joi, 3 iunie 2021

De ce nu slăbim eficient după cardio. Ce trebuie să facem în schimb?


Antrenamentele de tip cardio sunt percepute de multe persoane drept soluția ideală pentru a slăbi și a ajunge la forma fizică dorită. În această categorie intră, spre exemplu, alergatul pe bandă sau în aer liber ori pedalarea pe biciletă. Specialiștii spun că acest tip de mișcare nu ajută pe termen lung și că este nevoie de un antrenament care lucrează toți mușchii corpului, care să ofere efectul After Burn, adică să continuăm să ardem caloriile pe parcursul zilei, chiar și după ce ne-am oprit din mișcare.

Irina Alionte, fondatoarea Bodyshape, a inclus acest tip de antrenament în cartea sa, „Bucuria de a fi în formă”, ca recomandare în planul său de a ajunge la o siluetă armonioasă, alături de o alimentație echilibrată și suport motivațional pentru o reușită sigură.

"After Burn este o stimulare a metabolismului care durează pana la 38 de ore după un antrenament, cum este cel de la Bodyshape. În rest, majoritatea antrenamentelor pe care le faci la o sală de fitness obișnuită sau o clasă de aerobic te ajută mult prea puțin pentru a arde grasime. Când te oprești din mișcare, metabolismul tău revine la normal. Este nevoie de un antrenament în urma căruia vei continua să arzi calorii timp de ore în șir, chiar și în timp ce dormi”, spune Irina Alionte. Ce tip de antrenament oferă efectul After Burn

„Acest tip de antrenament, denumit metabolic de forță, se poate realiza fie cu greutati, cu accesorii (sfori, sanie, benzi de rezistență), sau cu propria greutate a corpului. Important este ca stimulul sa fie suficient de puternic încât mușchiul să fie nevoit să recruteze cât mai multe fibre musculare.

Antrenamentul metabolic de forță are 3 principii.


Este de intensitate ridicată - Acest tip de antrenament se poate face fie cu încărcătură mai mare, fie cu încărcătură mai mică și mai multe repetări, în ambele cazuri efortul fiind unul considerabil.
Implică toți muschii la fiecare antrenament - partea de sus a corpului, picioarele și fesierii, dar și mușchii abdomenului. Pentru ca muschii sunt un organ metabolic activ, cu cât se stimulează mai multe grupe musculare la un antrenament, cu atât se consumă mai multă energie, fapt ce va lăsa în urmă un procent de grasime mai mic și o dezvoltare a masei musculare mai rapide.
Menține efectul “After-burn”. Crește rata metabolică după antrenament și este un element cheie în procesul de slăbire. Organismul poate rămâne în stare de consum excesiv de oxigen până la 38 de ore dupa un antrenament efectuat la intensitate ridicată.Irina Alionte oferă în cartea sa, Bucuria de a fi în formă, câteva exemple de exerciții care oferă efectul After Burn, ecerciții ce se pot efectua atât la orele de grup de la Bodyshape, cât și acasă:

În sala:

- Împins sanie cu greutăți

- Valuri cu sfori

- Lovituri de Baros


Acasă:

- Genuflexiune cu presa militară (cu 2 gantere/sticle de apă)

- Cățărător + flotare

- Coreene

- Genuflexiune cu săritură

Aceste tipuri de exerciții stimulează extraordinar metabolismul într-un timp scurt, ajutând la arderea rapidă a grăsimii. Astfel, dacă te antrenezi în mod regulat, vei avea un corp mai suplu, mai tonifiat, dar şi mai puternic sau mai rezistent”, spune Irina Alionte.


De 9 ori mai eficient decât antrenamentele la aparate sau cardio

„Antrenamentele de la Bodyshape sunt dovedite a fi de nouă ori eficiente în arderea grăsimilor decât ceea ce face oricine altcineva în acest domeniu. Noi nu folosim antrenamentul clasic, de antrenare a unei singure grupe de mușchi.

Exercițiul de tip cardio este supraevaluat atunci când vine vorba de slăbit. Alergarea sau mersul pe bicicletă ore în șir nu te ajută să pierzi multe kilograme în greutate. Pentru că nuîți fac mușchii să muncească mai mult, exercițiile cardio nu îți accelerează metabolismul, iar acesta este cheia pierderii rapide în greutate.

Singura modalitate de a pierde în greutate este aceea de a-ți tonifia musculatura. Îi ia corpului mult efort să se recupereze după un antrenament, deci cu cât mai mulți mușchi folosești, cu atât mai multă grăsime arzi. Studiile arată că acest tip de antrenament, pe care îl folosim la Bodyshape, continuă să ardă grăsimi timp de 38 de ore după antrenament.

In Metabolism Journal s-au comparat efectele de pierdere în greutate după 20 de săptămâni de exerciții cardio, comparativ cu 15 săptămâni de antrenamente tip Bodyshape, care se axează pe tonifiere, accelerarea metabolismului și forță. Grupul care a avut exerciții de genul celor care se fac la Bodyshape a pierdut de nouă ori mai multă grăsime decât grupul care a făcut cardio. Și asta într-o perioadă cu 5 săptămâni mai redusă”,
încheie Irina Alionte.


-------------------------------------------------------
Despre cartea “Bucuria de a fi în formă”

Irina Alionte, fondatoarea Bodyshape Transformation Center, a lansat “Bucuria de a fi în formă”, prima carte din România despre transformarea corporală holistică. Volumul oferă rețeta completă pentru un stil de viață sănătos, pe baza a trei piloni importanți: antrenamente, alimentație și atitudine.

Autoarea a studiat timp de patru ani cele mai eficiente metode de antrenament și planuri alimentare care au dat rezultate în cazul a mii de oameni, precum și tehnici de echilibrare emoțională care ajută ca rezultatele să fie durabile.


Cartea are la bază poveștile de succes a mii de oameni care au cunoscut schimbarea în bine prin formula Bodyshape Transformation Center, centrul unde peste 2500 de oameni au slăbit 6000 de kilograme, respectiv 30.000 de centimentri din circumferință, prin metoda complexă pe care Irina Alionte și echipa Bodyshape au implementat-o în România în ultimii ani.

Cartea Bucuria de a fi în formă poate fi comandată pe www.bucuriadeafiinforma.ro.

În cele 272 de pagini, Irina Alionte detaliază modalitățile prin care se pot depăși diversele tipuri de blocaje care împiedică menținerea unei greutăți în limite normale și oferă numeroase modalități pentru a depăși poftele de dulce și compulsiile de moment. În carte sunt incluse zeci de exerciții de conștientizare care vor aduce transformarea interioară care să susțină rezultatele obținute.


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search