miercuri, 18 august 2010

De ce dam bani la Stat si ne tratam la privat?

De ce sunt obligata sa platesc abonament la TVR si Radio Romania Actualitati chiar daca nu urmaresc cele doua posturi publice???
De ce mi se ia din salariu o suma in fiecare luna pentru sanatate daca nu beneficiez niciodata de ajutor din partea Statului atunci cand ma imbolnavesc?
De ce suntem obligati sa platim atatia bani o viata intreaga si cand avem nevoie de doctor nu ne ajuta nici unul fara spaga si fara punga cu medicamente cumparate din propriul buzunar?
Pentru ce mi se opresc bani luna de luna daca niciodata spitalul si doctorul de la Stat nu ma ajuta?
De ce mi se ridica din umeri atunci cand ajung la spital si de ce niciodata nu au medicamente daca eu le tot platesc luna de luna? De ce asistenta nu ma intreaba de sanatate pana nu ii var in buzunar 50 sau 100 RON? De ce doctorul nu imi face un calmant cand am dureri pana nu scot din portofel 500 RON?
De ce atunci cand ajung la urgenta sunt trimisa in sala de asteptare si tinuta acolo 3 ore??? De cand Urgenta inseamna ASTEPTARE? De cand un om cazut pe strada si care spune ca nu poate respira trebuie sa stea 3 ore in sala de asteptare?? De cand femeia de serviciu face legea in spital si de cand bolnavii sunt scosi afara ca o turma de vite pentru ca ea vrea sa spele pe jos??? Si, in primul rand, de cand sectia URGENTE are SALA DE ASTEPTARE? de cand sunt compatibile cele doua?
De ce platesc ani de zile bani pentru sanatate si cand nasc trebuie sa merg la privat pentru ca in maternitatile de stat ard copiii?
De ce trebuie sa dau 100 milioane ca sa plec cu copilul sanatos acasa pentru ca in maternitatea de stat risc sa il primesc infectat cu stafilococi de tot felul, ars cu solutie de spalat pe jos, ars in incubator pentru ca este uitat de o asistenta plecata cu sorcova prin spital sau, in cel mai rau caz, in cosciug?
De ce sa-mi lezeze cineva copilul si cu un fir de par cand eu l-am tinut in pantece 9 luni si am avut grija sa nu pateasca nimic? Cu ce drept isi permite cineva sa faca ceva, orice, copilului MEU? Cine a dat vreun drept cuiva in halat alb sa-mi omoare copilul?
De ce trebuie sa platesc un om care a jurat sa-mi salveze viata si el face exact invers, pe banii mei?
De ce nu sunt lasata sa contribui la fondul de sanatate al unei clinici private?
De ce nu i se da fiecaruia dreptul de a se trata unde vrea si de a ajuta cu bani ce spital vrea?
De ce sa contribui din obligatie la fondul unui spital de stat daca niciodata nu ma folosesc de serviciile lui?
Daca tot medicul de la stat ma trimite la privat pentru analize mai bune, de ce mai platesc medicul de la stat? Si daca acelasi medic ma sfatuieste sa nasc la privat ca sunt in siguranta, atunci mie de ce mi se opreste o mare parte din salariu pentru a beneficia de ajutorul acelui medic?
De ce ni se fura bani pentru a ne fi platita moartea?
De ce asistenta platita din banii mei bea cafea in timp ce copilul meu arde?
De ce mi se transmit condoleante pentru ca am avut incredere sa-mi las copilul in mainile Statului?
De ce strangem bani pentru copiii din Africa in timp ce ai nostri mor in spitale?
De ce sa se construiasca o maternitate in nu stiu ce colt de lume pe banii mei cand eu nu am unde sa nasc in tara mea?
De ce sunt obligata sa fac orice pe banii mei?
De ce mi se fura banii in fiecare luna?


Voi primi vreodata raspuns? Nu cred...
Ema, Brasov spunea...

