joi, 3 decembrie 2009

Medicul Monica Pop a slabit vreo 40 de kg in cateva luni! Este sanatos?


Prin generala si chiar liceu am avut probleme cu greutatea sau cel putin asta imi imaginam eu. Cei din jur ma contraziceau, dar eu aveam fixatiile mele si sunt convinsa si acum ca aveam dreptate. Ca sa scurtez, aveam in jur de 8 kg mai mult decat acum, iar acum sunt un om cu greutate normala pentru inaltimea mea. In fine. Ideea e ca eram obsedata de regimurile de slabit. Experimentam tot ce citeam prin reviste, imi inventam propriile diete, ma si infometam. Am avut perioade in care mancam o patratica de ciocolata in cateva zile si in schimb mancam zile intregi morcovi, mere si sucuri din fructe. Nu luam nici un fel de vitamine (acum iau cate 10 feluri pe zi), faceam sport muuuuult (acum ceva mai rar) si ma luptam cu toti cei din jur care imi spuneau ca o sa mor de foame. De foame nu as fi murit asa repede, insa am avut caderi masive de calciu, imi cadea parul, mi se rupeau unghiile...

Cativa medici mi-au spus sa incetez si sa ma pun pe mancat, incercau sa ma convinga ca nu asa se ajunge la silueta ideala, iar eu stiam asta, insa imi doream mai mult sa fiu slaba decat sa am unghii lungi. Mama imi aducea reviste si imi spunea ca TREBUIE sa mananc, eu la randul meu citeam muuult despre cum se mentin un corp si o minte sanatoasa, cat de importante sunt vitaminele, un regim alimentar sanatos.

Am vorbit si cu multi medici care mi-au spus la fel. Acum, cand au trecut multi ani de atunci sunt mai constienta ca oricand ca un om are nevoie de muuulte vitamine pentru a fi sanatos, ca avem nevoie si de fructe si legume, dar si peste, pui si suplimente alimentare, toate servite cu o garnitura generoasa de sport.
V-am spus toate lucrurile astea pentru a va explica un picut de ce am aflat cu surprindere ca doamna doctor Monica Pop, directorul spitalului clinic de Urgente Oftalmologice din Bucuresti a slabit peste 40 de kg in mai putin de jumatate de an! Poate ca multi dintre voi nu o cunoasteti pe doamna doctor, desi a aparut de foarte multe ori la TV si este o somitate in domeniu, insa nu numele dansei este important, ci fapta.


A spus ca in 9 zile slabise deja 10 kg! Stiti cum? NU a mancat nimic, ci doar a baut cafea fara zahar. Doar atat in 9 zile pentru ca mai mult de atat nu a rezistat. Avea deja ameteli si i se impaienjenise vederea, dar nu a renuntat. Doar a inceput sa se hidrateze un pic mai mult. Monica este constienta ca nu a procedat corect si nu ar sfatui pe cineva sa-i urmeze exemplul, insa mie tot mi se pare ciudat. Cum, doctor fiind, sa comiti asemenea atrocitati asupra propriului corp? Daca dansa, de la care avem pretentii, a procedat asa, ce sa le mai cerem pustoaicelor de 16-17 ani care se infometeaza si care, din nefericire, se intampla sa mai si moara din cauza anorexiei sau altor complicatii.


Desi are acum 60 de kg, silueta pe care o avea in tinerete si poarta aceeasi masura ca-n adolescenta, mie nu mi se pare ca Monica Pop arata a om sanatos. In aceasta perioada in care a slabit vazand cu ochii, asa incat nici asistentele de la spital si colegii ei n-au mai recunoscut-o, drept dovada ca slabirea s-a produs foarte brusc, multi au crezut ca este grav bolnava. Chiar sefi de-ai mei de la ziar ne-au spus ca trebuie sa facem un interviu cu doamna doctor pentru ca nu vrea sa spuna nimanui de ce a slabit. Cei din jurul ei credeau ca sufera de cancer pentru ca si parul i-a cazut destul de mult. In fine, dansa spune ca nu a facut nici un fel de operatie estetica si nici nu sufera de nici o boala, doar ca s-a infometat. Asa cum spuneam, mie nu-mi inspira nimic bun ceea ce i s-a intamplat Monicai. Imi miroase a ceva necurat. Dupa ani intregi in care a fost obeza, dintr-o data a slabit peste 30 de kg in jumatate de an.


Voi ce spuneti? Vi se pare normala decizia Monicai Pop?
Care a fost cel mai drastic/greu regim de slabire pe care l-ati urmat? Cat ati slabit cel mai mult?


ColourMePretty spunea...

voi ati observat ca e mai usor sa ajungi de la 100 la 60 decat de la 60 la 50?Fiindca mai ales cand datorezi greutatea excedentului de calorii normal ca trecand de la 4000 de calorii la 1500 se va vedea rapid,pe cand cineva care oricum mananca 1500 si nu prea are ce sa mai reduca va avea nevoie de mai mult timp.Oricum,posibil si un strop de inel gastric sau balon...

Diana spunea...

Am renuntat la spurcaciuni (junk food, cola). Am tinut dieta Scarsdale, f echilibrata si sanatoasa dupa parerea mea. O recomand... Nu mai am ambitie acum, fiindca nu suport gandul de restrictie si de impunere a unui anumit fel de mancare. De ce sa mananc azi oua fierte si maine spanac? De ce nu invers? Asta nu suport eu... Pe doamna doctor o inteleg fiindca si eu cand am slabit 16 kg, m-am ambitionat dupa primele 4kg date jos intamplator in sesiune (aveam restanta la sport si zilnic imi trebuia o prezenta).

