miercuri, 14 iulie 2010

Reteta anticancer a Monicai Tatoiu face furori !

O veste buna am aflat in urma cu ceva timp: Monica Tatoiu s-a vindecat de cancer! Asa o fi, asa n-o fi, Monica spune ca nu mai are cancer, fara a lua medicamente si fara operatie. Singurul tratament pe care l-a urmat este acesta:


1.5 kg de miere de salcam
4 g laptisor de matca pur
200 ml de ser fiziologic
300 g polen macinat
150 g tinctura de propolis

Se amesteca toate, se pun intr-un borcan si se tin la frigider pe toata perioada tratamentului. Se iau 2 linguri pe zi, una dimineata si una seara.
Nu stiu daca este un tratament anticancer, insa stiu ca rau nu are cum sa faca acest amestec. Ba din contra, asa ca urmati-l si voi!
Extra info mai jos... 






Propolisul este compus din răşini vegetale, balsam de diferite compoziţii, ceară, uleiuri eterice, fier, microelemente - cupru, zinc, mangan, cobalt-, la care se adaugă polen, flavonoide, secreţii ale glandelor salivare ale albinelor. Compoziţia chimică reprezintă un amestec de substanţe, în special: derivaţii flavonici, acidul ferulic (activ contra germenilor Gram pozitiv şi Gram negativ), ceruri, aminoacizi, balsamuri, fermenţi, microelemente (siliciu, magneziu, cupru, molibden, arsen, staniu, aluminiu, vanadiu, wolfram, fier, aur, iridiu, calciu, cadmiu, cobalt, stronţiu), substanţe antibiotice, răşini, acizi aromatici, acizi. Datorită proprietăţilor sale antivirale, antitoxice şi antiinflamatorii, propolisul se foloseşte şi în medicaţia umană. Studiile moderne privitoare la proprietăţile acestui preparat natural i-au uimit pe oamenii de ştiinţă: nu mai puţin de 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri (incluzând şi varietăţile lor) sunt distruse de către propolis, care este cel mai puternic medicament antiinfecţios cunoscut. Eficienţa sa a fost demonstrată în cel puţin de 200 de afecţiuni, fiind un bun stimulator al refacerii ţesuturilor afectate de răni, tăieturi şi, mai ales, arsuri, degerături. Este foarte util în vindecarea rănilor produse cu arme de foc, precum şi în cicatrizarea operaţiilor. Propolisul vindecă mucoasa bucală şi înlătură sângerările gingiilor. Balsamul de propolis protejează împotriva radiaţiilor Roentgen şi de altă natură





Laptisorul de matca contine apa (65-67 %); proteine (12,5%), amino-acizi esentiali (întreaga gamã); glucide 11 %; acizi grasi (5%); vitamina B5 (150-250 mg %); calciu, magneziu, sodiu, potasiu, zinc, cupru, fier, mangan, vitamine diverse (A, B1, B2, B6, B12, D, E, K). Laptisorul de matcã are probabil cea mai mare concentratie de vitaminã B5 dintre toate produsele naturale cunoscute. Este nutritiv, antiviral, antibiotic cu spectru larg, creste durata vietii prin ameliorarea calitãtii multiplicãrii celulare, creste pofta de mâncare, anabolizant natural, afrodisiac , energizant, vitaminizant, antidepresiv, scade nivelul tri-iodo-tironinei, stimuleazã secretia gonadotrofinelor, creste secretia de luteinã si progesteron, stimuleazã glandele suprarenale, creste cortizolemia, creste testosteronemia, micsoreazã mãrimea prostatei si testiculelor, scade greutatea ficatului, creste raportul albumine/globuline, scade activitatea adenozintrifosfatazei, creste consumul de oxigen, antiinflamator, depurativ, scade greutatea rinichilor, creste greutatea globalã a corpului, vasodilatator, antiaterosclerotic, hematopoietic (eritrocite, leucocite, trombocite), imunoreglator, scade multiplicarea tumorilor cu crestere lentã, normalizeazã secretia de sebum a glandelor sebacee, stimuleazã regenerarea celulelor epiteliale, antibacterian si antiviral local (cosmeticã, dermatologie).

Datorită constituenţilor săi, polenul este unul dintre cele mai importante medicamente folosite în apiterapie (terapia cu produse apicole). Polenul de albine cuprinde: aminoacizi esenţiali (arginina, histidina, leucina, metionina), minerale (sodiu, potasiu, fosfor, calciu, sulf), vitamine (B1, B2, B6, C, E ,D), oligoelemente, lipide, glucide, enzime, hormoni, dar şi substanţe antibiotice naturale.



