marți, 31 martie 2020

5 alimente care te ajută să scapi de anxietate în izolare


Pentru că din ce în ce mai mulți oameni se confruntă cu anxietatea în această perioadă de izolare și distanțare socială, nutriționistul Gianluca Mech recomandă câteva alimente care ne ajută să avem o stare psihică și emoțională mai bună.


Anxietatea este problema cu care se confruntă foarte mulți oameni în această perioadă grea pe care o traversăm. Izolarea, teama și incertitudinea sunt la ordinea zilei în plină pandemie de Coronavirus, iar acestea duc la stări de anxietate și stres.

Este important să știm că ceea ce mâncăm ne afectează nu doar starea de sănătate fizică, ci poate avea un impact și asupra psihicului. Nutriționistul italian Gianluca Mech ne dezvăluie că există alimente care fac bine creierului și stării noastre de spirit.

“Cereale integrale

Încercați să înlocuiți pastele, pâinea și orezul clasic cu cele pe bază de cereale integrale. Acestea conțin fibre și vitamine care ajută organismul să funcționeze la capacitate maximă. Dar mai mult decât atât ele, contribuie la o mai bună funcționare a creierului.

Probiotice


Probioticele pe care le conțin alimentele precum kefirul sau iautul ajută la detoxifierea organismului. Iar un organism fără toxine este mai puțin perdispus la stări schimbătoare și la senzația de epuizare.

Ciocolată

Ciocolata, mai ales ciocolata neagră, fără zahăr adăugat, reduce nivelul de cortizol din corp. Acesta este hormonul de stres responsabil cu apariția anxietății. În plus, ciocolata neagră conține o serie de ingrediente ce ne ajută să avem o stare generală bună. Atenție! O consumăn în cantități mici.

Nuci

Mai ales în această perioadă, este foarte bine să introducem nuci în alimentația noastră de zi cu zi, grație conținutului lor ridicat de Omega 3. Încearcă să consumi câteva nuci, alune sau migdale în fiecare zi. Le poți consuma la micul dejun sau pe post de gustare.

Legume

Alege în special legumele și leguminoasele de sezon, de preferință organice. Acestea sunt o sursă foarte bună de proteine, utile în restabilirea funcționării corecte a celulelor și a neurotransmițătorilor. Spanacul, broccoli, sparanghelul și avocado sunt cele mai recomandate”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search