Anonim spunea...

Dragele mele Zuze,daca tot ati cerut pareri, hai sa nu ma abtin, ami ales ca este un subiect forte actual si important. Mie mi se pare extraordinar de inconstienta ea, ca medic mai ales, dar mult mai inconstienti mi se par cei de la acasa care probabil nu au realizat sau carora nu le-a pasat de cate fete vor urma exemplul acestei doamne. Am auzit-o spunand ca nu recomanda regimul respectiv, dar nu cred ca adolescentele obsedate de greutate vor tine parte de acest lucru. Multe femei vor sa slabeasca cu orice pret. Chiar de curand am citit un articol despre o femeie care a murit dupa ce a pierdut o foarte mare greutate in foarte scurt timp. Pe langa asta ar trebui sa se tina cont de faptul ca orice astfel de dieta are rezultate pe termen scurt, dupa care, in momentul cand revi la regimul tau normal ai tendinta sa pui foarte repede la loc. Tocmai de aceea se recomanda o nutritie echilibrata si mai ales sportul. Nici nu vreau sa ma gandesc cat de "saggy" este doamna doctor dupa dieta. Cu ceva exercitii fizice se poate preveni acest efect al pierderii in greutate. Dar sa fim seriosi: nic i nu se pune problema de a fi macar acceptabil acest regim, nu este sanatos, nu este normal si poate avea efecte tregice. Sper ca majoritatea doamnelor si mai ales domnisoarelor care au urmarit reportajul asta sa fie destul de deschise la minte incat sa nu urmeze acest non model. Si sper din tot sufeltul ca doamna doctor sa nu aibe parte de surprize neplacute ...pe termen lung. Ii urez multa sanatate pentru ca sigur are nevoie.

Marianne spunea...

Complet nesanatos, eu am facut prostia asta, am slabit 25 kg foarte repede cu infometare, si curand dupa aceea am pus la loc dublu. Apoi a trebuit sa incep sa slabesc rational, si inca mai am o multime de dat jos. Nu as recomanda nimanui sa faca prostia asta. Daca vrei sa dai jos 2, 3, 5 kg, ca sa arati bine in costum de baie, e una. Dar sa slabesti zeci de kilograme la foc continuu e o nebunie.
E usor sa zici ca te vei mentine dupa ce slabesti, dar nu e chiar asa, organismul va simti nevoia sa compenseze si poftele devin irezistibile, esti ca drogat. De slabit dar 1-2 kg pe saptamana e ideal, nu mai mult.

Anonim spunea...

Or sa moara pustoaicape de 14-16 ani pe capete acum din cauza idioatei asteia cu cafeaua ei

Zuzele spunea...

Toti aveti perfecta dreptate si subscriem cu parerile voastre!!
Diana, am tinut si eu Scarsdale si m-am simtit minunat. Plus ca am trecut de la marimea M la XS :) Bine, recunosc ca dupa vreun an m-am ingrasat la loc pt ca m-am pus iar pe cola si fast-food :(((

Butterfly spunea...

Eu cred ca d-na doctor are o problema la cap, se presupune ca medicii ar trebui sa dea exemplu in ceea ce priveste sanatatea, si d-na a pornit intr-o misiune sinucigasa de infometare, eu cred ca va afea efecte adverse in urma aceste aventuri, si sa nu mai discutam de cum o arata pielea, eu am o cunostinta care la varsta de 25 de ani a slabit brusc, si totusi nu avea chiar 40 de kg in plus, si dupa aceea avea pielea lasata de parca era o batrana, plus vergeturi, oribil, imbracata arata relativ bine, dar dezbracata era cosmar. In fine, parerea mea este ca nu ai voie sa te lasi asa cu atatea kg in plus si apoi parca sa te trezesti din visare si brusc vrei sa le dai jos.

zuza g spunea...

dragelor, tocmai ca sa trag un semnal de alarma am scris materialul asta! Conteaza foarte putin ca doamna doctor NU recomanda regimul asta. Oamenii disperati sa slabeasca parca sunt hipnotizati si se comporta ca niste roboti. Ei nu inteleg decat ca 10 zile de infometare plus cafea te scapa de 10 kg, iar ca alte cateva luni de foamete te scapa de multe kg! Ceea ce este ffff periculos! Eu m-as fi gandit de 2 ori daca sa apar la aceasta emisiune sau nu, stiind ca multe persoane imi vor urma exemplul.
Da, si eu cred ca pe sub haine, Monica Pop este ca o stafida pentru ca tot excesul ala de piele nu avea unde sa dispara dupa topirea grasimei.
Sper sa-si mentina greutatea si sa fie sanatoasa, desi am mari indoieli!

YODA spunea...

Am vazut-o si eu la televizor si am ramas socat.

Raluca Octavia spunea...

