luni, 24 aprilie 2023

5 sfaturi pentru a-i reda părului creț frumusețea și elasticitatea

 

Ai părul ondulat sau creț natural? Atunci știi deja: pe cât poate fi acest lucru o binecuvântare, pe atât, uneori, poate fi o provocare! Altfel spus, pe cât de frumos este acest tip de păr, pe atât poate fi dificil de întreținut în fiecare zi.

De fapt, părul creț are caracteristici diferite de alte tipuri de păr, printre care: este foarte des și gros - persoanele cu păr creț au adesea mult volum; forma părului creț este diferită de cea a altor tipuri de păr: nu este cu adevărat rotundă, ci mai plată și ovală; crește diferit, firele nu cad neapărat pe scalp sau ca alte tipuri de păr.

De fapt, ce se întâmplă cu părul creț?

Foliculii sunt parțial responsabili pentru bucle, deoarece determină atât forma părului, cât și direcția de creștere: un folicul asimetric (curbat sau prins ca litera „J") provoacă o curbură, iar părul tinde să crească oval la un unghi mai ascuțit, devenind creț.

Când foliculul este simetric, părul crește neted și rotunjit. Dar foliculii nu sunt singurii responsabili: distribuția unui anumit tip de keratină afectează, de asemenea, forma părului. Keratina este proteina din care este compus în mare parte părul. 

În părul creț există un tip de keratină ușor neregulată, creând astfel curba părului. Deși aceștia sunt principalii factori care determină formarea părului creț, ei nu sunt singurii. De asemenea, este posibil să se formeze bucle temporare ca urmare a umidității, schimbărilor hormonale și anumitor tipuri de medicamente.

În plus, sebumul, produs în cantități mai mici, se extinde cu dificultate pe lungimea părului. Ca urmare, filmul hidrolipidic, format în parte de sebum, nu își mai joacă rolul de barieră împotriva agresiunilor externe și a deshidratării. Acest lucru explică uscăciunea și lipsa de nutriție care caracterizează părul creț.

Și iată cum, chiar și cele mai frumoase bucle își pierd treptat din elasticitate. Îți amintești ce onduleuri soft, suple și pline de viață aveai în copilărie? Poate că te întrebi unde au dispărut și, mai ales, de ce? Ei bine, odată cu trecerea timpului nu mai au aceeași formă și textură. Pierderea efectului de ondulare poate fi recentă, sau mai veche, însă, oricare ar fi situația cu care te confrunți, este important să știi că există modalități prin care poți redobândi elasticitatea pierdută printr-o rutină zilnică corectă de îngrijire. 

Secretul este să afli mai întâi cauza problemei tale, apoi să îți îmbogățești ritualul de îngrijire cu formule care să redea buclelor tale aspectul natural de odinioară.

Specialiștii în îngrijirea părului de la Wella Professionals sunt de părere că doar de tine depinde cum alegi să îți porți părul. Și pentru că susțin faptul că fiecare buclă și onduleu este aparte, în acest sens, aceștia au dezvoltat o gamă largă de produse care să te ajute să ai un păr frumos și sănătos.

De ce părul meu ondulat natural nu se mai încrețește?

Stai fără grijă, nu îți pierde speranța! Există soluții, dar mai întâi, află de la specialiștii Wella că există 5 motive de bază pentru care nu te mai bucuri de acele bucle jucăușe. Urmează pașii și ține cont de recomandările specialistului Wella Professionals:

1. Părul tău este uscat și deteriorat: oferă-i hidratarea după care tânjește

 Deteriorarea părului și uscăciunea acestuia sunt două dintre cauzele principale ale buclelor lipsite de formă. 

Deoarece scalpul este deosebit de uscat și nu produce mult sebum, este important să ai grijă să nu-l speli prea des, pentru a evita uscarea și mai mult. Spălarea părului creț trebuie făcută o dată pe săptămână. Când sunt deshidratate, buclele încep să fie moi și plate, un aspect foarte îndepărtat de cel al buclelor jucăușe de odinioară. În plus, dacă deshidratarea duce la electrizare, acest lucru generează, de asemenea, pierderea buclelor frumos definite. Între timp, o suprafață neuniformă și cuticulele deschise (cauzate de tratamentele chimice sau de mediul înconjurător) pot face șuvițele să se încurce. Prin urmare, ferește-te de un păr aspru, care se electrizează!”, atrage atenția Lucian Busuioc, International Ambassador Wella Professionals.

În plus, pentru a repara părul creț și a reda frumusețea și sănătatea buclelor, hidratează puternic părul uscat cu șampoane speciale, conditionere și măști. 

În colecția INVIGO Nutri-Enrich găsești toate ingredientele necesare pentru un boost de vitamine. Folosește zilnic șamponul Deep Nourishing și conditionerul din aceeași gamă, apoi adaugă masca Deep Nourishing,  o dată pe săptămână, pentru un plus de îngrijire. De asemenea, dacă te confrunți cu un păr foarte poros, care se deshidratează foarte repede, este musai să încerci Wonder Balm. Acesta este un conditioner-styler, leave-in, care pătrunde în firul de păr și menține nivelul de hidratare. 

