marți, 14 decembrie 2021

Trendurile 2022 în frumusețe


Top Line, cea mai mare companie românească de distribuție a soluțiilor de business și a produselor profesionale de frumusețe, a împlinit 25 de ani de la debutul pe piața autohtonă, și a prezentat, cu această ocazie, în cadrul unui dublu eveniment dedicat specialiștilor din industrie și influencerilor cu care a colaborat de-a lungul timpului, vârfurile activității de peste două decenii, precum și tendințele internaționale ce urmează a fi lansate în 2022.

 

În 1996 Top Line a lansat industria de frumusețe profesională în România și a susținut business-urile locale, saloane și clinici de înfrumusețare, oferind nu doar mobilierul, aparatura de ultimă generație și produsele profesionale necesare, ci și întreg know-how-ul dezvoltării afacerii, facilitând specializarea stiliștilor și cosmeticienilor prin participarea la training-uri internaționale. Totul, pentru a susține și oferi un întreg ecosistem puternic, cu toate detaliile necesare implementării și dezvoltării unui business sănătos în industria de înfrumusețare.

Specialiștii din industria de frumusețe autohtonă, manageri ai clinicilor și saloanelor partenere Top Line, au salutat aniversarea a 25 de ani de activitate a companiei, participând la un seminar special, în cadrul căruia Diana Baicu, Directorul General Top Line, a prezentat realizările comaniei în 2021, premiile internaționale primite, printre care două pentru succesul brandurilor Babor și Guinot în România, dar și trendurile 2022 în industria de înfrumusețare și planurile companiei pentru anul următor.

 

În cadrul seminarului ce s-a desfășurat pe durata întregii zile, au participat și celebrități, influenceri și reprezentanți Mass Media, cu care Top Line a colaborat de-a lungul anilor. Aceștia au aflat cu această ocazie ce impact au avut campaniile realizate împreună, inclusiv la nivel internațional, care vor fi tendințele în industria de frumusețe profesională anul viitor și ce lansări ale marilor branduri vor avea loc în 2022.

Printre vedetele și influencerii prezenți s-au numărat Cătălin Botezatu, Valentina Pelinel, Amalia Enache, Sonia Argint, Dana Săvuică, Albertina Ionescu, Nicoleta Nucă, Andreea Perju, Octavia Geamănu, Carmen Negoiță, Livia Graur, Larisa Lupoaea, Laura Mușuroaea, Ioana Dumitrache, Lavinia Gogu, Adina Necula, Ioana Vasile, Ioana Vișănescu.

“Pandemia de COVID-19 a genera schimbări în viața tuturor oamenilor, dar în business-urile din întreaga lume. Industria de frumusețe profesională nu a fost excepție, iar schimbările s-au văzut și la nivelul trendurilor internaținale și al comportamentului consumatorilor. În 2022, tendințele sunt la fel de surprinzătoare și urmează, în mod special, așteptările și dorințele noii generații de consumatori, adolescenții și tinerii nativi digital care se implică în protejarea planetei și pentru diversitate și inclusivitate.


 Tendințele 2022 în industria de frumusețe sunt 

 

1. Experiențe de beauty personalizate 

 Pandemia a generat un nivel ridicat de anxietate, iar acest lucru a crescut cererea pentru produse destinate stării de bine (‘wellbeing and feel good’) și nevoii senzoriale. Consumatorii caută experiențe personalizate care ameliorează stresul sau, după caz, oferă energie. Generațiile tinere stimulează în mod activ creșterea brandurilor prezente pe Instagram, promovând în special rutinele personalizate de înfrumsețare, de tipul 'do-it-yourself', iar trendurile în nailcare și nail artistry sunt virale.

Spre exemplu, Babor SPA, brandul pe care îl reprezentăm, are o abordare holistică de sănătate și frumusețe pentru trup, minte și emoție. Întreaga expertiză de beauty a brand-ului Babor este pusă în dezvoltarea unor formule care să mentina sănătatea și echilibrul pielii, cu implicații directe asupra frumuseții. Texturile produselor din gama Babor Spa, precum uleiul catifelat, spuma mătăsoasă sau gomajul cremos, sunt extrem de senzoriale, generând emoție și stare de bine. 


