marți, 30 martie 2010

Fericirea, floare rara?


Fericirea este precum pisica, dacă încerci să o ademeneşti sau să o chemi, te va evita cu îndârjire; nu va veni niciodată. Dar dacă nu îi acorzi nici un pic de atenţie şi iţi vezi de treabă, o veţi găsi frecându-se de picioarele tale şi sărindu-ţi in poală.

Fericirea este un etern şantier în lucru.

Suma totală a nenorocirilor care încă nu ni s-au întâmplat se numeşte fericire.

Fericirea este starea noastră naturală. Fericirea este starea naturală a micilor copii, cărora le aparţine împărăţia până vor fi contaminaţi şi murdăriţi de stupiditatea societăţii şi culturii. 
 
Fericirea e să ştii să îţi doreşti ceea ce ai deja.

Fericirea înseamnă să te gândeşti la toate momentele când ai fost trist şi să îţi aduci aminte de ele zâmbind.
 
Adevărata fericire constă în a te zări frumos în oglinda propriei tale conştiinţe.

Fericirea este alcătuită dintr-un şir de plăceri mărunte.


Atat de multe vorbe frumoase s-au spus de-a lungul timpului despre aceasta floare rara pe care o numim fericire, incat avem impresia ca ea creste numai in varful muntilor, pe stanci abrupte unde piciorul omului ajunge mai rar sau deloc, ca este imprejmuita de sarma ghimpata si protejata de imparateasa gheturilor, cu armata ei de strajeri care tintesc cu turturi de gheata in directia curiosilor. In definitiv, fericirea este atat de aproape de noi, atat de la indemana, atat de usor de atins si de cules, incat nu avem nevoie decat de ochi sa o vedem si simturi suficient de dezvoltate incat sa o descoperim in mocirla de rautati, neajunsuri si urat care ne inconjoara.
Draga noastra prietena, frumoasa, indragostita si fericita mamica de Ayan, ne-a provocat saptamana trecuta sa trecem in condica motivele care ne fac fericite. Cum Zuza O este zilele acestea fericirea in persoana :), mi-am permis sa ma gandesc eu la cateva lucruri care ma fac fericita si care imi alunga toate supararile, fie ele cat de rele.
In primul rand, desi pare banal, ar trebui sa fim fericiti ca ne-am nascut intr-o tara libera, in care traditiile si obiceiurile nu degenereaza in dementa. 

- Sunt fericita ca nu trebuie sa port marama pe fata si sa ma acopar cu cearsaf negru din cap pana in picioare
- Sunt fericita ca tata nu ma obliga sa ma marit cu un barbat ales de el inca de cand eu eram in scutece. Ba mai mult, imi spune "ce iti place tie, imi place si mie!".

- Sunt fericita ca am parintii sanatosi, ca au o casnicie relativ fericita, ca nu sufera de boli grave si ca au o situatie materiala normala, un acoperis deasupra capului si o masa calda in fiecare zi

- Sunt fericita ca traiesc bunicii mei, ca am o frumusete de bunica pe care chiar asa o numesc "frumusetea mea mica" :) Ea rade mereu cand ii spun asa si imi zice "ba tu esti frumusete mica. eu sunt baba urata!":) si eu o contrazic si tot asa. Sunt fericita cand vorbesc cu ea la telefon si ea de asemenea. Imi multumeste de fiecare data cand o sun si spune ca este fericita ca ma gandesc la ea, ca, la cat sunt de ocupata ma gandesc si la ea. De multe ori cand vorbesc cu ea la telefon, am lacrimi de fericire in ochi si il rog mereu pe Dumnezeu sa mi-o lase pentru totodeauna.

- Sunt fericita ca am un frate sanatos, frumos, inteligent, descurcaret, generos

- Sunt fericita ca am un iubit/concubin relativ OK ( si acum o sa-mi dea un bobarnac- cum adica relativ Ok?:)) Sunt fericita atunci cand ne intelegem bine si nu ne ciondanim pe nimicuri, cand eu sunt nervoasa si el ma face sa rad. Sunt fericita atunci cand ma pupa de noapte buna si de buna dimineata si isi lipeste obrazul de al meu. Mai sunt fericita atunci cand gatim/gatesc ceva bun si mancam impreuna. Sunt fericita cand stam impreuna si ne uitam la un film ales de mine - comedie romantica de obicei- si el accepta si ne tinem de mana. Sunt fericita cand iesim la plimbare intr-o zi insorita, ne tinem de mana si facem misto pe seama ciudatilor care trec pe langa noi pe strada -mda, facem si asta.; nu e de lauda, dar este atat de distractiv :)))

