miercuri, 2 iunie 2010

De ce imi place Sothys

Sothys (se pronunta So-tis) este numele pe care, in antichitate, egiptenii il foloseau pentru a numi cea mai stralucitoare stea de pe cer si care pentru ei simboliza frumusetea eterna. Geloasa pe frumusetea ei, Venus s-a razbunat alungand-o pe Sothys in intuneric pentru totdeauna. Saturn s-a suparat foarte tare atunci si a plans 40 de zile si 40 de nopti dupa Sothys inundand Pamantul. Cam asta ar fi legenda in ceea ce o priveste pe Sothys.
Multe mii de ani mai tarziu, Sothys a devenit numele unui institut de frumusete cu sediul la Paris care functioneaza de peste 60 de ani pe piata cosmeticelor de lux.


Am mai scris despre Crema Hidratanta Lejera THI3 de la Sothys, dar simt nevoia sa-i dedic un post separat pentru ca este una dintre cele mai bune creme pentru fata pe care le-am folosit vreodata. Este un produs destinat tenului normal pre gras, mixt sau gras. Este cremoasa, dar cat se poate de light si fara a lasa pelicula grasa pe piele. Se absoarbe foarte usor, iar senzatia de dupa aplicare este unica. Daca pomezile pentru ten cu mare nevoie de hidratare ma faceau sa simt grasime pe fata, iar cele pentru ten normal spre gras imi faceau pielea sa se stranga, Sothys le impaca pe amandoua absolut perfect. Inainte de a o folosi m-am temut un pic pentru ca, la prima vedere, mi-a parut grasa si ma si vedeam cu o piele unsuroasa pe care abia se intinde fondul de ten, mediu propice pentru cosuri si puncte negre.
Am mai testat pe pielea mea zicala "nu te duce la pomul laudat cu sacul" si am mai folosit creme scumpe si foarte scumpe care m-au dezamagit profund. 

Aveam o retinere in a folosi crema de la Sothys pentru ca aveam impresia ca voi pati la fel. Nici vorba de asa ceva. In primul rand mi-a facut impresie buna inca de la ambalaj. Cutia este auriu cu alb, nu este lucioasa, ci cu striatii, fix ca amprentele noastre :) (am si eu un fix cu ambalajele lucioase si colorate ale cremelor- nu-mi inspira incredere!). Pe fata scrie mare SOTHYS PARIS -iarasi un plus de incredere- si simbolul zeitei frumusetii, Sothys. Esti sfatuit inca de pe cutie ca trebuie sa o folosesti maxim 12 luni de la deschidere, iar pe o latura laterala sunt trecute ingredientele. Multe. Pentru cine vrea sa le stie, iata-le:

Aqua (Water), Glycerin, Isohexadecane, Macadamia Ternafolia Seed Oil, Butylene Glycol, Cetyl Alcohol, Decyl Oleate, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Hexylene Glycol, Cyclopentasiloxane, Polyglyceryl-10 Pentastearate, Behenyl Alcohol, Dimenticone, Squalane, Propylene Glycol, Cyclohexasiloxane, Olea Europaea (Olive) Oil Unsaponifiables, Glycine Soja (Soybean) Oil Unsaponifiables, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil Unsaponifiables, Triethanolamine, Acrylates Copolymer, Methylparaben, Xanthan Gum, Tetrasodium EDTA, Gossypium Herbaceum (Cotton) Seed Oil, Sodium Methylparaben, Sorbic Acid, Xylitylglucoside, Propylparaben, Laureth-7, Pollen Extract, Butylparaben, Ethylparaben, Anhydroxylitol, Glycine Soja (Soybean) Oil, Padina Pavonica Extract, Tocopherol, Dextrin, Sucrose, Urea, Xylitol, Lecithin, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Caroxaldehyde, Tephrosia Purpurea Seed Extract, Alpha-Isomethyl Ionone, Isobutylparaben, Alanine, Aspartic Acid, Glutamic Acid, Hexyl Nicotinate, Citronellol, Hydroxycitronellal, Chondrus Crispus (Carrageenan), CI 42090 (Blue 1).