O problema psihica in mod clar, are. 1. ca a tinut un astfel de regim, la varsta ei;2pentru ca afirma, ca perosana publica, la televiziune, asemenea lucru. Si mi se pare iresponsabilitate sa faci asa ceva,cu nonsalanta, in conditiile in care cred ca 99% dintre femei au tinut macar o data un regim de slabire. Sa nu mai vorbim de studente si adolescente, care sunt in stare sa manance doua Eugenii sau doi covrigi pe zi. In cel mai fericit caz. Mai bine ar fi spus ca are o problema de sanatate sau ca ia Herbalife. Dar inca o data, vad ca Romania in care traim e cu susul in jos.
Oricum, arata rau de tot. Prima data, cand a aparut,slaba, chiar arata normal,era simpatica. Dar ultima data, groaznic, slaba de tot, cu fata zbarcita, arata mai bine si bunica -mea la 80 si ceva de ani cu cancer cu tot.
Persoanele in situatia ei cred ca sunt foarte sensibile, iritate, nu suporta critici.Ar trebui sa consulte un psiholog. Sau macar sa nu mai apara pe post cu afirmatii care pot distruge sanatatea si viata unor familii.
In rest, Zuza, am fost copia ta la indigo, incepind de la 15 ani. Si resimt si acum efectele curelor "destepte" de slabire.

victoria spunea...

In timpul sarcinii am pus 28 de kg, pornind de la 50. Simteam ca sunt elefant, si alta nu :-)
in fine, dupa nastere, dupa ce m-am menajat 6 luni, am inceput sa innot in fiecare zi, alergari usoare si, poate cel mai important, nu m-am atins de junk food & co. Am ajuns in 3 luni la greutatea ideala, am un tonus excelent, iar lumea ma intreaba daca e copilul meu :-) Deci se poate, dar ai nevoie de vointa de fier si putin suport. Numai bine!

Zuzele spunea...

@Victoria: Ei, asa da exemplu de slabit demn de urmat!!! Felicitari!!!

zuza g spunea...

@ Raluca Octavia: sper ca acum ti-ai revenit si ai renuntat la obsesia slabitului cu orice pret :) Eu una, da! Mananc orice, oricand si nu ma mai ingras. Bine, eu cred ca atunci era de vina si perioada aia dificila a pubertatii care pune pe noi multe kg, asa din senin. Intre timp, metabolismul a intrat in normalitate si e ok! Trebuie sa recunosc ca nu ma omor dupa fast food, dar atunci cand am pofta nu ma retin. Mananc paine, destul de multa, ciorbe destul de grase, prajeli, insa nu foarte des. Si cu dulciurile la fel. Am momente cand mananc o ciocolata o data si 10 clatite si perioade in care abia daca gust ceva dulce. Dar, cel mai important este sa mancam sanatos si sa ne gandim la sanatate care este mai importanta decat un trup de model. Eu pentru asta incerc sa renunt la fast food si patiserii si dulciuri, de sucuri nu mai spun. N-am mai baut un pahar de cola de mult timp si nici alt suc. Atunci cand pot, imi storc portocale si lamai, iar in rest apa cat cuprinde. Iau si vitamine de la Plafar si e ok. Momentan iau capsule cu extract din suc de orz verde, ginseng, comprimate cu propolis si miere si vitamina D. Va recomand tuturor sa treceti pe la plafar si sa urmati o cura cu Spirulina si capsule cu Catina si Omega 3!
Pupici

Eliza spunea...

pentru a nu manca nimik 9 zile ai nevoie de o vointa de ..."fier"

Raluca Octavia spunea...

Zuza, hi,hi,hi! Ti-am zis ca sunt o copie la indigo. Noi acum suntem pe cura de miere+propolis+catina, luata cu ulei de catina si spirulina si Ca coral. Cam tot pe acolo,nu?
Cand mi-e pofta de suc, beau tot de la Plafar, de afine, pin, de Cola, am uitat de ea. Daca beau un pahar, doua, pe an. Fetita nici nu se apropie de acidulate, stie ca sunt "otrava", si gata.Alaturi de Danonino, de la care a ajuns la Boli Infectioase, in perfuzii, de la mega cocktailul lor de "vitamine". Si nici din asta nu ia. Cartofi prajiti, nici din astia nu mancam, de vreo 5 ani...problema e la dulciurile de casa. Am zis ca de acum voi face un sfert de portie! Ca mai mult mancam noi, decat ea. Cu slabitul nu m-am abtinut, chiar acum sunt la o cura proprie...de abtinere de la dulciuri! Dar...pentru sarbatori...am cateva idei...offf,offf,offf.Si o lista de la printesa....

Zuzele spunea...

@Eli: da, cu siguranta, dar cred ca iti trebuie si un pic mai multa nebunie!!
@Octavia: Sa inteleg ca semeni foarte mult cu Zuza G, ca ea e naturista de serviciu. Eu incerc sa ma mai iau dupa ea, dar nu prea imi iese :)

Roxana spunea...

Eu sunt pur si simplu socata de aceasta dorinta generala de slabire. Si eu vreau sa dau burtica jos dar stiu ca trebuie sa am ambitie si sa fac sport, sa consum alimente bogate in fibre. Pentru ca o dieta echilibrata am, mai mananc si la Mc' din cand in cand (odata pe luna), consum dulciuri odata la doua zile (incerc sa manac din cele facute in casa), merg pe jos mult. Dar trebuie putin mai mult. M-am saturat de atata slabit in jurul meu, de obsesia pentru formele lui Kate Moss.

Anonim spunea...

Eu cred ca atunci cand esti obsedat de slabit esti in stare de orice .As vrea sa stiu daca aceea anonima a facuto idioata pe aceasta doamna are macar un sfert pregatirea dansei.Foarte urat.Eu una nu mi-as permite nici in gluma asa vorbe .Dar asa e invidia orbeste

Raluca spunea...

Doamna doctor nu este nici pe de parte o femeie echilibrata si normala, am cunoscut-o in facultate, asa ca nu va mai mirati atat de lucrurile anormale pe care le face :)))

Victoria spunea...

@ roxana
Care forme? :D

Roxana spunea...

