vineri, 13 august 2021

Let's have fun... after sun!



Ador pielea bronzata. Are un luciu aparte, se asorteaza cu orice tinuta, este sexy, este sarutabila, pare mai sanatoasa. Dar nu este. Nu intotdeauna. Bronzul este, de fapt, o reactie a pielii de a se proteja impotriva agresiunii soarelui, a ultravioletelor, a radiatiilor, a radicalilor liberi.

Da, este adevarat ca stim cu totii, din frageda pruncie ca unde nu intra soarele pe geam, intra doctorul pe usa si ca in prezenta soarelui pielea secreta vitamina D, atat de importanta pentru absorbtia Calciului.

Insa, stiti ce? Pielea are nevoie de doar maxim 5 minute pe zi pentru a-si secreta vitamina D, asa ca nu va pacalati cu treaba asta.

Nu trebuie sa adormiti la soare, din zori si pana-n seara, pe sezlong, in ideea ca o faceti pentru sanatate.
V-am tot spus ca soarele ucide, nu numai bronzeaza si mi-ar placea ca nu-i subestimati puterea, ca nu mergeti niciodata la plaja fara protectie (umbrela, palarie, ochelari de soare si, mai ales, crema de buna calitate cu un factor de protectie solara ridicat, cat mai ridicat, peste 30), ca beti suficienta apa si ca nu va "bucurati" de radiatiile pe care le trimite catre noi in orele interzise expunerii: 11.00-17.00.

Foarte importanta este si crema "after sun", de aplicat dupa plaja pentru ca va calmeaza usturimile si arsurile, acolo unde, din pacate, exista si refac epiderma lezata de soare, redandu-i elasticitatea si hidratarea. Chiar daca nu v-ati ars, este important sa-ti rasfeti pielea cu o crema speciala, de preferinta tot cu apa termala in compozitie si "sora" cu cea cu protectie solara:)

 

Prin urmare, am folosit pentru plajă protecție solară de la Eucerin, iar ca loțiune după plajă am ales gelul calmant dupa expunere la soare pentru piele sensibilă tot de la Eucerin. Nu contine parfum, nici emulgatori, are o textura usoara si calmeaza, racoreste si regenereaza pielea ce a fost expusa la soare. Găsiți și la Notino brandul Eucerin!

Un alt brand care nu îmi lipsește din bagajul de vacanță la mare este Nivea și folosesc de ani de zile atât uleiul-spray bronzant cu SPF 30, cât și loțiunea after sun. 


Desi fac pielea sa arate si mai bine, sub razele soarelui, nu-mi prea plac uleiurile, dar nici dupa cremele clasice nu ma dau in vant, asa ca lotiunea cu pompita de la Nivea este perfecta! Este ca apa, vorba unei prietene! Nu ramane lipicioasa pe piele, hidrateaza foarte bine, catifeleaza, parfumeaza si, mai ales, protejeaza foarte foarte foarte bine pielea impotriva deshidratarii si a arsurilor solare!

Face o pereche excelentă cu sprayul răcoritor Nivea after sun, care are o formula usoara, imbogatita cu Aloe Vera, ce restabileste nivelul natural de hidratare al pielii. Este foarte bun și vi-l recomand! Din păcate, am terminat recent sprayul meu, în vacanța din Skiathos, așa că am salvat o poză de pe Notino, să vi-l arăt!

 

Dacă tot am menționat cosmetice pereche, trec în revistă și acest duo de la Apivita pe care l-am adorat toată vara și mă bucur că mai am pentru câteva bronzări în vara asta. 

Recomand pentru o bronzare sigură produsele din gama Apivita Sun Safe pentru că au în compoziție Pantenol.

Pantenolul sau provitamina B5 este un precursor al vitaminei B5 si a castigat un renume important: cel de vitamina antistres sau de elixir al tineretii.

Rolul cel mai important al pantenolului este cel de cicatrizant si regenerant cutanat. Este un ingredient calmant, actioneaza prompt impotriva iritatiilor, are efect anti-inflamator, hidratant, accelereaza vindecarea pielii. 

Si gelul după expunerea la soare de la Apivita conține și Pantenol, pe lângă Aloe Vera și ulei de migdale și este genial! În Egipt am exagerat cu plaja, soarele era mult prea puternic pentru pielea mea și așa sensibilă, dar m-a salvat after sun-ul acesta de la Apivita. Mi-a calmat în câteva minute usturimea pielii.



Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search