joi, 1 iulie 2010

Ce facem in weekend?


Meteorologii spun ca in weekend va fi frumos, iar ploile se vor opri. In cazul in care nu stiti ce sa faceti, va recomand sa va urcati in masina si sa plecati la drum o suta de kilometri de Bucuresti, in statiunea Sarata Monteoru din judetul Buzau. Aici se va organiza vineri si sambata un eveniment foarte dragut, respectiv „Zilele Monteoru“, care sigur va va face sa zambiti si sa va simtiti bine.


Iata doar cateva evenimente din program:
spectacol de teatru muzical pentru copii „Cocoşelul neascultător“, în interpretarea artiştilor de la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian“, demonstraţii de magie în Piaţa Centrală, concurs de oină sau spectacol de operetă. Seara se va încheia cu un concert de muzică populară. Duminică, în centrul staţiunii se va organiza un târg de produse tradiţionale româneşti.

Dacă până la începutul anilor 2000 staţiunea buzoiană era frecventată doar de pensionarii care veneau la tratament, odată cu apariţia pensiunilor, zona este vizitată din ce în ce mai mult de tineri. Principalele atuuri ale Monteorului sunt aerul curat, apele sărate, cazarea avantajoasă, lipsa aglomeraţiei, mâncarea tradiţională, vinul foarte bun şi drumeţiile.

Amplasată la doar câţiva kilometri de oraşul Buzău, Sărata Monteoru este frecventată atât de buzoieni, cât şi de bucureşteni sau constănţeni, care vor să evite aglomeraţia din staţiunile montane celebre de pe Valea Prahovei şi din Braşov.

Dacă vreţi să rămâneţi peste noapte, vă vând un pont: cea mai mare şi cea mai frumoasă pensiune din Sărata Monteoru este Casa cu Tei (foto), amplasată chiar lângă o pădure cu tei. Proprietarii pensiunii organizează frecvent tot felul de petreceri pentru a-şi distra turiştii. Atuul cel mai mare al Casei cu Tei este mâncarea foarte bună, pensiunea având ca angajaţi unii dintre cei mai buni bucătari din judeţul Buzău.

Din meniul pensiunii nu lipsesc bucatele buzoiene precum babicul sau cârnaţii de Pleşcoi, dar nici specialităţile casei, cum ar fi „tigaia picantă“, „platoul buzoian“ şi muuuulte alte feluri de mâncare unul mai delicios ca altul. O noapte de cazare costă 100 de lei pentru două persoane. Micul dejun costă 15 lei, iar o masă de prânz ajunge la 20-25 de lei de persoană.

De distractie nu mai vorbesc!! De regula, sambata seara, gazdele organizeaza unele dintre cele mai voioase si frumoase petreceri la care am asistat vreodata.

Asadar, daca v-am convins, va urez distractie placuta si sa-mi povestiti cum a fost. Sigur o sa reveniti in curand ;)
zuza G spunea...

Hihi:) doamne ajuta sa fie soareeee!!!! merg si eu in partea aia, dar nu ma opresc la Buzau, ci tocmai la Focsani ;))

yoana spunea...

trebuie sa completez putin..intr-adevar inainte era statiune de tratament si recuperare pentru pensionari dar si una din cele mai mari si frumoase tabere scolare din zona.era punct de atractie prin 95 avand discoteci,o super terasa (numita casa blanca) si un strand cu apa sarata gen cel de la crangasi..apoi au fost cazati in hotelurile de acolo 41 de refugiati albanezi din razboiul din kosovo..tot pe aici se tin si curse de motocross..:D
o buzoianca iubitoare de monteoru

Anonim spunea...

Da, buna idee! Si eu sunt buzoian si ia, poate dau eu o fuga acasa maine seara si sambata dau o raita prin Monteoru la aer curat.....

Anonim spunea...

Da, buna idee! Si eu sunt buzoian si ia, poate dau eu o fuga acasa maine seara si sambata dau o raita prin Monteoru la aer curat.....

Ema, Brasov spunea...

Distracție plăcută!
Aveți grijă cu apele...

Anonim spunea...

Zuzica G si noi pleacm azi tot inspre Focsani dar nici acolo nu ne oprim, mergem mai departe, drum sa ai si sa ne revedem cu bine inapoi! pupici

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search