Da, corect, care forme... :)

Ciresica cu numele de MaMeMiMoMu spunea...

Nu mi pare deloc okey ce a facut individa...si vorba ta: astfel de exemple primesc pustoaicele din ziua de azi.
Eu cel mai mult am reusit sa slabesc 12 kg- dieta fara fainoase, prajeli si dulciuri, alergam zilnic cam jumatate de ora plus exercitiile de dimineata. Cineva mi-a spus ca am slabit prea putin in 2 luni, dar persoana in cauza nu constientiza faptul ca dupa ce slabesti mult corpul trebuie remodelat...sau preferati sa va atarne carnea pe voi?

Zuzele spunea...

Ciresica, cu siguranta ca nu vrem sa atarne carnea pe noi! Din pacate, asta se intampla atunci cand slabesti mult si repede. Felicitari ca ai ales sa urmezi o dieta sanatoasa care sa nu-ti puna viata in pericol!
Sub nici o forma nu ai slabit prea putin! Oricum, un medicii cu capul pe umeri spun ca intr-o luna este recomandat sa nu dai jos mai mult de 3-5 kg pe luna!
asa ca, te-ai incadrat mai mult decat perfect in acesti parametri normai, ba chiar i-ai depasit, insa nu cu efecte drastice!

Ciresica cu numele de MaMeMiMoMu spunea...

Da, asa esteV vazusem o tipa care slabise ca si doamna doctor: mult intr-un timp prea scurt si efectiv ajunsese carnea de la fund sa ii atarne.Sa nu mai spun de valurile de celulita. Era un schelete cu celulita. Atat! Scarbos. Prefer sa imi dau pumni in cap ca nu apar miracole peste noapte, ci dupa 2-3 luni decat "miracole" care sa ma bage in spital.

mirighe spunea...

Sunt convinsa ca d-na Maria Pop nu a procedat f corect dar pe mine m-au motivat foarte mult spusele dansei. Am inceput aceeasi cura pe 3 dec iar azi dimineata, deci la inceputul celei de-a sasea zile am constatat ca am cu 6 kg mai putin.

Zuzele spunea...

Mirighe, poate ne dai detalii despre cura ta minune :)

Zuzele spunea...

Mirighe, poate ne dai detalii despre cura ta minune :)

mirighe spunea...

Nu mananc nimic. Ba da, am trisat si am mancat o muratura ! astazi este a 8-a zi si ma simt EXCELENT !!! Va pup si va voi tine la curent !

Zuzele spunea...

Draga mirighe, nu ne place cea ce ne spui!!! Cum adica nu ai mai mancat absolut nimic de 8 zile??? Vrei sa ajungi ca muratura pe care ai mancat-o??? Sfatul nostru este sa te reapuci de mancat. Mai bine reduci paine, prajelile, sucurile, faci un pic de misacre si ai sa vezi ve slabi. (Mai incet dar mult mai sanatos). Doamne fereste, adr poti face tot felul de complicatii!

Incearca macar dieta Scarsdale. O gasesti pe net. Am sa scriu si eu un text despre ea pentru ca e foarte eficienta!

Multa sanatate!

Anonim spunea...

Cred ca ar trebui sa fim mai atente la ce vorbim. Dnei doctor i -au cerut explicatii despre cum a slabit, lumea era curioasa - boala, regim, etc - si dansa nu a facut decat sa descrie, in putine cuvinte, cum a slabit. A fost intrebata si a raspuns.
Acum: dupa cum bine stim, organismul uman consuma din resurse si poate functiona normal si fara aport de hrana cateva zile. Apa in schimb nu trebuie sa lipseasca, mancarea, fara probleme cateva zile nu e foc.
Ideea este sa nu se faca abuz de nr zileleor fara mese, atat, dar si dna dr a mentionat ca s-a oprit in ziua in care a simtit o usoara ameteala... de acolo insa a continuat cu un regim alimentar, adica impartirea portiilor, discutii la tel, etc... Si are dreptate, stiti de ce? pt ca senzatia de satietate se instaleaza mai tarziu si tu poti manca intr-una pana simti ca nu mai poti, dar de fapt, daca erai atent si mancai rational - adica cu imbucaturi mici, bine mesecate si fara sa infuleci- puteai sesiza lejer cand te-ai saturat, adica momentul in care senzatia de foame a disparut. Ne bazam totusi pe : mananc pt a trai, nu traiesc pt a manca...
Va doresc succes si vointa in orice intreprindeti,
cu drag, NANOUK

Anonim spunea...

http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t307941-25.html
"Sarpele veninos" din Spitalul de Oftalmologie
carmen_i
... O sa intru direct in miezul actiunii, precum in filme, pentru ca dupa aceea sa detailez pe parcurs firul evenimentelor.
Ma numesc Carmen Ionescu si in prezent lucrez ca asistenta la Spitalul de Oftalmologie Bucuresti. Spital condus cu multa pricepere de celebra Monica Pop, imposibil sa nu o stiti la cat de des apare la TV. Despre ea o sa fie vorba, sui mai bine zis de ce e capabila sa faca.

Ati pomenit vreodata ca, dupa ce ati depus o cerere la o institutie a statului in care solicitati niste acte, sa primiti un raspuns oficial in care sa fiti insultati si calomniati, cu un limbaj "pitoresc" ? sa vi se spuna ca sunteti un "sarpe veninos"? si cu stampila oficiala a institutiei respective la sfarsit? Nu? in Romania, orice are un inceput.