Ingredientele Babor SPA, de origine naturală, clean, asociază forța regenerantă a extractului din celule stem din afine cu efectele protectoare, antioxidante, și ale extractului din ciulin din bumbac.

Babor SPA are două subgame,  ENERGIZING – pentru revitalizare, energizare, stimulare pentru piele - și SHAPING – pentru modelarea siluetei, ambele cu efect de reparare a daunelor epidermice, calmează și protejează pielea, menține și repară bariera pielii, și oferă aspectul sănătos.

2. Clean Beauty și Sustenabilitate 

 Trendul de Responsible beauty se va intensifica în 2022 și va continua să fie un motor principalpentru inovațiile pe termen lung în industrie. Aspectele legate de sănătatea mediului, a consumatorului și schimbările climatice sunt în topul intereselor publicului, iar multe branduri au înțeles acest lucru, creând, prin urmare, produse corespunzătoare. Consumatorii, de exemplu, se așteaptă ca brandurile să asigure acum “un nivel de sustenabilitate, începând de la ambalaj până la modul de obținere al ingredientelor".


 Academie Scientifique de Beaute Paris, spre exemplu, a reformulat gamele în skincare cu ingrediente naturale,  obținute respectând economiacirculare. Astfel, extractul din floare de cireș, folosit în produsele din gama Time Active, cu rol de prevenție împotriva instalării semnelor de avansare în vârstă, este obținut din bobocii aceluiași pom ale cărui fructe sunt folosite în industria alimentară.

 În plus, ingredientele brute se regăsesc la distanță mică de zona de producție Academie, din Franta, pentru a diminua emisiile de carbon. Totodată, brand-ul compensează toate emisiile de carbon prin acțiuni de CSR care vizează sănătatea planetei.

La rândul său, brandul Babor a dezvoltat toate produsele sale în direcția Clean Beauty. Gama HSR asociază ingrediente cu rol de corecție și prevenție a ridurilor, de origine exclusiv vegetală.

Din ingrediente, se remarcă Multidendyn Plus, un complex din proteine de soia și extracte naturale, ce acționeaza împotriva ridurilor cauzate de degradarea colagenului și a elastinei, întărește țesutul cutanat și reduce adâncimea ridurilor.

Apoi, Lupinus, extracte din lupin alb, combate ridurile gravitaționale, îmbunătățește elasticitatea pielii și redefinește conturul facial.

Complexul din peptide anti-îmbătrânire și glicoside naturale combate liniile de expresie, are efect antistres, pentru un ten relaxat, iar ridurilele de expresie, cum ar fi ridurile de încruntare, apar corectate în doar 7 zile.

L-carnosina, un amino-acid identic natural, acționează împotriva glicării fibrelor de colagen și stimulează sinteza colagenului, prevenind și daunele expunerii la raze UV.

Nu în ultimul rând, proteinele naturale din nuci de cedru și ginseng combat liniile plisate, susțin sinteza colagenului și îmbunatățesc structura pielii, ridurile plisate din zona gurii fiind vizibil reduse. 


 3. Se cumpără ce e în trend pe social media 

 Miliarde de oameni stau aproape zi de zi pe rețelele de socializare. Nu este de mirare că ce le apare pe ecran, recomandat de cei pe care îi urmăresc, se transformă într-o dorință de achiziție. 

Millennials și Generația Z dictează moda. Ce este în trend îi interesează în special pe cei din Generația Z. Brandurile de beauty au cea mai bună modalitate de a se conecta cu consumatorii tineri este să aiba canale social media atractive și pline de culoare.

Fiolele Babor - Doctor Babor Power Ampoules – sunt un exemplu în acest sens, fiind produsele aflate în trending pe social media, în topul căutărilor publicului tânăr, având ingrediente precum retinolul, vitamina C, peptide sau beta-glucanu, ce răspund interesului de beauty.

HYALURONIC ACID POWER SERUM AMPOULES combină 8 tipuri diferite de acid hialuronic cu o tripeptidă, care lucreaza împreună pentru stimularea sintezei naturale de acid hialuronic. Contribuie la îmbunătățirea elasticității pielii, cu rezultate de durată.

CERAMIDE POWER SERUM AMPOULES combină acidul hialuronic 2D cu ceramide identice cu pielea, fosfolipide și sfingolipide, precum și scualan, care aderă perfect la lipidele naturale ale pielii. Niacinamidele susțin rejuvenarea naturală a pielii, repară bariera sa naturală de protecție și o protejează de agresiunea factorilor externi.

