vineri, 18 decembrie 2009

Am "jucat" in AVATAR si mi-a placut la nebunie!!!!



Wikipedia: În religia hindusă, avatarul este o manifestare trupească (încarnare) a unei fiinţe divine în formă de om sau animal. De obicei, o zeitate (deva), care există la un nivel mai înalt de realitate, alege să se manifeste trupeşte (avatar) în nivelul inferior de realitate al oamenilor pentru scopuri specifice. În unele concepţii religioase avatarul desemnează reîncarnarea succesivă a unei fiinţe.

In conceptia mea, AVATAR reprezinta cea mai tare experienta pe care am trait-o vreodata. Spun asta pentru ca Avatar nu este numai un film regizat de celebrul James Cameron (Titanic, Terminator, Aliens), dar este o adevarata experienta pe care nu cred ca a trait-o cineva pana acum. In cele trei ore cat dureaza filmul, te identifici deja cu lumea fantastic de frumoasa expusa acolo, cu viata de pe Pandora, incat ti se pare nedrept ca te-ai intors la "civilizatie". Te face sa crezi ca acolo era civilizatia, iubirea, pacea, frumosul, si nu aici. Credeam ca despre Cameron nu se mai poate spune nimic. Ca a demonstrat tot ce se poate demonstra, ca a facut in cinematografie tot ce era de facut si ca mai mult de-atat nu se poate. M-am inselat. Sunt convinsa ca Avatar va castiga OSCARUL la toate categoriile in care va fi nominalizat. Mai presus de el nu exista nimic altceva! A costat vreo 400 de milioane de dolari si de 10 ani muncesc la el echipe numeroase de specialisti, insa rezultatul este exceptional!
Am avut norocul sa traiesc o experienta de vis la IMAX in Afi Palace Cotroceni. Va recomand din tot sufletul sa mergeti acolo. Nu m-a platit nimeni sa fac reclama sau ceva de genul, insa 3D-ul din alte cinematografe este mult inferior efectelor de la Imax. Am inteles ca la Movieplex avanpremiera a fost un esec total. Credeti-ma ca merita Imax! Biletul este maxim 30 lei, dar putea fi si 300 lei si tot nu mi-ar fi parut rau.
Prea bine sa descriu efectele folosite nu ma pricep eu, insa pot spune ca am avut aceeasi senzatie pe care au avut-o cei care au vazut pentru prima data un film proiectat in cinema, acum 3000 de ani :))) 
Efectiv, nu-mi venea sa cred ca pot participa in asa maniera la scenariul filmului. Eram acolo! Nu eram spectator, ci actor! M-am speriat atunci cand m-au alergat jivinele salbatice prin jungla Pandorei, am ametit atunci cand am zburat pe spatele unei pasari (imi scapa numele ei) si am plans atunci cand oamenii "civilizati" au distrus Arborele Vietii pentru a sapa dupa bogatiile pamantului. Nu vreau sa va povestesc filmul pentru ca trebuie sa-l urmariti cu sufletul la gura. Si credeti-ma, o veti face! Uiti si de cutia cu popcorn si de tot. Mie, la un moment dat, imi amortise mana pe floricea si m-am dezmeticit cand a tusit cineva din spate si m-a trezit, astfel, din hipnoza:)
Zuza O n-a prea fost incantata de film, la inceput. Ea este mai fricoasa din fire :) si au speriat-o creaturile care sunt prezentate la inceput. Eram convinsa ca vrea sa plecam si tare mi-era frica sa nu spuna asta, mai ales ca i-am promis ca asa vom face daca nu ne place. As fi plecat cu ea, dar tare rau mi-ar fi parut :)) La final, a recunoscut si ea ca a fost bestial si amandurora ni se parea foarte ciudat ca am revenit la lumea noastra. Parca am fi fost intr-un vis si ajunsesem chiar sa indragim foarte tare viata de pe Pandora.
Dincolo de fiintele cu piele albastra, vegetatia fosforescenta care popula vegetatia de pe Pandora si pasarile colorate in cele mai frumoase culori din lume care zburau nestingherite, ideea filmului este lupta intre bine si rau, intre civilizatie si traditie, intre dorinta de imbogatire si cea de a pastra planeta verde.
Este lupta dintre o lume paradisiaca si o lume condusa de "regele dolar", o civilizatie care vrea sa traiasca in armonie cu natura si una care nu cauta decat bani.

Avem de toate in film. Si lupta, si victorie, si tragedie, si dragoste, si dezamagire, dar mai ales speranta. Trist este ca povestea din film este de fapt scenariul pe care omenirea il "joaca" inca de la aparitie, iar finalul este unul tragic, din pacate, pentru noi. Obsesia omului pentru imbogatire si dezvoltare a distrus viata din jurul lui.
Chiar este o replica in film. Ceva de genul "pe planeta lor, oamenii cerului  au distrus tot ce este verde! Acum vor sa faca acelasi lucru si pe Pandora!"... Da, din pacate suntem oameni ai cerului, dar atat de sus ne-am inaltat pe cer si chiar pe alte planete, incat nu mai vedem ca abia daca mai incolteste firul ierbii.
Una peste alta, mergeti la IMAX si vedeti AVATAR!
Daca nu va place, va dau voie sa ma injurati aici pana la vara! :)

Asta este trailer-ul, insa, fara efectele IMAX, pare mai degraba un film de desene animate! Vi l-am atasat doar sa va faceti o idee! PS: nu cumva sa piratati filmul si sa-l vedeti acasa la laptop. NU are absolut nici un farmec!

Zuza O spunea...

Eu nici acum nu mi-am revenit din uimire!!! Am impuiat capul tuturor cu care m-am vazut de aseara pana acum cu Avatar si cu experienta pe care am trait-o. Saptamana viitoare cred ca ma mai duc o data sa-l vad!!

Zuzele spunea...

Si eu vreau sa merg, numai ca am inteles ca sunt rezervate deja toate biletele pana pe 24 decembrie, dar ne interesam si mai mergem o tura :)

mirela spunea...

Wow! Am auzit multe despre el, dar m-ati convins ca trebuie sa merg sa-l vad! Pupici Zuzele

vlad spunea...

si mie mi-a placut! e cel mai tare film ever!

Anonim spunea...

am vrut sa-mi fac rezervare la avatar imax si e rezervat totul pana pe 24 decembrie :(( asta e, o sa astept!

Zuzele spunea...

Anonim, ai dreptate! Si eu am sunat astazi si nu am gasit loc! Asta e, trebuie sa asteptam pentru ca merita! :) bafta! Dupa ce il vezi, sa ne spui impresiile tale!

Anonim spunea...

salut gagici. am reusit si eu sa vad filmul si e marfa rau de tot

gabriel spunea...

E un film rapitor prin noutate tehnologica si chiar desi povestea este cumva de clasa B se sprijina pe multe arhetipuri si trezeste nostalgii foarte adanci. Cum ar fi cea dupa gradina raiului.
Pe de alta parte ca vector informatic filmul ne injecteaza cu o ideologie eco/panteista/pagana/straina.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search