marți, 14 mai 2019

Cum poţi scoate o ţinută din anonimat cu un TRICOU COOL


SURSA
Bună! Sunt Gabriela şi am o dependență. Vestimentară. OK, două: jeanşii şi tricourile albe. Prima dintre ele a luat naştere relativ târziu, respectiv după terminarea liceului, când am îmbrăcat prima pereche de jeanşi. Şi nu orice fel de jeanşi, ci unii rupţi. Liceul meu a fost în preistoric, să ne înțelegem!

Tricourile au intrat și ele în dulapul meu odată cu jeanşii, iar acum formează o colecţie impresionantă. Iniţial erau negre şi gri. Ah, şi maro. Mult maro. Intens sau cu lapte, maroul predomina în ţinutele mele zilnice. Aveam părul roşcat pe vremea aia şi-mi părea că un tricou maro îmi evidenţiază ochii verzi, părul, viaţa în ansamblul ei.
Mai apoi am trecut la gri. Totul era gri în vestimentaţia mea şi mă simţeam super confortabil îmbrăcată aşa. Nu eram nicidecum o prezenţă trecută cu vederea, așa cum poate fi perceput gri-ul. Nu-i vorba că mi-s vreuna din clanul Kardashian, nici vorbă, dar nu pot spune că am fost vreodată o prezenţă anonimă, pe unde mi-au umblat picioarele. Şi tricourile gri. (Aveam nevoie, mi-au murit lăudătorii şi trebuia să iau măsuri! 😃)



Tricoul alb, my major obsession


Apoi am trecut la perioada „tricouri albe”! Am îmbrăcat unul, aşa de florile mărului, nu mai reţin contextul şi mi s-a părut că-mi vine bine. Între timp, îmi schimbasem culoarea părului în negru albăstrui şi simţeam nevoia de haine cât mai simple, în culori neutre, pe care să le asortez cu un ruj roşu. Eu şi etapele mele...
Ah, şi un documentar despre 50 Cent – rapperul- în care îşi arata garderoba formată din 500 de tricouri albe, absolut la fel, mi-a alimentat obsesia asta. Aşa se face că, între timp, de la primul tricou alb şi până în ziua de astăzi, am strâns şi eu vreo 60 şi. Nu la fel, nu am chiar averea lui 50 Cent (ce amuzant sună „averea lui 50 Cent!), ci cu decolteuri diferite, mâneci diferite, lungimi şi forme diferite. Cred că ştie toată lumea că tricourile albe nu au viaţă lungă şi, după câteva purtări, ajung „de dormit”. 
 

Tricoul alb, accesorizat cu un medalion statement, jeanşi într-o formă care să îmbrace perfect silueta, fără urmă de vulgar şi cheap (îi recomand pe cei cu talie înaltă, cu sau fără rupturi, evazaţi, drepţi sau conici, prespălaţi sau într-o singură nuanţă, eventul denim vintage), stilettos şi o poşetă ... rosie aş alege eu, cu snake print chiar, îmi pare ţinuta ideală pentru o întâlnire amoroasă, pentru un cocteil cu fetele şi chiar pentru o recepţie unde dress code-ul este smart casual.

PHOTO: 


Tricoul nu mai este demult doar pentru sport!

Fără să mă erijez într-o Anna Wintour sau o altă autoritate a modei, nici măcar pe strada mea, am considerat întotdeauna că ţinutele simple nu dau niciodată greş. Stilul minimalist este întotdeauna de bun augur. Şi dacă ştii regulile modei (în cazul în care ar exista unele!), şi dacă nu, atunci când ai impresia că moda este o ecuaţie cu plus infinit necunoscute, mergi întotdeauna pe piese simple!
O fustă versatilă, într-o nuanţă uni şi încă una colorată sau înflorată, o pereche de pantaloni într-o croială clasică, câteva tricouri de bună calitate, cel puţin două sacouri – unul colorat, perfect pentru zi şi altul în croi elegant, pe care să-l poţi purta pentru un dress code sofisticat, o rochie tip furou, care face senzaţie şi anul acesta, purtată peste un tricou, sandale cu toc înalt, eventual cu barete împodobite cu strasuri (obsesia mea, lately) şi altele comode, pentru zi de zi, cred că ar fi elementele suficiente pe care să le poţi purta în variate combinaţii, fără să dai greş!
Da, am scris „tricou” mai sus şi nu te speria, indiferent de jobul pe care îl ai pentru că banalul tricou, cândva mână în mâna cu adidaşii, a ieşit din sala de sport şi face echipă bună cu paharul de şampanie şi evenimentele cu ştaif.
 
    
Tricou şi paiete? Oh, da!