BETA GLUCAN POWER SERUM AMPOULES combină acid hialuronic 2D cu beta-glucan calmant, și argint, care reduce iritația pielii. Contribuie la diminuarea roșeții și a iritației, stimulează rezistența naturală a pielii în fața agresiunii factorilor externi.


 

VITAMIN C POWER SERUM AMPOULES combină Vitamina C stabilizată 20%, acid hialuronic, acid linoleic care acționează sinergic pentru a ilumina și uniformiza nuanța teunului. Contribuie la îmbunătățirea nuanței și texturii pielii, diminuează aspectul liniilor fine și al ridurilor și protejează pielea de îmbătrânirea oxidativă a pielii.

PEPTIDES POWER SERUM AMPOULES combină 3 peptide biomimetice cu siliciu organic si acid hialuronic 2D Hyaluronic Acid. Împreună contribuie la stimularea factorilor de creștere naturali ai pielii. Acest serum reparator global activează regenerarea naturală a pielii și mecanismele esențiale de rejuvenare.

RETINOL POWER SERUM AMPOULES îmbină retinolul stabilizat cu acid hialuronic 2D și tripeptide biomimetice cu scopul de a combate semnele de îmbătrânire premature. Contribuie la diminuarea aspectului liniilor fine și al ridurilor, rafinează porii și îmbunatățește textura și nuanta tenului. Contribuie la activarea rejuvenării tenului și la stimularea secreției de colagen.

4. Simte-te bine cu tine însăți 

În 2022 se va intensifica tendința ca cei care consumă produse de îngrijire a pielii să prefere ceea ce îi fac să se simtă bine și să comunice acest lucru followerilor lor. Personalizarea ritualurilor de îngrijire va continua să fie importantă, dar cu o semnificație diversificată, modelată de social media și de dezvoltarea comunităților de nișă. Domeniul wellness a intrat ferm în joc, cu poziționări răspândite, de tipul 'arată bine, simte-te bine'; 'toate tipurile de piele sunt unice și frumoase'.

5. Diversitatea și inclusivitatea 

La fel cum Top Line comunică de mulți ani sub sintagma UNALIKE BEAUTY, consumatorii tineri au sporit vizibilitatea multor comunități nișate pe social media. Cu toții suntem unici și frumoși în stilul nostru. Acest lucru demonstrează ca identități precum vârsta, rasa, sexul și etnia se afla în prim-planul inovației și al implicării consumatorilor, cu toții apreciind diversitatea și promovând incluziunea. 

Foarte mulți dintre consumatorii din întreaga lume au fost influențați de modul în care un produs sau un serviciu a fost adaptat la personalitatea sau stilul lorde viață. În viitor ne putem aștepta să vedem mai multe produse personalizate pentru nevoile nesatisfăcute până acum ale diferitelor grupuri.

6. Auto-exprimarea 

 Promovarea incluziunii și susținerea diversității a făcut ca cei din generația tânără să fie mult mai vocali pe social media, să își susțină punctul de vedere și să fie apreciați pentru acest lucru. Asta înseamnă că și mesajele pe care le transmit sunt cât mai autentice, departe de norme. În acest mod se dezvoltă și nevoile lor, cererea pentru noi tipuri de produse de îngrijire, mereu adaptate cerințelor și contextului.

7. Îngrijirea scalpului 

 În 2021 s-a dezvoltat incredibil de mult zona de îngrijire a scalpului, iar în 2022 estimăm că principala atenție atunci când vorbim de haircare să fie îndreptată spre acest lucru. Un păr sănătos începe cu un scalp sănătos, astfel că brandurile, precum cel care a promovat cel mai mult acest lucru, Kevin.Murphy, se concetrează pe conceperea unor produse ce repară probleme precum exces de sebum sau scalp foarte uscat, ce generează probleme precum mătreața excesivă, căderea părului, scalp iritat.