In octombrie anul trecut aveam nevoie de cateva acte pentru avizul de libera practica. Am depus astfel o cerere catre conducerea spitalui. (Aici trebuie precizat ca la Spitalul de Oftalmologie nu se obisnuieste sa primesti numar de inregistrare pentru cereri).
Dupa ce luni de zile n-am primit nici un raspuns am recurs la o alta metoda. Am trimis cererea prin posta avand confirmare de primire. In felul asta aveam o dovada.
Dupa un timp (in ianuarie 2007 ) am primit in sfarsit o parte din acte, insa incomplete. Le-am expediat inapoi si am cerut sa-mi fie trimise in intregime, asa cum le solicitasem.

Dupa inca o luna venea urmatorul raspuns uluitor:
...
Asadar, in jumate de pagina sunt caracterizata in cel mai oficial mod posibil drept "sarpe veninos" "care musca mana care l-a ajutat" "o femeie cu suflet urat si rau" (!) cu "procesomanie", "cu 2 fete", "care utilizeaza mizerii" (nu precizeaza ce fel) , care "comite ilegalitati" (dar nu spune de care!) si pe care o desconsidera "toata lumea" "toti colegii" (nu spune cine ar fi) Toate forurile ierarhice superioare" etc.
La final, profund indignata la culme de "ticalosiile" mele, stimabila Monica Pop (conferentiar doctor, sa nu uitam) face o incheiere demna de Cicero, intrebandu-se retoric: "la magazine v-ati adresat? la Metro, Carrefour, Selgros?" si sa adauge precum Carcotasii "Rusinica!".
Iar in josul paginii troneaza maret stampila Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti!

Raspunsul este formulat asa incat cel care-l citeste sa aiba impresia ca cine stie ce grozavii as fi comis. Dar daca incerci sa vezi concret despre ce e vorba, nu gasesti nimic.

Nici macar daca eram o infractoare care sa-i fi trimis cererea din puscarie si tot nu se justifica un astfel de raspuns!
Observati, va rog, nivelul elevat de "conferentiar doctor", de prorector al facultatii de Medicina si de manager de spital, bogatia semantica in insulte, in "epitete" si in acuzatii mincinoase!

Evident ca imediat cum am primit acest magnific raspuns am trimis o reclamatie catre Ministerul Sanatatii, unde am cerut sa fie luate masuri si eventual sa fie demisa. Intr-o tara cu adevarat civilizata asa s-ar fi intamplat cu un om cu astfel de "performante". Nu si in Romania.
Pana in prezent nu am primit nici un fel de raspuns din partea ministerului la reclamatia mea
(inregistrata cu nr. 20197/22.03.2007), desi, din umilele mele cunostinte, erau obligati sa-mi dea un raspuns de orice fel in 30 de zile, iar daca m-am adresat gresit trebuiau sa redirectioneze hartia catre institutia competenta sa o rezolve.

Ceea ce v-am aratat este numai o mica parte din poveste (1%), numai o introducere menita sa va starneasca interesul. Adevarata actiunea d-abia acum urmeaza.
...

Anonim spunea...

http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t307941-25.html
Monica_Pop
Asistenta Carmen Ionescu de la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice din Bucuresti este cunoscuta de salariatii spitalului ca avand grave tulburari. A avut pe rol sute de procese si ameninta permanent pe oricine are alta parere cu datul in judecata. Inregistreaza cu un reportofon pe orice persoana cu care vorbeste, are amenzi date in instanta si de catre Politie, iar viata ei se compune din a face reclamatii permanente la toate forurile, fara ca acestea sa aiba un fundament real.
Daca cunoasteti vreo persoana care lucreaza in acest spital, pronuntati numai numele acestei asistente si veti auzi ceea ce nu s-ar putea crede despre un cadru medical. A avut zeci de absente din camera de garda, unde lucreaza, pentru a se prezenta la Instantele de judecata, avand zeci si sute de procese. Asistentei Carmen Ionescu i-a expirat Autorizatia de Libera Practica din 25 oct. 2007. Desi a solicitat si primit acte pentru reinnoire incepand cu anul 2006, a preferat sa le depuna pe la diferite Instante de judecata si nu acolo unde era necesar pentru a redobandi Autorizatia.

Ea este asistenta care a avut un grav conflict cu celebrul cantaret Calin Geambasu, ocazie cu care eu am aparat-o din rasputeri, necrezandu-l pe acesta in ceea ce priveste comportamentul inadmisibil al acestei asistente, care i-a refuzat ajutorul medical intr-o noapte in care el s-a prezentat la camera de garda fiindca nu avea la el asigurarea de sanatate. Avocatul care l-a aparat in proces a fost dat in judecata de catre as. Ionescu Carmen in 12 procese penale, la fel si ceilalti avocati din casa sa de avocatura. A avut procese cu propria-i sora ani de zile. A spus la spital in doua randuri ca i-a decedat mama. Niciun medic sef de sectie nu doreste sa lucreze cu aceasta asistenta: pentru comportamentul sau arhicunoscut, a fost mutata de de la o sectie la alta de mai multe ori.

