miercuri, 6 octombrie 2021

Sfaturi pentru ameliorarea vergeturilor



Sunt deranjante, nedorite și, să fim sinceri, deloc estetice. Vergeturile atât de răspândite sunt un simptom al vieții noastre moderne, care apar în urma a mai multor factori: luare în greutate într-o perioadă scurtă, sarcina și nu în ultimul rând alimentația modernă, nesănătoasă, plină de ingrediente sintetice. Tratamentele cosmetice pot estompa vergeturile sau pot ajuta la prevenirea acestora, însă nu le vor îndepărta definitiv. Chiar dacă vergeturile nu sunt dureroase, efectele vizibile, negative asupra aspectului pielii noastre ne motivează să luăm măsuri în această privință.


Pielea fiind cel mai mare organ al corpului trebuie tratat atât din interior cât și din exterior.

Primul pas în ameliorarea vergeturilor și nu numai, este hidratarea suficientă și corectă adecvată masei corporale și stilului de viață.

Al doilea pas este adoptarea unei alimentații bazate preponderent pe surse vegetale, alimente de bază integrale, nutritive, bogate în vitamine, minerale, enzime și fibre.

Nu în ultimul rând, exercițiile fizice regulate, cu atingerea punctului de transpirație, ajută atât la prevenirea, cât și la ameliorarea vergeturilor incluzând regenerarea, întinerirea și întreținerea pielii.

În concluzie, adăugând câțiva mici pași în rutina noastră zilnică, putem ameliora această problemă estetică și nu numai.

1. Tratament cu uleiuri și unturi vegetale


„Uleiurile vegetale se dovedesc utile în restabilirea elasticităţii pielii și implicit în ameliorarea vergetutilor. Acestea hrănesc în profunzime pielea şi au proprietăţi regeneratoare. Masează zilnic zona afectată de vergeturi cu un astfel de ulei.

 Uleiul de Germeni de Grâu este foarte bogat în substanțe nutritive și protectoare, cu un profil interesant de acizi grași esențiali, conține o cantitate mare de vitamina E, carotenoide, fitosteroli și polifenoli care au acțiune antiradicalară, antioxidantă și regeneratoare de excepție. Aduce beneficii pielii în general, dar se remarcă în special în aplicații unde este nevoie de sporirea elasticității și tonusului, fiind ideal în tratamentul vergeturilor”, afirmă Alice Gallovics, formulator cosmetic ELEMENTAL. 


În mod similar, Uleiul de Macadamia, Uleiul Rosa Mosqueta, Uleiul de avocado, sau Uleiul de Tamanu sunt recunoscute pentru ameliorarea vergeturilor, a cicatricilor regenerarea și restructurarea pielii degradate.

2. Hidratarea pielii cu un unt de corp bio


Calitatea produselor ar trebui să reprezinte primul factor în decizia de achiziționare a acestora. Este foarte important să aplicăm pe corpul nostru ingrediente naturale, eficiente. Unturile de corp ajută la creșterea nivelului de elasticitate a pielii, reducând semnificativ șansele de apariție a vergeturilor și chiar ajută la ameliorarea acestora.


 Untul de cacao conține acizi grași saturați și nesaturați care se absorb ușor, hidratează și stimulează producția de celule noi, sănătoase. Întărește bariera protectoare proprie pielii, prevenind deshidratarea. Masează zona afectată imediat după duș, până la absorbția totală a untului aplicat.

Renumitul Unt de shea are efect hrănitor și emolient asupra pielii uscate, deteriorate, deshidratate, în același timp are efecte benefice asupra pielii în privința vergeturilor, în special preventiv.

La fel ca orice tratament cu un produs natural, aceste uleiuri și unturi își exercită efectul în timp. Secretul lor constă într-un tratament de durată, în folosirea lor în mod regulat și evident cu aplicarea primilor trei pași amintiți mai sus.

3. Eficacitatea sinergistică a cremelor și unturilor de corp din ingrediente naturale


Doar cu câteva ingrediente naturale, uleiuri, unturi și vitamine, eventual uleiuri esențiale, puțin timp, atenție și îndemânare, ne putem prepara creme, balsamuri sau unturi de corp personalizate pentru prevenirea și tratarea vergeturilor.


 Balsamul antivergeturi cu shea și germeni de grâu nutritiv, emolient, regenerator și hidratant, sporește elasticitatea și suplețea pielii. Se poate folosi pe zonele corpului predispuse la formarea vergeturilor sau pe pielea afectată de vergeturi. Este un balsam potrivit și pentru îngrijirea pielii uscate, rugoase.

Crema antivergeturi cu ulei de rosa mosqueta, ulei de macadamia și ulei de germeni de grâu ajută la regenerarea pielii, întărirea barierei de protecție și sporirea elasticității cutanate. Se poate folosi atât preventiv, cât și curativ.

În rețetarul de pe site-ul ELEMENTAL puteți găsi mai multe rețete autentice, testate și eficiente din care vă puteți inspira.





Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search