marți, 17 noiembrie 2009

Cum v-a afectat greva de la metrou?


Astazi a fost greva la metrou, iar maine am inteles ca va fi din nou. Am plecat de acasa cu un coleg cu masina la ora 8.15 si am facut pana la serviciu 2 ore. Am crezut ca ma ia somnul in masina, dar ma simteam excelent comparativ cu saracii oameni pe care-i vedeam pe geam cu se-nghesuiau in autobuze, trolee sau tramvaie. Maine iar o sa fentez greva pentru ca mi-am fixat o delegatie. Sper ca pana joi sa se rezolve problemele.
O felicit pe Zuza G ca lucreaza la Casa Presei si circula doar cu tramvaiul 41. Astazi a fost pentru prima dta dupa foarte multa vreme cand am regretat batrana Casa a Presei.

Voi cum ati ajuns astazi la munca? Sunt convinsa ca i-ati injurat ca si mine de mama focului pe angajatii de la Metrorex. Doamne, ei chiar nu pot sa inteleaga ca e criza si ca Romania a ajuns la fundul sacului? Se plang ca au un salariu mediu net de 1.600 de lei. dar nu spun ac pe langa salariu mai au o gramada de sporuri, de prime (de Craciun, de paste, de vacanta), al 13-lea salariu. Cumulat, toate sporuruile pot depasi salariul net. In concluzie salariile ajung la 3.000 - 3.200 de lei pe luna. Cam bine pentru doar 8 ore de munca, nu? cati dintre voi castiga 3.200 de lei pe luna pentru doar 40 de ora de munca pe saptamana???

UPDATE:

In caz ca nu stiati, salariul unei casiere de la Metrou este de 1800 ron, de trei ori cat al unui functionar de la Primarie sau de 2 ori cat al unui medic rezident.


"1800 ron. Atat este salariul net al unei casiere la metrou. Adica femeia care sta in ghereta si-ti da tie cartela de metrou. Platita din banii unei Regii Autonome a statului roman. Este moral sa faci greva si sa pui in dificultate sute de mii de oameni pentru a cere o majorare salariala? Sau granita dintre moral si imoral este data de marimea pretentiilor salariale?", scrie jurisul Liviu Vasile, citat de site-ul money.ro
zuza g spunea...

eu sigur nu!

Marius Dragomirescu spunea...

Oare cat castiga lunar Claudia Balan ? Am inteles ca celebra familie Adams vrea sa scoata, in plina criza, o publicatie despre viata mondena de dupa moarte a mortului viu din lada goala de sub scara fara trepte. Tocmai am citit un interviu dat de Morticia Adams in timp ce servea pranzul la..."CB" (v-ati prins... adica la carciuma: Calul Balan !)si comenta faptul ca afacerile cu citostatice merg super si cauta ziariste funebro-sufletiste. Apropo de metrou: fac greva fiindca sunt manipulati politic de catre liderul de sindecat.

Zuzele spunea...

Da, si eu cred ca la mijloc este vorba de manipulare politica

Blair spunea...

hahahaha marius dragomirescu...si ce manca morticia? ziariste funebro-sufletiste :)))

Marius Dragomirescu spunea...

Draga Blair, de felul meu sunt claustrofob, dar recunosc cu mana pe ficat(fiindca un sufletist adevarat are ficatul mai mare decat inima!!) ca singura persoana care ma poate baga sub pamant(evident adica la metrou!) cu acceptul meu tacit-asurzitor este Claudia Balan! Mizez pe inteligenta Claudiei, care sper sa-mi aprecieze gluma sub terestra. Voi chiar nu ati realizat ca intre mine si Claudia s-a nascut o frumoasa relatie de comunicare? Cateodata stau stramb si judec drept, intrebandu-ma daca Evelyn Badea va prinde ultimul vagon al unui metrou deraiat de pe linia vietii din palma Claudiei. Revenind la Metrorex: Ion Radoi, fost senator,actual milionar, are de ales: ori se lasa de prostii ori il dau pe mana lui Evelyn!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search