Exista o strinsa legatura intre grupa de singe, alimentatie si sanatatea oamenilor. Putini oameni se gindesc la implicatiile grupei sanguine desi aceasta reprezinta o forta genetica puternica.
Grupele sanguine sunt fundamentale in logica suprema a naturii, urmind un traseu neintrerupt de la cel mai timpuriu moment al creatiei umane pina in prezent. Grupele sanguine pot fi folosite ca amprenta celulara si ne dezvaluie multe mistere ce marcheaza starea noastra de sanatate sau de boala. Din acest punct de vedere este valabila zicala: “mincarea unui om este otrava altuia” .
Stiinta grupelor sanguine permite alegerea unei alimentatii adecvate pentru prevenirea unor boli, incetinirea imbatrinirii, tratarea obezitatatii.
Sfatul nostru este sa urmezi dieta grupei sanguine cel putin doua saptamini si vei sesiza in aceasta perioada multe schimbari: un nivel mai inalt de energie, scadere in greutate(sau crestere, dupa caz), o reducere a tulburarilor digestive, ameliorarea problemelor cronice de sanatate.
Fiecare om este unic , avem nevoi nutritionale diferite de aceea singura modalitate de a mentine sanatatea sau de a vindeca boala este adaptarea hranei la nevoile specifice fiecarui individ.
Grupa sanguina este cheia care descuie usa spre misterele sanatatii, bolii, longevitatii, vitalitatii, echilibrului emotional, ea determina rezistenta fata de boli, eficienta cu care ardem caloriile, raspunsul la stres si insasi personalitatea noastra.
Analiza grupelor sanguine a furnizat explicatii privind faptul ca unii oameni sunt capabili sa piarda in greutate urmind anumite diete, in timp ce altii nu, unii oameni isi mentin vitalitatea la virste inaintate in timp ce altii se deterioreaza fizic si mental.
Fiecare grupa sanguina contine mesajul genetic al alimentatiei si comportamentului stramosilor nostri. Istoria umanitatii este istoria supravietuirii. Viata in timpurile stravechi era scurta, brutala si grea. Diferenta dintre grupele sanguine reflecta in ultima instanta capacitatea de adaptare a omului la diferite solicitari din partea mediului exterior.
In acest articol vei gasi urmatoarele informatii referitoare la grupa AB:
CARACTERISTICILE GRUPEI AB - ENIGMATICUL
Recomandari pentru controlul greutatii
In privinta cresterii in greutate cei cu grupa AB reflecta mostenirea mixta a genelor grupelor A si B. Pentru scaderea in greutate este recomandata reducerea cantitatii de carne si suplimentarea alimentatiei cu legume, deoarece datorita cantitatii insuficiente de acid gastric carnea nu este digerata eficient si tinde sa se depoziteze sub forma de grasime. De asemenea se recomanda reducerea consumului de griu, porumb, fasole si susan.
- Alimentele care trebuie evitate deoarece favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa AB : carne rosie, fasole, seminte, porumb, griu.
- Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa AB: alimente marine, produse lactate, legume verzi.
Recomandari generale pentru dieta grupei AB
ALIMENTE | RATIE FRECVENTA | BENEFICE | DE EVITAT |
Carne rosie slaba | 120 -180 gr. barbati 60-150 gr. Femei, copii 1-3 ori pe saptamina | Miel, oaie, iepure, curcan Neutre: ficat | Costita, vita, vitel, inima, porc, vinat |
Carne pasare | 120 -180 gr. barbati 60-150 gr. Femei, copii 0-2 ori pe saptamina | Nu se recomanda carnea de pui | Pui, gaina, rata, gisca |
