marți, 17 septembrie 2019

Dental NEWS: Guided Biofilm Therapy cu AIRFLOW, soluție unică pentru carii, prevenție și îngrijire periodontală


DentalMed, lider pe piața serviciilor stomatologice de lux și Furnizor al Casei Regale a României, a implementat tehnologia Guided Biofilm Therapy - GBT (Tratamentul ghidat al plăcii bacteriene), o abordare state-of-the-art în profilaxia dentară și o soluție unică pentru carii, prevenție și îngrijire periodontală, atât pentru adulți cât și pentru copii.


“Biofilmul dentar este factorul principal care cauzează carii, infecții periodontale și peri-implantita. Parodontita poate crește riscul bolilor sistemice precum boli cardiovasculare și respiratorii, artrită sau diabet. Tratamentul prin Guided Biofilm Therapy presupune ca medicul să fie ghidat prin evidențierea zonelor acoperite de placă bacteriană în realizarea procedurilor de igienizare. Practic, înainte de realizarea tratamentului de igienizare, biofilmul este evidențiat prin aplicarea unei soluții colorante, iar placa astfel evidențiată devine ușor de îndepărtat supra și subgingival”, explică Dr. Dragoș Popescu, General Manager, Owner & Founder DentalMed și membru al echipei chirurgicale a clinicii.

Igienizare prin tehnologia AIRFLOW® Prophylaxis Master, ultima inovație a companiei EMS pentru Guided Biofilm Therapy – GBT, este o procedură care durează aproximativ 30 de minute și implică trei etape. Se începe prin AIRFLOW®, care presupune aplicarea unei pulberi pe bază de bicarbonat de sodiu, Erythritol PLUS, ce îndepărtează placa bacteriană, petele și tartrul incipient supra și subgingival. 

În etapa următoare se îndepărtează placa bacterienă din pungile parodontale prin utilizarea piesei de mână PERIOFLOW® al cărui vârf flexibil și moale ajută pătrunderea pudrei la baza rădăcinii dinților, iar etapa finală presupune utilizarea PIEZON®PS un instrument prin care se îndepărtează orice urmă de tartru supra și subgingival până la 10 mm. Toți pașii tratamentului ghidat al plăcii bacteriene se pot efectua utilizând apă de gură încălzită, astfel că temperatura de irigare controlată asigură confortul deplin al pacientului.

“Mai mult de 40% din pacienții adulți care vin în clinică suferă de boala parodontală în diferite stadii și au nevoie de ședinte de igienizare profesională la fiecare două luni. La fel este și cazul pacienților care au implanturi și la care se impune realizarea mentenanțelor specifice cu o recurență de 3-4 luni. Este și cazul pacienților (adulți sau copii), care poartă aparat dentar și care au nevoie de igienizare de minimum 4 ori pe an. Guided Biofilm Therapy - GBT prin tehnologia utilizată, prin comparație cu detartrajul clasic mecanic sau cu ultrasunete, este o procedură nedureroasă și minim invazivă, blândă cu dinții și țesuturile moi, implanturile și lucrările protetice. Tratamentul este eficient, se realizează într-un timp foarte scurt și presupune renunțarea la capetele de cauciuc, perii și pastă”, declară Mariana Velisarato, Executive Director.

Procedura de igienizare prin tehnologia Guided Biofilm Therapy cu AIRFLOW® Prophylaxis Master se adresează practic oricărui pacient care își dorește un tratament de igienizare dentară ‘state of the art’, cu o precizie maximă oferită de tehnologia elvețiană. Pentru pacienții operați parodontal, care se află în programul de mentenanță parodontală postoperatorie, cei diagnosticați cu boală parodontală incipientă, pacienților care poartă lucrări protetice pe implanturi sau dinți naturali, persoanelor cu sensibilitate mare la detartrajul clasic și adulților, sau copiilor care poartă aparate dentare, igienizarea profesională utilizând tehnologia Guided Biofilm Therapy cu AIRFLOW® Prophylaxis Master devine tratament de elecție în clinica DentalMed.

