marți, 16 martie 2021

TOP 5 produse pentru curățarea tenului pe care le-aș recumpăra oricând


Cât de importantă este curățarea tenului? Păi, cea mai importantă, dacă mă întrebați pe mine! La fel de importantă precum hidratarea cu cei doi litri (minim) de apă pe zi sau ca aplicarea SPF-ului. De ce? Pentru că o piele curată, fără impurități, fără pori sufocați de machiaj, sebum sau praf este cu adevărat pregătită să primească substanțe nutritive sau antiage sau lifting sau... sau... Nu e nevoie să vă spun că NU trebuie să adormiți niciodată cu machiaj pentru că sunt sigură că nu faceți asta, dar spălați tenul / curățați cu apă micelară sau fiecare cum preferați, chiar și în zilele când nu purtați machiaj.

 
Curățarea tenului reprezintă baza oricărui ritual de îngrijire a pielii. Este pasul 1 și cel mai important pentru că este 50% responsabil pentru felul în care arată pielea. Când epiderma este curată absoarbe într-un procent mai mare ingredientele benefice din produsele pentru îngrijire.

1. Spuma de curatare a tenului Perfectly Clean de la Estee Lauder 

Acest ocupa un loc de cinste in baia mea de multi ani! Imi improspateaza instant tenul, indiferent cat de obosita as fi sau cat de incarcata a fi pielea. Stim toate cat de urate sunt acele zile din luna, cand ne trezim dimineata cu fruntea, barbia sau chiar varful nasului incarcate de cosuri sau iritate. Sau dupa o portie generoasa de ciocolata. La mine este dezastru! 


Pretul unei ciocolate mancate seara este o barbie plina cu cosuri a doua zi! In acele momente, de mare ajutor imi este aceasta spuma foarte densa si catifelata de la Estee Lauder. Arata ca o crema, insa imediat ce este masata pe tenul umezit se transforma in spuma. Mie imi place sa o las doua minute sa actioneze ca o masca si apoi o clatesc cu apa calduta. De fapt, ea este si masca, nu doar produs de curatare. Pielea se simte atat de curata, de matasoasa, de ferma... Parca atingi o bucata de catifea. Imi place mult! 

Nu o am acum, dar o gasiti pe blogul meu în multe articole si se află pe lista pentru cumpărături viitoare, mai ales că am văzut-o la preț redus pe Notino.

Caracteristici: 

pentru o curățare și o demachiere blândă, în fiecare zi
poate fi utilizat și pentru curățare profundă, timp de 3 minute
înlătură eficient fondul de ten și impuritățile
lasă tenul întinerit și proaspăt și combate deshidratarea
testată oftalmologic și dermatologic

2. Cerave Hydrating Cleanser 

 

Este un gel pentru spalarea pielii, atat a tenului, cat si a corpului, extrem de delicat, care spala fara sa usuce epiderma, iar daca se intampla sa simtiti, uneori, senzatia de piele care strange, dupa unele dusuri sau bai fierbinti, atunci acest produs este pentru voi. 

Daca iarna este perfect, date fiind temperaturile foarte scazute, care influenteaza negativ gradul de hidratare al pielii, vara cred ca este, de asemenea excelent, mai cu seama dupa expunerile la soare, atunci cand pielea este sensibilizata de radiatii, dar si in urma contactului cu apa sarata a marii sau cu cea a piscinei, imbogatita din belsug cu "minunatul" clor.

Avand in vedere compozitia "curata", adica fara parabeni, parfum, colorant, hipoalergenica si testata dermatologic, crema aceasta de curatare este excelenta si pentru bebelusi si copii.