Alimente marine | 120-180 gr. 3-5 ori pe saptamina | Cod, macrou, stiuca, sardine, scrumbie, pastrav marin, sturion, melci | Ansoa, scoici, crab, homar, caracatita, stridii, creveti, somon afumat, calcan |
Lapte, Iaurt | 120-180 ml. 3-6 ori pe saptamina | iaurt, kefir, smintina, brinza, mozzarela, brinza feta, brinza de capra | Unt, lapte batut, camember, parmezan, lapte integral, inghetata |
Brinzeturi | 60 gr. 3-4 ori pe saptamina | ||
Oua | 1 ou 3- 4 ori pe saptamina | ||
Uleiuri si grasimi | 4 - 8 linguri pe saptamina | Ulei de masline | Ulei de porumb, ulei de floarea soarelui |
Nuci si seminte | 6-8 nuci 2-5 ori pe saptamina | Castane, arahide, nuci | Alune, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, mac, susan |
Legume uscate | 1 ceasca sub forma uscata 2-3 ori pe saptamina | Soia, linte | Fasole, mazare neagra |
Legume | O ceasca de legume crude sau inabusite 3-5 ori pe zi | Sfecla, castravete, telina, conopida, broccoli, morcovi, vinete, mustar, verdeturi, ciuperci, pastirnac, usturoi | Avocado, porumb, ardei, masline, ridichi, anghinare |
Cereale | 1 ceasca sub forma uscata 2-3 ori pe saptamina | Orez, faina de ovaz, faina de orez, secara, mei, prajituri de orez, piine de secara, piine din faina de soia | Fulgi de porumb, faina de porumb, orz |
Piine | 1 felie pe zi | ||
Paste fainoase | 1 ceasca sub forma uscata 3-4 ori pe saptamina | ||
Fructe | 90-150 gr. 3-4 ori pe zi | Cirese, lamii, ananas, struguri, prune, smochine, grapefruit, kiwi | Banane, nuci de cocos, mango, potocale, rodii |
Sucuri naturale | 250 ml. 2-3 ori pe zi | struguri, lamii, grapefruit, papaya, varza, morcov, | portocala |
Apa | 2 litri pe zi | ||
Ceaiuri de plante | 1-2 cani pe zi | Ginseng, ceai verde, echinacea, musetel, ghimber, macese, salvie, menta, frunze de zmeura | Aloe, gentiana, tei, matasea porumbului, traista ciobanului, luminarica, podbal |
Mirodenii si condimente | Asezonarea salatelor si mincarurilor. | Hrean, usturoi, curry, patrunjel, sos de soia | Piper, amidon de porumb, gelatina, boia, otet, ketchup, muraturi, anason |
Bauturi | Cantitati mici din bauturile permise | Cafea, ceai verde, vin rosu(1 pahar pe zi) Neutre: bere, vin alb, apa minerala | Bauturi alcoolice distilate, sifon, ceai negru, bauturi racoritoare sintetice |
GRUPA 0
Grupa 0 semnifica "vechimea". Primii oameni erau vanatori iscusiti, deci carnea (proteinele) reprezentatau principala sursa de energie. Acesta a fost momentul in care atributele digestive ale grupei 0 s - au definitivat. Omul cu grupa 0 hranit cu proteine are un sistem imunitar puternic, este viguros si rezistent. Intre sange si alimentele consumate se produce o reactie chimica care face parte din mostenirea genetica, din acest motiv sistemul digestiv si imunitar este influentat si acum, de alimentele pe care le consumau stramosii cu aceeasi grupa sanguina. Dupa ce vanatul s - a imputinat oamenii au plecat in cautarea hranei in alte zone ale globului. De aceea grupa 0 este predominanta si este "donator universal".
CARACTERISTICILE GRUPEI 0
Recomandari pentru controlul greutatii
Exista mai multi factori care influenteaza cresterea in greutate pentru grupa 0:
Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa 0: graul, porumbul, fasolea uscata, lintea, varza, conopida, mustarul.
Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa 0: sarea iodata, pestele, ficatul, carnea rosie (vita), spanacul si toate legumele verzi.
