luni, 22 aprilie 2019

GIVEAWAY de Paște: câștigați vinuri de colecție de la CRAMA GÎRBOIU


Crama Girboiu este o afacere de familie infiintata in anul 2005 ce detine o suprafata de aproximativ 250 de hectare. Unica prin povestea pe care o spune si prin conditiile climatice caracteristice zonei, Crama Girboiu ofera un omagiu belsugului dat de tinut si specificului viticol Vrancean. Podgoriile se afla in comuna Cotesti, caracterizata prin conditii climatice favorabile si un sol bogat in minerale, unic in sud-estul României. 
Patrimoniul viticol al cramei Gîrboiu este format din vițe de vie autohtone, precum Șarbă, Plăvaie, Fetească Regală, Fetească Albă, Fetească Neagră si cele internaţionale, cum ar fi Sauvignon Blanc, Riesling Italico, Muscat Ottonel, Gewurztraminer, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir.


Pentru ca masa de Paste nu ar fi completa fara un pahar cu vin, fie el rosu, alb sau rose, Crama Gîrboiu ofera 15 sticle cu vin, in diverse sortimente, pentru 3 norocoase, care imi spun cu cine ar ciocni un pahar cu vin. Fiecare dintre noi avem pentru ce multumi in ziua acestei sarbatori sfinte, avem cel putin o persoana pe care ne-am dori-o aproape, cu siguranta ne este dor de cineva aflat, poate, intr-un colt de lume indepartat. 

Asadar, 3 dintre voi vor primi cate 5 sticle cu vin de la Crama Gîrboiu, pentru a completa cum se cuvine bunatatile de pe masa de Paste, daca:

  • apreciati cu un Like pagina Crama Gîrboiu (link AICI)
  • distribuiti concursul pe Facebook
  • lasati un comentariu (pe Facebook si/sau pe blog) in care mentionati (cu tag/eticheta) cel putin un om drag cu care vreti sa ciocniti un pahar cu vin la masa de Paște. 

Joi seara voi afisa numele castigatorilor, asa incat sa am timp pentru a trimite premiile la fix inainte de Paște.


DESPRE PREMII


Gama Livia

Livia, un nume puternic ce adună puterea celei mai cunoscute ginte romane ce a dăinuit de-a lungul îndelungatei tradiții latine. Sub un astfel de caracter deosebit care recunoaște valorile adevărate, vinurile gamei Livia sunt o plăcere excepțională pentru cei care caută unicitatea și rafinamentul. Inspirate de noblețea numelui latin, vinurile Livia sunt seci sau demiseci, puternice și rafinate, din soiurile cele mai bune. 









Gama Varancha

Vrancea a fost un tinut al transhumantei, fapt de necontestat care si explica caracterul sau pastoresc si traditiile etnofolclorice. Ideea de VARANCHA a venit din dorinta de a readuce vinurile vrancene la adevarata lor valoare din trecut. Numele Vrancea, atestat documentar sub forma Varancha in 1431, este explicat in general de specialisti prin “munte” sau “corb”, sugerand desimea padurilor negre ca pana corbului, sau prin “gaura de butoi”. Sunt marturii care vorbesc despre existenta unor conditii naturale deosebite de prielnice pentru dezvoltarea vitei de vie,iar in al doilea rand despre marele atasament al oamenilor care au trait aici pentru aceasta planta, intrata in credintele, in obiceiurile si in intreaga lor viata. Gama Varancha cuprinde soiuri pure romanesti cat si soiuri internationale vinificate in demisec, dupa metode traditionale romanesti.



Sarba este o varietate autohtona realizata prin incrucisarea soiurilor Tamaioasa Romaneasca si Riesling. Complexitatea aromei este o impletire fericita de busuioc, nuante ierboase si fan proaspat cosit.

Merlot este un vin de culoare rosie rubinie, destul de intensa. Aroma este fina si persistenta, asemanatoare prunelor si cireselor negre. Gustul este rafinat, delicat, armonios, devenind cu timpul rotund, usor catifelat si placut.


Feteasca Regala este un vin de culoare galben-verzuie, sprintar si cuceritor prin aroma floral discreta. Un vin proaspat, inviorator, ideal pentru sarbatori, pentru ca el creaza si mentine buna dispozitie. 






Gama EPICENTRUM

Crama Girboiu, gama Epicentrum, propune vin alb si vin rosu, doar sec in trei variante de cupaj, muscat ottonel si aligote, sarba si plavaie, merlot si cabernet sauvignon. Toate soiurile beneficiaza de titulatura DOC-CMD, cultivati doar in podgoriile Cotesti. 



