luni, 24 mai 2010

Demachiantul nostru cel de toate zilele

V-am impuiat capul saptamana trecuta cu lotiunea micelara de la Ivatherm :) Intre timp am ajuns la o colectie de patru astfel de produse:)) si sper sa nu mai gasesc pe piata vreo revista The One pentru ca s-ar putea sa-mi mai cumpar una. Asta imi aduce aminte de o colega din facultate (Maria baby, te pup!) care isi facea provizii de rimel, demachiant si, in special, sampon cat sa-i ajunga pentru tot anul.





Acum e bine merci, un avocat de succes si tare sunt curioasa daca mai procedeaza ca pe vremea ASE-ului+ Drept-ului la un loc cand isi cumpara 5 sampoane, 5 lotiuni de corp, nu mai stiu cate demachiante, rimeluri, fond de ten si ce mai folosea ea. Stiu ca produsul ei preferat era un ulei pentru fata de la Clarins, Huile Orchidee Bleue, care costa destul de mult, peste 1 milion si jumatate.
Pe vremea cand suma asta o aveam drept bani de buzunar pe o saptamana intreaga sau chiar mai mult, pretul era foarte mare. Nici acum nu mi se pare mic, insa daca il vreau neaparat, mi-l permit. In fine, daca tot mi-am amintit de Maria si de obsesia ei cu uleiul asta, dupa ce, in sfarsit si l-a cumparat o data, a doua oara nu si l-a mai permis si am fost nevoite sa mergem la Ina Center si sa cerem esantioane :)
Am avut norocul sa intalnim o tipa foarte draguta care si-a dat seama ca suntem disperate dupa cosmetice si ca nu ne permitem scumpataturile din rafturi, asa ca ne-a dat o sacosa intreaga de mostre, multe uleiuri de la Clarins, care adunate faceau cat doua produse normale, si cremute scumpe si fondushoare de ten si multe, multe minunatii. Tin minte ca eram atat de fericite :) Parca luasem marele premiu la loto si ne-a ajuns darul ala cateva luni bune, timp in care ma uitam la ele si le citeam prospectele in fiecare seara :))
Cand s-au terminat proviziile nu ne-am intristat foarte tare pentru ca tocmai aparusera produsele Vichy in farmaciile noastre sau poate ca atunci le descoperisem noi si, pentru ca intrarea sa fie in forta, prin Sensiblu erau cataloage mari care contineau mostre pentru absolut toate produsele lor. Si, la o simpla vizita de-o zi prin farmaciile din centru, ne-am facut provizii de creme pentru alte cateva luni. :) Descurcarete fetele mamei, domnule! :)
In fine, asa ca am terminat cu povestea povestilor, sa revenim la oile noastre si sa va spun cat de important este sa folosim un demachiant de calitate, potrivit tenului nostru.

Eu cred ca am folosit tot ce exista pe piata, de la cele mai ieftine, la cele mai scumpe. De la Bioten by Elmiplant si pana la La Prairie, de la L'oreal si pana la lapte Doina, inclusiv preparate naturiste din zeama de castravete si mai stiu eu ce.Un singurul lucru am aflat din toata experienta mea cu produsele pentru demachiat si anume ca demachierea este ffffff importanta.
Indiferent ce tip de creme ai folosi, ce machiaje scumpe ai avea, nimic nu este mai important decat demachiantul. Pielea trebuie sa respire, sa fie curata, sa scape de machiajul de peste zi si de impuritati pe timpul noptii. Niciodata, dar niciodata nu va culcati machiate! Si chiar daca nu aveti fond de ten pe fata, nu aveti impresia ca pielea este curata si nu mai trebuie demachiata!
Folositi macar un servetel umed demachiant atunci cand va este mult prea lene sa va curatati fata ca la carte :)
Si lotiunile de spalat pe fata, care implica apa, sunt OK, dar aici depinde de tipul de piele pe care il aveti pentru ca unele dintre ele o pot usca si sunt destinate in principal tenurilor grase, cu probleme. Chiar si asa, eu am folosit un produs foarte bun de la Avene, Gentle Clean Cleanser, care mi-a placut mult. Nu usuca deloc pielea si o lasa catifelata si scartaind de curatenie :) La fel de mult mi-a placut si un gel de spalat pe fata La Roche-Posay.