De ce? (continuare)
De ce la operatia de fiere doctorul fuma in sala de operatie cu picoarele pe pervazul geamului si m-a intrebat cand am avut tupeul sa-i reprosez daca se spala pe maini dupa tigara: "Ti-e frica de te caci pe tine, nu-i asa?"
De ce nu au vazut ca nu trebuia sa-mi dea acel tip de anestezic care mi-a agravat problema la inima si am ajuns sa fac operatie de schimbare de valva la Cluj?
De ce profesorul universitar le spunea studentilor la medicina (chiar si straini) veniti cu el dimineata la vizita sa nu faca ceea ce fac medicii in Brasov?
De ce asistentele fluturau prin fata noastra antebratele pline cu bratari de aur de peste 10 grame?
De ce sotul a mituit de la femeia de serviciu la medicul chirurg, seful unui spital din Brasov, care m-a operat?
De ce toaletele sunt infecte?
De ce am cumparat consumabile de unica folosinta?
De ce ridicau din umeri cand am fost insarcinata si nu stiau ce tratament sa-mi dea impotriva tusei?
De ce le dadeau micutilor internati calmante si somnifere sa nu-i mai auda plangand?
De ce pana nu a facut scandal sotul... ma rog...
Pana nu avem o justitie responsabila, pana cand nu vom mai fi asa de toleranti si de ignoranti aceste aspecte ne vor otravi viata. Viata noastra, a muritorilor de rand. Elita, aristocratia colorata va merge sa se trateze in alte tari.

Zuzele spunea...

Mi s-a facut pielea de gaina, Ema, citind ce spui :( Cred ca raspunsul la toate ar fi: pentru ca traim in Romania!

Ema, Brasov spunea...

Stiu ca sunt medici care fac minuni si numai respectul si daruirea pentru aceasta meserie nobila ii mai tine la serviciu. Dar sunt multi (medici, asistente, personal administrativ) care lucreaza in spitale DOAR pentru spaga. Stiu ca sistemul este subfinantat dar,deasemenea, sunt cunoscute investitiile neperformante, aparatura scumpa depozitata in subsoluri cu anii, aparatura super performanta achizitionata de dragul inzestrarii dar fara personal calificat care sa o foloseasca, chioscurile, buticurile din curtea spitalelor gestionate de personal medical etc.
Din nefericire, intrebarile cu "de ce?" pot continua incepand de la maternitati demne de evul mediu unde asistente brutale SMULG placenta afara provocand leziuni interne aproape ireparabile pana la medici care nu stiu sa interpreteze corect un ecograf. Am zis eu bine anterior: "ingeri si demoni".

Ema, Brasov spunea...

Imi cer scuze, poate am sarit cate o litera... dar numai la micutii aceia am capul...

Andreea spunea...

sunt medic. exagerezi si esti si cam proasta.
atat am avut de spus.

Zuzele spunea...

Andreea, imi imaginez ce fel de medic esti daca vorbesti asa! M-ai facut sa-mi mai pun o intrebare: de ce trebuie sa platesc luna de luna un om ca tine?

Ema, Brasov spunea...

Asa este. Sunt proasta, poate tocmai de aceea am patit ce am patit. Multumesc si imi cer scuze ca am deranjat. Continuati la fel.

Zuzele spunea...

Ema, nu-i asa ca suntem niste proaste pentru ca platim lunar astfel de oameni care au jurat sa ne salveze viata? Din pacate, traim in tara lui Papura Marinarul si nu avem alta optiune!
Draga Andreea, asa proasta cum sunt, crede-ma ca daca ai fi doctorita care mi-ar omora copilul, ti-ai dori sa fugi pe Luna!

Ema, Brasov spunea...

Marinar, astronaut, bucatar sau gigolo - nu conteaza: este produsul unui electorat care a participat la vot. Din pacate, multi care ar fi putut sa mearga sa voteze comentau si analizau (ca si mine de altfel). Acum culegem roadele neimplicarii noastre. Nu ca alternativele ar fi fost mai prolifice. Nu!
Nu stiu ce ne lipseste - eu nu sunt sociolog (sunt doar o proasta, cum scria DOAMNA MEDIC). Cred ca Cioran in Schimbarea la fata a Romaniei a dat deja raspunsul.

Dora spunea...

"De ce trebuie sa platesc un om care a jurat sa-mi salveze viata si el face exact invers, pe banii mei?"
doctorii fac ceea ce pot in limita posibilitatilor.nu te astepta la minuni din partea lor cand nu au nici seringi de unica folosinta destule.stii ca si pt ei exista riscul sa se imbolnaveasca din moment ce muncesc intr-un asemenea mediu?stii cati iau hepatita c si alte prostii pt ca nu mai exista bani de echipament de protectie?si da eu sunt de accord sa-i dau spaga unui om care a invatat peste 14 ani si are salariu 700 ron pt ca mi se pare de bun simt.nici femeia de servici de la mine de la munca nu are atat.oricum exagerei cu sumele pe care le arunci.nu stiu cine ti-a cerut tie 500 ron sa-ti faca un calmant.si nu nu sunt doctor sau sotie de doctor da mi se pare ca prea aruncati in carca lor toate prostiile.nu poti sa controlezi totul ca medic si sa te astepti ca totul sa mearga lin cand lucrezi intr-un spital echipat ca acum 30 de ani cel putin.

