luni, 15 aprilie 2024

Ai un ten cu impurități? Iată cum scapi de imperfecțiuni!


Tenul nostru este ca o carte de vizită și reflectă atât starea noastră de sănătate, cât și obiceiurile de igienă și îngrijire pe care le avem zilnic. În cazul multor oameni, lupta cu tenul impur poate fi o provocare constantă. Tenul gras, acneea și alte imperfecțiuni pot afecta încrederea în propria persoană și starea de bine. Diana Baicu, specialist în frumusețe, ne spune cele mai eficiente metode pentru a preveni, corecta și trata problemele legate de tenul impur.

 
"Atunci când avem tenul impur, apar multe imperfecțiuni, printre care porii dilatați, punctele negre sau comedoanele, coșuri și aspectul tern al pielii. Acest lucru se întâmplă, de obicei, pe fondul unui ten gras sau mixt. Imperfecțiunile apar de obicei pe zona T, adică pe bărbie, nas și pe frunte", declară Diana Baicu.

Cum curățăm eficient tenul cu imperfecțiuni


"Cea mai importantă este prevenția. Atunci când avem tenul mixt sau gras, trebuie să îl curățăm foarte bine, dar în același timp cu blândețe. Folosim produse care sunt special destinate tenului gras și impur.

Aș recomanda să folosim o spumă de curățare microbiotică cu acțiune antibacteriană. Se aplică în palme și, pe pielea uscată, o masăm pe față, gât și decolteu. Putem masa cu mâna sau, dacă vrem o demachiere și mai eficientă, în profunzime, putem folosi diverse aparate care emit unde ultrasonice. Spuma demachiantă Guinot Microbiotic Mousse este un produs special creat pentru a satisface nevoile tenului mixt sau gras. Are o formulă delicată, dar eficientă, curăță în profunzime pielea, și elimină excesul de sebum și impuritățile fără a usca sau irita tenul.

Ținem de asemenea cont că, atunci când ne atingem fața, bacteriile de pe mâini pot ajunge pe piele și pot agrava problemele existente. Încercați să vă abțineți să vă atingeți fața și spălați-vă pe mâini în mod regulat", spune Diana Baicu.


Diana Baicu

Cum apar punctele negre și cum scăpăm de ele


"De multe ori, atunci când avem tenul gras, ne oprim la a curăța foarte bine excesul de sebum. Însă, atunci când noi îndepărtăm tot sebumul, glandele sebacee vor produce din nou sebum cu rol de protecție.

În cazul tenului impur, sebumul în exces se amestecă cu celulele moarte de la nivelul pielii și așa se formează comedoanele. Apoi, bacteriile pot da naștere unor suprainfecții și astfel ajungem să ne confruntăm și cu inflamația, cu acneea.

Ceea ce trebuie să facem noi este să exfoliem bine pielea și să efectuăm tratamente în saloanele de înfrumusețare.

Atunci când apar coșurile, putem apela la un stilou purifiant pe care îl aplicăm local de două - trei ori pe zi, după o curățare prealabilă. El accelerează mult procesul de vindecare și previne apariția altor coșuri în acea zonă. Academie Pure Imperfections Corrector este un produs inovator, bogat în ingrediente active precum apa de hamamelis. Acționează eficient asupra coșurilor, punctelor negre și are o textură lejeră și non-iritantă", adaugă Diana Baicu.

Rutina corectă de îngrijire pentru tenul impur


Pasul 1. Toner


"După curățarea pielii, întotdeauna când avem tenul impur, folosim toner. Tonerul trebuie să fie pe bază de alfahidroxiacizi, betahidroxiacizi sau chiar retinol. Academie Pure Exfoliating Purifying Toner este formulat cu extracte naturale și ingrediente exfoliante blânde. El elimină eficient impuritățile și celulele moarte de la suprafața pielii, curăță porii și previne astfel apariția imperfecțiunilor. Dacă este utilizat în mod regulat, tonerul ajută la echilibrarea producției de sebum și la refacerea texturii pielii, lăsând tenul proaspăt și revitalizat.



Pasul 2. Fiole pentru ten impur


Imediat după toner, venim cu fiole special destinate tenului impur. Setul de fiole concentrate Babor x Cevin Parker reprezintă o soluție intensivă pentru hidratarea, tratarea și purificarea tenului. Fiecare fiolă conține o formulă puternică, concentrată, bogată în ingrediente active are acționează pentru a curăța porii, a reduce excesul de sebum și a calma inflamațiile.

Folosit timp de șapte zile consecutive, acest tratament intens oferă pielii o îmbunătățire vizibilă, lăsând-o mai luminoasă și mai uniformă.


 
Pasul 3. Fluide care normalizează secreția de sebum


Folosim, de asemenea, fluide care normalizează secreția de sebum și înmulțirea celulelor moarte. Academie Pure Hydrating Matifying Fluid este o emulsie lejeră și hidratantă, ideală pentru tenul mixt sau gras. Formula sa inovatoare conține ingrediente active ce asigură hidratare profundă, fără a lăsa senzația de ten încărcat sau luciu nedorit, iar textura sa ușoară se absoarbe rapid în piele.

 Pasul 4. Cremă


În ceea ce privește crema, Academie Pure Restorative Normalizing Cream este un produs reparator și normalizator, ideal pentru tenurile mixte sau grase, cu probleme. Formula sa avansată acționează în profunzime pentru a reduce inflamațiile, a echilibra producția de sebum și a preveni formarea imperfecțiunilor. Textura lejeră și non-grasă permite absorția rapidă în piele, lăsându-ne tenul matifiat și hidratat, fără a obstrucționa porii.


 
Pasul 5. Mască


Guinot Masque Pur Equilibre este o mască tratament revitalizantă, concepută pentru a absorbi excesul de sebum, a purifica tenul și a reduce aspectul lucios al pielii. Se aplică o dată sau de două ori pe săpătâmă, pe pielea curată, se lasă să acționeze 10 minute, după care se clătește.

Pasul 6. Bază pentru machiaj pentru ten gras


Dacă ne dorim un machiaj care rezistă, e esențial să folosim o bază de machiaj pentru tenul gras. Kryolan Ultra Underbase hidratează și pregătește pielea pentru aplicarea machiajului, asigurând o aderență optimă și o rezistență îndelungată. Textura sa lejeră și non-grasă se aplică ușor, netezind și uniformizând suprafața pielii", încheie Diana Baicu.

Toate produsele recomandate de Diana Baicu sunt disponibile în România în magazinul Top Line, pe www.topline.ro și în saloanele partenere Top Line din întreaga țară.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search