Asa cum spuneam acum ceva timp, am descoperit o minune de demachiant de la Ivatherm. Lotiunea micelara cu apa termala imi place mult de tot si o recomand oricui pentru ca este indicata tuturor tipurilor de ten, si celor cu probleme, si celor curate ca o piele de bebelus. Nu incarca, nu usuca, nu ingrasa pielea, ba chiar atenueaza unele probleme si usuca cosurile. De vreo luna, mi-am reluat obiceiul de a folosi spray cu apa termala pe care il pulverizez pe fata imediat ce m-am demachiat. Il las sa se usuce de la sine, fara sa-l sterg cu prosopul, iar apoi aplic o crema.

Momentan folosesc o crema hidratanta lejera de la SOTHYS care imi place nespus de mult. Intra rapid in piele, nu trebuie sa o masez o vesnicie, iar senzatia de dupa este de catifea, fara a lasa vreo urma de grasime. Este parfumata discret, miroase a curat si a scump :) Se comporta extrem de bine ca si baza pentru machiaj, iar fondul de ten se intinde pe fata ca si untul pe painea proaspat prajita dupa ce folosesc crema de la SOTHYS :) O recomand din suflet!

Corina, experta in beauty de la Top Line, mi-a prezentat un produs pentru demachiat de la Mary Cohr: Ecobiology Soft Cleansing Foam. Costa 121 lei si mai jos va fac si prezentarea asa cum mi-a trimis-o Corina, dat fiind faptul ca nu l-am testat si deci nu va pot spune parerea mea proprie si personala. 

Cu Ecobiology rutina de demachiere devine un moment de adevarata placere!Pielea este mai  catifelata, tenul are aspect proaspat, “Ma simt mai aproape de natura!”Aceasta apa spumanta demachianta se transforma intr-o spuma bogata si cremoasa.Are un parfum dermo-compatibil de bambus. Fara-sapun si imbogatita cu agent de dedurizare a apei, Ecobiology Soft Cleansing Foam reda prospetimea si confortul pielii.  
1.   Curata delicat pielea
Agent de curatare care reda senzatia de confort.. Cu extracte de Bumbac
    2.   Accelereaza sistemul natural de aparare al pielii.
Bio Ecolia – ingredient activ natural
    3.  Hidrateaza pielea si neutralizeaza efectul de uscare al apei dure.
Extract de Aloe Vera – agent de dedurizare a apei


Voi ce demachiant folositi?

carmen spunea...

mie imi place sa ma spal pe fata sapun dove si imi curata toata mizeria de pe fata

Zuzele spunea...

@ Carmen: draga mea, nu te supara, dar este cea mai mare greseala pe care o poti face! Nu mai folosi sapun pentru curatarea fetei! In timp, iti usuca pielea, fie si avand nu stiu cate patrimi de crema hidratanta sau ce mai zic astia in reclama :( Sapunul astupa porii si vei vedea ca ti se vor inmulti punctele negre si se vor accentua ridurile! Incearca sa renunti la obiceiul asta si, daca tot te simti mai confortabil folosind un produs pentru spalat, incearca un gel special. Nu neaparat dintre cele pe care le-am insirat eu pentru ca poti gasi produse si mai ieftine, la fel de bune!

Andreea spunea...

La fel ca si Zuza si eu am folosit produse cosmetice de la cele mai ieftine pana la cele mai scumpe : vichy, la roche posay, avene, bioderma, eucerin, etc ..si nu m-au multumit pe deplin . Nimic nu functiona pe termen lung; cat te dai toate bune insa in momentul in care am uitat sau am avut o zi aglomerata si nu am apucat sa aplic crema iar mi se strangea fata. Si, in incercarea de a gasi ceva sa ma multumeasca am ascultat ce mi-a zis o farmacista de pe raionul de produse dermatologice....sa merg in plafar.Asa am si facut. Am inceput sa folosesc produse din plafar. Am incercat Hofigal, Gerovital, Cosmetic Plant, Elmiplant si ultima achizitie mea achizitie sunt niste produse de la Q4U(produse facute de Doctor farmacist Raisa Motocescu): un gel contur de ochi pe baza de niste plante Inula, Albastrele si Afin si un lapte demachiant pe baza de miere de albine si propolis.Mi le-a recomandat tipa din plafar. Mi-a zis exact asa : au niste produse exceptionale si le recomand la majoritatea clientilor. Faza e ca nu au parte de mare publicitate de asta preturile sunt mici. Am platit pt ambele 10 ron! Si va spun cu mana pe inima ca sunt super!Doar atat de la gama asta, deocamdata. Mai folosesc de la Cosmetic Plant o crema hidratanta de zi cu musetel si o lotiune tonica de macese. 4 produse luate din plafar pentru care nu am platit mai mult de 25 ron !!!! Aaaa, sa nu uit! Inca ceva foarte bun din plafar, de la Hofigal. Se cheama Supliform, costa 7,5 ron si este o crema pe baza de plante si ardei iute pentru celulita! Am folosit un tub pt 2 saptamani cu masaj intens facut de prietenul meu :) si s-au vazut rezultate, o piele muuult mai catifelata si mai ferma, iar celulita mai putin vizibila!Creme de corp....preferatele mele din totdeauna...cele de la Marea Moarta, sarurile exfoliante si body butter Premier(cam scumpe prin Romania insa isi merita banii spre deosebire de altele).
In afara de mastile de fata pe care mi le fac in casa din diferite fructe si legume, cam asta e gama mea de intretinere faciala si corporala!

