sâmbătă, 24 septembrie 2022

SMART HOME, soluția ieftină și eficientă pentru a salva din prețul facturii la energie


Prețurile la energie au explodat în ultimul an, iar factura lunară este chiar și cu 50% mai mare decât în 2021, astfel că fiecare dintre noi caută soluții pentru a reduce din costuri. Una dintre soluțiile eficiente o reprezintă dotarea locuinței cu produse smart, care pot fi de mare ajutor pentru salvarea consumului. 

 

Dacă pare un proiect de domeniul SF-ului, atunci trebuie să știți că există soluții economice, iar dotarea unui apartament poate costa mai puțin de 400 de euro. Deși atunci când vorbim de conceptul smart home, gândul ne duce instant la zona de lux, companiile s-au adaptat și oferă variante pentru absolut toate buzunarele. 

Iar noi venim cu câteva sfaturi care vă pot ajuta să faceți cele mai bune alegeri chiar dacă dispuneți de un buget redus. Mai mult, nici măcar nu trebuie să fii un expert în tehnologie pentru a putea controla produsele smart. 

Totul poate fi montat foarte ușor, asemenea produselor clasice, iar întreaga locuință va fi controlată simplu dintr-o aplicație instalată pe telefonul mobil. Astfel, nu doar că facturile vor scădea, dar viața ta va fi și mai confortabilă. 

O casă inteligentă trebuie să reacționeze la nevoile și cerințele tale sau ale familiei, iar produsele să fie alese în așa fel încât să se integreze programului tău de nevoi. Putem lua ca exemplu un apartament cu două camere, care are și centrală pe gaz. 

Începem cu termostatul wifi smart pentru centrală. Imediat după ce îl conectezi cu centrala și aplicația Tellur smart din telefon, totul depinde de tine. 


Termostatul are funcții inteligente și de siguranță, putând fiind controlat de oriunde. Practic, nu mai trebuie să lași centrala pornită o zi întreagă până te întorci acasă, ci de pe drum, o poți activa direct din aplicație. Are protecție la îngheț și o funcție pentru a-l securiza în fața copiilor, dar are și o funcție de detectare a ferestrei deschise și totodată protecție la îngheț.  

Costul unui termostat smart este de aproximativ 280 de lei.

Trecem la zona de prize, care se pot instala foarte simplu, iar apoi se conectează la aplicație. O priză smart cu două porturi costă aproximativ 110 lei, iar una cu un singur port și monitorizare a consumului de energie ajunge la 70 de lei. 

De ce e importantă? Pentru că oferă posibilitatea de a monitoriza consumul de energie al dispozitivului conectat. Știați că un televizor sau un încărcător de telefon consumă chiar și atunci când nu sunt folosite, dar rămân în priză? 

Cu prizele smart, le poți deconecta simplu, chiar și din telefon. În plus, datorită funcției sale integrate de protecție la suprasarcină, priza smart pastrează dispozitivele în siguranță prin oprirea sursei de alimentare atunci când un dispozitiv electric conectat este supraîncărcat pentru a-l proteja. Putem opta între becuri și întrerupătoare, pe care de asemenea le putem controla tot din aplicație. 


 Becul WiFi Tellur poate fi stins și aprins de la distanță, prin intermediul aplicatiei Tellur Smart. 

Mai mult, poate fi acționat prin comanda vocală, cu ajutorul asistenților virtuali Google și Amazon. Astfel, stresul că am uitat lumina aprinsă când plecăm de acasă nu va mai exista. Întrerupătorul smart poate fi personalizat, spre exemplu să funcționeze pe baza unor scenarii setate direct din aplicație. 

Poți programa întrerupătorul să stingă lumina de pe hol sau scări după 5 minute de activitate, pentru a reduce consumul inutil de energie. Pe lângă un design spectaculos, beneficiind de un ecran tactil din sticlă, întrerupătorul poate fi controlat de oriunde, indiferent că ești în vacanță sau la birou. 

Prețul unui bec este de 36 de lei, în timp ce un întrerupător costă 110 lei. 

Un alt gadget interesant care vă poate ajuta să controlați absolut totul dintr-o încăpere este telecomanda WiFI IR Tellur, care vă ajută nu doar să scăpați de telecomenzi multiple, dar să gestionați și toate produsele cu infraroșu pe care le aveți. 


 Spre exemplu, televizorul, aerul condiționat, sistemul audio și multe altele pot fi gestionate doar cu ajutorul acestui dispozitiv mic, al cărui preț este de până 100 de lei. 

Conform specialiștilor, cu un buget de aproximativ 2.000 de lei, am putea avea toate produsele necesare pentru a transforma un apartament cu două camere într-o casă smart pe care să o poți controla de oriunde prin intermediul telefonului tău.

 Pentru cei care vor să facă un upgrade poveștii și să își și securizeze locuința, pot opta pentru senzori de fum, apă, mișcare, camere solare și senzori pentru porți, de asemenea, la prețuri accesibile.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search