Recomandari generale pentru dieta grupei 0
ALIMENTE | RATIE FRECVENTA | BENEFICE | DE EVITAT |
Carne rosie slaba | 120 -180 gr. barbati 60-150 gr. femei 4-6 ori pe saptamina | Vita, vitel, miel, inima, ficat | Porc, slanina, costita |
Carne pasare | 120 -180 gr. barbati 60-150 gr. femei 2-3 ori pe saptamina | Pui, gaina, curcan, rata | Gisca |
Alimente marine | 120-180 gr. 3-5 ori pe saptamina | Cod, pastrav, macrou, stiuca, somon, peste cu carne alba | Somn, caviar, scoici de mare, caracatita |
Lapte, Iaurt | 120-180 ml. 0-3 ori pe saptamina | Nu exista lactate foarte benefice Alternative(brinza de soia, lapte de soia) | Brinza sarata, afumata, fermentata, cascaval, schweitzer, lapte dulce |
Brinzeturi | 60 gr. 0-3 ori pe saptamina | ||
Oua | 1 ou 3-4 ori pe saptamina | ||
Uleiuri si grasimi | 4 - 8 linguri pe saptamina | Ulei de masline, in | Ulei de porumb, ulei de arahide |
Nuci si seminte | 6-8 nuci 3-4 ori pe saptamina | Nuci, seminte de dovleac | Arahide, fistic, unt de arahide, seminte de mac |
Legume uscate | 1 ceasca sub forma uscata o data pe saptamina | Fasole alba marunta | Fasole mare, fasole aramie, linte |
Legume | O ceasca de legume preparate salata sau inabusite 3-5 ori pe zi | Legume verzi(spanac, urzici, patrunjel, stevie), gulii, sfecla, ardei rosii, hrean, ceapa, rosii, ridichi, usturoi, morcovi, telina. | Vinete, varza alba, varza rosie, masline negre, porumb, cartofi, conopida, mustar, avocado |
Cereale | 1 ceasca sub forma uscata 0-3 ori pe saptamina | Nu exista cereale deosebit de benefice pentru grupa 0 Neutre : secara, orez, orz, piine de secara 100% | Toate produsele din faina alba, faina de porumb, fulgi de porumb, cereale combinate |
Piine | 1 felie 0-2 ori pe zi | ||
Paste fainoase | 1 ceasca sub forma uscata 0-2 ori pe saptamina | ||
Fructe | 90-150 gr. 3-5 ori pe zi | Foarte benefice : Prune, smochine, ananas, cirese negre Neutre : mere, grapefruit, struguri, lamii, pepene verde, piersici, pere, stafide, cirese, kiwi, zmeura. | Mure, pepene galben, nuci de cocos. capsuni, banane, portocale |
Sucuri naturale | Sunt de preferat sucurile din legume celor de fructe 250 ml. de 2-3 ori pe zi | Toate fructele si legumele permise | Bauturi racoritoare sintetice |
Apa | 2 litri pe zi | ||
Ceaiuri de plante | 1-3 cani pe zi | Foarte benefice : Macese, papadie, tei, ghimber, patrunjel, menta, hamei Neutre : musetel, soc, ginseng, ceai verde, paducel, salvie, voronic, | Traista ciobanului, lucerna, matasea porumbului, echinaceea, gentiana, senna, frunze de capsuna |
Mirodenii condimente si dulciuri | Asezonarea salatelor si mincarurilor | Foarte benefice: Patrunjel, varec, curry, ardei rosu Neutre: sare iodata, dafin, busuioc, boia, coriandru, chimion, salvie, rozmarin, cimbru, tarhon, sos de soia, miere, ciocolata | Piper, otet, capere, muraturi, maioneza, ketchup, scortisoara, vanilie |
Bauturi | Cantitati mici din bauturile permise | Cantitati moderate de bere, vin, ceai verde, apa, sifon | Bauturi alcoolice distilate, cafea, cola, ceai negru |
CARACTERISTICILE GRUPEI A
Recomandari pentru controlul greutatii
Daca esti obisnuit sa maninci carne vei slabi foarte usor eliminind alimentele toxice din dieta si reducind carnea.
Din punct de vedere al metabolismului, grupa A este exact opusul grupei O. Persoanele cu grupa A au tendinta de a retine apa si depoziteaza in final carnea sub forma de grasime. Cauza este, nivelul scazut al acidului gastric care nu favorizeaza digestia carnii.
Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa A: carnea, grasimile animale, produsele lactate, fasolea mare, produsele fainoase consumate in cantitati mari
Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa A: alimentele pe baza de soia, legumele si fructele care contin o cantitate mare de vitamina C, uleiurile vegetale.
Recomandari generale pentru dieta grupei A
Persoanele cu grupa A au un sistem imunitar foarte sensibil si trebuie sa elimine alimentele suprapreparate si rafinate specifice epocii moderne si sa consume alimente cit mai naturale (proaspete, ecologice)
Urmind dieta grupei A, creste imunitatea si pot fi evitati factorii de risc care genereaza anumite boli specifice acestei grupe: bolile cardiace si diabetul.
Alimentatia vegetariana este cea mai benefica pentru grupa A . Se recomanda proteinele vegetale. Sistemul digestiv al celor care au grupa A prelucreaza mai greu carnea rosie si grasimile animale. Prezenta in cantitate redusa a acidului gastric ii fac mai adaptabili la alimentele agrariene.
Alimentele de origine animala nu sunt benefice si au un efect diferit fata de grupa O facindu-i pe oamenii cu grupa A molesiti, si lipsiti de energie. Pentru a obtine cele mai mari beneficii ar trebui redusa carnea din alimentatie.
