marți, 16 martie 2010

Adela Popescu slabeste cu Kangoo Jumps

Nu stiu cate dintre voi au incercat acest tip de miscare, insa am inteles ca este mult mai placut decat aerobicul sau trasul de fiare si da rezultate mult mai repede :)
Prin vara trecuta am inteles ca s-a lansat si la noi acest tip de sport, insa nu am incercat pana acum. Sunt fidela joggingului in parc, aerobicului la domiciliu si, ocazional, salii de fitness. As incerca si Kangoo Jumps pentru ca am vazut si auzit ca este distractiv, fix ca in copilarie cand saream in pat sau in saltelele alea speciale care se afla prin parc. Apropo, saptamana trecuta am sarit cu o prietena vreo jumatate de ora intr-o saltea din aia de mi se inmuiasera picioarele :)) Am obosit mai mult decat daca as fi alergat 10 ture de parc :)







Adela Popescu & co. prefera Kangoo Jumps in locul altui tip de miscare: Am ajuns la sala dupa ce verisoara mea mi-a spus ca ar trebui sa incerc aceasta forma de aerobic. Mi-a zis ca, pe langa efortul foarte mare pe care-l depui, este si foarte distractiv pentru ca toata acea topaiala si senzatia pe care o ai cand te arunca arcurile te duce cu gandul la copilarie. La inceput ma simteam ca atunci cand acasa, la Susani, saream in pat”



 
Foarte incantata de acest nou sport, Adela isi face timp pentru a ajunge cat mai des la sala: “De regula merg de 3 ori pe saptamana, seara, dupa filmari. Am descoperit ca are foarte multe beneficii si am devenit fan atunci cand, dupa primele ore, nu am facut niciun fel de febra musculara. Kangoo Jumps iti solicita toti muschii si este recomandat chiar si in recuperarea celor care au probleme de sanatate”, marturiseste Adela.  
Suntem mai multe prietene care mergem la kangoo jumps. Ne amuzam, radem foarte mult, dansam, pentru ca in sala muzica este data la maximum. Nu am cazut niciodata si am inteles ca e imposibil sa cazi de pe arcuri. Am avut noroc ca am gasit o sala aproape de casa si o profesoara care scoate untul din noi”, spune razand Adela.





 Kangoo Jumps a aparut prima data in 1994 la un targ de sport din Paris. Aceste ghete au fost inventate in Suedia in scopuri medicale, pentru cei care necesitau reabilitarea in urma unor interventii chirurgicale. Ghetele au o pocnire redusa pana la 80% la impactul cu solul (absorb acest soc) si au fost gandite pentru persoanele care isi doresc sa faca sport fara a se accidenta. Cei care vor sa-si protejeze coloana vertebrala, genunchii, soldurile si gleznele ar trebui sa utilizeze Kangoo Jumps

S-a constatat ca daca ai in picioare Kangoo Jumps in timp ce alergi, faci jogging sau cand faci aerobic se reduc leziunile articulatiilor gleznei, genunchilor si coloanei vertebrale. De aceea sunt benefice persoanelor mai in varsta care vor sa faca miscare. Ghetele Kangoo sunt fabricate pentru protectia impotriva lovirii. 
Siguranta este oferita de arcurile eliptice si benzile de intindere care prelungesc timpul pocnirii. Banda de intindere actioneaza cu putere opusa asupra puterii care actioneaza in jos. Arcul se intinde la fiecare pas (in zona de la varf la calcai) si cand nu calci isi revine la pozitia initiala. Ghetele Kangoo Jumps pot fi folosite la orice varsta, de la copii la batrani.

Beneficiile ghetelelor Kangoo:

- Reduc impactul asupra articulatiilor si coloanei cu 60 % .
- Intaresc sistemul imunitar, inima si plamanii.
- Lucreaza toti muschii si actioneaza eficient asupra fesierilor, coapselor si abdomenului.
- Ard celulita.
- Ajuta la slabit.
- Maresc nivelul de oxigen pentru cel mai bun antrenament cardiovascular.
- Stimuleaza sistemul limfatic.
- Dezvolta rezistenta si flexibilitatea.
- Amelioreaza coordonarea miscarilor.

Exista terapeuti care recomanda Kangoo Jumps pentru refacerea, corectarea sau prevenire anumitor probleme medicale precum operatiile la genunchi, artrita, etc. Mai mult, ghetele Kangoo nu le sunt straine nici astronautilor de la NASA. Ei le folosesc atunci cand se intorc din misiuni ca sa se acomodeze mai rapid cu mersul pe pamant.
Specialiştii susţin că săriturile cu aceste ghete speciale sunt excelente pentru cei care vor să-şi lucreze fesele, coapsele şi abdomenul. Avantajul este că impactul asupra articulaţiilor şi asupra coloanei vertebrale este redus cu 60%. Totodată, acest sport întăreşte sistemul imunitar, inima şi plămânii şi asigură o pierdere eficientă în greutate.
Trei şedinţe de Kangoo Jumps pe săptămână sunt echivalentul a şase sau şapte şedinţe de aerobic. În 10 minute se ard circa 150 de calorii. Nu în ultimul rând, acest sport este foarte distractiv.

O pereche de ghete pentru adulţi costă 220 de euro, dar cei care nu vor să cumpere ghetele le pot închiria. Preţul variază de la o sală la alta, dar în medie este de 20 de lei pe oră, în tarif fiind inclusă şi şedinţa cu un instructor profesionist.



Daca va intereseaza, iata aici cateva sali unde puteti practica acest tip de sport:

Sala Expert Workout
Bucuresti
Str.Nerva Traian nr.21

 
Ilinca Tarbujaru, Instructor International KJ
Bucuresti
Sala de sport a Scolii Generale Nr. 164, Str. Pravat, nr 22, Sector 6 (Drumul Taberei)
Tel: 0724-376.297
Tel: 0724-516.163 sau 0766-722.419



Dana Beltechi, Instructor International KJ
Bucuresti
Sala Lotus Sport Bucuresti - Str.Padesu nr 2, sector 4 Bucuresti (langa City Mall)
Tel: 0722-818.180
http://www.lotussport.ro/


 

Kangoo  Club Romania 
Bucuresti
Soseaua Pantelimon, Nr.: 39


Inscrierile se fac la:
Diana Stirbu - 0735-094.374, sau didistirbu@gmail.com
Guther Anamaria - 0723-456.651, sau guther_anamaria@yahoo.com



Anonim spunea...

zuzica nu ne bagam la un kangoo la scoala de pe Aleea Pravat?

Zuzele spunea...

m-as cam baga! :)

Anonim spunea...

imi place la nebunie sportul asta! De adela popescu insa, NU!

Butterfly spunea...

Ce tare, cred ca e foarte amuzant, si daca da si rezultate bune, cu atat mai bine. Eu am sarit coarda zilele trecute si mi-am amintit cand jucam toata ziua, dar nu mai pot maica sa sar atata, se cunoaste batranetea..:))

Anonim spunea...

ASTA SA MAI SLABEASCA ! Deja e scobitoare !

ada spunea...

acum doua saptamani am vazut-o pe adela la kangoo jumps cu diana stirbu. e mortala clasa de kangoo :DDDD

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search