miercuri, 8 iulie 2009

Adio, Michael!

A fost o bucurie pentru noi ca ai existat în viata noastra!




de psiholog Nusa Bugeac

Moartea! Iata un mister pentru oricare dintre noi. Prin moarte, o fiinta draga noua, o fiinta care aducea ceva important în viata noastra nu mai exista fizic. Nu o mai putem îmbratisa, nu ne mai poate îmbratisa, nu îi mai auzim vocea, nu mai poate face lucruri pentru noi… acea fiinta exista doar în mintea si în sufletul nostru… Pentru marea majoritate, moartea e un sfârsit. Moartea ne rapeste ceva ce noi consideram ca ne apartine, ia cu brutalitate de lânga noi o fiinta care ne aducea starea de bine. Ne doare acel vid interior care ramâne în urma disparitiei. Suntem furiosi, disperati ca nu mai putem accesa binele care ne venea din relatia cu acea persoana. Durerea pierderii ne face sa uitam si sa neglijam ceea ce ne-a fost dat cu iubire si daruire: amintiri, emotii, sentimente, cuvinte, fraze, sunete, cântece… toate legate de persoana care a plecat dintre noi.

Ceea ce ne-a daruit Michael a fost sunetul. Si, din fericire pentru noi, darul sau este etern. Muzica lui Michael exista si ne va aduce bucurie pentru totdeauna. Ascultând muzica pe care ne-a daruit-o, ne simtim bine, ne identificam cu ea, ne descoperim valorile, ne declaram apartenenta la un grup. Grupul celor care asculta cu placere si bucurie muzica lui Michael Jackson. Ma adresez voua, celor pentru care Michael Jackson a însemnat ceva. Ma adresez voua, celor pentru care muzica lui Michael a fost, este si va fi importanta!

Cum putem sa depasim durerea plecarii lui dintre noi?

O modalitate în care îl putem omagia si respecta pe cel care a trait 49 de ani sub numele de Michael Jackson este sa-i respectam alegerile. Va propun sa-l lasam sa-si urmeze drumul pe care singur si l-a ales! Va propun sa îi respectam alegerea de-a parasi acum acest corp fizic! În momentul în care am ascultat prima melodie cantata sau am vazut primul videoclip realizat de Michael am început o relatie cu el. Sa acceptam ca orice legatura începuta se va termina! Avem tendinta de a neglija fragilitatea oricarei relatii! Traim într-o cultura care ne transmite mitologia vesniciei si imuabilitatii. Însa realitatea este cu totul alta! Este în firea umana sa se teama de pierdere si de schimbare. Aceasta este ordinea fireasca a lucrurilor! Este o lege a Vietii! Orice începe, se termina! Din fericire pentru noi, relatia cu Michael nu se va termina. Relatia cu Michael se va transforma! Avem o mostenire pretioasa. Avem mult mai mult decât muzica cantata si compusa de el. Ne-a ramas un model de tencitatea, munca asidua si istovitoare, dorinta permanenta de perfectionare. Avem mostenirea unei povesti despre succes. Sa lasam sa se duca odata cu corpul fizic al lui Michael Jackson toate rautatile si denigrarile care s-au spus sau s-au scris despre el.

Sa ne amintim cu drag melodiile pe care le-am ascultat iar si iar! Sa ne amintim cu drag videoclipurile, concertele si tot ceea ce a facut Michael pentru noi! Si, deloc de neglijat, le putem asculta, vedea sau câti oricând, iar si iar… Sa apreciem mostenirea imensa pe care ne-a lasat-o. Sa ne bucuram ca am avut sansa si onoarea ca acest om minunat care a fost Michael Jackson a facut si va face parte din viata noastra. Sa-l omagiem consumând arta pe care a creat-o, bucurându-ne ca am avut posibilitatea de-a o avea la îndemâna. Drum bun, Michael! Sa-ti fie spiritul linistit, oriunde ai fi acum! Îti multumim ca ne-ai îmbogatit viata!


sursa: www.gardianul.ro

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search