Unknown spunea...

Andreea cine iti da tie dreptul sa o faci pe Ema proasta???
Faptul ca esti medic?? Vorba zuzelor imi dau seama ce medic esti!

Zuzelor, Ema, mi s-a facut pielea de gaina cand am citit ceea ce ati scris aici, insa aveti foarte mare dreptate!

Zuzele spunea...

Dora, hai sa-ti dau un exemplu clar: o prietena de-a mea a fost operata de un nodul la gat acum 2 saptamani si jumatate la Spitalul Dr. Hociota din Bucuresti. Inainte de operatie, i-a dat doctoritei 5 milioane pentru ca nu se uita la ea. O internase si nu se uita la ea. Cum i-a dat banii, a programat-o a doua zi la prima ora la operatie. Dupa operatie, avea nevoie de un ceai ca ii venea sa vomite. Era 8 seara si asistenta a inceput sa urle ca s-a inchis cantina si ca nu are de unde sa-i dea ceai. Cand i-a bagat 500 de mii in buzunar, a fost cu ceaiul gata in 20 min. Si colega ei de salon avea aceeasi senzatie si spunea ca vrea metroclopramid. Pana nu i-a dat 1 mil, nici ca s-a pus in miscare asistenta.
Si gandeste-te ca au stat 10 zile internate si au avut nevoie de multe ori de asistente!
Ca sa nu mai spun de bunica mea care s-a operat de fiere si care avea dureri groaznice dupa opearatie. Avea nevoie de un algocalmin macar si i-au zis din start: mamaie, crezi ca la noi e bacanie? Si a scos saraca 1 mil si i-a dat asistentei.
Si ca sa-ti povestesc ceva mai urat, o prietena de-a mea trebuia sa nasca la spitalul din Alexandria. Cand s-a apropiat termenul, s-a internat si a asteptat sa se ocupe cineva de ea. A trecut o zi, doua, trei si doctorul ii zicea sa aiba rabdare. Asistentele deja o ironizau si ii ziceau: ce? nu te mai placi cu burta la gura? mai asteapta ca o sa nasti!
Toata lumea o sfatuia sa le dea bani si ea nimic. Nu vroia sub nici o forma. A trecut o saptamana peste termenul de 9 luni si ea tot nu nastea. Intr-un final, sotul ei i-a dat doctorului 5 milioane si imediat a chemat-o la ecograf! Ghici ce? COPILUL ERA MORT IN EA! Ce spui de asta?
Ti se pare o aberatie?

Unknown spunea...

Doamne ia-ma! :|
Mi s-a facut pielea de gaina!
Cum e posibil asa ceva???
Sa o lase pana moare copilul in ea??!! In ce tara traim fratilor???

Doamne fereste!!!!

Andreea spunea...

vai mi s-au umezit ochii

Anonim spunea...

sunt thecreatrix dar am cont pe tumblr si blogspotul nu recunoaste tumblr-ul.

deci...

eu toata viaţa m-am chinuit cu astm, bronşita, rinită, stafilococi si alte lucruri care pe vremea lui ceausescu si in anii 90 mi-au fost tratate de doctori de stat. aveau echipamente rudimentare din anii 60 si nu aveau medicamente f. bune dar pt epoca aia, ţin minte ca au facut tot ce au putut.

500 ron pt un calmant, nu exista aşa ceva, 1 milion pt un algocalmin, iarăşi nu există aşa ceva.

dar probabil cand esti afectat de ce vezi la tv si mai ai si un bebe in burtă sau prietena ta are un bebe in burtă, cred ca esti asa de indurerată incât se poate intâmpla să exagerezi. (şi nu zic asta cu rautate, sentimentele şi durerea sunt ceva uman).

v-am mai zis: daca criticăm ceva, haideţi să criticăm corect.

incolo, e un articol bun (ca de obicei) si sper sa il citeasca cat mai multă lume.

nu toţi doctorii din ţară sunt de cacat dar uite ca mulţi strica aceasta frumoasă meserie.

pup.