Aloe Vera spunea...

eu folosesc L'oreal de 2 ani!

Anonim spunea...

hello zuze! mie imi place foarte mult demachiantul de la Vichy despre care ai scris si tu. Am incercat si o spuma de la Bioderma, buna si ea. Si Bioten este foarte buna, insa mi-au cam aparut cosuri de la ea.

carmena spunea...

Vichy, Elmiplant, Uriage, etc...demachiante bune sau nu...depinde f tare de fiecare ten in parte. Eu, de exemplu, sunt f incantata de tot ce inseamna Vichy(creme, demachiant, mai putin fond de ten :D). Nu ma dau in laturi nici de la Elmiplant (demachiant)si... sa nu uit ultima descoperire: lotiunea micelara Ivatherm (the best :)) Nu as folosi niciodata un produs din gama Roche Posay - nu sunt deloc compatibila cu aceste cosmetice, desi dermatologii le recomanda.Imi plac subiectele astea:cosmeticale, fashion...tineti-o tot asa :D

Zuzele spunea...

@ Carmena: mie imi place fondul de ten de la Vichy :) Folosesc NormaTeint de vreo 2 ani cred si urmatorul tot asta va fi! Imi plac si produsele Roche Posay. Am folosit un gel spuma demachiant super super bun! Dar, cum zici si tu, depinde de pielea fiecareia

Zuzele spunea...

@ Andreea: Si mie imi plac produsele de la Marea Moarta! Am o sare exfolianta, un gel sare hranitor si un unt pentru corp de la Ahava si o sare foarte foarte buna cu aroma de kiwi de la Obey your body :) Exfoliaza foarte bine celulele moarte si lasa o piele ca de matase :) Ah, si recent am primit si o punga cu namol de la Marea Moarta care imi face foarte bine la incheieturi si imi hraneste pielea cu multe saruri minerale made in Israel :)

Zuzele spunea...

@ Aloe Vera: si eu am folosit demachiant de la L'oreal. Bunutz! Imi placea foarte mult cum miroase cel in sticluta verzuie, avea un iz de lacramioare parca. N-am mai folosit de vreo 3-4 ani, insa o prietena foloseste mereu si este foarte multumita, Mie imi apareau cosuri de la el daca il foloseam timp indelungat.

Andreea spunea...

Draga Zuza G, ma bucur ca ai mentionat Made in Israel, garantat ai sa ajungi prin vizite pe acolo si o sa imi dai si mai multa dreptate cand ai sa plutesti pe apa in Marea Moarta si ai sa citesti ziarul si cand vei iesi din apa sa-ti simti pielea fina de parca te-ai dat cu tone de crema ....cat despre made in Israel, tocmai am achizitionat niste produse noi, evident de la Marea Moarta : un gel de curatare cu namol pt ten, o crema de maini si una de picioare ambele reparatoare...si sunt suuuuper (baby's bum skin).Sincer, nu am intalnit pana acum om care a incercat produsele de acolo si nu i-a placut :)
tineti-o tot asa...la mai multe articole!

Corina spunea...

Heeei, Zuza G, nu mai critica fetele care se spala cu sapun! ;_))) Stii ca si eu sunt fan, asta de cand am frecventat Creta si am gasit toate minunatiile alea cu ulei de masline. Nu mi-au facut rau deloc, chiar imi plac si imi curata fata foarte bine.
Stii bine ca nu suport demachiantele care nu implica spalatul pe fata, simt ca ramane tenul murdar, asa ca tot ajung sa ma spal! Deci lotiunea micelara, cu care by the way, ai innebunit pe toata lumea, n-o sa apara prea curand pe raftul meu din baie. Dar m-ar tenta un gel de spalat pe fata de la Roche Posay, daca fondul de ten e super, poate e bun si ala, nu?

