luni, 1 noiembrie 2021

Dereglări hormonale la femei – cum poți revitaliza organismul în mod natural


Stresul cotidian, programul de lucru haotic și factorii externi influențează indiscutabil activitatea organismului uman. Multe femei se confruntă cu dezechilibre hormonale care le perturbă stilul de viață, favorizând în primul rând apariția unei stări emoționale neplăcute. Datorită rolului lor esențial în organism, chiar și cele mai mici dezechilibre hormonale pot provoca reacții adverse în tot corpul.

Astăzi, Life Care îți explică tot ce ar trebui să știi despre dereglările hormonale, care sunt simtomele acestora și vine în ajutorul tău cu două produse, special concepute pentru a ajuta femeile să treacă ușor peste această problemă.

Ce presupune o dereglare hormonală

Dezechilibrele hormonale pot fi de vină pentru o serie de simptome nedorite, de la oboseală sau creștere în greutate, până la probleme ale pielii sau stare de spirit mai puțin bună. Hormonii sunt substanțe chimice produse de glandele din sistemul endocrin și eliberate în sânge. Un dezechilibru apare atunci când nivelul unui hormon este prea ridicat sau prea scăzut.

Hormonii sunt importanți pentru reglarea multor procese diferite din organism, inclusiv apetitul și metabolismul, ciclurile de somn, ciclurile de reproducere și funcția sexuală, temperatura corpului și starea de spirit. Nu este nicio surpriză faptul că cel mai mic dezechilibru poate avea un efect vizibil asupra sănătății și bunăstării generale.

Nivelurile de hormoni fluctuează în mod natural în diferite etape ale vieții, cel mai vizibil în timpul pubertății, iar la femei în timpul ciclului menstrual, al sarcinii și al menopauzei. Ceea ce este important este să observi simptomele pentru a știi că te confrunți cu o dereglare hormonală.

Simptomele dereglării hormonale la femei


Iată 3 semne ale dezechilibrului hormonal la care trebuie să fii atentă și ce poți face în legătură cu acestea:

Schimbări de dispoziție: hormonul sexual feminin estrogen are un efect asupra neurotransmițătorilor din creier, inclusiv serotonina (o substanță chimică care stimulează starea de spirit). Fluctuațiile estrogenului pot provoca sindromul premenstrual (PMS) sau starea de spirit deprimată în timpul perimenopauzei și a menopauzei.

Ce trebuie să faci: dacă senzația de apatie sau anxietatea interferează semnificativ cu activitățile de zi cu zi, atunci alimentația și stilul de viață trebuie schimbate. 

Fă mai multă mișcare, renunță la alcool și fumat și încearcă să elimini sursele de stres. 


 Life Care îți recomandă Energy Maca, cu Aschwagandha și Omega 3, Life Care®, suplimentul alimentar cu multiple beneficii asupra organismului. Are acțiune energizantă asupra mintii și organismului. Contribuie la revitalizarea intregului organism și oferă o stare de bine și echilibru interior. Complexul de ingrediente precum Maca, Aschwagandha și Omega 3, alături de ceai verde, ajută la îmbunătățirea stării generale de spirit, susținerea vitalității și a rezistenței la stres.

Perioade menstruale neregulate: stresul joacă un rol semnificativ în activitatea ciclului menstrual. Astfel, hormonii sunt responsabili în cele mai multe cazuri de perioade neregulate de menstruație care pot deveni foarte deranjante.

Ce trebuie să faci: dacă nu suferi de o afecțiune specifică, tot ce trebuie să faci este să adopți un stil de viață mai sănătos și să administrezi un supliment alimentar potrivit, iar rezulatatele nu vor întârzia să apară.  


Life Impulse® Noni ECO pentru femei este un supliment alimentar care ajută la reglarea metabolismului și diminuarea simptomelor cauzate de menopauza sau menstruație. Consumat dimineața pe stomacul gol, acest supliment alimentar oferă o stare de bine de durată, elimină stresul sau oboseala și ajută la regenerarea celulelor din corp.

Creșterea inexplicabilă în greutate: o serie de afecțiuni legate de hormoni pot provoca creșterea în greutate, inclusiv o tiroidă subactivă (când glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni tiroidieni care reglează metabolismul), sindromul ovarului polichistic (SOP) și menopauză (ceea ce duce la modificări hormonale care cresc șansele de a acumula kilograme în plus).

Ce trebuie să faci: dacă te confrunți cu o creștere inexplicabilă în greutate, fără să fi făcut modificări în alimentație sau în nivelului de activitate fizică, este recomandat să consulți un specialist în sănătatea feminină pentru a verifica afecțiuni precum probleme tiroidiene sau chisturi ovariene.

Este foarte important să avem grijă de organismul nostru. Fiecare modificare apărută poate influența activitatea sistemelor corpului. 

-------------------------------------

Înființată în 2005, Life Care®, prima și cea mai importantă companie românească din domeniul vânzărilor directe, crede că o viață mai bună și mai fericită înseamnă prosperitate, sănătate și frumusețe. 

Portofoliul companiei include peste 300 de produse BIO, naturale sau vegane create după rețete originale Life Care® și produse în Germania, Italia, Franța sau SUA: cosmetice și produse de îngrijire personală, suplimente nutritive și cosmetice terapeutice, precum și produse destinate curățeniei și îngrijirii casei. 

Acestea pot fi achiziționate atât de la partenerii Life Care®, cât și online, direct pe www.life-care.com. Astăzi, Life Care® înseamnă peste 5 milioane de consumatori unici, mai mult de 20 milioane de produse vândute și peste 2 milioane de pachete livrate consumatorilor.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search