vineri, 28 iunie 2024

Cum să ai grijă de părul tău în timpul verii


Vara este un sezon minunat: zile cu soare, mare și relaxare în aer liber. Pe toate le primim în dar. Cu toate acestea, în timp ce ne bucurăm de căldura verii, părul nostru poate suferi din cauza expunerii prelungite la soare, a clorului din piscine și a apei sărate din mare. În ce mod? Ei bine, toate aceste elemente pot provoca uscăciune, fragilitate și deteriorarea părului. Din fericire, cu măsurile de precauție necesare și produsele potrivite, este posibil să ne păstrăm părul sănătos și strălucitor chiar și în timpul lunilor de vară.

Sub soarele dogoritor al acestui sezon cald, la plajă sau la piscină, în oraș sau pe străzile cu iz de vacanță, e nevoie să ne adaptăm coafurile și rutina capilară ca să ne fie bine. Și nici nu e greu, atât timp cât specialiștii Londa Professional ne oferă o rețetă de succes pentru „părul de vară”!

Prin urmare, avem tot dreptul și chiar suntem invitate să ne bucurăm din plin de vară, să trăim intens atmosfera acestui sezon vibrant, dar cu o condiție: să fim foarte atente să ne protejăm atât pielea, cât și părul! Pentru ca la final de sezon, să rămânem doar cu amintiri plăcute și unice. De acord? Prin urmare, dacă vrei să știi care sunt cele mai eficiente sfaturi de îngrijire a părului pe vreme caniculară, ia aminte la Alina Culina, stilist Londa Professional:

1. Pe timpul verii, ajustează-ți culoarea părului

„Da, știu că abia ai așteptat vara, vacanța, dar... Nu te grăbi să ceri balayage complicate și șuvițe suprapuse! Mai degrabă, optează pentru un blond mai închis, privilegiază reflexele reci și blondurile platinate.”, recomandă stilistul.

2. Nu uita de protecția solară pentru păr

Unul dintre primii pași pentru a avea grijă de părul tău în timpul verii este să-l protejezi de soare. De aceea, când te plimbi sau când mergi la plajă, nu uita de protecția solară pentru păr și folosește, de asemenea, pălării, bandane și eșarfe.

Multe persoane își fac griji cu privire la aplicarea protecției solare pe pielea lor, dar uită că și părul are nevoie de protecție UV. De ce să nu neglijezi acest aspect? Pentru că soarele poate slăbi cuticula părului, făcând-o mai fragilă și predispusă la rupere. Astfel, utilizarea produselor cu filtre UV specifice pentru păr este o strategie eficientă pentru prevenirea daunelor provocate de soare.

Spray-urile și uleiurile de protecție solară pentru păr sunt opțiuni excelente. De exemplu, un spray protector poate fi aplicat pe păr înainte de expunerea la soare, creând o barieră împotriva razelor dăunătoare și menținând părul hidratat.

3. Alege să mănânci cât mai crud și mai sănătos

În timpul verii, nutriția joacă un rol crucial în sănătatea părului. Asigură-te că ai o dietă echilibrată, bogată în vitamine și minerale, care sunt esențiale pentru creșterea și sănătatea părului. Consumă multe fructe zemoase, multe legume verzi... crudități cât cuprinde. Alimente precum fructele, legumele, nucile și peștele sunt bogate în substanțe nutritive care pot îmbunătăți starea părului. 

4. Hidratează-te cât mai bine

Hidratarea este un alt aspect cheie al îngrijirii părului în timpul verii. Apa ajută la hidratarea pielii, dar și a părului.

„Expunerea la soare, vânt și apă sărată poate duce la pierderea umidității părului, făcându-l uscat și fragil. Pentru a preveni aceste probleme, este important să se mențină un nivel ridicat de hidratare. Utilizarea unei măști hidratante o dată sau de două ori pe săptămână poate face o mare diferență. În plus, menținerea unei hidratări bune prin consumul de multă apă te ajută să-ți menții părul hidratat din interior spre exterior.”, punctează Alina Culina.

5. Apa termală - un produs de îngrijire minunat atât pentru față, cât și pentru păr

Toate apele termale conțin minerale, iar părul beneficiază de ele. În special, apele sulfuroase sunt cele mai bune, deoarece au o acțiune puternică împotriva mătreții și a părului gras și, în plus, au o acțiune pozitivă asupra fibrei părului.

Dacă ai părul gras, atunci, apele termale sulfuroase sunt un panaceu pentru părul tău! Evident, acestea sunt, de asemenea, perfecte pentru a fi utilizate pe pielea feței noastre și nu numai. Atunci când sunt combinate cu unele ingrediente ușor accesibile, ele pot face cu adevărat diferența. 


6. Pune în trusa de vacanță produse leave – in și uleiuri de păr

Alegerea produselor potrivite de îngrijire a părului este esențială pentru menținerea sănătății părului în timpul verii. Acestea salvează de multe ori acele vârfuri neglijente și rebele. Caută șampoane și balsamuri care sunt formulate special pentru părul expus la soare. Aceste produse sunt adesea îmbogățite cu ingrediente hidratante și protectoare care ajută la repararea și hrănirea părului. Utilizarea uleiurilor naturale, cum ar fi uleiul de nucă de cocos sau uleiul de argan, te poate ajuta, de asemenea, să-ți menții părul moale și hidratat. Aceste uleiuri pot fi aplicate pe părul umed sau uscat pentru a adăuga hidratare și strălucire.

Recomandarea stilistului Londa Professional? Balsamul Deep Moisture. Acesta hidratează în profunzime și restructurează părul, protejează fibra părului de daunele provocate de soare și îl protejează de sursele de căldură și razele UV.

7. Coafuri lejere de vară

Pe timpul verii, coafurile de zi, dar și cele de seară sunt lejere, simple și naturale. Așadar, liber la bucle, cozi, împletituri largi.Ține cont de aceste sfaturi și vara îți va oferi numai momente frumoase!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search