marți, 22 octombrie 2019

Cum puteți ține sub control transpirația excesivă (hiperhidroza)

Sursa foto
Cu toții știm că transpirația este acel proces natural benefic prin care organismul își reglează temperatura. Dar această reacție fiziologică ne creează o stare de disconfort, cel puțin la nivel psihologic.

Atunci când ne simțim stresați, când facem sport sau când este foarte cald afară, este absolut normal să ne apară broboane de sudoare pe frunte, să ni se umezească axilele, tălpile și palmele. Dar există persoane care indiferent de starea de spirit, de vremea de afară sau de cât de mult efort fizic fac într-un anumit interval de timp se confruntă cu acest proces fiziologic. Afecțiunea se numește hiperhidroză și mai este cunoscută și drept transpirație excesivă.  Această stare afectează aproximativ 5% din populaţie¹ şi poate avea un impact considerabil asupra calităţii vieţii celor care suferă din cauza ei. În unele situații, poate declanșa stări de anxietate sau chiar depresie.

Cei care se confruntă cu această problemă știu cât de importantă este identificarea unor produse eficace care să ajute la reglarea activității glandelor sudoripare, responsabile de transpirația abundentă.

Antiperspirantele locale care conţin săruri de aluminiu reprezintă îngrijirea primară pentru hiperhidroza localizată. Spre deosebire de deodorantele menite să mascheze mirosurile neplăcute produse de transpiraţie, antiperspirantele sunt eficace contra transpiraţiei, ceea ce s-a dovedit în mai multe studii clinice controlate.

Când sărurile intră în contact cu transpiraţia, creşterea pH-ului în zona respectivă determină precipitarea, care formează un dop la deschiderea glandelor sudoripare, încetinindu-le activitatea. 


Acesta este unul dintre ingredientele active ce se regăsesc în produsele din gama DUCRAY HIDROSIS CONTROL : roll-on și cremă.

În compoziția lor se mai regăsesc: ricinolat de zinc (deodorant natural, eficace, care neutralizează mirosurile neplăcute), amidon de orez (ingredient activ natural absorbant) și citrat trietilic (previne mirosurile prin acțiune antibacteriană, inhibă enzimele bacteriene reponsabile de degradarea componenţilor transpiraţiei ce produc mirosul neplăcut).

DUCRAY HIDROSIS CONTROL ROLL-ON : oferă protecție eficace timp de 48 de ore împotriva transpirației și mirosurilor neplăcute, nu conține alcool, nu lasă urme albe și oferă o senzație de confort, cu efect nelipicios.

DUCRAY HIDROSIS CONTROL CREMĂ : este un antiperspirant cremă pentru mâini și tălpi, cu efect hipoalergenic. Nu conține alcool etilic și are o formulă transparentă și plăcută.


Pentru mai multe informații despre produsele dermato-cosmetice Ducray, accesează: www.ducray.com/ro-ro.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search