marți, 28 aprilie 2020

Ce trebuie să știi atunci când vrei să-ți vopsești părul acasă


În cele două luni de izolare la domiciliu, timp în care saloanele de înfrumusețare au fost închise, majoritatea femeilor au ales să se vopsească singure acasă. Deși ar putea părea un proces ușor, judecând după instrucțiunile din cutia produsului, rezultatele nu vor fi aproape niciodată ca cele profesionale realizate de hairstyliști. Mai mult, există șanse ca părul să fie deteriorat , iar culoarea să iasă diferită de cea așteptată.

Ela Crăciun a dezvoltat acest subiect pe blogul său și, după ce a primit informații de la specialiștii din domeniu, a redactat cele mai importante aspecte de care oricine ar trebui să țină cont atunci când alege să se vopsească acasă.

“De ce produse ai nevoie ca să te vopsești acasă

În primul rând, înainte să te apuci de treabă, trebuie să te asiguri că ți-ai pregătit toate instrumentele de care vei avea nevoie:

• O pereche de mănuși de unică folosință. De obicei, vin incluse în pachetele de vopsea din comerț, deci nu este cazul să-ți faci griji.

• Un bol de sticlă sau plastic, în care vei prepara amestecul de vopsea și oxidant. Este indicat să evităm metalul, pentru că acesta poate grăbi oxidarea și nu ne dorim asta.

• O pensulă plată și lată pentru a vopsit cu precizie și ușurință rădăcinile.

• Un prosop sau o pelerină de plastic pentru a-ți proteja hainele de petele de vopsea

• Un pieptene și clame de păr

• Opțional, și o bonetă de plastic, pe care să o pui pe cap imediat ce ai terminat de aplicat vopseaua.





Ce trebuie să știi înainte să te vopsești acasă



Acum, că ne-am lămurit ce ustensile trebuie să avem la îndemână, este important să știm care sunt pașii de care trebuie să ținem cont atunci când ne vopsim acasă, pentru a obține rezultate pe măsura așteptărilor.

1. Optează pentru nuanțe naturale, cât mai apropiate de culoarea pe care o ai în prezent. Atunci când ne vopsim acasă, sfatul meu este să mergem pe nuanțe cu cel mult 2-3 tonuri mai închise sau mai deschise față de culoarea pe care o avem. Pentru schimbări radicale de look, ne lăsăm pe mâna specialiștilor, ca să nu riscăm deteriorarea structurii firului de păr.

2. Cumpără 2 cutii de vopsea și evită în felul acesta surprizele neplăcute. Dacă ai părul des sau lungimea depășește nivelul umărului, sunt șanse mari să-ți dai seama în timpul procesului de înfrumusețare că un tub nu-ți este suficient.

3. Fă un test de alergie înainte să te apuci de treabă. Aplică direct pe piele puțină vopsea din tub și las-o acolo timp de câteva ore – cel mai indicat ar fi 24 ore.

4. Vopsește-te la o zi sau două de la ultima spălare. Secrețiile naturale ale scalpului vor acționa ca o barieră împotriva iritației. Nu aștepta însă mai mult, deoarece firul va fi prea poros, va absorbi mai multă vopsea și rezultatele vor varia în intensitate.

5. Aplică o cremă grasă în jurul feței și în zonele în care riști să te murdărești. Pigmenții sunt destul de puternici și poți rămâne cu pete care altfel ar fi destul de greu de îndepărtat.

6. Descurcă bine părul și împarte-l în 4 secțiuni, trasând 2 cărări drepte: una din față spre spate și a doua de la o ureche la cealaltă.

7. Începe aplicarea doar la rădăcini, în primă fază. Cu ajutorul pieptenelui, trasează următoarea cărare la stânga sau la dreapta, la un centimetru distanță, și repetă pașii. Pentru vopsirea rădăcinilor la spate, te poți folosi de o oglindă în plus pentru a te asigura că le acoperi pe toate. După ce ai terminat, poți aplica vopseaua pe lungimea șuvițelor. La final, poți masa sau pieptăna tot părul pentru uniformizare și îl poți acoperi cu boneta de plastic.

8. Citește cu atenție instrucțiunile și respectă timpii recomandați.

9. Clătește părul în abundență folosind produse de îngrijire pentru părul vopsit și nu omite aplicarea balsamului din pachet. Acest pas este esențial, pentru că oprește procesul de oxidare, care ar putea duce la închiderea nuanței. Ca să nu mai zic și că hidratează în profunzime firul de păr, lăsându-l moale și strălucitor”, a scris vedeta pe blogul ei, www.elacraciun.ro



sursa foto: garnier.com





Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search