Daca totusi nu poti renunta la carne alege pestele si carnea de pasare. Carnea trebuie preparata mai ales la gratar (teflon).
Produsele lactate sunt greu digerabile pentru persoanele cu grupa A. Fiind bogate in grasimi saturate ele sunt contraindicate deoarece acest tip de grasimi afecteaza inima si predispun la obezitate si diabet. Se recomanda evitarea laptelui integral. Este preferabil sa consumi iaurt, kefir, sana, lapte de soia, brinza de soia.
Uleiul de masline virgin este foarte benefic pentru sistemul cardio-vscular, contribuind la scaderea colesterolului.
Arahidele si semintele de dovleac contribuie la aportul de proteine vegetale care sunt mult mai benefice pentru grupa A decit cele animale.
Produsele pe baza de soia se recomanda in mod special pentru grupa A fiind o alta sursa importanta de proteine vegetale. Produsele pe baza de griu vor fi consumate cu moderatie.
Legumele sunt vitale pentru grupa A. Este preferabil sa le consumati in stare cit mai naturala(crude sau putin inabusite) pentru a pastra continutul lor nutritiv : vitamine, minerale, enzime, antioxidanti. Evitati rosiile, cartofii si varza.
Fructele ar trebui consumate de 3-4 ori pe zi. Majoritatea fructelor sunt admisibile. Evitati totusi portocalele, bananele, mango si nuca de cocos.
Cei care au grupa A ar trebui sa inceapa fiecare dimineata cu un pahar de apa calda in care se stoarce sucul de la o jumatate de lamiie. Aceasta bautura ajuta la eliminarea toxinelor.
Bauturile benefice pentru grupa A sunt: ceaiul verde alternativ cu cafeaua si vinul rosu (o jumatate de pahar pe zi). Vor fi evitate ; berea, ceaiul negru, bauturile alcoolice distilate, bauturile racoritoare sintetice.
Odata cu inaintarea in virsta scade capacitatea de asimilare a vitaminelor liposolubile de aceea se recomanda o suplimentare a alimentatiei cu Vitamina A pentru cresterea imunitatii si a puterii de adaptare la stres.
Recomandari generale pentru dieta grupei A
ALIMENTE | RATIE FRECVENTA | BENEFICE | DE EVITAT |
Carne rosie slaba | - | Nu exista alimente pe baza de carne foarte benefice | Carne de vita, vitel, porc, oaie, vinat, organe, costita, |
Carne pasare | 120 -180 gr. barbati 60-150 gr. femei 3 ori pe saptamina | Neutre : Pui, gaina, curcan | Rata, Gisca |
Alimente marine | 120-180 gr. 1- 4 ori pe saptamina | Crap, cod, pastrav, macrou, somon, peste cu carne alba | Caviar, ansoa, scoici, raci, creveti, hering, biban, scrumbie, calcan, conserve afumate sau marinate |
Lapte, Iaurt | 200 ml. 0- 4 ori pe saptamina | De preferat produse lactate fermentate(iaurt, sana) Alternative benefice : brinza de soia, lapte de soia | Unt, inghetata, brinzeturi grase, schweitzer, camembert, parmezan, lapte dulce |
Brinzeturi | 60 gr. 2- 4 ori pe saptamina | ||
Oua | 1 ou 1- 3 ori pe saptamina | ||
Uleiuri si grasimi | 2 - 6 linguri pe saptamina | Ulei de masline | Ulei de porumb, ulei de arahide, grasimi animale, grasimi preparate termic(prajite) |
Nuci si seminte | Aprox. o mina 2-5 ori pe saptamina | Arahide, seminte de dovleac(neprajite), nuci, migdale | Fistic |
Legume uscate | 1 ceasca sub forma uscata 3-6 ori pe saptamina | Fasole alba marunta, mazare, soia | Fasole mare, fasole aramie |
Legume | O ceasca de legume crude sau inabusite 2-5 ori pe zi | Majoritatea legumelor sunt benefice(cit mai ecologice si mai proaspete) Foarte benefice : morcovi, spanac, patrunjel, praz, dovleac, usturoi, ceapa, hrean, gulie, ridichi, | Rosii, vinete, varza, masline, cartofi, ardei |
Produse de soia | 180-240 gr. 4-6 ori pe saptamina | Produsele pe baza de soia sunt foarte benefice si se pot consuma cit mai des | |