Zuzele spunea...

Da, da, Corina! Continua sa te speli cu sapun pe fata ca bine faci! By the way, un sapun, special pentru spalat pe fata, desigur, il folosesti strict pentru curatat pielea nemachiata, nu pentru dat jos fondul de ten :)
Imi pare rau ca n-o sa apara micelara pe raftul tau din baie ca ti-ar fi facut tare bine, belive me, incapatanata care esti! :)
Daca tot vrei gel pentru spalat pe fata si DEMACHIAT, alege Avene. Este fffff bun! Mai bun decat Roche Posay, dar poti sa incerci totusi! Vezi ca fetele de la farmacie iti pot oferi mostre pe care sa le testezi acasa! Bafta!

Andreea spunea...

Zuzo G , se pare ca cineva a binevoit sa imi cumpere si mie mult apreciata ta apa micelara Ivatherm. Nu a ajuns inca pe raftul meu cu creme din baie.....astept sa prinda picioare :D dar ma voi mandri cand o voi avea :D

Andr33a_zapa_girl spunea...

Salut,

Eu sunt tare suparata k nu am mai gasit lotiunea micelara cu The One si tare m-as bucura dak as mai gasi-o pe undeva sa o cumpar impreuna cu revista, poate ma ajutati voi careva...:P.Astept un raspuns...va rog.

Va multumesc cu anticipatie.
Va pup:*

Zuzele spunea...

Andr33a, saptamana trecuta aveau revista cu tot cu micelara la un chiosc de la Casa Presei, din corpul C. In cladirea din stanga, cum te uiti spre Casa Presei, dar nu afara ci in hol, langa lift este un chiosc. Si am mai vazut in statia RATB DRumul Taberei 34, nu pe partea cu patiseria GEORGI, ci cealalta. Sper sa mai gasesti :)
Bafta!
Daca nu, mai este varianta farmacie, daca te tine buzunarul sa dai 45 lei :)

Anca spunea...

Hey..e dragut articolul tau:D eu ma folosesc de produsele de la Avene pentru piele..stiu ca sunt mai scumpe, dar atunci cand ai o piele mai sensibila, nu ai alternative..am dat de curand peste un demachiant pentru ochi, adica asta http://www.sanafarm.ro/avene-demachiant-delicat-pentru-ochi-125-ml-pierre-fabre-p-2373.html ..ai auzit ceva de el?adica mai am nevoie d el, daca deja folosesc o lotiune micelara?..multumesc(stiu ca ma vei ajuta):D:*

Sirop Noni spunea...

Din pacate sunt atat de multe demachiante proaste care iti intra in ochi si care nici macar nu demacheaza

Adi spunea...

Salutare,
va recomand produsele facute din extrase din Marea Moarta, se gasesc in magazinele Unirea si Baneasa Bussines Shopping cat si pe net la adresa www.obeyyourbody.ro . Sunt mai scumpe dar sunt de o calitate foarte buna, merita incercate macar o data .

Zuzele spunea...

@ Adi, am mai scris aici despre Obey Your Body :) Am si eu un scrub pentru corp si o crema si sunt bestiale!

Anonim spunea...

Produse de la Marea Moarta am mai gasit si pe site-ul deadsea-cosmetics.ro...am vazut ca reunesc 3 branduri de produse ce folosesc acest tip de saruri minerale...si da, intradevar sunt produse care merita.

Anonim spunea...

Articolul foarte bun si comentariile deasemenea.
Si eu am convingerea,dupa ce am citit mult si dupa experienta pe tenul meu ,ca demachierea ,curaterea temeinica este esentiala pentru toate tipurile de ten si influenteaza capital modul in care pielea se regenereaza .
Curarea trebui facuta zilnic de doaua ori in special seara ,asa fac eu iar saptamanal pealing si masca.
Stilul sanatos de viata are o mare influenta pentru ca sanatatea vine intotdeauna din interior .nu fai nimic daca te multumesti cu ceva superficial gen demachiant si repede fond de ten....Frumusetea tenului cere un efort mare si constant,asa cred eu.

Catalina spunea...

Buna! Eu va recomand Apa Micelara de la Georvital... are un miros placut, nu usuca pielea si curata foarte bine.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search