Scrisoarea mea este un raspuns la NENUMARATELE scrisori de amenintare care mi-au fost adresate si inregistrate de Ionescu Carmen si pe care le pot pune la dispozitie cui doreste. Am aparat intotdeauna salariatii spitalului si mai ales pe aceasta persoana pe care nimeni nu o mai suporta. Inteleg ca are grave probleme si cu vecinii si acelasi comportament l-a avut si la Spitalul de Copii Cotroceni, unde a lucrat inainte. Nu va puteti imagina ce ineptii poate debita in scrisorile sale de amenintare. Exista o limita a rabdarii in fiecare om. I-ar placea cuiva sa cada pe mana unei asemenea persoane intr-o camera de garda? Cat de mult am gresit cand i-am luat apararea! Insa asa am considerat ca este de demnitatea unui conducator de institutie sa isi apere colegii. Cine doreste detalii poate sa ma sune in orice dimineata incepand cu ora 7 la telefon 319 27 53. Nu doresc nimanui sa aiba de-a face cu o asemenea persoana. Doresc in final sa clarific un aspect: NU fac parte din nici un partid politic.
Conf. Dr. Monica Pop
...

esop spunea...

Stimata Doamna, fosta "supraponderala" si acum "schiloada",am citit ca il aparati pe Ciomu.
Sunt sigur ca,la varsta dumneavoastra v-ati multumi si numai ca o feliuta (a doua) de pula,dar....

Anonim spunea...

Super tare doctorita! de azi am inceput si eu exemplul ei. Si nu sunt deacord cu criticile aduse d-nei doctor, medic era si obeza si era un exemplu bun ca si acum"schiloada". si nu este obligat nimeni sa o urmeze!

Anonim spunea...

D-na doctor arata a fi om bolnav.Ca medic imi vine greu sa cred ca tinand cura de slabire chiar asa cum dumneaei sustine ca a tinut-o arati in felul acesta.Mie mi se pare mai degraba a fi o boala pancreatica

flavia spunea...

"Ce bine imi pare cand mi se spune ca arat ca o scobitoare!"

Anonim spunea...

Dragele mele, eu am aproximativ aceasi virsta ca si dna dr.Pop si de aceea poate o inteleg mai bine.
Cit timp esti tinara si sanatoasa te deranjeaza estetic kg. in plus dar esti convinsa va vei ramine totdeauna tinara si... sanatoasa. Cind ai trecut de 50 de ani pe linga aspectul estetic isi fac incet aparitia si unele boli, egal cit sanatoasa erai inainte. Deci virsta de 50 + kg in plus aduc: Problemele cu articulatiile, dezechilibrarea functiunii organelor digestive, boli ale aparatului cardiovascular, poate si ceva diabet si glicemie marita. Si atunci ai de ales: Ori intreprinzi o masura radicala (care necesita taria unui disperat) ori alergi cu fiecare an care ti se adauga la virsta catre un tel nedorit insa sigur: Bartina, bolnava, obeza. Nu zic ca este corect din punct de vedere medical ceea ce a facut d-na dr.Pop, insa nu ma pot abtine sa nu o admir, in ciuda ridurilor de pe fata ei. A avut puterea sa-si schimbe cu 180° stilul de viata, una dintre urmari este de exemplu ca acum fiecare dintre genunchii ei are ca. -20 kg povara de purtat cind merge... si asta este mai important decit citeva riduri in plus pe fata. Si tot in privinta unor zile de infometare, cum au scris si altii aceasta nu este vre-o moda noua, a facut-o si Isus si Buddha si multi altii. Si nu le-a stricat, precis daca era asa de daunator nu o faceau nici ei. Cit despre d-na dr.Pop, parerea mea este (e parerea mea, chit ca altii sint de acord cu ea sau nu - dar pot sa mi-o spun, astazi avem libertatea parerilor - nu?) deci parerea mea este ca a dovedit curaj, in primul rind fata de ea insasi cit si curaj fata de altii. La statutul ei social nu avea nevoie de "reclama" - ajunsese prin propriile ei puteri la aceea stare sociala unde se afla in prezent. O femeie cu inteligenta ei a stiut foarte bine ca atunci cind isi va face publica metoda prin care a slabit vor da majoritate cu pietre in ea. Putea sa taca si sa-si tina pentru ea si pentru cei din jurul ei amanuntele respective, ar fi fost drumul cel mai simplu. A ales insa celalalt drum nu pentru a convinge de acum pe toata lumea ce usor este sa dai 40 kg jos ci poate s-a gindit ca in situatia ei se mai afla si alte femei, la 50+ ani si pentru care obezitatea nu este numai un aspect deranjant pentru estetica ci are si alte influiente dezastruoase.
Pentru mine personal exemplu d-nei dr. Pop a fost un impuls... si tin pe aceasta cale sa-i multumesc, chiar daca nu va citi niciodata aceste rinduri. Sa-i dea D-zeu sanatate.

GNOSTICA spunea...

bravo! bravo! bravo! bravo! bravo! bravo! bravo!bravo! bravo! bravo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bravooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Anonim spunea...

MA BUCUR MULT PT DOAMNA DOCTOR,SPER SA REUSESC SI EU CU MAMA MEA O ASEMENE SCHIMBARE,DEOCAMDATA SUNT PE DRUMUL CE-L BUN ARE 135 DE KG SI INTR-O LUNA A SLABIT 10 SI E DECISA SA MEARGA INAINTE,IAR CAZUL DOAMEI DOCTOR A AMBITIONAT-O FFF MULT SI NE E STE BINE SA O JUDECATI

Anonim spunea...

am urmat si eu o dieta de acest fel, prin nemancat nimic timp de 3 saptamani , timp in care am slabit 15 kg, apoi inca in alte 3 luni am slabit inca 25 kg, doar prin faptul ca nu mai puteam manca....in total in aproximativ 5 luni am slabit 43 kg de la 98 la 55 kg....acest lucru s-a intamplat acum 14 ani ...(acum am 42 de ani}...deci se poate si a fost singurul mod in care am putut slabi...prin infometare...dietele nu dadeau nici un rezultat....va pup

Anonim spunea...