In interior se gaseste un prospect cuprinzator si lung cat o zi de post. Iarasi un plus pentru ei pentru ca eu consider ca numai firmele serioase procedeaza asa. Crema se afla intr-un borcanel tare dragut nu din plastic, ci din sticla alba transparenta si cu capac auriu pe care este imprimat, din nou, simbolul zeitei Sothys. Nu stiu daca stiati, insa este neindicat sa iei crema direct cu degetele pentru ca o contaminezi cu diferite bacterii si microbi. Este de preferat sa folosesti o lingurita cu care multe produse serioase vin la pachet. Sothys are si ea asa ceva si am incercat sa o folosesc de fiecare data, chiar daca gestul asta poate parea usor peste mana si inutil, mai ales cand te grabesti.
M-am gandit sa scriu acum, la prima ora, despre crema asta pentru ca m-am trezit cu o piele curata si luminoasa, foarte bine si deloc uleioasa. Da! Eu care pana acum aveam problema asta si indiferent ce as fi folosit, chiar si cremele destinate tenului gras care mi-l uscau in ultimul hal imediat dupa aplicare, insa dimineata parca as fi turnat ulei pe piele.
Am observat efectul asta la Sothys inca de la prima aplicare, dar am vrut sa mai testez cateva zile ca sa fiu sigura. Imi place foarte mult si cum miroase. Contine extract de polen, de soia, ulei de masline si de germeni de grau si multe altele. Nu pot sa va descriu mirosul, insa va pot spune ca miroase a scump si profi :) 
Pretul nu este unul mic, in jur de 2 milioane, insa daca va doriti o crema de calitate, va asigur ca merita absolut toti banii. Este excelenta ca si crema de noapte, inclusiv pentru pielea din jurul ochilor si buze, dar si ca baza de machiaj dimineata. V-am spus, nu este grasa si fondul de ten se intinde ca si untul pe painea proaspat prajita :) Parca este matasica si straluceste de sanatate, insa un luciu sanatos, nu gras. Insist cu asta pentru ca multe femei au impresia ca luciul de piele sanatoasa este totuna cu cel pe care il capata tenul cand se foloseste o crema foarte grasa care ramane la suprafata. Nu-i asa si o sa mai vorbim pe tema asta!

Odata cu crema Hydroptimale THI3 am primit si cateva mostre din alte creme Sothys destinate pielii cu riduri, insa de care m-am indragostit deopotriva. In acest caz, la ei, produsele sunt impartite in 4 categorii, in functie de gravitatea problemei. 


Grade 1 – First wrinkles Revitalizing serum  
Visible signs: Fine wrinkles, temporary expression wrinkles.
Active ingredients: H2CR® complex, sugar (cellular energy booster).
Efficiency: The skin is revitalized, luminous and smoothed.

Grade 2 – Anti-wrinkle lifting serum

Visible signs: Permanent wrinkles.
Active ingredients: H2CR® complex, hyaluronic acid in solution (for an « injection-like » effect).
Efficiency: The wrinkles are visibly reduced, the skin keeps its tone and shape.

Grade 3 – Anti-wrinkle restructuring serum

Visible signs: Deep wrinkles, cutaneous slackening (loss of tone).
Active ingredients:H2CR® complex, dill extract (to facilitate the re-architecture of face)
Efficiency: The skin is resurfaced and firmer, the features are remodelled.

Grade 4 – Replenishing anti-ageing serum

Visible signs: Advanced signs of ageing / loss of substance and brightness.
Active ingredients:H2CR® complex + flax complex enriched with nutri-peptides (essential cellular nutrition to regain youth and brightness).
Efficiency: The skin is smoothed, firmed. Density and texture are restored. 


Produsele Sothys se gasesc in saloanele de lux, dar si la sediul Top Line din Bulevardarul Regina Maria nr. 14 din Bucuresti.

 






verenadoll spunea...

Buna, foarte interesant review-ul tau legat de aceste produse. Eu acum incerc sa gasesc un fond de ten bio, fiindca am pielea sensibila si am facut o alergie foarte ''simpatica'' de la produsele obisnuite.

Zuzele spunea...