Zuzele spunea...

Creatrix, crede-ma ca nu sunt afectata de nimic! Am spus doar o parte din realitatea traita de mine, familia si prietenii mei!
Chiar iti doresc sa nu ajungi niciodata in postura de a da 1 milion pentru un calmant!
PS: si ca sa-ti mai zis de o cunostinta de-a mea care a avut tumora pe creier. Stii ce spaga a dat neurochirurgului??? Probabil o sa-mi zici ca sunt afectata de cele vazute la tv, dar NU. O MIE DE EURO! atat a fost spaga pentru neurochirurg! Vrei sa-ti spun ca pe un baiat de 19 ani pe care l-a cunoscut in spital l-au trimis doctorii acasa ca nu a avut bani de spaga????? Era foarte sarac si fusese trimis din provincie in BUcuresti pentru ca doar aici i se putea scoate tumora. Dupa un apropo, doua, trei, l-au trimis sa moara acasa pentru ca nu a scos nici macar 50 mii din buzunar.
Crede-ma ca nu spun povesti. De fapt, crezi ce vrei! Roaga-te mai bine sa nu ajungi in postura de a de trata in spitalele romanesti!

Anonim spunea...

(thecreatrix)

v-am mai spus ca m-am tratat deja in spitalele romanesti.

well, nu zic ca nu ai si tu dreptate....

Ema, Brasov spunea...

Tinta acestui articol nu este tot personalul medical. Viata mea a fost salvata de medici si asistente care si-au facut foarte bine meseria si care salveaza in continuare mii de vieti. Chiar cu daruire. Sunt medicii care aratau acuzator cu degetul chiar catre colegii lor. Dar, printre acesti oameni cu suflet nobili sunt sacalii, cei care scaneaza pacientii si ii impart in profitabili sau neprofitabili. Si fac medicina de abator. Acesti medici fac obiectul acestui articol. Nu inteleg cui ii iei apararea. Andreea, daca esti medic si te incadrezi in prima categorie te vei bucura de intreaga noastra consideratie. Totusi, m-ar mira sa faci parte din aceasta categorie datorita limitarii si obscuritatii mesajelor tale. Un om inteligent, mai ales doctor - cum pretinzi ca esti - ar trebui sa stapaneasca arta comunicarii cu acesti posibili pacienti si sa-i convinga ca lucrurile se pot indrepta. Empatia este o calitate nativa la un medic profesionist.
Daca faci parte din a doua categorie iti doresc din suflet sa ai parte de "fericitele" experiente prin care au trecut acesti prosti/proaste si mai apoi sa-ti gasesti puterea sa ne demonstrezi ca nu avem dreptate.
Inca o data, imi exprim RESPECTUL deplin pentru personalul medical dedicat. Am avut ocazia sa cunosc medici, un profesor universitar doctor la Cluj, asistente medicale pentru care cuvantul OAMENI este putin spus...

Corinas spunea...

O intrebare mai simplu, care le-am rezuma pe toate celelalte, ar fi: DE CE DRACU MAI STAM IN ROMANIA?

Zuzele spunea...

Trebuie sa inteleaga toata lumea ca nu am ceva cu doctorii! Asa cum a spus si Ema, am ceva cu medicii care au jurat stramb, cu medicii care isi fac meseria in functie de grosimea portofelului pacientului! Urasc medicii care intind mana si iau cu nerusinare banii pacientilor, unii dintre ei disperati, saraci, dar bolnavi.
Am intalnit medici care mi-au tras o privire dezaprobatoare de m-am simtit ultimul om cand am vrut sa le dau bani. Nu numai ca nu i-au luat, dar m-au si facut sa ma simt prost ca am facut asemenea gest. Si si-au facut meseria exceptional si vorbeau si se purtau impecabil cu pacientii.
Exista si astfel de medici, oameni plini de o bunatate fara margini si dragoste de oameni.
Inteleg ca sunt platiti cu mult sub ceea ce merita cu adevarat, dar asta nu le da unora dreptul sa lase pacientul de izbeliste pentru ca nu le da spaga.
Sa le fie rusine acelora din urma pentru ca sunt multi! Pacat de medicii care salveaza vieti, pacat de cei care umbla in inimile noastre si le fac sa bata din nou, de cei care cu multa pricepere ne opereaza pe creier, de cei care ne fac din nou oameni.
Acesti medici merita tot respectul, dragostea si recunostinta noastra!
Pentru ceilalti nu am decat dispret si ura!