Termina-ti odata cu toate comentariile rautacioase( denota primitivism!!).
Traiesc peste ocean si ,pe aici vad zi de zi supraponderali(de toate varstele).Ce poate fii mai nesanatos si dezgustator, degat grasimile atarnad..
Redobandindu-si greutatea ideala,Monica si-a recastigat spiritul de feminitate si siguranta de sine!!A procedat corect socandu-si metabolismul, care de la om anumita varsta nu vrea sa raspunda!
Dupa micsorarea capacitatii gastrice,a mancat f.f putin si si-a antrenat arderile.Nu vede-ti ce fericita arata cand apare frumos si feminin imbracata /!!!
Luarea in greutate...ingrasarea excesiva stigmatizeaza!
VOI CELE CARE CRITICATI DE ZOR,da-ti dovada de slabiciune si nimicinicie!!!
Monica nu si-a facut propaganda si nu a sfatuit nici o adolescenta sa se infometeze.A fost doar interveviata si a rspuns natural la intrebari!!!!!
Cei care vor sa slabeasca(daca vor....sau daca pot..) nu au decat sa isi aleaga o cale proprie .

Spor si ambitie la toti si la toate.
Adina....din Canada

Anonim spunea...

In apriga noastra cautare dupa modele de urmat ne miram de ce un medic, care stie clar ce efecte poate avea infometarea, recurge la o asemenea atitudine. Ei, bine, pt ca e om, pt ca si-a dorit asta si pt ca a putut. E un om extrem de bun si corect, sincer si deschis atunci cand ii ceri parerea. Oameni sa fiti si sa nu va ganditi la faptul ca, inainte de a fi medic si de recomanda un regim dietetic pt a se fali ca ajuta oamenii sa slabeasca, e om iar oamenii recurg la metode drastice atunci cand simt nevoie de o schimbare. Nu e sanatos si e constienta de asta, dar e decizia ei si e normal sa isi ideplineasca dorintele.

Anonim spunea...

fiecare slabeste cum vrea, ce treaba are cineva, ce prostie sa fi criticat ca nu ai slbit dupa parerile altora. Daca cineva moare din cauza asta inseamana ca oricum nu avea prea multa minte.

curadeslabire.eu spunea...

NU imi vine sa cred cat a slabit.
Felicitari ei pentru aceasta vointa

Anonim spunea...

Este o femeie demna de admiratie, doar un om caruia ii pasa de el are asemenea vointa si tocmai pentru varsta la care s-a apucat ar trebui admirata ca sunt fete de 16-24 ani care umbla cu sapunu pe ele.. grasimea mai pe romaneste.. dar cum disperatele grase se crizeaza daca stau o ora fara mancare e mai usor sa arunce cu vorbe urate la adresa doamne doctor.. slabiti si voi daca puteti.. shrek-ilor :))

dumi spunea...

doamna carmen ionescu ce legatura are slabirea doamnei doctor cu scrisoarea dumneavoastra?

Anonim spunea...

am slabit in 2008 ,31 kg,adica 12 in ianuarie ,9 in februarie ,6 in martie iar din aprilie pana in decembrie restul ....pentru cateva clipe de placere ,,papilara,, am lasat incet incet regimul si am redevenit in doi ani aceeasi de 115 kg, si cu fierea scoasa .....acum nu mai am curaj si putere sa incep o noua ,,viata,, am nevoie de un impuls pe care nu-l mai gasesc nici in oglinda(ignor),nici in replicile celor din jur(la fel :le ignor).Am purtat cateva luni haine pe placul meu,acum am dulapul cu haine de care nici nu ma ating....FELICITARI DOAMNA MONICA ,mi-as dori curajul dv.macar jumatate,va doresc din suflet sanatate si nu bagati in seama pe cei ce nu au ce face....

Anonim spunea...

Da, fiecare slabeste cum vrea. Si mie multe persoane mi-au spus sa nu iau pastile ca nu sunt bune, ca te ingrasi dupa. Pana intr-o zi cand am incercat pastilele cu ardei iute-Chilliburner. Am slabit, nu am patit nimic, ma simt bine, am aproape greuatatea pe care mi-am dorit-o mereu.

adela spunea...

Femeia asta nu inteleg cum a facut medicina ! Si acum cine o sa-i urmeze sfatul isi merita soarta, clar... Evident ca nu a mai vazut, a ramas fara calciu si magneziu.

laura tg jiu spunea...

felicitari o sa va urmez exemplul cu mare placere eu am mancat o luna de zile numai salata de varza dar nu foarte multa luam de 5 ori din ea cate 3-4 linguri in schimb beam foarte multa apa si am observat ca nu dau nici macar 10 grame jos asta datoranduse apei bauta in exces consumam cam un litru pe zi si nu este bine de loc o sa va tin la curent dupa ce voi incepe dieta dnv va felicitdin tot sufletul

Raul I. spunea...

Bai astia care o critica pentru modu in care a slabit, ia gata, arata foarte bine acum, iar pe termen lung acest procedeu ii va aduce mai multe zile de trait, retardatilor! A facut ceea ce trebuia, credeti ca nu a incercat si altceva? A facut foarte bine si acum arata super OK.

