marți, 8 iunie 2021

Ce este terapia SOLUX și ce beneficii are


Ai auzit sau ai beneficiat de terapia SOLUX? Știi oare ce presupune aceasta? Ei bine, SOLUX este o metodă de tratament ce folosește energia luminoasă în scop terapeutic. Această termoterapie are efectul de stimulare a corpului, sprijinind în mod direct procesele de vindecare.

„Lămpile SOLUX produc eritem caloric, stimulând circulația locală. Prin această procedură sunt încălzite țesuturile la suprafață sau în profunzime. Lumina albastră, cu o lungime de undă de 440-490 nm, pătrunde în piele, acționând ca bactericid. Lumina cu această lungime de undă este astringentă pe pori și îmbunătățește tonusul pielii. 

Este foarte bine tolerată de pielea sensibilă. Pătrunderea luminii albastre ușoare ajută la ameliorarea iritației pielii, reduce inflamația, roșeața și sensibilitatea pielii,astfel că este indicată pentru afecțiuni cutanate, afecțiuni traumatice, boli musculare și boli reumatice etc. Pentru a obține rezultate sunt necesare cel puțin 10 tratamente”, punctează medicul balneolog Otilia Oprișan de la Afrodita Resort & Spa Băile Herculane.

De reținut că, prin utilizarea filtrelor de diferite culori, este posibil să se obțină efecte curative diferite. Cele mai des utilizate filtre sunt roșu (în afecțiunile cronice ale căilor respiratorii, cum ar fi astmul bronșic, în probleme alergice, bronșită etc.) sau albastru.


Cum acționează și ce impact are asupra corpului


Tehnica unui astfel de tratament se bazează pe utilizarea radiațiilor infraroșii vizibile. Razele radiației infraroșii pot pătrunde adânc sub piele. Acestea acționează asupra epidermei, efectuând acțiuni de: încălzire; stimularea fluxului sanguin; expansiunea vaselor de sânge.

Lampa este utilizată pentru a efectua iradiere locală în diferite părți ale corpului. Aceste raze, numite termice, pătrund într-o adâncime semnificativă a pielii și, în același timp, are loc absorbția lor tisulară. 

Acest lucru determină o anumită creștere a temperaturii pe locul unde se acționează, extinderea vaselor de sânge, care îmbunătățește atât fluxul sanguin, cât și limfatic, și, de asemenea, ajută la lupta împotriva focarelor de inflamație și este un calmant de durere destul de bun.

 De asemenea, aceste raze, prin acțiunea lor,pot crește activitatea musculară, pot îmbunătăți nutriția cu țesuturile de oxigen și alte substanțe care vin odată cu sângele. Și, desigur, această procedură ajută la îmbunătățirea regenerării țesuturilor, ceea ce ajută la reducerea timpului de recuperare de la apariția bolii, de multe ori înainte de finalizarea recuperării.

Cine poate beneficia de SOLUX


Acest tratament se aplică în următoarele cazuri: Boli inflamatorii ale articulațiilor în stadiul cronic; Boli ale organelor genitale externe feminine; Boli de ficat; Boli ale tractului biliar; Pleurezie; Boli ale sistemului urinar; Unele boli de piele; Patologia sistemului nervos periferic; Nevralgie; Radiculită; Lumbago; Reconvalescență, Rahitism, Osteoporoză, Artrită, Sinuzită, Astm, Bronșită, Alergii sezoniere sau cronice, Stări după extracția dentară și alte diagnostice.

Reține!

· Terapia roșie este folosită în prezent și în cosmetică, în principal împotriva ridurilor;

· Terapia albastră este folosită de către cosmeticieni pentru tratarea acneei;

· Atât lumina albastră cât și cea roșie pot fi utilizate zilnic fără probleme, și sunt sigure pentru toate tipurile de piele.

Ce contraindicații are terapia SOLUX


Această procedură are contraindicațiile sale și trebuie prescrisă de către un medic.

Aplicarea lămpii Solux este contraindicată în:

· Toate neoplasmele, atât benigne cât și maligne;

· Sângerarea etiologiei neclare;

· Boli de inimă însoțite de insuficiență circulatorie;

· Ateroscleroza vaselor;

· Tensiune arterială crescută;

· Tuberculoză;

· Boli ale SNC (Sistemul Nervos Central) cu afectare a sensibilității pielii;

· Fotodermatoză;

· Condițiile de după radioterapie;

· Administrarea de medicamente care cresc sensibilitatea la radiațiile ultraviolete;

· Stările de sângerare;

· Hipertireoza (funcția tiroidiană crescută);

· Atrofia pielii;

· Zona zoster.Dacă ți-am trezit interesul, trebuie să știi că, la Afrodita Resort & SPA Băile Herculane poți beneficia de pachetul de tratament potrivit pentru tine. Evident, cu recomandarea și după consultul medicului specialist.
 Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search