Aligote & Muscat

Facut dintr-un cupaj fin de Aligote si Muscat Ottonel. Acest vin primavaratic, parfumat si cu arome intense, adie usor ca un zefir. Proaspat si elegant, gustul sau trezeste apetitul de voie buna, impreuna cu prietenii.

Roze
Savurati ritmul alert al tonurilor proaspete de zmeura si capsuni care definesc acest rose din Cabernet Sauvignon, completate frumos de note citrice inconfundabile. Prin savoarea sa, vinul poate insoti cu lejeritate orice moment.

Merlot & Cabernet

Un cupaj de Merlot si Cabernet Sauvignon maturat 12 luni in baricuri de stejar frantuzesc; notele sale esentiale de mure, coacaze si prune se dezvolta gradat, la fiecare 10 minute si evolueaza rafinat, asemenea unui parfum rar.





Gama TECTONIC 
Crama Girboiu, gama Tectonic, cabernet sauvignon, feteasca neagra, gewurztraminer, muscat ottonel, sarba, vin alb, vin rosu, vin sec. 


Gewurztraminer

Un vin echilibrat cu o aroma pregnanta de fructul pasiunii si lichee. Flamboiant in gura, persistent si viguros se poate asocia cu succes cu mancaruri asiatice, friptura de somon si preparate picante.

Cabernet Sauvignon

Un vin rosu corpolent care prezinta arome complexe de prune, cirese si afine toate invaluite in note discrete de vanilie, tutun si piele. Caracterizat de tanini pronuntati se poate asocia cu preparate de carne rosie si branzeturi maturate.

Muscat Ottonel

Vin puternic aromat cu tonuri de piersica coapta. In gura dezvolta arome de fructe confiate si fagure de miere. Este un vin alb sec cu un final proaspat. Se poate asocia cu fructe de mare picante si legume la gratar.


Gama BACANTA

Crama Girboiu, gama Bacanta, propune, doar vin sec, alb si rosu, din soiurile feteasca alba, feteasca neagra, sauvignon blanc si merlot. Cu pasiune ca o preoteasa a vinului, cu adoratie ca o femeie tanara, capricioasa ca o femeie desfranata, cu gust plin dar seducator, Bacanta este o gama de vinuri pretioase, fermecate. Alese cu intelepciune, soiurile sunt cele mai apreciate pentru calitatile si extravaganta lor. Sunt vinuri seci, facute de cunoscatori pentru cunoscatori, cu exigenta unei traditii de secole in Vrancea, cu onoarea unei podgorii de renume- Cotesti si cu ambitia unei crame romanesti autentice – Crama Girboiu. Vinurile albe din gama Bacanta sunt elegante si rafinate iar cele rosii sunt invechite in baricuri de stejar pentru a deveni complexe si unice. 

Rose Barrique

Un rose de o culoare corai stralucitoare ce reuseste sa imbine cu succes arome proaspete de zmeura, capsune si petale de trandafiri cu note distinctive de vanilie datorate maturarii in baricuri de stejar. Un vin rotund, corpolent, care impresioneaza printr-o aciditate crocanta si un post gust savuros.


Chardonnay Barrique

Acest Chardonnay Barrique elegant prezinta o aroma complexa si intensa de piersica si fructe exotice cu tuse de vanilie, unt si caramel. Cu o textura onctuoasa datorata maturarii in baricuri frantuzesti echilibrat de o aciditate ridicata, acest vin incanta printr-un post gust foarte lung.

Sauvignon Blanc Fumé


Un Petit Sauvignon Blanc care prezinta un nas mineral cu aspecte usor citrice. Aromele primare ale acestui vin sunt de lime, mere verzi si pomelo. Aciditatea ridicata si corpolenta vinului ii confera un gust crocant inconfundabil completat de note exotice. De preferat a se consuma cat mai tanar.
 



Gama CUARTZ

Precum cristalul ce ii poarte numele, Cuartz este reprezentat prin valoarea sa pretioasa, prin limpezimea cristalina a vinului si a mineralitatii acidulate ce iti satisface setea in zilele fierbinti de vara. Cuartz este primul spumant produs de Crama Girboiu si reprezinta mandria Cramei pt noile trenduri de vara, nu ezitati sa-l incercati.

