si mi-au dat lacrimile, recunosc!

Insa, cel mai si cel mai mult, acum imi plac:


Amouage Jubilation 25 este un parfum feminin floral oriental, cu o puternică fațetă balsamică.
Compoziția parfumată se deschide cu note de tarhon, de trandafir, de lămâie și de ylang-ylang. În inimă se simte davana, substanța obținută din tufele de Artemisia, trandafiri și tămâie. Baza senzuală constă în acorduri de chihlimbar, de mosc, de vetiver, de smirnă și de paciuli. Gasiti AICI, pe Notino, descrierea completa a acestui absolut superb parfum, pret si cum il puteti comanda, daca sunteti mai bogate decat mine! :) 






Amouage Epic este un parfum floral oriental, pentru femeile iubitoare de arome puternic picante. Parfumul Amouage Epic este creația parfumierilor de renume Cecile Zarokian și Daniel Maurela.
S-au inspirat din legendele antice despre Drumul Mătăsii, care ducea din China până în Arabia.
La debutul compoziției parfumului Epic găsim note de chimion, de scorțișoară și de oleandru. Inima creează o conexiune senzuală, cu un ușor acord sumbru de miere, de trandafiri, de mușcată și de ceai, însoțit de dulcea și îmbătătoarea notă de iasomie. Baza bogată este compusă din tone de chihlimbar, de tămâie, de rădăcină de iris, de mosc, de lemn de guaiac și de agar-agar. Il gasiti AICI.



Brandul Creed are o istorie de peste 250 de ani, timp în care a creat parfumuri emblematice pentru casele regale și alți clienți pretențioși și rafinați. În plus, datorită tradiției excepționale transmise din tată în fiu din 1760, se mândrește cu vechile tehnici de prelucrare a ingredientelor prețioase, selectate pentru fabricarea parfumurilor sale de neegalat.

Love in White este una dintre bijuteriile brandului Creed. Acest buchet feminin, proaspăt și cremos este opera comună a două generații, mai precis a lui Olivier Creed, un parfumier din a șasea generație a familiei Creed, și a lui Erwin Creed, din generația a șaptea. Drept inspirație le-au servit aventurile de călătorie ale lui Olivier Creed. Love in White a fost creată din ingrediente pe care Olivier le-a colectat manual, de pe cinci continente.
Compoziția apei de parfum Love in White, de la Creed, se deschide cu acorduri de portocale din sudul Spaniei. În inima sa distingem aroma de orez din sudul Asiei, de iris din Egipt, de iasomie de pe coasta italiană, de narcise de pe Riviera Franceză, de magnolie din munții din Guatemala și de trandafir bulgăresc

Baza este formată din tonuri de vanilie din Java, de ambră calabreză și de lemn de santal din Mysore, din India. 


La Colle Noire din La Collection Privée Christian Dior



Fara sa citesc inainte, am stiut doar mirosind aroma pe care acest parfum a lasat-o pe pielea mea ca persoana care a putut crea o astfel de capodopera este nimeni altul decat Francois Demachy! 
Acest zeu al parfumeriei mi-a creat cele mai mari iubiri in materie de parfumuri, de la Dior Addict (in toate formele lui) si Hypnotic Poison pana la Midnight Poison, dupa care plang de cate ori imi aduc aminte si ma rog ca intr-o zi sa reapara pe piata. 
De curiozitate, dati o cautare pe Fragrantica.ro dupa numele acestui zeu, sa vedeti ce anume parfumuri a semnat. Cam tot ce-i mai minunat pe lumea asta este creat de Demachy!
Il ador forever
Revenind la minunatul La Colle Noir pe care m-am bucurat sa-l vad si la Notino, tot Demachy l-a creat si pe Holy Peony, un alt preferat al meu din colectia speciala Dior.

Ca nota de varf, parfumul are lamaie; note de mijloc - lacramioare, bujor, trandafir de mai, coacaze, piersica; note de baza: ambra, santal, mosc, violete. 




Roja Parfums Roja este un parfum de tip chypre, pentru bărbați și femei, de la brandul britanic de nișă Roja Parfums.

Creat fără a ține cont de costuri, (costa 11.519 lei la Notino) această capodoperă de un lux fără compromisuri este oglinda dragostei creatorului său față de arta parfumeriei. Roja Dove l-a creat doar din ingredientele sale favorite, de cea mai bună calitate, ca un răspuns la frecventa întrebare: ce parfum folosește. Este disponibil doar în cantități foarte limitate. 

 
Roja debutează cu acorduri luxuriante de bergamotă, și are o inimă florală echilibrată, în care înfloresc trandafirii, iasomia din Grasse și ylang-ylang-ul. 

Uimitoarea compoziție este susținută de o bază complexă, ușor picantă, cu tonuri de ambră, amyris, benzoin, cedru, mușchi de stejar, cuișoare, iris, laudanum, paciuli, scorțișoară, styrax, vanilie și ghimbir

Per ansamblu, compoziția florală de tip chypre, cu aspecte lemnoase, balsamice și picante este o operă de artă parfumată, profundă și complexă.
Parfumul Roja, de la Roja Parfums emană o raritate, o perfecțiune rafinată și o frumusețe de neegalat.


Anonim spunea...

Numai parfumuri minunate!Ramane doar sa visez la ele!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search