marți, 7 martie 2023

Operații estetice care pot fi înlocuite de tratamente fără bisturiu


În ultimii ani, medicina estetică a evoluat semnificativ, descoperindu-se noi modalități de a corecta imperfecțiunile fără a apela la operațiile chirurgicale clasice. Tot mai mulți oameni preferă să apeleze la tratamente nechirurgicale care oferă rezultate similare cu cele ale operațiilor, fără a face astfel anestezie generală și să aibă nevoie de o perioadă mai îndelungată de recuperare.

„Unul dintre principalele motive pentru care a apărut această schimbare este reprezentat de dezvoltarea unor noi tehnologii și produse care permit ca, în prezent, tratamentele nechirurgicale să fie efectuate cu o mai mare precizie și eficacitate decât în trecut”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.

De ce preferă oamenii tratamentele în locul clasicelor operații?

„Trăim într-o epocă a vitezei în care, chiar și atunci când vine vorba despre medicina estetică, pacienții își doresc rezultate cât mai spectaculoase, dar fără chin, timp petrecut în spital și perioadă lungă de recuperare. Oamenii nu mai au timpul necesar să stea câteva zile sau chiar săptămâni acasă, să se recupereze, nu mai vor cicatrici care să trădeze faptul că au apelat la anumite intervenții. Aceste proceduri minim invazive se realizează rapid și nu necesită recuperare, în comparație cu operațiile care în mod normal necesită anestezie, incizii și perioadă de recuperare mai îndelungată.

Tendința din ultimii ani este ca pacienții să nu își mai dorească schimbări radicale, ci îmbunătățirea aspectului. Ei vin la clinică și, de cele mai multe ori, spun că sunt mulțumiți de aspectul lor, dar vor să îmbunătățească ceea ce au primit de la natură și să își păstreze aspectul tânăr și fresh pentru cât mai mult timp. Fie că vorbim aici despre eliminarea cearcănelor, estomparea ridurilor sau îmbunătățirea texturii tenului, putem în prezent rezolva cam orice problemă cu ajutorul tratamentelor rapide și minim invazive, tehnologii de ultimă generație ce înlocuiesc cu succes bisturiul”, explică medicul estetician Iancu Morad.

Ce operații estetice au fost înlocuite de tratamente fără bisturiu?

Lifting fără operație

„Lifting-ul este acel tip de intervenție la care apelează persoanele ce au pierdut volum la nivelul feței și au pielea lăsată, fie în urma procesului natural de îmbătrânire, fie după ce au slăbit brusc. În trecut, aceste probleme puteau fi rezolvate doar cu bisturiu. În prezent, putem obține rezultate similare fără tăieturi, anestezie generală și internare. Există, spre exemplu, tratamente pe bază de laser, ultrasunete sau „liquid face-lift”. 

Aceasta din urmă permite adăugarea de volum, în zonele unde acesta s-a pierdut, prin injectarea unei combinații de substanțe, fie ele de tip resorbabil, de obicei naturale (acid hialuronic, colagen, grăsime proprie), fie permanente, din cele sintetice (micro-picături de silicon), care au rezultate pe termen lung. Prin revolumizare, se va realiza și un lifting al pielii, obținând o întinerire vizibilă, imediată”, spune medicul estetician Iancu Morad.

Blefaroplastie fără operația clasică

„Blefaroplastia rămâne una dintre cele mai solicitate intervenții în ultimii ani, procedură la care apelează bărbați și femei deopotrivă, din aproape toate categoriile de vârstă. Deși se realizează cu ajutorul bisturiului, această intervenție de eliminare a excesului de piele și grăsime de la nivelul pleoapelor este una minim invazivă. Nu necesită anestezie generală și nici internare. 

