joi, 14 decembrie 2023

Gioia Herăstrău – gustul autentic al Italiei din nordul Capitalei


În lume puține preparate se pot bucura de o atât de mare popularitate precum e PIZZA, iar când spui acest cuvânt instant te gândești la Italia, la Roma sau Firenze, la Napoli sau Milano, la Bologna sau Veneția.

Și pentru că gusturile de legendă au o istorie aparte, GIOIA Herăstrău este un astfel de loc, o călătorie eclectică pentru gurmanzi în fascinanta Italie.
Și pentru că luna decembrie este o perioadă a bucuriilor și surprizelor, recent, în complexul WIN Herăstrău a avut loc un brunch cu aromă de Italia oferit de GIOIA.
La eveniment au participat creatori de conținut din zona de food și lifestyle care au degustat cele mai inedite combinații de preparate. 

 


De la legendele trecutului la prezentul atemporal

Dacă nu ați fost curioși până acum să înțelegeți cum s-a născut PIZZA, o să vă ajutăm noi. Prima rețetă din acest preparat atât de iubit în toată lumea avea în jurul anului 1889 ingrediente care redau culorile drapelului Italian:
Roșu de la sosul de roșii, alb de la mozzarella și verde de la busuioc. Acest concept de pizza a fost numit Margherita ca un omagiu oferit reginei Margherita Maria Teresa Giovanna, sotia regelui Umberto I al Italiei. 


De atunci au trecut aproape 133 de ani iar azi, gustul autentic al Italiei de odinioară îl găsiți la GIOIA.

,,Pizza pe care o realizăm aici este un omagiu adus tuturor celor care au creat acest preparat în diferite locații din sud-estul Italiei. Rețeta de aluat este o moștenire străveche pe care am aflat-o de la un domn Italian care a făcut pizza în ultimii 50 de ani, la fel ca părinții și bunicii lui, descendenți din cei care au creat prima pizza pentru regina Margherita. 


 
Acest aluat are o dospire lentă de minim 48 de ore și abia apoi este pregătit să întâlnească diferite ingrediente. Un alt secret al gustului oferit de produsele noastre este raportul optim al ingredientelor, al tehnicii și al pașilor pe care îi parcurgem zi de zi pentru a transforma tot preparatul într-un produs gustos, ușor de digerat și sănătos. 


 Folosim exclusiv ingrediente aduse din Italia, pentru că ne dorim ca fiecare pizza servită în restaurantul nostru să fie o călătorie gastronomică în acele orașe din Italia pe care le-ați vizitat sau vă doriți să le vizitați. Și așa cum spuneau și maeștrii pizzari acum mai bine de 130 de ani, secretul pentru o pizza ,,mama mia’’ sunt atât aluatul cât și ingredientele.’’,
a explicat conceptul Gabriel Ilie, owner-ul restaurantului. 

De la Pizza ca-n Italia la un mic-dejun mediteranean


La GIOIA nu găsești doar PIZZA. Dacă vrei să ai parte de un mic dejun ca un spectacol de arome și texturi aici găsești un produs unic realizat dintr-o pâinică specială care se servește cu vârful tăiat deasupra unde sunt adăugate diferite ingrediente iar preparatul arată precum vulcanul Etna sau Vezuviu. Dacă vrei să-l savurezi și tu tot ce trebuie să faci este să ajungi la Complex Win Herastrau, Corp C3, Int. Gliei 18, București.

Pentru rezervari sau comenzi poti sa ne suni aici - 0740 524 524


 

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search