Multzu, Verenadoll! Ai incercat Vichy NormaTeint ? Este un fd de ten special pentru pielea cu probleme. Mie imi place foarte mult si abia daca se vede. Se intinde foarte bine si nu-l sesizezi decat daca te uiti de aproape, insa altfel zici ca nici nu esti machiata :)

Anonim spunea...

Si eu am folosit o crema de la Sothys, insa nu asta ci una pentru piele matura. Mi-a placut foarte mult. Eu o cumparasem din strainatate si chiar ma gandeam de unde o pot cumpara in Romania. Multumesc, Zuzele! va pupa adriana

alina balerina spunea...

Suna bine descrierea ta, dar e cam scumpa crema. Te cred ca merita banii, dar pe criza asta... :(

Anonim spunea...

Mie imi place foarte mult o crema de la plafar cu extract de marar. E cam grasa, dar imi face pielea moale

verenadoll spunea...

Din pacate vichy contine conservanti si multe alte minuni care nu mai au ce cauta pe fata mea... O prietena mi-a recomandat Nvey eco. Ai auzit ceva despre aceste produse?

Zuzele spunea...

Da, am auzit! Am si eu un ruj si un gloss, dar nu le-am folosit decat o data. Nu au parfum -nu k asta m-ar deranja- numai ca le simt ciudat pe buze. Rujul mai este cum mai este, insa glossul parca as avea ulei de masline pe buze si nu rezista deloc. Asta pentru ca nu contin conservanti, parabeni si alte minuni care sa le confere mai multa rezistenta. Pai mergi la Douglas- ca doar acolo am inteles ca se vand- si testeaza fondul lor de ten. Sub nici o forma nu il cumpara inainte sa-l testezi! Daca se poate, aplica acolo- daca nu ai machiaj- si asteapta sa ajungi acasa, sa vezi cum se comporta pe o perioada mai lunga de timp. Cere vanzatoarei si o mostra (cu siguranta au!) sa poti testa si a doua zi.
Mai mergi si prin farmacie ca acolo au produse dermato-cosmetice si sunt ceva mai ok decat restul. O prietena de-a mea foloseste fd de ten de la Roche Posay si e foarte multumita, mai ales ca ea are si probleme, acnee si etc. Pe mine nu m-a incantat pentru ca mi se pare ca incarca pielea foarte tare, ea sustine contrariul.:)
La fel, mi-a placut ffffff mult fd de ten Clinique Pore Minimizer, pentru ten mixt, gras si chiar normal. Poti sa mergi la Sephora sa-l testezi si pe el:)

verenadoll spunea...

Hey, mersi pentru pont! Chiar am fost ieri prin mall, si le-am testat cel de l-a Nvey Eco mi-a placut textura.. aveau 2 unul lichid si unul compact. Cel lichid mi se pare mai potrivit pentru perioada asta, cel compact mi se pare ca acopera foarteeeeeeee bine, mult prea bine :). Mi-a spus fata de acolo ca au si reducere si am intrat pe site-ul lor (rangali.ro) si intradevar au -60% + un portfard cadou. Deci fondul de ten in jur de 45-46 ron parca... se merita incercarea. In Sephora unde am intrat eu nu-l mai aveau ca tester pe cel de la Clinique deci de acesta nu pot sa-mi exprim inca parerea.

Zuzele spunea...

Verenadoll, chiar ca e super oferta la Nvey :) Stiu ca numai un ruj era in jur (ruj-jur :)) ) de 1 milion. Continua sa testezi ca sa poti lua cea mai buna decizie:)

cris spunea...

Fotografiile par frumoase dar cand am citit continutul cremei m-am dezumflat. Eu, una, refuz sa mai dau atatia bani pe creme care au parabeni in compozitie.

Alexandra D spunea...

Am fost si eu la Top Line sa-mi cumpar un produs Sothys, inspirata de acest post. Am ramas foarte dezamagita. Produsele Sothys nu sunt expuse in sediul din Regina Maria, prin urmare fetele care se ocupa de vanzare "foarte amabile", au zis ca imi comanda produsul, dureaza cateva zile si voi fi anuntata telefonic. Asta a fost acum 1 luna... eu am mai sunat de 2 ori pentru a le reaminti de comanda. Am primit acelasi raspuns, voi fi contactata telefonic in 2-3 zile...Insa nici un semn. :((

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search