2. Ia aminte: Părul tău are nevoie de tratamente de întărire

Pe lângă problema deshidratării, pierderea formei și structurii buclelor poate fi generată de ruperea legăturii dintre firele de păr în timpul unui proces chimic. De aceea, este cazul să intervii și să împiedici deteriorările ulterioare prin aplicarea de tratamente specializate de îngrijire, pe care le poți face atât acasă, cât și în salon.

În ce constă procesul de reparare? Ei bine, acesta are loc chiar la prima programare în salon. 

Dacă ai părul vopsit, roagă hairstilistul tău să adauge WellaPlex în nuanța ta favorită de vopsea. Conține PLEX, ingredientul secret pentru întărirea părului, care reface firul în timpul colorării. Poate fi amestecat cu orice culoare, chiar și în decolorant. De fapt, decolorantul BlondorPlex conține deja formula amestecată. Astfel, poți lua Stabilizatorul WellaPlex nr.3 acasă cu tine și să-l folosești săptămânal. Vei ajuta buclele să se păstreze puternice, netede și frumos ondulate”, te sfătuiește specialistul Wella Professionals.

3. Redă-i părului structura naturală: alege cu grijă formula produsului de îngrijire

Când vine vorba de stilizarea părului ondulat, există atât de multe moduri prin care poți face acest lucru: de la creme de ondulare la geluri și loțiuni de netezire. Cu toate acestea, dacă nu îl detoxifiezi regulat, produsele de regenerare nu își vor mai face efectul cu aceeași intensitate. Rezultatul? Acest lucru poate duce la întinderea părului și la o pierdere de formă și textură. Și asta nu e totul! Alte semne pot fi și îngrășarea acestuia, aspectul tern sau subțierea.

Stai fără grijă! 

Dacă simți că problema părului tău pleacă de la rădăcină, e timpul să adaugi rutinei tale de îngrijire și un șampon de curățare. Încearcă șamponul INVIGO Aqua Pure, folosind o cantitate din belșug, ca să cureți bine și lungimile. Îți va oferi acea senzație de prospețime și curat, fără să îndepărteze și nutrienții necesari. De asemenea, înlocuiește și produsele de styling cu unele mai ușoare precum NutriCurls Milky Waves. Acest spray leave-in de îngrijire îți revigorează și rehidratează buclele, le face mult mai ușoare și mai flexibile.”, punctează Lucian Busuioc.

4. E timpul să dai o formă buclelor tale   

       Știai că o tunsoare nepotrivită poate afecta forma naturală a buclelor? Explicația: Cu cât sunt mai lungi șuvițele, cu atât părul îți va sta mai întins. În plus, vârfurile se despică și devin mai firave, ceea ce schimbă, de asemenea, felul în care îți vor arata onduleurile.

Ia măsuri și rezolvă de îndată problema: asigură-te că te programezi la un hairstilist priceput, care să știe cum să dea onduleurilor tale, prin tunsoare, acel look natural. 

Dacă ți-e teamă să nu pierzi prea mult din lungime, sugerează-i o tehnică numită dusting, care permite până și vârfurilor să se onduleze, fără a scurta din lungimea părului. Vei vedea că, până și un mic retuș poate da viață buclelor tale naturale.”, adaugă hairstilistul Wella Professionals.

5. Asigură-te că folosești produse de styling potrivite, cu protecție termică

       Ești preocupată să ai mereu părul aranjat? Atunci când folosești foehnuri, plăci de întins părul sau stylerele pentru păr creț, toate acestea pot duce în timp la deteriorarea podoabei capilare. Astfel, treptat, buclele tale devin niște plete uscate și terne. Cu toate că stylerele de ultimă generație sunt create pentru a avea un impact cât mai mic cu putință asupra părului, dacă nu folosești protecția termică potrivită, podoaba ta capilară se poate deteriora.

De aceea, dacă încă nu poți renunța la stylerele cu căldură, asigură-te, cel puțin, că folosești produse potrivite cu protecție termică. Fiecare tip de păr are nevoi speciale de îngrijire, prin urmare este foarte important ce produse alegi pentru a nu schimba aspectul natural al buclelor. 

Pentru onduleuri sănătoase, dar predispuse la deteriorare, folosește EIMI Thermal Image. Este un boost ușor de strălucire care îți protejează firul  până la 220 grade Celsius. Între timp, buclele uscate cu nevoie mare de hidratare pot beneficia de îngrijire suplimentară cu ajutorul Elements Renewing Leave-in Spray. Este un produs hidratant care formează un scut ce protejează părul de deshidratarea creată de stylerele cu căldură.”, este o altă recomandare făcută de specialistul Wella Professionals.

Hai că nu e greu: ține cont de aceste sfaturi și pune-l în aplicare pe cel care ți se potrivește cel mai bine!  Astfel, te vei putea bucura din nou de bucle elastice, pline de viață.

 

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search