Cereale | 1 ceasca sub forma uscata 5-7 ori pe saptamina | Ovaz, secara, orez, faina de soia, faina de porumb, faina de orez | Tarite de griu, faina alba, griu decorticat, faina de cartofi, cereale combinate |
Piine | 3-5 felii pe zi | ||
Paste fainoase | 1 ceasca sub forma uscata 2-4 ori pe saptamina | ||
Fructe | 90-150 gr. 3-4 ori pe zi | Caise, mure, afine, cirese, smochine, grapefruit, lamii, ananas, prune | Banane, nuci de cocos, mango, portocale, mandarine |
Sucuri naturale | 250 ml. 4-5 ori pe zi | Lamiie cu apa(dimineata), morcov, caise, grapefruit, ananas, cirese negre | Suc de rosii, portocale, papaya |
Apa | 1-2 litri pe zi | ||
Ceaiuri de plante | 1-3 cani pe zi | Aloe, ceai verde, musetel, macese, ghimber, ginseng, echinacee, paducel, valeriana | Matasea porumbului, ardei rosu, rubarba |
Mirodenii si condimente | Asezonarea salatelor si mincarurilor. | Mirodenii pe baza de soia(sos de soia), usturoi, ghimber, cimbru, patrunjel, marar, hrean, oregano, busuioc, mustar | Piper, otet, boia, gelatina, capere, maioneza, ketchup, muraturi |
Bauturi | Cantitati mici din bauturile permise | Cafea, ceai verde, vin rosu, | Bere, cola, ceai negru, sifon, bauturi alcoolice distilate |
GRUPA B
CARACTERISTICILE GRUPEI B - NOMADUL
Recomandari pentru controlul greutatii
Exista asemanari intre Grupa B si Grupa O in privinta reactiei la glutenul din griu care determina incetinirea metabolismului. Daca mincarea nu este eficient digerata si nu este folosita drept “combustibil” pentru nevoile energetice ea se depoziteaza sub forma de grasime. Pesoanele cu grupa B isi pot controla cu usurinta greutatea aplicind dieta specifica acestei grupe deoarece nu intimpina nici o bariera fiziologica cum ar fi problemele homonale sau digestive(asa cum se intimpla cu grupa O)
- Alimentele care trebuie evitate deoarece favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa B : porumb, griu, linte, arahide, semintele de susan. Aceste alimente afecteaza buna functionare a metabolismului ducind la oboseala, retentie hidrica si hipoglicemie. Deci persoanele care au grupa B si doresc sa slabeasca trebuie sa evite cu siguranta griul si produsele derivate.
- Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa B : legume verzi, carne slaba, ficat, produse lactate(cu continut mic de grasimi), oua, ceai de lemn dulce.
Recomandari generale pentru dieta grupei B
ALIMENTE | RATIE FRECVENTA | BENEFICE | DE EVITAT |
Carne rosie slaba | 120 -180 gr. barbati 60-150 gr. Femei, copii 2-3 ori pe saptamina | Miel, oaie, iepure, vinat Neutre: vita, vitel, ficat, curcan | Costita, inima, porc |
Carne pasare | 120 -180 gr. barbati 60-150 gr. Femei, copii 0-3 ori pe saptamina | Nu se recomanda carnea de pui | Pui, rata, gisca |
Alimente marine | 120-180 gr. 3-5 ori pe saptamina | Cod, platica, macrou, stiuca, sardine, scrumbie, calcan, pastrav, sturion, icre(caviar) | Ansoa, scoici, crab, homar, midii, caracatita, stridii, creveti, baracuda, somon afumat |
Lapte, Iaurt | 100-200 ml. 2- 5 ori pe saptamina | Lapte degresat, iaurt, kefir, brinza, mozzarela | inghetata |
Brinzeturi | 60 gr. 3-5 ori pe saptamina | ||
Oua | 1 ou 3- 4 ori pe saptamina | ||
Uleiuri si grasimi | 4 - 6 linguri pe saptamina | Ulei de masline | Ulei de porumb, ulei de arahide, ulei de floarea soarelui |
Nuci si seminte | 6-8 nuci 2-5 ori pe saptamina | Neutre: migdale, castane, nuci | Alune, fistic, arahide, unt de arahide, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, mac |
Legume uscate | 1 ceasca sub forma uscata 2-3 ori pe saptamina | Fasole mare Neutre: fasole verde, mazare, fasole aramie, fasole alba | Linte, mazare neagra |
Legume | O ceasca de legume crude sau inabusite 3-5 ori pe zi | Sfecla, varza, morcovi, conopida, broccoli, vinete, mustar, verdeturi, ciuperci, pastirnac, ardei, cartofi | Avocado, porumb, dovleac, rosii, masline, ridichi, tofu, anghinare |