Airflow Prophylaxis Master oferă rezultate spectaculoase și pentru cazuri medicale speciale care presupun combinarea cu alte terapii sau proceduri, cum ar fi laser therapy, la indicația medicului specialist.

Fabricat în Elveția, AIRFLOW® Prophylaxis Master a fost dezvoltat în cadrul Centrului de Cercetare EMS și este rezultatul a peste 100.000 de ore de testare clinică și tehnică, în colaborare cu nume sonore din sectorul stomatologic internațional rezultând componente tehnologice unice.

Guided Biofilm Therapy (GBT) se bazează pe tehnologii patentate de EMS, liderul elvețian în producerea echipamentelor de precizie pentru profilaxia dentară și a fost dezvoltat în colaborare cu parodontologi experimentați, specialiști în tratarea cariilor dentare și igieniști dentari. Tratamentul este unul sistematic, predictibil, cu riscuri minime și prietenos pentru utilizator, adaptabil oricărei cateogorii de vârstă și fiecărui pacient în parte.
Despre DentalMed Luxury Dental Clinic

Clinica stomatologică DentalMed, care deține titlul de furnizor al Case Regale a României din anul 2013, acoperă prin echipa sa medicală și dotările de top întreaga gamă de servicii în domeniul medicinei dentare, având ca vârf de lance chirurgia și estetica dentară. Conceptul DentalMed este acela de a crea o experiență unică pentru pacient, care are la bază tratamentul medical realizat la nivel de excelență, într-un ambient cu un design suprinzător și cu servicii de customer care specifice industriei de lux. Unul dintre elementele definitorii ale DentalMed este specializarea serviciilor; DentalMed a selectat o echipă medicală internațională, cu medici hiperspecializați în intervenții de top precum sinus lift surgery, microchirurgie regenerativă parodontală, estetică dentară și stomatologie pediatrică. Implantul dentar, tratamentele reconstructive prin microchirurgie parodontală, reconstrucția protetică prin coroane din porțelan pe zirconiu sau fațete dentare, tratamentul cu inhalosedare, sedare conștientă medicamentoasă, sau chiar sub anestezie generală pentru copii, tratamentele chirurgicale “ONE STAGE SURGERY” (comprimarea fazelor chirurgicale de tratament într-o singură ședință operatorie), reprezintă doar câteva dintre intervențiile realizate la nivel de excelență de către specialiștii clinicii. Lucrând în echipe superspecializate, folosind cele mai moderne mijloace de investigații (Computer Tomograf MORITA VERAVIEW X800, microscop Carl Zeiss, laser dentar etc.), alocând timp de studiu și prezentare fiecărui caz în parte, se realizează concepția și aplicarea unor planuri de tratament care aduc un maxim de beneficiu pacientului. Clinica DentalMed a inaugurat în anul 2011 Centrul de Excelență Implantologie Straumann și în Chirurgie Parodontală.


În anul 2018 clinica și-a continuat expansiunea în aceeași locație, unde într-un spațiu generos care atinge în prezent aproape 1000 de mp, își desfășoară activitatea echipa formată din 100 de oameni specializați, dintre care 40 de medici internaționali. Printre facilități se numără 12 cabinete dentare, laborator de imagistică dentară și dental photo studio, laborator de tehnică dentară cu tehnologie CAD/CAM, spații pentru colocvii și amenajări pentru live surgery. Pentru anul 2019 DentalMed estimează o creștere cu minim 25% a cifrei de afaceri de aproximativ 4.2 milioane de euro atinse în anul 2018, precum și deschiderea unui nou sediu, în Piața Charles de Gaulle, în cadrul unui puternic medical hub care se va inaugura în trimestrul al 4-lea al acestui an.

Anonim spunea...

Off,cand ma gandesc la dentist ma ia cu calduri!Multumim pentru articol foarte util!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search