marți, 28 ianuarie 2020

10 produse care mi-au salvat tenul sensibil în 2019


În anul care a trecut, am stat mai mult decat oricand la soare. Am inceput din ianuarie cu Istanbul, apoi m-am intors in Bucuresti la frig; am stat putin acasa si am lasat geaca de iarna pentru costumul de baie pentru ca am ajuns de la zapada pe plaja din Dubai; a mai urmat putina iarna, apoi inca o saptamana de vara in Atena si insulele din jur... Intre timp a venit vara si la noi si, sincer, nu face mai multa plaja decat mine. Am plecat apoi in Sardinia, de multe ori la mare la noi. Apoi Kefalonia, apoi frig si toamna in Bucuresti si spre sfarsitul anului in Tenerife, la plaja.



Am simtit mai mult ca niciodata ca pielea mea a trecut printr-un roller coaster, care a avut drept consecinte ten deshidratat, piele care s-a exfoliat de mai multe ori, bubite, piele insorita, extrem de uscata, uneori arsa de soare. Si de Revelion a culminat cu inca o alergie solara ingrozitoare, a patra pe anul asta, cu tot cu antihistaminice luate ca la carte... Noroc ca am gasit combinatia perfecta de cosmetice care sa ma ajute!

 


Asa! Acum ca v-am purtat in cateva dintre destinatiile mele de anul trecut, iata lista de creme hidratante care mi-au salvat, intr-un final pielea, dupa atatea agresiuni pe care le-a suportat in 2019! Pe multe dintre ele le gasiti si pe NOTINO!
 

De la Avene mi-au placut mult atât Hydrance Cremă Riche, cât și Serul hidratant. Ambele conțin micro-sfere pline de Apă Termală Avène. Ca rezultat al compoziției lipidice multi-lamelare, aceste micro-sfere pot îngloba trioul de lipide COHEDERM™ și pot închide în ele Apa Termală Avène pentru a o elibera apoi în piele, umplând, astfel, „micro-rezervoarele” create de complexul brevetat COHEDERM™. Hidratată intens, pielea își redescoperă frumusețea înnăscută.


GALENIC Secret D'Excellence THE CREAM este considerata "Sfantul Graal" al cremelor de fata si promite ca netezeste ridurile de la primele aplicari, hidrateaza intens, confera fermitate tenului si un boost de stralucire. Ingredientul principal este Alga de Zapada, planta care supravietuieste in conditii extreme si care i-a inspirat pe maestrii formulatori de la Galenic sa creeze o aceasta crema menita sa sfideze efectele timpului. Printre ingrediente se numara vitaminele B3, E si C, acid hialuronic si glicerina. O gasiti si AICI, daca v-am convins sa o incercati!
 

Cerave a scris istorie in strainatate, figureaza pe lista celor mai apreciate produse cosmetice la nivel mondial, iar in Statele Unite au adevarate fan-cluburi.
Cerave Hydrating Cleanser este un gel pentru spalarea pielii, atat a tenului, cat si a corpului, extrem de delicat, care spala fara sa usuce epiderma, iar daca se intampla sa simtiti, uneori, senzatia de piele care strange, dupa unele dusuri sau bai fierbinti, atunci acest produs este pentru voi. Avand in vedere compozitia "curata", adica fara parabeni, parfum, colorant, hipoalergenica si testata dermatologic, crema aceasta de curatare este excelenta si pentru bebelusi si copii.
Cerave Moisturing Cream este un balsam hidratant destinat pielii uscate si foarte uscate, insa nu vad ce rau ar face celei normale. Cel putin in cazul meu, posesoare de piele normala, face minuni. Intra rapid in piele, in urma unui masaj usor, realizat la finalul dusului, nu-mi lasa pelicula grasa si nici lipicioasa, ci doar un aspect satinat.
Pentru ca are ceramide identice cu cele din piele si actioneaza exact acolo unde este nevoie reparand stratul hidro-lipidic si restabilind bariera de protectie cutanata. 
Gasiti si pe Notino multe produse din portofoliul Cerave!



 Crema de corp hidratantă Atoderm de la BIODERMA reface în mod biologic şi durabil filmul hidrolipidic al pielii deshidratate şi uscate.

Datorită agenților săi hidratanţi și de restructurare, crema Atoderm consolidează bariera cutanată și, prin urmare, împiedică pătrunderea substanţelor iritante. Îmbogăţită cu agenţi hidratanți, Atoderm Cremă fixează apa în piele și previne evaporarea acesteia.
Bine de stiut despre crema pentru corp Atoderm:
🔺Formulă fără parfum
🔺Disponibilă şi în varianta parfumată
🔺Fără parabeni
🔺Hipoalergenic
🔺Non-comedogenic

Imi place mult si aceasta lotiunea micelara Bioderma Sensibio H2O AR! Bine, sa fiu sincera, imi plac toate micelarele Bioderma, le-am folosit pe absolut toate si le-am adorat deopotriva, insa aceasta parca este si mai prietenoasa cu tenul meu agresat de schimbarile de temperatura! Folosesc lotiunea atat pentru indepartarea machiajului, cat si pentru curatarea tenului de sebum, impuritati, whatever-uri! Este supermișto!

Nu neglijati niciodata ingrijirea buzelor! Fie vara, fie iarna, aveti tot timpul un balsam de buze in geanta pentru ca ele se usuca mai repede decat orice alta parte a corpului!  Unul dintre preferatele mele este Bioderma Atoderm, iar ingredientul activ extrem de hrănitor al acestui balsam de buze este untul de Shea, care repară și regenerează biologic buzele sensibile şi agresate. Imi place foarte mult si NIVEA Balsam de buze Essential Care, care are o formulă hidratantă cu Ulei de Jojoba şi Unt de Shea si protejează eficient buzele împotriva uscării, lăsându-le senzaţional de catifelate.


Pentru machiaj mi-a placut mult fondul de ten L'Oreal True Match, perfect atat vara pentru ca matifiaza, cat si in zilele cu temperaturi scazute pentru ca il simt hidratant pe ten si m-a ajutat sa depasesc si zilele in care pielea mi se exfoliase pe nas.
L-as putea asemana cu un BB cream, cu o crema hidratanta colorata, adica. Nu ramane la suprafata tenului, ca o pelicula si nici nu arata inestetic, daca aveti pori dilatati, asa ca mine. Fondul asta de ten de la L'Oreal este ca un val de matase. Foarte, foarte, foarte fin si delicat. Nu lasa pielea grasa in urma lui, insa nici uscata. Hidrateaza ca un fond de ten hidratant si matifieaza ca unul matifiant.
Il gasiti si AICI !

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search