Avem acum o tehnică proprie pentru această procedură care durează aproximativ 45 de minute, se realizează sub anestezie locală, nu doar absolut deloc, iar recuperarea se face în doar câteva zile, nelăsând cicatrici. Se utilizează un radiocauter de ultimă generație care folosește unde radio de înaltă frecvență, servind la vindecare rapidă eliminarea disconfortului postoperator și maximă siguranță”, adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Fără implanturi de silicon în pomeți și buze

„Aceste tipuri de intervenții sunt acum înlocuite cu succes de lipofilling, o metodă inovativă ce presupune recoltarea unei mici cantități de grăsime și reinjectarea acesteia, după refiltrare, în zonele în care este nevoie de un plus de volum: cearcăne, pomeți, bărbie, buze. Vorbim despre o procedură ambulatorie care presupune doar anestezie locală, oferă rezultate cu aspect natural, nu lasă cicatrici și nu este nevoie de timp de recuperare. 

De asemenea, intervențiile de augmentare a buzelor cu acid hialuronic sunt extrem de căutate și oferă rezultate în funcție de dorințele pacientelor. Fie vorbim despre rezultate cu aspect natural, proceduri de conturare și hidratare a buzelor, fie despre cazuri în care pacientele își doresc mai mult volum, un aspect plin și atrăgător al buzelor”, explică medicul estetician.

Eliminarea gușei fără tăietură

„Mulți pacienți se confruntă cu gușă inestetică, acea bărbie dublă care nu flatează pe nimeni. Cauzele pentru apariția acesteia sunt multiple: excesul de grăsime, înaintarea în vârstă, postura incorectă, factori genetici, etc. În trecut, soluția estetică era de a apela la operație chirurgicală sau la lifting chirurgical. În prezent, avem opțiuni minim invazive, care nu necesită internare, operație, timp de recuperare sau riscuri. Știința a avansat și bărbia dublă poate dispărea cu doar câteva injecții.

Există varianta injectării în zona respectivă a unui mix de substanțe care dizolvă treptat depozitele de grăsime. Vorbim despre o soluție adipolitică, ce se injectează în stratul de grăsime din zona în care realizăm intervenția. Transformarea se produce treptat, fiind necesare 4, 6 sau chiar 8 ședințe pentru a ajunge la rezultatul final. Acestea se efectuează la o distanță de o lună.

De asemenea, una dintre cele mai solicitate intervenții este cea de Face Contouring fără operație. Aceasta corectează aspectul căzut al mandibulei ori bărbia dublă prin injectarea unei substanțe ce conține cristale de calciu”, explică medicul estetician Iancu Morad.

Rinoplastie fără operație


„Dacă în trecut corecțiile formei nasului se realizau doar prin intervenție chirurgicală, modificând osul și cartilajul, lucrurile s-au schimbat și în această privință în ultimii ani. Tehnologia a avansat, iar acum putem obține rezultate spectaculoase fără fără operație și timp de recuperare. Remodelăm forma nasului cu ajutorul injectării de acid hialuronic sau a cristalelor de calciu în zone cheie. Se poate injecta și toxină botulinică pentru a acționa anumiți mușchi și a ridica vârful nasului. Ambele proceduri durează doar câteva minute”, adaugă medicul Iancu Morad.

Firele de suspensie, înlocuite de M-Rejuvenation

„Pentru o reîntinerire completă a chipului, erau în vogă, în urmă cu ceva timp, liftingul chirurgical sau firele de suspensie. În prezent, ele au fost înlocuite de M-Rejuvenation ce reîntinerește trăsăturile feței, având efect ce durează mai mult de un an de zile.

Tratamentul constă în injectarea, prin anumite tehnici și într-o ordine anume, a unui cocktail de substanțe personalizat în funcție de tipologia și nevoile tenului fiecărui pacient. Este un tratament recomandat atât femeilor, cât și bărbaților care își doresc să încetinească cumva trecerea timpului și să prevină apariția semnelor neplăcute ale îmbătrânirii.

Folosim de la cristale de calciu care stimulează producția de colagen până la peptide care ajută la construcția de fibre noi de elastină. Se lucrează astfel concomitent la fermitate, la elasticitate și la textura pielii. E un tratament care durează în jur de 25-30 de minute, se realizează fără anestezie, nu este dureros și nu lasă deloc urme. Se recomandă de două ori pe an pentru un ten mereu proaspăt”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search