8. Reducerea timpului de vopsire

 Trăim într-un ritm din ce în ce mai rapid, totul se mișcă în jurul nostru cu viteza luminii și trendul este de a căuta servicii complexe (produse 2-în-1, 3-în-1 etc), într-un timp foarte scurt. Atunci când suntem la salon, de multe ori apelăm la diverse servicii în acelasi timp, tocmai pentru a economisi timp. Reducerea timpuli de vopsire este unul din cele mai importante trenduri în era vitezei, iar noi suntem deosebit de încântați că avem produsul care vopsește părul în doar 10 minute, noul Joico Lumishine!

Acesta este cel mai rapid proces de colorare permanentă de la JOICO – gata în doar 10 minute – fără a compromite acoperirea părului alb, vitalitatea sau longevitatea culorii. 

LUMI10 constă într-o colecție de nuanțe cheie care vor maximiza eficiența coloristului, sporind în același timp profitabilitatea acestora. Oxidantul Lumi10 Accelerator oferă plusul de peroxid necesar pentru a asigura colorarea permanentă în doar 10 minute.

9. Pro-aging, nu antiaging

 Pro-aging este o tendință care pune mare accent pe existența unui program de îngrijire a tenului cu rol preventiv. Prevenim, nu lăsăm să tratăm ulterior. Prevenim cu produse pre și probiotice de înfrumusețare, care încetinesc ritmul de îmbătrânire, păstrând în același timp naturalețea. 

Este o direcție care vizează asumarea micilor imperfecțiuni venite cu avansarea în vârstă și care aduce în atenție starea de sănătate, reziliența și strălucirea tenului, nu neaparat corecția semnelor de avansare în vârstă.

În această direcție se află Academie Time + - gama pro-age dedicată persoanelor cu vârstă 50+, care caută să ofere tenului un plus e rezistentă, de densitate, de energie și uniformizare a nuanței.

Gama Time + oferă strălucirea și reziliență și este compusă dintr-un serum - Serum Structurant Uniformisant - și o cremă - Soin Pro Calcium Redensifiant și reprezintă soluția ideală pentru tenurile care prezintă semne acute de avansare în vârstă.

Serum Structurant Uniformisant asociază eficacitatea unui ser, beneficiile unei creme și senzorialitatea unui ulei, unite într-un tratament final. Acest elixir oferă confort instantaneu și îmbunătățește aspectul tenului tern, obosit și devitalizat.

Soin Pro Calcium Redensifiant este crema care completează eficacitatea serului. Formula sa protejează și întărește bariera cutanată, oferind tenului fermitate și densitate.

Activii cheie ai produselor din gama Time + sunt extractul de lemn dulce, care inhibă excesul de melanină, corectând aspectul petelor pigmentare, și Pro Calcium, un ingredient patentat, care întărește bariera naturală de protecție a pielii, oferind acesteia reziliență.

Tratamentul cosmetic pereche asociat gamei Time + este Absolute Pro-Age, cu efect global de corectare a semnelor de avansare în vârstă și de susținere a sistemului imunitar al pielii.

10. Tehnologia face echipă cu produsele de beauty 

 Tehnologiile medicale invazive, care depersonalizează și ne face să arătăm cu toții la fel sunt înlocuite de o colaborare strânsă între tehnologii de ultimă generație și produsele cosmetice complementare ce abordează țintit problemele de estetica. Este răspunsul segmentului de professional beauty la orientarea publicului către tehnologii medicale invazive, fără a depersonaliza.

O astfel de asociere între tehnologie și produse de top este Guinot Age Summum, ce oferă tenului o acțiune anti-age integrată: anti-rid, fermitate, regenerare celulară, depigmentare. Această abordare acționează asupra sistemului imunitar de apărare al pielii, prin protejarea celulelor Langerhans și repararea ADN-ului.

În conceptul Age Summum, laboratoarele Guinot au lansat o soluție completă pentru imunitatea tenului în fața îmbătrânirii: Tratamentul Age Summum, Crema tratament Age Summum și, cea mai recentă lansare, Serum-ul Age Immune.

Tratamentul Age Summum este tratamentul Guinot anti-age de top și reprezintă  alternativa la chirurgia estetică pentru tratarea semnelor de îmbătrânire cum ar fi ridurile și liniile fine, pierderea fermității sau lipsa strălucirii tenului. Acest tratament are efect anti-age global și acționeaza asupra tuturor semnelor de îmbătrânire, cu rezultate imediate: corectarea ridurilor și a liniilor fine, refacerea dnsității cutanate, diminuarea petelor pigmentare și aplificarea luminozității tenui.

