marți, 27 aprilie 2021

TOP 5 parfumuri de primăvară preferate

 

Iubesc parfumurile și sunt destul de constantă în alegerile mele! Am patru parfumuri preferate, pe care le cumpăr de vreo zece ani încoace, iar multe altele pe care le rotesc în funcție de anotimp. Cele pe care le folosesc în această perioadă și pe care le voi schimba din mai încolo, când se face și mai cald, sunt următoarele!

1. Mugler Alien Fusion 

 Este ca un talisman mistic, care ia ființă în inima deșertului, în momentul când soarele întâlnește luna într-o eclipsă magică. Flaconul roșu ca focul al apei de parfum Mugler Alien Fusion ascunde un remarcabil parfum pentru femei, cu tonuri senzuale, de vanilie și scorțișoară caldă.


 

Debutul parfumului Mugler Alien Fusion reprezintă o îmbinare unică între tonurile picante de scorțișoară și cele de ghimbir, ușor înțepător. În inima compoziției parfumate se împletesc îmbătătoare esențe florale de tuberoză, cu o adiere de fructe și de flori de portocale amărui. Notele de bază ale parfumului vă învăluiesc într-o căldură dulce, de vanilie cu acorduri de ambră albă.

 

 

2. My Burberry Black

Dragostea pentru parfumul asta ramane un mister pentru mine!
Inițial mi-a placut la nebunie, cand l-am mirosit pe pielea unei prietene dar cand am mers la magazinul Notino din Promenada Mall sa mi-l cumpăr am crezut ca leșin și vomit. Nu mai stiu in ce ordine.
Între timp nu stiu ce s-a întâmplat, dar cand mi-am propus sa-i mai dau o șansă si l-am testat din nou, iarăși am simtit ca leșin. Dar de drag, de data asta!
Si asa se face ca, in ultimul an, l-am cumpărat de două ori.
L-as putea caracteriza drept parfumul oricarui anotimp. 


Pentru mine, e divin! Îl absolut ador asa cum rar mi se intampla cu parfumurile. De regula, ajung să-mi provoace plictiseala si greață destul de repede.

Debutează cu acorduri seducătoare de iasomie. La scurt timp, își fac apariția notele delicate, de piersică zemoasă și petale de trandafir confiate, o notă inedită creată de parfumierul Francis Kurkdjian. 

La baza compoziției descoperim un amestec îmbătător de ambră și paciuli exotic, care conferă parfumului profunzime și sex-appeal.Este efectiv minunat!
Si, culmea, am un eșantion de My Burberry Blush si, deși e la polul opus fata de asta, în sensul că este floral si fresh, constat ca imi place mult! 

Povestea parfumului

 
La fel ca toate celelalte parfumuri din colecția My Burberry, apa de parfum My Burberry Black a fost inspirată de legendarul trenci al casei de modă. Gâtul flaconului este decorat cu o panglică neagră, din aceeași gabardină din care este cusut și elegantul trenci negru. Dopul evocă emblematicul nasture. Luxosul parfum, al cărui chip este actrița Lily James, a fost lansat în anul 2016.

3.  Perfect by Marc Jacobs

Dincolo de cel mai frumos capac din lumea parfumurilor, Perfect by Marc Jacobs are si o poveste foarte drăguță!
La crearea sa, Marc Jacobs a fost inspirat de tatuajul său cu textul PERFECT, care îi amintea mantra personală, cum că este perfect așa cum este. Refuza să se îndoiască de acest lucru doar pentru că nu este lipsit de defecte. 


Această idee merită nu doar propriul parfum, ci și a fi transmisă mai departe cu #MJPerfect #PerfectAsIAm.
Flaconul acestui parfum captivant este o adevărată bijuterie. Dopul este decorat cu 10 obiecte, care sunt conectate la colecțiile de modă ale lui Mark Jacobs. Are o relație specială cu fiecare și le-a ales personal. Astfel, flaconul reflectă direct gustul și stilul lui M. Jacobs.
Parfumul este o combinatie perfecta intre un acord luminos de narcise galbene si rubarba, care intalneste cashmeranul soft si notele recomfortate de lapte de migdale.

Îl găsiți pe Notino la o super reducere!




4. Bvlgari Splendida Jasmin Noir

 

Pe Bvlgari Splendida Jasmin Noir il ador de cand exista el, adică din 2017. Deși nu ma mai omor după aroma de gardenie, ca acum multi ani - probabil pentru ca am exagerat! - pe acesta il iubesc!
Este un parfum floral, creat de Sophie Labbe, care mai semnează si alte minunății Bvlgari: Splendida Rose, Splendida Iris d'Or, Splendida Tubereuse Mystique, Mon Jasmin Noir, dar și Girl of Now de la Elie Saab, un alt preferat al meu.

Splendida Jasmin Noir are drept note de început gardenie si note verzi, se continuă cu lemn de santal si iasomie, iar notele finale sunt cashmeran, boabe de tonka si paciuli.  


5. Angel by Mugler

E atât de oldie, din 1992 mai exact, ca nu credeam ca-mi va mai plăcea vreodata!
Dacă nu știați, Angel este câștigătorul premiului FiFi Award Hall of Fame 2007, un fel de Gala Oscar a parfumurilor.
Este creat de Oliver Cresp, cel care a mai semnat două dintre parfumurile mele preferate, ce nu mai exista astazi: Gloria de la Cacharel si Dior Midnight Poison. Ah, si pe Cheap & Chic I Love Love de la Moschino, un alt preferat dispărut. Si multe YSL Black Opium-uri, daca nu chiar pe toate.


Revenind la Angel by Mugler, în caz că nu-l cunoaște cineva, notele sale de varf sunt vata de zahăr, nuca de cocos, coacaze, pepenene, ananas, mandarina.

Dacă nu credeati ca se poate mai dulce de atat, notele de mijloc continuă cu miere, fructe roșii, mure, iasomie, caisa, trandafir, lacramioare.
Si se termina cu ciocolată, caramel, vanilie, ambra, mosc, lemn de santal.
Nu, nu cred ca exista parfum mai dulce de-atat si totusi atât de perfect formulat!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search