vineri, 7 iulie 2023

Proprietățile extraordinare ale băilor termale pentru alergii


Natura reprezintă o sursă inepuizabilă de sănătate dacă știm cum să o integrăm în viețile noastre. Multe persoane se confruntă cu diverse alergii mai mult sau mai puțin inconfortabile, care ar putea fi ameliorate și tratate cu resursele naturale disponibile în această țară minunată.

Un astfel de loc este reprezentat de Băile Olănești. Băile Olănești și-a dobândit renumele de-a lungul anilor datorită izvoarelor cu proprietăți curative miraculoase, care se găsesc numai în acest loc privilegiat.

Reprezentanții resortului TISA ne vorbesc astăzi despre proprietățile extraordinare ale băilor termale de la Olănești pentru tratementul alergiilor și de ce această destinație ar trebui să fie pe lista tuturor românilor și nu numai.

La Băile Olănești găsești Izvoare tămăduitoare

În Băile Olănești există 30 de „Izvoare tămăduitoare” de natură sulfuroasă, sulfată, iodurată, calcică și bromurată. Izvoarele au rezultate terapeutice deosebite în tratamentul bolilor de rinichi, stomac, vezică biliara, diabet, alergii și multe altele.

Apele minerale din stațiune au primit medalia de aur la Expoziția Internațională de la Viena în 1873. Astfel, capacitățile curative ale izvoarelor de la Băile Olănești situează stațiunea alături de stațiuni balneare renumite precum Evian, Thonon, Karlsbad, Vittel, Baden, Aix-les-Bains.

Proprietățile extraordinare ale băilor termale pentru alergii

„Alergiile afectează peste 20% din populație, indiferent de grupa de vârstă arată studiile medicale. Se poate afirmă că 1 din 4 persoane este sau va deveni alergic, luând în considerare toate tipurile de manifestari alergice și în același timp știind că mare parte din ei nu au un diagnostic medical precizat și nici un tratament de specialitate”, afirmă medicul specialist în balneologie Adrian Popa.

Manifestarile clinice sunt în relație directă cu o hipersensibilitate de tip imunologic mediată de IgE: de tip sistemic (edem Quinke, soc anafilactic) sau localizat la nivelul organelor țintă (conjunctivită, rino/sinuzită, laringită, bronșită-astm, diaree, rectită, dermatite, angioedem, urticarie, exeme) și declanșate prin eliberarea histaminei la nivel sistemic sau în organele țintă.

În Olănești sunt aproximativ 30 de izvoare care au în marea lor majoritate componenta specifică a hidrogenului sulfurat. El se găsește în cantități relativ reduse ceea ce face ca apele de genul acesta să fie foarte bine tolerate digestiv.

În timpul curei balneare sunt tratate urmatoarele tipuri de alergii:

1. Afecțiuni imuno-alergice, în special cele care au un mecanism reaginic (din clasa I GELL și COOMBS): rinită, bronșită, astm, prurigo, urticarie, angioedem, precum și manifestările alergice digestive, mai ales dacă sunt însoțite de alergii cutanate sau respiratorii.

2. Urticaria cronică idiopatică, dermatită atopică și alergiile „a frigore”.

„Scopul curei balneare este de a reduce expunerea la alergeni prin îndepărtarea pacientului de sursa cotidiană, consilierea medicală pentru evicția alergenului (atunci când el este cunoscut) și reducerea nivelurilor serice și intratisulare de histamină prin efectul direct al H2S din apele minerale ale stațiunii” afirmă doctorul Adrian Popa.


Hotel Tisa – oferă cură balneară cu crenoterapie pentru clienții săi

Hotelul TISA, unul dintre cele mai cunoscute unități de relxare și tratamente balneare din Olănești pune la dispoziție clienților săi o cură personalizată „ALERGII STOP - cura balneara cu crenoterapie”. Aceasta presupune consultație medicală inițială, fiind prescrise proceduri de către medicul balneolog ca mai apoi să fie efectuat un reconsult pentru a monitoriza rezultatele. Tratamentul include cura cu ape sulfuroase sub formă de crenoterapie și alte proceduri medicale în funcție de necesitățile oaspetelui. Pe toată dutata curei, oaspetele beneficiază de monitorizare medicală de specialitate. De asemenea, persoanele care aleg Hotelul TISA au acces la centrul wellness (piscină, hidromasaj, saună finlandeză, baie de aburi).

De ce să alegi Hotel TISA?

Hotelul TISA *** este situat în centrul orașului Băile Olănești, la baza Aleii Izvoarelor, fiind înconjurat de pădure, un decor proaspăt și energizant. Hotelul corespunde normativelor pentru unitățile turistice de cazare și tratament balnear (de odihnă sau recuperare medicală), fiind certificat ISO.

În 2022, în cadrul Galei TERMALIA sub înaltul patronal al World Spa Organisation, Hotelul Tisa a primit premiul Best Wellness for all, iar în cadrul Galei de excelență în turimsul balnear și wellness a României 2022, hotelul a câștigat premiul de Cel mai bun hotel 3* cu baza tratament balnear.

Hotelul dispune de o bază de tratament care oferă o gamă largă de proceduri medicale, inclusiv fizioterapie, kinetoterapie și crenoterapie. Crenoterapia și procedurile de tratament asociate se prescriu de către medicul specialist în urma unei consultații inițiale, în cabinetul medical din cadrul hotelului.

De asemenea, turiștii se pot bucura de zona de wellness. Centrul Wellness este dotat cu piscină, funcții de hidroterapie, saună uscată, salină, fântână de gheață, masaje și ritualuri spa. Piscina are apă dulce la temperatura de 30 grade celsius. În piscină poți beneficia de sesiuni de hidrokinetoterapie și aqua gym, sub îndrumarea unui specialist. Este completat de o zonă de plajă exterioară dotată cu șezlonguri și umbrele. Pentru mai multe detalii despre serviciile oferite, acceasează https://tisa.ro/








Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search