Fiecare pas al tratamentului conține ingrediente care protejează ADN-ul pielii, stimulează regenerarea și energia celulară pentru ca, la finalul celor 50 de minute aferente tratamentului Age Summum din cabinet, tenul să arate mai tânăr cu câțiva ani.

Tratamentul din clinică este completat cu produse Guinot pentru acasă, cu aceeași tehnologie de activare a sistemului imunitar al pielii, pentru rezultate speculoase asupra imunității tenului.

Noul Guinot Age Immune Serum are o formulă avansată cu dublă acțiune anti-age:

•          Activează sistemul imunitar, care joacă un rol cheie în repararea celulelor deteriorate (în special ADN deteriorat de îmbătrânirea indusă de lumină) prin Compexul Immune Repair

•          Protejează celulele responsabile de sistemul imunitar al pielii și de aspectul tânăr (celulele Langerhans). Aceste celule ajută la menținerea unei matrice dermice solide, protejează optim fibrele elastice de colagen și elastină, asigură coeziune celulară optimă, prin Complexul Immune.

Conceptul este completat de crema Guinot Age Summum care se distinge prin asocierea unică de ingrediente, ce întărește imunitatea pielii în fața procesului de îmbătrânire, avand efect anti-age global;

Unicitatea formulei Age Summum vine din combinația de activi special asociați pentru a reface imunitatea pielii în fața efectelor procesului de îmbătrânire. Immune Complex protejează celulele Langerhans, protectoarele sistemului imunitar al pielii și aspectul tânăr. ATP (Adenosine Triphosphate) stochează și livrează energia esențiala funcțiilor vitale ale celulelor. Actinergie crește consumul de oxigen al celulelor pentru a le stimula metabolismul”, explică Diana Baicu, Director General Top Line.

  ---------------------------------------------------------------

25 de ani de frumusețe profesională în România

Top Line a împlinit 25 de ani de prezență pe piața de frumusețe profesională din România și a marchat anul acesta aniversarea printr-o serie de acțiuni și campanii speciale dedicate specialiștilor și publicului iubitor de consumator de produse de înfrumusețare.

“Din 1996, de când a fost lansată în România, Top Line a creat industria de înfrumusețare profesională autohtonă, a educat și susținut generații de specialiști, (hairstyliști, cosmeticieni, nailspecialisti), precum și sute de startup-uri (saloane și clinici de înfrumusețare).

Top Line a creat industria de frumusețe profesională din România. Am fost primii care au adus în țară tehnologie modernă pentru estetică facială și corporală, am introdus pentru prima dată tratamentele de remodelare corporală, am creat primele saloane de infrumusețare moderne și am introdus în clinici și saloane produse profesionale pentru folosit acasă, aparținând unor mari branduri recunoscute la nivel internațional.

Am adus pe piața din România tot ceea ce este mai nou și mai cunoscut în domeniul înfrumusețării profesionale având grijă ca toate  produsele și tehnologiile să fie sigure pentru sănătatea și frumusețea celor care le folosesc. De 25 de ani investim în educația și în formarea unor noi generații de specialiști, organizând seminarii cu invitați internaționali din industrie și programe de educație pentru stiliști, esteticiene și manichiuriste.

În acest mod, odată cu trecerea anilor, am reușit să aducem pe piața autohtonă tot ce este inovator. Investim constant în perfecționare prin schimburi de experiență și cursuri profesionale. În plus, am ajutat și consumatorii să devină din ce în ce mai informați referitor la produsele de care au nevoie, astfel că acum sunt la curent cu tendințele internaționale și au așteptări similare cu cele ale consumatorilor de pretutindeni.

Analizăm conversația colectivă publică și vedem ce îi preocupă pe iubitorii de frumusețe așa că inspirația vine întotdeauna de la ei”, declară Diana Baicu, Director General Top Line România.

Lansată în 1996, Top Line este cel mai mare distribuitor de tehnologie și produse profesionale destinate industriei de frumusețe din România, în portofoliul companiei aflându-se branduri de top precum Moroccanoil, Babor, Guinot, Joico,Kevin Murphy, Goldwell, Kryolan, Academie, Dermia Solution, LPG, CND, Blue Sky Mary Cohr, Classys, Tigi, Ultratone Silver Fox.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search