Chibit spunea...

Am nascut in spital romanesc si stiu ce inseamna sa dai spaga si sa ramai cu bani dati, pentru ca pe langa mine mai erau inca nu stiu cati care asteptau mai multa atentie pentru ca au dat spaga... Aia care a primit, si era singura pe toata aripa respectiva nu avea cum sa se imparta intre atatea saloane si atatia pacienti nici daca ii dadeam toti banii din lume. Am fost si la camerga de garda, la UPU, cu probleme grave de sanatate, si nu exista "sala de asteptare" la UPU! Eu vorbesc despre Universitar, pentru ca acolo am fost mai des, nu generalizez pentru ca alte spitale nu cunosc. Imediat ce ai ajuns la spital si ai anuntat ce problema ai, esti trimis catre medicul specialist, acolo intr-adevar astepti, daca mai sunt persoane la usa lui, iar triajul se face in functie de gravitatea problemei.

Eu sustin in continuare ca nu medicii sunt de vina pentru ca nu au aparate pe care sa lucreze, cele pe care le au sunt depasite samd, sistemul medical din Romania este varza.

Mergem la privati pentru analize pentru ca aia au aparate performante, pentru ca medicii de acolo lucreaza mult mai lejer, nu primesc cazuri sociale, au medici pentru toate specializarile, au personal suficient, ceea ce nu este cazul la stat.

Salvam balena albastra si copii din Africa pentru ca avem doua matracuce avide dupa publicitate, bani si rating, desi ar putea sa faca asa un gest maret si sa incerce sa rezolve problemele de la noi din tara, dar nu prezinta interes pentru notorietatea afacerilor internationale ale celor doua, sau pentru trusturile la care activau... si in plus, daca la stat ar merge atat de bine incat lumea nu ar mai cauta clinici private, nu ar mai prospera unii si altii cu clinici luxoase. Nu cred sa existe eco 4D intr-un spital de stat, am platit 480 de lei pe o eco 4D la privat... Asa ca intai se arunca moloz masiv pe medici, se desfiinteaza spitalele romanesti, si hai sa ne tratam cu totii la Viena, decat sa gandim un sistem eficient.

Fara discutie, vinovatii trebuie sa plateasca pentru nenorocirea de la maternitatea Giulesti, dar daca nu se face nimic, asta urmeaza sa se intample si-n alte spitale.

Si apoi, sfatul lui Basescu pt o viata sanatoasa este "nu va convine, valea". Pe bune, ne da afara din tara si noi il mai toleram? OK, doctorilor nu le place, pleaca. Si noi avem bani sa mergem dupa ei sa ne tratam? Unii da, multi nu...

Zuzele spunea...

PS: de ce un medic trebuie sa se poarte cu pacientul in functie de salariul pe care il primeste? De ce un medic dintr-o clinica privata iti zambeste, iti intinde mana si iti vorbeste cu caldura. Il simti aproape, il simti interesat de problemele tale si gata sa te ajute.
De ce acelasi medic iti vorbeste urat atunci cand este in tura de la Stat? De ce la privat este OM si la Stat un nemernic care te scarbeste prin comportament?
De ce la privat are rabdare cu tine si iti asculta problemele, iar atunci cand il vizitezi in spitalul de la Stat te trateaza ca pe ultimul om?
Ce vina am eu, ca pacient, ca salariul lor este mic?
Cum pot fi amabili cand platesti triplu consultatia lor? Si cum se poarta execrabil cand ai consultul gratis?
Eu am medicul de familie la clinica Gral, e clinica privata si personalul este foarte dragut, amabil, zambitor, cald.
Asistenta de la receptie este numai lapte si miere. O data am asistat la o mustruluiala din partea sefei pentru ca i-ar fi vorbit pe un ton nepoliticos unui client. Acela a facut plangere si directoarea clinicii a luat masuri.
Oare la Stat de ce nu este lumea la fel de amabila? De ce asistentele tipa, te jignesc, te pun sa astepti, iti cer bani si iti trantesc usa in nas?
Sincer, as vrea sa platesc mai mult pentru serviciile din sanatate decat sa fiu tratata ca un gunoi cand cald pragul unui spital de Stat. Oricum, de cele mai multe ori, atunci cand am nevoie merg la privat. Sper doar sa nu am nevoi mai mari...

Ema, Brasov spunea...

