joi, 20 mai 2010

Iulia Albu: Eu inca imi permit cel mai mare bax de pampersi!

 
Norocoasă pentru că a reuşit să-şi pună bani deoparte şi mai ales pentru că are un soţ care munceşte mult pentru a-i asigura ei şi fetiţei lor tot ceea ce au nevoie, Iulia Albu condamnă măsurile celor de la putere. “Nu mi se pare normal să se ajungă într-o asemenea situaţie. Ar trebui specialişti care să sesizeze o problemă înainte ca ea să apară. Cei care sunt la conducere parcă sunt în faţa unui abac şi au în faţă bilele galbene pe care trebuie să le mute mai în dreapta pentru a completa bilele roşii pentru a ieşi bine la numărătoarea lunară. Situaţia asta trebuia preîntâmpinată. Au fost semnale peste tot în lume că urmează o perioadă de criză fără precedent, iar guvernanţii noştri nu au fost în stare să ţină cont de ele sau nu i-a interesat. 



Nu s-au folosit cu cap banii oamenilor şi acum au ajuns în situaţia de a lua măsuri disperate. În acelaşi timp, nu este moral să se cumpere ghivece stradale cu 10.000 euro bucată sau mai ştiu eu ce alte investiţii nesimţite au mai făcut ei, şi mămicilor să le spui că nu ai de unde să le dai bani. Situaţia prezentă este o necrostază a sistemului care s-a format după Revoluţie. Este greu să găseşti pe cineva la putere care să se gândească la binele public şi mai puţin la propriul buzunar. Noi alegem să fim conduşi de oameni incompetenţi care nici măcar nu au liceul terminat şi cum putem avea pretenţia ca ei să ia măsurile corecte? Ar trebui să avem oameni competenţi în posturi-cheie, pentru că numai aşa putem trece de criza asta. Dar realitatea este alta şi urmează vremuri critice”, ne-a declarat Iulia. 

“Pe noi ne-a ajutat Dumnezeu să putem duce o viaţă decentă. Nu pot spune că mă afectează micşorarea indemnizaţiei, dar nu-mi convine sub nici o formă ce se întâmplă, pentru că este dreptul meu. Am muncit foarte mult, am plătit taxe şi consider că este dreptul meu să primesc un ajutor în această perioadă. Nu-mi convine să mi se taie din indemnizaţie. Eu nu aştept pomană de la nimeni. Este doar dreptul meu dobândit legal”, a clarificat Iulia pentru „Puterea“.

„Eu încă îmi permit cel mai mare bax de scutece!“

În timp ce aleşii noştri consideră că unei mămici îi sunt suficienţi cei 6 milioane pentru a creşte un bebeluş până la 2 ani, soţia lui Mihai Albu ne asigura că bat câmpii. “Cheltuielile cu fetiţa pe mine mă ajung la 8-10 milioane pe lună. Nu ai cum să creşti un copil cu mai puţin de atât. Dacă ar fi trebuit să trăiesc din banii ăştia şi nu aş fi fost căsătorită, nu aş fi avut un sprijin în tatăl copilului meu sau nu aş fi pus bani deoparte, nu aş fi făcut faţă singură. Eu încă mă duc la supermarket şi cumpăr cel mai mare pachet de pamperşi, dar sunt femei care cumpără la bucată şi mor de foame cu 6 milioane pe lună. Nu este vorba numai de scutece pentru că se poate trăi şi fără pamperşi, ca pe vremea comunismului, însă un copil implică alte costuri, mult mai mari. Vaccinurile sunt foarte scumpe, mai ales dacă le faci la privat, ca mine. Mi-e teamă să merg la stat şi prefer să dau mai mulţi bani, dar să fie copilul în siguranţă”, susţine Iulia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search