Tricouri de damă cool? Sigur! Tricoul, în funcţie de croiul, materialul sau nuanţa lui, a devenit un obiect vestimentar cool şi are puterea de a scoate din anonimat orice ţinută! Purtat cu o fustă din mătase înflorată şi tenişi sau deja celebrii Triple S, un tricou poate fi alegerea perfectă!
Totodată, combinaţia dintre pantaloni din piele, tricou decoltat, high-heels şi buze roşii îmi pare extrem de sexy şi garantez că nu va trece neobservată la nici o petrecere. 

Combinaţia dintre tricou, ales în funcţie de preferinţe sau restul ţinutei şi o rochie tip furou va atrage toate privirile. Sau pe acea privire! :)
Ce zici de un tricou sport combinat cu o fustă preţioasă, din paiete sau strasuri? Îţi sună ciudat? Te asigur că printre fashionistele mai mici sau mai mari, influenceri de tot felul şi pasionaţi de modă face furori!  
Pe www.fashiondays.ro/g/nike  găsiţi o selecţie foarte simpatică de tricouri sport pe care le puteţi combina cu diverse piese din cu totul altă zonă, respectiv pantaloni casual, fuste, sacouri, dar și adidași care abia așteaptă o fustă din mătase pentru a ieși în lume.
Tricoul taie din preţiozitatea fustei, pretabilă poate doar evenimentelor cu covor roşu, iar fusta şterge banalitatea şi caracterul sport al unui tricou din bumbac. Împreună reprezintă combinaţia perfectă, în această vară!



Nu fugi de imprimeuri şi mesaje!

Tricoul din bumbac de bună calitate îţi conferă libertate de mişcare și te ajută să ai o ţinută lejeră şi pentru că moda a devenit extrem de permisivă, un tricou cu un imprimeu ingenios sau cu un mesaj original poate constitui piesa de rezistenţă a unei garderobe. Nu încălţările, nu poşeta, nici măcar coafura sau machiajul, ci tricoul poate atrage toate privirile. Şi, în funcţie de mesajele pe care le afişează, poate smulge nu doar priviri, ci şi zâmbete, poate sparge monotonia unei conversaţii şi lega relaţii nebănuite. Been there, done that! 😅


Dacă eşti o persoană romantică şi boemă, alege în garderoba ta tricouri cu imprimeuri florale, pantaloni evazaţi din materiale fluide, genţi colorate, fuste vaporoase sau unele tip creion, care să-ţi dezvăluie linia corpului în combinaţii perfecte cu tricouri uşor supradimensionate. 
Încearcă să fugi de elementele mulate din cap până în picioare pentru că riști să pari vulgară. De altfel, tricourile oversized sunt un must-have și în vara asta!


  
În 2019 nimic nu este neobişnuit!

Nu uita! Fii jucăuşă, îndrăzneaţă, sigură pe tine şi orice combinaţie vestimentara ai încerca pe acest teren va fi una fabuloasă! Nu te teme să faci asocieri care pot părea neobişnuite, în 2019 nimic nu este neobişnuit! Am văzut chiar şi o mireasă în tricou alb, fustă lungă din jeans, voal prins peste bucle lejereşi colier din flori albe şi jur că mi-a părut atât de sexy şi degajată, încât mă bătea gândul să aprofundez combinaţia pentru o oarecare situaţie care m-ar privi vreodată, în viitor.


Nu uita de sacouri şi kimonouri! Arată bestial în combinaţii care implică tricouri şi fuste sau pantaloni. Poţi opta pentru unul într-o nuanţă îndrăzneaţă, roşu sau fucsia, dacă restul ţinutei are nevoie de culoare și un kimono înflorat sau un sacou negru, cu croi elegant, pe care îl văd purtat în combinaţie cu o fustă neagră cu buline albe, eventual plisată, de tip soleil şi un tricou alb, care poate fi sau nu înnobilat cu un colier preţios. 

Stilettos, ruj roşu, un plic elegant şi, aveţi încredere, nimeni şi nimic nu vă vor sta în cale! 😊


Iar când aveţi nevoie de casual mai mult decât de elegant, înlocuiţi fusta cu o pereche de jeanşi, păstraţi restul ţinutei şi arătaţi faaaaantasssstic! 

Un lucru este cert: tricoul poate reprezenta, în oricare dintre stilurile vestimentare preferate – fie că vorbim despre casual, smart casual, elegant, boho chic, sport, streetwear, business casual sau rock, un element principal și ușor de integrat ținutei. 
În funcţie de natura lui – simplu sau cu imprimeu/ mesaje- poate dicta zona căreia i se pretează întreaga ţinută



Câteva ținute cool pe care le-am găsit pe Pinterest!
Elemente similare, pe care le puteți combina în funcție de inspirație, găsiți din plin pe Fashion Days!














 


 

Anonim spunea...

Multumim pentru idei de purtare a acestor minunate tricouri,sunt foarte frumoase si imi place foarte mult sa port ticouri,am sa ma inspir din pozele postate de tine😘

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search