vineri, 16 octombrie 2009

Cand lipsa banilor dezbina o familie...

Este o poveste trista si m-am gandit de doua ori daca este bine sa o preiau si eu din blogul prietenei noastre, Fluturasul Roz , dar nu se stie niciodata de unde sare iepurele si poate cineva se va indura sa ajute aceasta familie.O pun la sectiunea "Frumusete" pentru ca despre asta e vorba: despre frumusetea unor oameni napastuiti de soarta care au reusit sa-si mentina zambetul pe buze si sa se lupte cu problemele.
Iata povestea:


Aceasta este o poveste trista. De cate ori ma gandesc ma simt revoltata, pentru ca Sistemul de Sanatate din Romania m-a dezamagit de multe ori si cu siguranta a dezamagit si pe altii. Este vorba despre familia Stefanescu, familia unui coleg de serviciu din Romania, caruia de cativa ani buni i s-a schimbat viata total, si pentru care am o admiratie deosebita pentru ca nu s-a lasat coplesit de probleme si lupta pentru familia sa.
Totul a inceput acum 10 ani cand baietelul dansului, Cristi Stefanescu de 8 ani, a fost diagnosticat cu o boala rara, hipercolesterolemie familiala tip 2A, ce se caracterizeaza in primul rand printr-o cantitate foarte mare de colesterol in sange.
In 2004 singura solutie pentru salvarea baiatului era plasmafereza, un fel de filtrare a sangelui de grasimi, care nu se putea face in Romania si pentru asta baiatul a trebuit sa se mute impreuna cu mama lui in Italia. Trebuia sa fie o solutie temporara pentru ca autoritatile romane au asigurat ca acest tratament se va putea realiza si in Romania( lucru care nu s-a intamplat desigur).
Intreaga poveste a aparut si in ziarul Adevarul
Acum dupa 5 ani de la plecarea in Italia, situatia familiala s-a complicat, mama baiatului a fost operata de hematom cerebral, tatal a renuntat la serviciul din Romania si lucreaza in Nordul Italiei, sora baiatului a ramas in Romania.
Cristi, acum in varsta de 18 ani are nevoie sa ramana in Roma, unde boala poate fi tinuta sub control.
De 5 ani de zile cei doi au locuit pe la asociatii non profit insa din lipsa de fonduri acestea nu ii mai pot gazdui. In prezent locuiesc temporar la o familie de romani la 30 de km de Roma, singura sursa de venit fiind banii trimisi de Dl. Stefanescu.

Pentru continuarea tratamentului lui Cristi s-a deschis un cont de donatii in euro pe numele de Eugen Stefanescu la Banca Unicredit Tiriac RO 28 BACX 0000000225758001.



 
Butterfly spunea...

Multumesc foarte mult pentru aceasta postare, stiu ca voi sunteti citite de multe persoane si sper sa fi fost de folos, titlul este foarte potrivit pentru ca exact asta s-a intamplat, fata a ramas in Romania, baiatul cu mama sunt la cativa km de Roma iar tatal munceste tot in Italia dar la sute de km distanta...sunteti niste dragute, nici nu stiti ce bucurie mi-ati facut...xoxo

Zuzele spunea...

n-ai pentru ce sa ne multumesti, draga noastra! speram doar sa si ajute cineva familia asta! te pupam!

Butterfly spunea...

Zuzelor, v-am pus la mine pe blog 3 variante de bannere facute cu dragoste si pasiune de mine, daca aveti alte idei va rog sa mi le spuneti ;)

Zuzele spunea...

Fluturasul: Multumiiiiim!!!!!!!! 3 bannere made in Rusia :D

Butterfly spunea...

Cu mare placere!
Ia vedeti acum merg codurile?

Zuzele spunea...

nu merg, dragutza! :( apar pozele dar nu se poate da click pe ele...am vazut ca la tine pe blog sunt ok, dar la cei care au vrut sa le posteze..nu :(

Butterfly spunea...

Ca sa va apara sub poza aceea casuta cu codul, si cei care intra sa poata da copy/paste, trebuie sa mai introduci un cod, pe care din pacate nu imi da voie sa il postez, daca vreti imi puteti da o adresa de mail si va pun codul pe mail, puteti sa lasati adresa la mine pe blog si eu nu o public, sper ca dintr-o bucurie sa nu se transforme in dureri de cap :D

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search