Cereale | 1 ceasca sub forma uscata 2-4 ori pe saptamina | Mei, faina de ovaz, faina de orez, orez expandat, prajituri de orez Neutre: piine fara gluten, piine din faina de soia | Fulgi de porumb, faina de porumb, griu, tarite de griu, secara, cereale combinate, orz |
Piine | 1 felie pe zi | ||
Paste fainoase | 1 ceasca sub forma uscata 2-4 ori pe saptamina | ||
Fructe | 90-150 gr. 3-4 ori pe zi | Banane, ananas, struguri, prune, papaya | Nuca de cocos, curmale, rodii |
Sucuri naturale | 250 ml. 2-3 ori pe zi | Varza, struguri, ananas, papaya | rosii |
Apa | 2 litri pe zi | ||
Ceaiuri de plante | 1-2 cani pe zi | Ginseng, ghimber, patrunjel, macese, salvie, menta, frunze de zmeura | Aloe, gentiana, tei, matasea porumbului, traista ciobanului |
Mirodenii si condimente | Asezonarea salatelor si mincarurilor. | Ardei rosu, curry, ghimber, hrean, patrunjel | Piper, ketchup, amidon de porumb, scortisoara, gelatina, tapioca |
Bauturi | Cantitati mici din bauturile permise | Ceai verde Neutre: bere, vin, cafea | Bauturi alcoolice distilate, sifon, bauturi racoritoare sintetice |
sursa de documentare cartea Doctorului Peter J. D' Adamo: "Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine".
5 comentarii:
nu sunt de acord cu dieta bazata pe grupa de sange.. trebuie analizate mult mai multe decat atat; la mine se potriveste farte bine si cam asa manac eu de obicei (am A2), dar sora mea care are aceeasi grupa nu cred ca ar face fata...
Dieta asta este un mare scam . Daca ar fi bazata pe ceva real, ar trebui sa regasim aceasta si in natura ( ceea ce nu se intampla )....In natura, fiecare animal manca ceea ce e destinat sa manace : ceea ce este cel mai potrivit pentru el.
Caii de exemplu, au mai multe grupe sanguine : dar TOTI caii manaca iarba !
@ Tzipi, nu stiu ce sa zic.. Iti dai seama ca trebuie experiment, nu gluma, sa-ti poti da seama daca functioneaza sau nu treaba asta! Nici nu stiu daca poti testa teoria lor. Cred ca avem nevoie de cateva luni sau chiar ani in care sa mancam fix dupa carte, si abia apoi sa ne dam cu parerea daca functioneaza sau nu dieta asta bazata pe grupele sanguine. Cred ca important este sa mancam multe fructe, legume, lactate, cat mai natural si ar trebui sa fim sanatosi tun :)
Pai nu noi trebuie sa testam teoria lor, ci ei trebuie sa prezinte probe irefutabile ( care, cam lipsesc ).
Daca chiar vrei sa testezi, se poate si asta. Orice pui de animal, cand ii pui diferite feluri de mancare in fata, va alege exact pe cea pe care e destinat de la natura sa o manace ( oamenii, included )
Toate mamicile au aceeasi problema : cum sa-si pacaleasca bebelusii sa accepte carnea, ca toti o scuipa ( ceea ce dovedeste ca regula functioneaza si la oameni ). Deci, daca punem in fata unui copil un platou mancare naturala ( ca natura nu a destinat animalele sa-si gateasca sau prepare hrana in vreun fel ) cu un pumn de cereale, o bucata decarne cruda, niste seminte si fructe, ce credeti ca va alege ?
La fel ar alege si un adult....hrana pe care natura ne-a destinat sa o consumam si pe care natura ne-o ofera. Ma indoiesc ca grupa de sange nu stiu care, o sa fie atrasa de boabele de grau, sau alta grupa de carnea proaspat hacuita ...
De unde trag concluzia ca scamul asta de teorie, nici macar la testul bunului simt nu rezista.
Mi-am amintit ca exista un studiu care se intinde pe ceva ani, facut la modul serios, si care vine sa le dea peste cap scamul asta cu grupele sanguine : China Study !
Au demonstrat acolo destul de clar, in urma observarii populatiei, ce nu face bine la sanatate : la toti oamenii , indiferent de grupa sanguina...
Trimiteți un comentariu