Caracteristici: 


demachiază delicat și eficient pielea de pe față și corp
hidratează pielea fără a-i afecta pelicula protectoare
produsul poate fi folosit în mod repetat pe parcursul zilei
favorizează regenerarea barierei cutanate
compoziție non-comedogenică - previne astuparea porilor
dezvoltat în colaborare cu medicii dermatologi

Compoziție: 

 
acid hialuronic - reține umiditatea în straturile superioare ale tenului
Tehnologie MVE - eliberează treptat substanțe hidratante timp de 24 h
ceramide esențiale - ajută la reînnoirea barierei naturale a tenului
nu conține săpun sau parfum
preparatul este hipoalergenic

 3. Bioderma Sensibio H2O apa cu particule micele pentru piele sensibilă


Imi place mult si aceasta apa micelara Bioderma Sensibio H2O AR

Bine, sa fiu sincera, imi plac toate micelarele Bioderma, le-am folosit pe absolut toate si le-am adorat deopotriva, insa aceasta parca este si mai prietenoasa cu tenul meu agresat de schimbarile de temperatura! 

Folosesc lotiunea atat pentru indepartarea machiajului, cat si pentru curatarea tenului de sebum, impuritati, whatever-uri! Este super mișto si o folosesc de muuulti ani, o am si acum in vreo trei ambalaje diferite (unul la 750 ml).

Eu va sfatuiesc sa treceti cu o discheta imbibată in lotiune tonica (de orice fel) peste ten, după ce demachiați cu lotiune micelara. 

Ingrediente principale:


tehnologie micelară
extract de castraveți
extract de alge aurii
fără alcool
fără săpunuri
fără parfum

 

4. Avène Skin Care demachiant pentru ochi pentru piele sensibilă

Pentru ochi, neapărat folosiți un produs pe a cărui etichetă scrie demachiant pentru ochi și poate chiar să fie specificat "ochi sensibili". Evitați astfel eventuale neplăceri, precum ochi care ustura, ochi inrosiți si mai stiu eu ce probleme.

In plus, daca este un demachiant bifazic, si mai bine! Este special formulat pentru indepartarea mascarei, a tusului si a fardurilor de pleoape rezistente.

Si aici imi plac foarte mult doua demachiante pentru ochi:

Produsul demachiant Avène Skin Care asigură înlăturarea lină și completă a fondului de ten, inclusiv în zona din jurul ochilor.

Caracteristici:


demachiază perfect toate tipurile de fond de ten pentru ochi
are efect de calmare
testate oftalmologic
preparatul este non-comedogenic

 


Lancôme Bi-Facil demachiant pentru ochi pentru toate tipurile de ten, inclusiv piele sensibila

Nu e cazul să vă chinuiți cu demachierea prelungită a fardurilor de ochi, cu efectul nedorit al „ochilor de panda“. Demachiantul pentru zona ochilor și toate tipurile de ten Lancôme Bi-Facil dizolvă rapid machiajul rezistent la apă. Este deosebit de blând cu pielea, fiind potrivit și pentru ochii sensibili sau pentru purtătorii lentilelor de contact. Înviorează plăcut ochii, fără urme de grăsime.

Caracteristici: 


înlătură rapid și ușor fardul de ochi
șterge chiar și rimelul rezistent la apă
înviorează și regenerează zona ochilor
nu lasă urme grase
este blând cu pielea

 

5.  Laptele de curățare Ecooking Eco

Este un produs absolut minunat, made in Danemarca! Dincolo de faptul că este vegan, laptele de curățare Ecooking nu conține alcool și este hipoalergenic, perfect pentru tenul sensibil și pentru cel uscat.


 

 

Produsul se folosește impreuna cu o cotonetă din bumbac (atenție și când vă cumpărați dischete demachiante: întotdeauna să fie 100% din bumbac!) si este minunat pentru că:

- înlătură eficient fondul de ten și fardurile foarte rezistente
- lăsă tenul complet curat
- răcorește și calmează
- hidratează tenul

 

 Îl găsiți pe Notino!

Și dacă tot suntem aici, vă recomand și serumul cu vitamina E de la Ecooking!

Este ge-ni-al!!!

 


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search