- Sunt fericita ca am prietene adevarate gata oricand sa ma ajute, la orice ora din zi si din noapte. Ne mai si ciondanim noi, insa este frumos cand ne strangem toate la o masa si ne punem pe barfe:)

- Sunt fericita ca sunt sanatoasa, ca nu am nici un handicap, ca arat binisor, ca pot face sport, ca imi permit sa-mi cumpar o inghetata (sunt foarte multi oameni pentru care asta este o gaura in buget)

- Sunt fericita cand imi cumpar o haina frumoasa sau o pereche de pantofi sau un fard sau o crema. si mai ales, cand pot cumpara asa ceva pentru cineva drag. Fericirea din ochii lui se muta in ai mei si asta este un sentiment minunat :)

- Sunt fericita cand ajung intr-un loc frumos, cand descopar locuri si oameni noi, cand sunt in concediu si ma inunda un sentiment de libertate, de relaxare, de "nu-mi pasa de nimic", de "nu mai vreau sa aud de munca 10 zile de acum incolo", de "vreau doar sa fac plaja si sa ma balacesc in apa asta de smarald"..

Ca sa trecem un picut si la chestiile superficiale, dar aducatoare si ele de fericire, ar fi:

- cand ma trezesc dimineata si constat ca este o zi minunata, cu soare,  fara nori, calduroasa (asa ca astazi) si cremele de peste noapte au actionat ca in reclame si eu am tenul curat si luminos
- cand ma intorc din parc dupa 2 ore de jogging si alte alea si, desi am un picut de febra musculara , sunt impacata ca am facut ceva bun pentru trupul si sanatatea mea
- cand, dupa o baie ca la carte cu spuma si sare, am timp sa aplic o crema foarte buna de corp (anticelulitica, zilele astea), cand imi fac mani/pedichiura, masca pentru par, si sunt parca scoasa ca din cutie :)
-  cand ma urc in autobuz si, la o ora foarte aglomerata, gasesc un loc liber :)
- cand merg la un eveniment monden si primesc un cadou frumos (creme sau parfumuri, moartea mea)
- cand supravietuiesc o zi intreaga pe tocuri si nu ma dor picioarele seara
- cand primesc, fara un motiv anume, o floare, fie ea si rupta din fata blocului. Saptamana trecuta, vecinul, un mosulet tare simpatic de 85 de ani mi-a batut in usa si mi-a oferit un buchetoi mare de garofite rosii, parfumate- preferatele mele :)  De 1 si 8 martie mi-a adus la fel si a retinut cand i-am zis ca imi plac tare mult garoafele si saptamana trecuta, fara nici un motiv, mi-a mai adus un buchet :) M-a impresionat foarte mult gestul lui !
- cand vad un catelus dragut sau un animalut. In zodiacul chinezesc sunt Caine si cred ca am ceva defect pentru ca atunci cand vad un caine parca sunt turbata, il strig, vorbesc cu el, il mangai, imi dau si covrigul de la gura, numai sa manance el :)


Ma mai gandesc si mai fac un update daca imi mai vin in minte si alte izvoare de fericire :)

Pasez stafeta catre Corina , Butterfly, Camelcutza, Be beautiful, Adela, Zuzix, 

si tuturor celor care ne viziteaza si vor sa reflecteze un pic asupra fericirii proprii si personale :)



Anonim spunea...

Eu sunt fericita ca te-am cunoscut. Te iubesc mult. Esti o persoana frumoasa, inteligenta si independenta, sa tii minte asta. Ai grija de tine !

Mada

Corinas spunea...

Hai ca mi-au dat lacrimile...Du-te incolo!!! :-)

Zuzele spunea...

Wow! Multumesc Mada! daca e vorba de Madalina pe care o stiu eu, si eu te iubesc mult!

Zuzele spunea...

Corinas, n-am vrut asta! :*

Butterfly spunea...

Multumesc pentru nominalizare, mie imi este frica sa pronunt cuvantul "fericire", mi se pare imens, oricum voi scrie si eu lucrurile care ma fac "fericita".
Ce "fan" ti-ai gasit si tu, o prospatura de 25 de ani nu gaseai? dar de fapt lasa ca aveai probleme cu iubitul apoi :))
Si eu parca sunt "turbata" cand vad un caine, dar in sensul opus fata de "turbarea" ta, nu stiu cum sa fug mai repede si sa il ocolesc, de fapt unul m-a si prins in fata blocului si m-a capsat :((

zuza G spunea...

Pai, Fluturas, numai d-astia gasesc :)) ori de 80, ori de 8 ani :)))

adela sirghie spunea...

Zuzelor, va multumesc mult pentru nominalizare!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search