Anonim spunea...

de ce unii sunt atat de rautaciosi???dar voi stiti cat e de greu sa nu mananci 9 zile????draga monica sincere felicitari......exista o vorba:''imposibil sa slabesti fara sa faci macar putina foame''asta e cea mai buna metoda...mai ales pt noi astia care vrem sa slabim rapid cateva kg.....eu n am incercat chiar 9 zile sa nu mananc dar o sa incerc:Dtreb sa scap de 5 kg:(((.....va pup:*

Anonim spunea...

fiecare slabeste cum poate,organismul este diferit de la o persoana la alta.

Anonim spunea...

am citit o parte din comentariile voastre, mai ales pe acelea cu: "vai, nu e sanatos deloc ca a slabit intr-un timp atat de scurt , putea sa moara ca a pierdut prea repede kg in plus.De unde ati scos asemenea ineptii?
Dar cu 50-60 kg pe tine in plus oare cum ti-o fi? Nu cumva risti sa mori mai repede fiind obeza decat slabind prea repede, vezi Doamne ca iti pui viata in pericol. Mai periculoasa este grasimea decat pierderea multor kg. Dimpotriva, cred ca ii zice organsimul : saru-mana ca a scapat de atata greutate!!

Anonim spunea...

Niste aberatii.Cei care spun ca daca nu mananci cateva zile mori nu stiu ca mai nou, doctorii din clinicile vestului recomanda ca procesul de digestie sa stopeze pt cateva zile.Doamna Pop asa s-a simtit bine si asa a procedat.In urma cu 12 ani asa am simtit si eu nevoia sa fac si a dat rezultate uimitoare adica,17kg in 3 luni.Nu am murit si niciodata nu am mai ajuns la greutatea respectiva Vreau sa va spun ca imi fac poftele,nu mor de foame dar, nu exagerez zi dupa zi sau masa dupa masa.Cand ai un numar mare de kg e bi e sa- i dai un imbold metabolismului.La fel cum d-na doctor a procedat au mai facut si altii,dar este important sa te tina organismul.Felicitari d-na doctor!

Anonim spunea...

Daca afirm ca nu va trebuie o dieta nume ci doar credinta ,,ce ziceti?!
Atit timp cit cautati cu disperare metode inumane de slabit nu veti slabi!
E vb de subconstientul dvs:
Incercati sa afirmati cu incredere timp de o luna in fiecare dimineata:
ORICE MANINC SLABESC;
CANTARESC CU X KG MAI PUTIN;
da,,,este vb de AFIRMATII!!!!!!
CE AVETI DE PIERDUT?!
Lumea daca nu pipaie sau nu vede, nu crede,,,,se afla in turma fiind nestiutoare,,,,credeti si nu incercati!
Asa ca lasati dieele,,,aveti credinta,,Totul se intimpla din creier,,,de acolo sa inepeti,,,,,
Sa fiti iubiti,,sfatul meu e gratis!

Fizioterapie Suceava spunea...

Cel mai sanatos mod de a alsabi este atunci cand dai jos kilogramele in timp. 40 de kg in cateva luni este prea mult.

Anonim spunea...

Sincer mie mi se pare foarte foarte foarte greu sa nu manaci atatea zile, mai ales daca inainte de aia ai mancat mult si bine. Si eu am slabit 65 de kg (de la 130 la 65), dar cu un stil de viata sanatos, si in timp indelungat....in aproximativ 4-5 ani. Mentionez ca am sub 30 de ani, cand metabolismul mai tine cu mine.....Dar acum vad ca e foarte greu sa ma mentin, si din pacate nu mai am ambitia sa ma pastrez la aceasta greutate, ceea ce se si vede, deoarece am pus deja 10 kg inapoi in numai cateva luni (cu tot cu miscarea pe care o fac zilnic: multe ore de plimbat pe jos, cateodata bicicleta eliptica). Din pacate eu sunt o pofticioasa si nu ma mai pot abtine sa nu mananc, pana acum a fost cumva, dar acum nici ambitie nu mai am. Desi nu e deloc sanatos cum a slabit dna doctor si nici eu nu recomand acest lucru nimanui, felicitari din tot sufletul ca a avut o asemenea ambitie. Parerea mea este ca se poate slabi si cu un stil de viata sanatos, dar depinde de fiecare, cat timp poate mentine acest stil........la mine a fost vorba de 5 zni, la altii poate mai mult sau chiar mai putin.... Acum am inceput iarasi sa reduc cantitatea de mancare si sa tin o dieta, dar in orice caz va fi greu sa dau iarasi jos kg puse inapoi.

Anonim spunea...

Doamna doctor , daca ati vazut-o in ultima vreme , a pus din nou pe ea si nu putin . Pe scurt : cat tine dieta , slabesti , cand renunti la ea , revi , incet , la ceea ce ai dat jos. Apoi conteaza si metabolismul fiecarui individ . sigur ca slabirile bruste nu sunt recomandate pentru ca dezechilibreaza organismul iar pastilele de slabit nu au decat efect mental .

Anonim spunea...

Insusi faptul ca ai dat reteta ei de slabit aici este un indemn la o dieta de infometare.

Anonim spunea...

vreau sa va spun ca ma -m infometat 8 luni de zile si nu am avut nimic,,dar am baut ceai verde in continu si dupa am facut hemoragie..si numa bine am aflat ca am ovare polichistice ,,deci stomacul nu la -m sticat am stricat alceva am dat metabolismul peste cap..dar de murit nu moare nimeni.😝😝SI DUPA AM INCEPUT SA MANANC MULT SI NUMAI BINE CU ANTICOCEPTIONALELE pe care trebuia sa le iau ma- m ingrasat la loc

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search