Cred, din pacate, ca aici sunt numai intrebari retorice. Singurul raspuns "avizat" al unui (pretins) medic a fost: "exagerezi, esti o proasta".
Poate la discutie ar trebui provocat un medic adevarat care ar putea avea, macar cateva, raspunsuri la aceste intrebari.
Apropo, stie cineva vre-un blog administrat de un medic? Chiar am sa caut...

Ema, Brasov spunea...

Rezultate la search pe Google "blogul doctorilor": spaga la doctori.
Asa nu se mai poate ... lumea chiar are ceva cu ei... :/

Zuzele spunea...

Chibit, cam am zis de sala de asteptare la Urgenta, m-am gandit la o prietena care sambata trecuta a cazut pe strada in Mamaia. Nu bea, nu fumeaza, nu se drogheaza. Mergea pe strada, era seara si a simtit ca se sufoca si ca isi inghite limba. A cazut pe jos si fetele au dus-o la Urgenta cu masina lor. Probabil ca era o idee mai bune sa cheme Ambulanta pentru ca astfel ar fi avut parte de atentie.
La Urgenta, un portat cu 3 clase si o femeie de serviciu care se comporta ca directoarea spitalului i-au indicat sa astepte in sala de asteptare. Fetele o tineau pe brate pentru ca nu putea sta in picioare si abia respira, insa i s-a permis accesul DOAR singura!!! Stii cat a stat pe scaunul de plastic din sala de asteptare plangand singura???? 3 ore!!! Putea sa moara de 7 ori pana atunci.
Cand era acolo, a mai venit o fata adusa de prietenul ei. Se simtea foarte rau si tipul a vrut sa intre in sala de asteptare cu ea. Nu l-a lasat portarul cu 3 clase care scuipa seminte. Era foarte speriat, fata plangea si a rezistat singura o ora, in timp ce iubitul ei o privea de dincolo de usa si incerca sa o incurajeze prin priviri. La un moment dat l-au luat nervii, si-a luat iubita si a plecat sa caute ajutor la o clinica privata!
De asta am spus ca Urgenta are si sala de asteptare, cel putin in Constanta!

Anonim spunea...

NU stiu cum va permiteti sa vorbiti asa si mamaia de la tara intelege ca a fost un accident...nu au venit medicii/asistentele si au dat foc...sun OAMENI care au dreptul prin contract in timpul garzilor la o pauza...nimeni nu stia ca se va intampla asta pentru ca era risc de 1/100000000 dar vin niste persoane ca voi care dorm 8 ore pe noapte,se ingrijesc si rad de altii ca nu sunt ingrijiti,care au o slujba de cacat comentand niste imbecilitati niste cretinisme si normal ca au un salariu mai mare ,care au facut o facultate de 3lei pe care si un oligofren o poate face si schelalaie acilea ca doctorii sunt niste criminali...cred SINCER ca sunteti niste fiinte frustrate rau la noi in Iasi nu am auzit/vazut asa ceva prin spitale...sper din suflet sa ramanenti in Romania cu ziaristii,avocatii si politistii

Camelcutza spunea...

Sunt de acord cu tine, platim de ne usuca si banii dispar in vant, insa sa stii ca, de exemplu, prietenul meu are abonament varianta full la Sanador, insa cand a trebuit sa se opereze, a facut-o la stat, pentru ca Sanador nu are dotari pt operatii (si era o operatie simpla, a plecat in aceeasi zi pe picioarele lui). Nu vreau sa scuz un sistem de rahat, dar inca nu suntem total independenti de el.

Anonim spunea...

Pt. Andreea, nu eticheta oamenii drept prosti, doar pentru ca te deranjeaza ceea ce spun. Cred ca te supara adevarul. Iar din ciclul "De ce", mi-as dori si eu sa stiu de ce prietena mea, care se simtea rau a fost diagnosticata cu o sarcina extrauterina (virgina fiind), cand ea de fapt avea o mare rana pe col, de ce la operatie doctorita care trebuia sa o ajute a carpit-o in asa fel incat i-a inchis colul complet, urmarea vazandu-se la prima menstruatie, cand aceasta nu avea pe unde sa se elimine, si de ce doctorul de la salvare, in momentul in care a vazut-o agonizand i-a spus mamei ei ca fata este drogata si ca salvarea nu vine pentru toti drogatii?? e posibil asa ceva si in alta tara?? daca da, as fi curioasa sa vad unde.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search