 Cuartz Alb


Acest spumant este conceput cu migala de Crama Girboiu pentru a oferi un mixt de jovialitate, gust si textura, toate infasurate intr-un parfum fructuos si floral. Definit de o culoare galben pai cu inflexiuni verzui, surprinde placut prin perlajul persistent iar gustativ denota o personalitate si o prospetime excelenta. Spumantul este realizat cu intentia de a darui surprize senzoriale placute in orice moment al zilei.

Cuartz Roze

Acest spumant este conceput cu migala de Crama Girboiu pentru a oferi un mixt de jovialitate, gust si textura, toate infasurate intr-un parfum fructuos si floral. Definit de o culoare rose-somon cu un parfum ce aminteste de cirese de zmeura, uimeste printr-un post-gust curat si savuros cu inflexiuni de coacaze negre. Spumantul este realizat cu intentia de a darui surprize senzoriale placute in orice moment al zilei.


Gama NOCTIA

Bufnițele au fost din negura timpurilor venerate și învestite cu înțelepciunea ancestrală. Aceste păsări mistice au puterea de a se apropie doar de persoanele care le împãrtãşesc energia, construind o legãturã aparte. În folclorul Indian, bufnițele simbolizeazã istețimea şi generozitatea, având totodatã şi importante puteri profetice. 

 Feteasca Neagra


Se remarca printr-o cunoare rosie intensa, cu nuante rubinii iar olfactiv prezinta arome de fructe de padure si condimente dulci. Un vin robust, catifelat cu post gust persistent.

Shiraz

Se remarca printr-o culoare rosie violacee intensa. Este un vin robust, corpolent cu tanini pronuntati si aroma fina de mure, coacaze, ardei gras si rozmarin.

Roze

Acest vin se remarca prin culoarea sa roze superba; la degustare imbina arome intense si proaspete de capsune, zmeura si citrice, toate invaluite de o aciditate exuberanta.



UPDATE

Cei trei castigatori ai concursului sunt  Sava Ionela, Maria Mandache si Naidin Daniela.
Multumesc!
Astept mesaj privat cu datele voastre de contact!
Paste Fericit tuturor!
Va astept si la urmatoarele concursuri!
xoxo
Cxena Nicol spunea...

Mama @anidoraangy si sora @alfredomarrapodi

Valeria Chertes spunea...

Cu @Ioana Daniela Buhaș.

Anonim spunea...

Imi doresc foarte mult sa ciocnesc un pahar de vin cu sotul meu valentin❤ iti multumesc pentru concurs😘Paste Fericit❤😘

FILIZ MUSTAFA spunea...

Iulia Mioara, Zeinedin Irene Simona

Serban Elena spunea...

@Marin Theodora
FB-Elena Racovita

Marin Theodora spunea...

@Nichy Haiosul

anuta22 spunea...

Cu sotul meu iubit
@adrian tudorache

Cristina spunea...

FB: Cristina Popescu
Share: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10214980339121478&id=1219097246
Lacra Lacry, Hurmuz Ali Florentina

Badescu Fanel spunea...

@Bade Liliana , @Sorana Hanu

TANASA LAZARESCU RAMONA spunea...

@DARIA TALMACIU

TANASA LAZARESCU RAMONA spunea...

CU @DARIA TALMACIU

TANASA LAZARESCU RAMONA spunea...

CU @DARIA TALMACIU

Adrian Lazar spunea...

Voi imparti acest vin cu tatal meu Stelica :)

Marilena Rosioru spunea...

cu sotul meu! @ionutflorianrosioru
pe fb sunt tot Marilena Rosioru

Anonim spunea...

As ciocni un pahar cu vin rosu, langa friptura de curcan pe care o pregatesc, impreuna cu sotul meu si nepoata noastra care vine in vizita la noi, din Italia.
Multumesc!
Sunt Maria Mandache.
Seara linistita!

smarandache daniela spunea...

As ciocni un pahar cu vin langa friptura de miel cu sotul meu @cata

Elena Erica spunea...

Leontin Ciuturas

Elena Erica spunea...

Leontin Ciuturas

Elena Erica spunea...

Leontin Pavel Ciuturas

Anonim spunea...

Cu prietenele mele de suflet Roxy și Ema 😍🍷 FB: Rodica Granpier

Mirela-Liliana Ion spunea...

Voi ciocni un pahar de vin cu soțul meu Ionuț !!Sărbători fericite și liniștite alături de cei dragi!!

Manole Ioana spunea...

Cel mai drag om cu care voi ciocni un ou de Paste este sotul meu Manole Gheorghe

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search