Polenul conţine substanţe indispensabile vieţii ca:
-   Aminoacizi(metionina. Valina, jizina, cistina, glutamina. etc.) care accelerează funcţionarea ficatului şi implicit dezintoxicarea organismului;
-   Grăsimi şi mai ales acizi nesaturaţi - linol, acid linolic, acid arahidonic. - care joacă un rol important în prevenirea arterosclerozei fermenti, hormoni, vitamine, flavonoizi. necesari organismului, pentru mărirea puterii de rezistenţă.
-   Polenul conţine de 20 de ori mai multa vitamina A decât morcovul, şi tot asemenea provitamina A. Un gram de polen conţine suficientă rutină pentru a asigura prevenirea hemoragiilor la nivelul crierului, inimii sau retinei.
-   Vitamina E reduce parţial afecţiunile provocate de bioxidul de carbon şi de bioxidul de sulf, gaze atât de periculoase pentru orăseanul zilelor noastre. Suplimentarea cu polen a regimului alimentar adauga organismului substanţe de bază ale acizilor nucleici, realizându-se astfel o modernă terapie celulară necostisitoare.
-   Polenul mai conţine:
-  Minerale importante, ca fierul şi magneziul
-  Numeroase microelemente
-  Multa lecitină şi în special acizi nucleici

>   Polenul este total lipsit de toxicitate
>   Polenul activează fenomenele de regenerare a organismului, permite recuperarea copiilor subdezvoltaţi, iar la copiii de vârstă şcolară previne oboseala.
>   Polenul ameliorează irigarea crierului, intervine favorabil în fenomenele de creştere,amcliorează randamentul efortului intelectual, regularizează somnul tulburat.
>   Polenul este un bun remediu pentru boli de malnutriţie.
>   Polenul măreşte acuitatea vizuală, combate şi reţine la nivel staţionar căderea pârului.
>   Polenul este un remediu ideal pentru bolnavii de prostată.
>   Polenul acţionează ca bacteriostatic şi normalizator al funcţiilor intestinale.
>   Polenul s-a dovedit a fi o sursă vitală de energic; permite atenuarea sau amânarea remarcabilă a simptomelor de îmbătrânire; el poate înlătura complet dereglările metabolismului şi ale fenomenului de carenţă ce apar deseori în timpul sarcinii.
Regimul cu polen an un efect continuu pozitiv, respiraţia tuturor celulelor organismului se îmbunătăţeşte. Consumat în mod regulat, poleitul asigură ameliorarea condiţiei fizice, omul activ simte reinstalarea fortei vitale si a armoniei, redevine tânăr.
Dacă începând cu 40 de ani, bărbaţii ar consuma zilnic I0 g de polen s-ar îmbolnăvi mult mai rar de boala atât de temută a bătrâneţii - sindromul prostatic.
Regimul cu polen măreşte randamentul fizic dar si pe cel intelectual.
>    Important de ştiut este că din 100 g polen se obţin atâţia aminoacizi esenţiali ca din 1/2 kg carne de vită sau din 7 ouă. Cu 30 g polen se poate asigura tot necesarul zilnic de aminoacizi.
>    Polenul nu este un medicament şi nici nu are caracter de medicament; el este un valoros aliment dietetic şi se consumă ca orice alt aliment

Mierea de salcam  contine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, flavoane, flavonoide, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, oxalic, citric, malic), dextrina, compusi ai azotului. Aceasta are un continut in fructoza mai mare decat al celorlalte tipuri de miere (41,7%) si contine 10% zaharoza si maltoza si 34,7% glucoza, avand pH-ul 4. In total, mierea de salcam contine 435 substante. Mierea de salcam este monoflora, ceea ce inseamna ca a fost culeasa in marea majoritate de la o singura specie de planta - in acest caz din salcam. Mirosul este specific. Trebuie sa tinem cont insa, ca mirosul pronuntat de salcam este un semn al  falsificarii mierii prin introducerea unei infuzii de flori de salcam.
Principala calitate a mierii de salcam este aceea de calmare a tusei, este antiseptica si este folosita in tratamentul asteniei si nevrozelor. Aceasta mai este recomandata in:
Gastrita hiperacida - mierea de salcam, diluata in apa calda si luata cu 90-120 de minute inaintea mesei, diminueaza aciditatea gastrica si se absoarbe repede, calmand pirozisul “arsurile” (o lingura de miere in 100 ml apa);
Ulcer - este foarte buna mierea de salcam diluata in 200 ml de lapte nefiert. Amestecul se bea seara inainte de culcare, bineinteles alaturi de un regim alimentar adecvat.

Mierea de salcam
este un excelent tonic pentru copii, convalescenti, pentru intarirea sistemului imunitar si pentru gravide.


Vasile Andritoiu, apiterapeut si lector Anatecor, ne arata cum putem deosebi mierea veritabila de cea falsificata:

- Toate tipurile de miere veritabile se cristalizeaza (se zaharisesc), dar procesul dureaza diferit, in functie de sursa nectarului. Mierea falsa nu se zahariseste.

- Mierea de fenicul sau de zmeura se aseamana cu cea de salcam, culorile lor fiind foarte apropiate. Iar mierea de floarea-soarelui poate "trece" drept miere poliflora (cea mai valoroasa din punct de vedere terapeutic).

- Prea putini stiu ca mierea lichida pe timp de iarna nu are nici o valoare. Semnul vizibil al fierberii este un sir de bule de aer, ca un lant continuu, care se formeaza in partea de sus a recipientului.

- Un apicultor veritabil va mentiona pe borcanasul de miere: data recoltarii, data ambalarii, sursa florala a mierii precum si temperatura la care a fost decristalizata, care nu trebuie sa depaseasca 40 de grade.

- Daca cumparati miere cristalizata: cristalele mari, grosiere sunt semn ca mierea contine o cantitate de apa prea mare si nu e de calitate. Daca cristalele sunt fine si mierea are un aspect pastos-omogen, atunci concentratia de apa e normala.



Anita spunea...

Reteta cu care d-na Tatoiu a scapat pt. moment de cancer este la fel de periculoasa pt. altii ca si reteta dupa care Vantu a facut avere. Imunitatea nu este identica la toata lumea.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search