vineri, 20 noiembrie 2009

Fetelor, ne intoxicam zilnic cu 515 substante chimice!!!


Femeile folosesc zilnic, în medie, produse cosmetice pentru faţă, corp şi păr care conţin 515 substanţe chimice potenţial dăunătoare, potrivit unui studiu realizat de o companie care produce deodorante naturale, citat de dailymail.co.uk.
Conform studiului, cele mai utilizate produse cosmetice sunt, de fapt, cocteiluri de substanţe chimice industriale, care pot dăuna sănătăţii şi, în anumite cazuri, în loc să aibă efecte de întinerire, ele îmbătrânesc tenul.

Astfel, rutina zilnică a unei femei, care presupune creme şi machiaj, este "gazda" unui număr de 515 chimicale sintetice, arată cercetarea, realizată de Bionsen, companie care produce deodorante naturale.



Multe dintre aceste chimicale se regăsesc şi în
produsele de curăţenie şi s-a descoperit că pot reprezenta o cauză a unor probleme de sănătate, cum ar fi alergiile, bolile de piele, dereglări hormonale, infertilitate sau chiar cancer.

Spre exemplu, parabenii, care au ca scop conservarea cosmeticelor, sunt cei mai folosiţi conservanţi la nivel mondial şi se regăsesc în şampoane, geluri de păr, gelurile epilatoare şi loţiunile de corp. Dar, folosirea lor devine din ce în ce mai controversată: mai multe studii arată o legătură dintre parabeni şi probleme de sănătate, printre care se numără cancerul la sân sau infertilitatea la bărbaţi.

Un studiu al Kyoto Prefectural University of Medicine a arătat că parabienii consideraţi anterior ca fiind nedăunători, cum ar fi metilparabenul, poate suferi mutaţii şi poate deveni toxic atunci când este expus la soare, provocând îmbătrânirea pielii şi un risc crescut de cancer de piele.

Metilparabenii se regăsesc în peste 16.000 de produse, inclusiv cremele şi pastele de dinţi. Producătorii de cosmetice au folosit parabeni motivând decizia prin faptul că aceştia nu sunt absorbiţi în organism.



Dar, mai mulţi cercetători nu sunt de acord cu acest lucru. "Cercetările arată că între 20% şi 60% dintre parabieni pot fi absorbiţi în organism", declară doctorul Barbara Olioso.


Există mai multe legi care au ca rol protejarea oamenilor de chimicalele din produsele cosnetice, dar cercetătorii se tem că acestea nu sunt suficiente. Spre exemplu, producătorii de cosmetice sunt obligaţi să afişeze ingredientele folosite pentru fiecare produs, dar nu sunt obligaţi să informeze despre impurităţile care se regăsesc în materiile brute sau care intervin pe parcursul producţiei.




"Legile cer ca produsele cosmetice să fie sigure şi fiecare produs trece printr-un proces de verificare riguros. Numărul de ingrediente dintr-un produs nu influenţează gradul de siguranţă al acestuia", susţin reprezentanţii companiilor producătoare de cosmetice.

De asemenea, aceştia susţin că orice compus chimic prezent în produsele cosmetice în doza corectă nu poate afecta sănătatea.





"Femeile nu au fost niciodată atât de conştiente de imaginea lor şi regimurile lor de înfrumuseţare s-au schimbat în ultimii ani, de la o atitudine simplistă, la extensii de păr, machiaj, bronz artificial, manichiură. Dar, multe dintre produsele cosmetice de ultimă generaţie conţin din ce în ce mai multe chimicale, pentru a se obţine rezultate din ce în ce mai bune, ceea ce înseamnă că femeile îşi aplică mai multe chimicale decât înainte", spune Charlotte Smith, purtătoare de cuvânt a companiei Bionsen.
adela sirghie spunea...

mie nu imi e frica de parabeni. dar imi plac si produsele bio.
insa remarc faptul ca in ultima vreme parabenii sunt expusi la un fel de vanatooare de vrajitoare. NU este tocmai asa.
Cei care acuza parabenii sunt firmele care promoveaza produse naturale sau bio sau eco sau o alta denumire cat mai aproape de natural.
Un mar natural in gradina bunicii este atacat, in zilele noastre, de o groaza de insecte si paraziti. Moare la trei zile. La fel, daca culegi un mar din gradina bunicii, dupa ce l-ai dat vara cu fel de fel de chimicale, pentru ca altfel nu ar fi rezistat pana toamna, se strica la o saptamana. De ce? Pentru ca nu are conservanti. Imi explica cineva cum tine crema eco vreo 3 luni dupa ce o deschizi?
N u sunt chimist, nici farmacist, nici doctor, insa imi pun multe semne de intrebare, pentru ca si produsele bio tot marketing inseamna. Follow the money...

Zuzele spunea...

Adela, ai dreptate! Un produs natural 100%, asa cum se lauda unii producatori pe etichete cat mai simpliste, ca na, doar vor sa vanda un produs parca luat din dulapul bunicii, nu are cum sa reziste o saptamana, o luna sau un an. Sunt absolut convinsa ca si produsele astea bio pe care au inceput sa le promoveze atat de intens, au si ceva conservanti in compozitie. Altfel, s-ar strica intocmai ca si fructele sau legumele de pe tarabele taranilor. In schimb, cele de pe tarabele coloratilor care le importa de prin strainatate si care, cu siguranta, sunt pline de diverse chmicale, sunt frumoase si arata proaspete si dupa 2 saptamani.
Pai, daca tot fugim, vezi Doamne, de cosmeticele cu parabeni si etc, de ce sa dam o carca de bani pe cele bio cand putem sa ne facem masca direct din rosie, sa ne demachiem cu zeama de castravete si sa ne dam cu ulei de masline si atunci, intr-adevar, ne putem lauda ca suntem bio. Ah, si sa bem apa de la izvorul din varful muntelui si paine facuta de bunica in cuptor.
Mi se pare absurd sa dam averi pe cosmetice "naturale" cand noi ne imbuibam la orice colt de strada cu McDonald's si Cola.
Si poate ca ar trebui sa ne facem parfum din flori de salcam (asa faceam eu cand eram la gradinita--puneam spirt peste flori de salcam si le tineam la macerat toata vara si imi imagineam apoi ca am parfum :)).
Da, si sunt constienta ca toata ura asta pentru parabeni si "chimicale" vine din partea celor care vor sa-si promoveze produsele bio. Stiu ca sunt produse Gerovital si lapte Doina si alte cosmetice de care sunt pline farmaciile Plafar. Nu vad pe nimeni sa se inghesuie sa cumpere creme cu extract de castane, musetel si galbenele care costa 2 lei cutiuta, in schimb arunca sute de euro pe produsele Bio pentru ca asa este moda, trendul...

Anonim spunea...

hehe, i dont need make up, i'm lucky...

http://thecreatrix.wordpress.com/2009/05/11/murdara-pe-un-ochi/

Anonim spunea...

Multe produse cosmetice au, astazi,pe ambalaj atentionarea "Nu contin parabeni"..o fi adevarat? :-?

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search