joi, 7 octombrie 2010

LONDRA, partea a doua

Greenwich, plimbare pe Tamisa, London Bridge, London Eye, Big Ben, Trafalgar Square, Sherlock Holmes Pub, China Town, Soho, multe magazine, multe pub-uri- intr-o singura zi, pe jooooos!!! Nu-mi mai simt picioarele, dar a fost frumosJ Am mancat noodles cu fructe de mare intr-un restaurant taiwanez si, pentru 5 lire, am primit o farfurie imensaaaaa si o mancare foarte delicioasa- Corina, tu cred ca ai fi in al noualea cer aici J
 <!--more-->

Am mai mancat la un restaurant chinezesc “5 pounds all you can eat” si toate felurile aratau excelent, numai ca puiul era din soiaJ) Minunatul restaurant era, de fapt, pentru vegetarieni, insa delicioasa mancarea si nu am regretat ca am intrat.
 Pub-urile sunt ffff mici si majoritatea bautorilor de bere sta afara, fara probleme, in picioare. Indivizi la costum, gagici pe tocuri, sprijina peretele pub-ului fara probleme- Jcate dive ar sta la noi asa? -  si idea este ca se simt bine, rad foarte mult  si zgomotos–probabil de la bere-, vorbesc non stop intre ei –nu sunt momente moarte in discutie-, ele se imbraca foarte bine, cele mai multe dintre femeile pe care le-am vazut prin centru erau in fuste mini, fara ciorapi, pe tocuri inalte. 

Cam ciudat pentru vremea de afara, insa nu tin cont de kilograme sau de silueta care nu le avantajeaza, ele iubesc fustele. Abia daca am vazut cateva in pantaloni sau blugi, cele mai multe poarta fuste cat mai scurte sau colanti mulati, insa nu sunt vulgare. Preturile sunt pe masura frumusetii orasului, adica maaaari!! Dar am gasit produse mai ieftine decat la noi, de exemplu cosmeticele , iar in magazinele Boots, pentru 2 produse platite, pe al treilea il primesti gratuit. Parfumurile sunt mai ieftine, iar apa Evian se vinde la orice colt de strada si este de 5 ori mai ieftina decat la noi- 80pence sticla de 2 litri.
Pupici! Va mai povestesc cate ceva later, tot schematic…:)
PS: zuzix, si eu ma bucur ca am ales Lufthansa!!! Adevarati profesionisti, s-au purtat impecabil, mai ales ca zborul cu escala la Frankfurt pe care l-am ales eu si cu aterizare pe Heathrow, costa la fel ca un low cost Blue Air sau Wizz Air direct, dar cu aterizare – in cel mai bun caz- pe Luton, adica la mama dracului fata de unde trebuia sa ajung eu.
PS2: celor care spun ca Londra este frumoasa doar in centru, am impresia ca au vizitat alt oras. Eu stau in inelul 6, deci la periferie, la Ibis, langa Heathrow. 
Va pot spune ca strazile sunt impecabile, gazon verde si flori peste tot, magazine frumoase, case sobre, englezesti, foarte ingrijite, oameni foarte civilizati care spun "sorry" si atunci cand ii lovesti tu din greseala... Cat despre periculozitate, nu stiu daca este mai mare decat in Bucuresti, mai ales ca pe la noi este plin de baieti de cartier gata oricand sa te ajute cu geanta. Probabil cei care comenteaza, se refera ca la periferie nu sunt obiective turistice, insa ca si frumusete, nu se admite o comparatie intre periferia lor si a noastra. De fapt, la noi si un piata Unirii este periferie, asa ca...







Corina spunea...

Zuzoo, ce ma bucuuuur! :-))))))))
Distractie placuta, sunt superbe pozele! :-) Te pup.

Cristina Cioba spunea...

SUperb, superb, superb!!!Bravo, super pozele!!

Anca Buzea spunea...

beautiful!!! have fun!! :)

Epurica spunea...

Distractie placuta in continuare :) Vad ca vremea a tinut cu tine :D

DCTiron spunea...

Să nu ratezi Oxford Street (chinezii fac un adevărat spectacol înghesuindu-se la intrările de la Cartier, Prada, D&G şi restul firmelor) , British National Museum (intrarea e gratis... asta am aflat eu după ce am ajuns acasă :)) ) şi dacă vrei să economiseşti câteva zeci de lire cu intrările la St. Paul şi Westminster, mergi în timpul slujbelor şi poţi intra fără să plăteşti taxa. :)
Ah şi să încerci chipsurile cu oţet :)) eu am rămas îndrăgostită, iar aici nu găsesc :(

Felicia(aia cu Womanity-ul) spunea...

sa-ti stea in... scuze,sa-ti fie de bine!cand ma uit la noodles...


Oriunde in lume cosmeticele sunt mai ieftine decat la noi.Profita,sparge magazinele!

Zuzele spunea...

Dana, primul lucru pe care l-am facut cand am intrat in Tesco, am cautat chipsuri cu otet:)) si pot sa spun ca imi plaaaaaaaac la nebunie! ms de pont:*
Maine merg pe Oxford Street si la Buckingham Palace :)
Va pup pe toate :*

Anonim spunea...

Pozele si descrierea demonstreaza cat de draguti sunt romanii in comparatie cu ei, si nu e nicio ironie in asta.
Romanii intotdeauna gasesc numai lucruri dragute de spus si fotografiaza ce e mai frumos, ei in schimb cauta partea negativa pe unde se duc si gasesc mereu ceva de criticat.
Dar au un stil aparte, fiind extrem de politicosi reusesti sa intelegi asta numai traind o vreme printre ei. Sunt extrem de sarcastici.
Sa nu ne desconsideram, noi nu am face asa ceva, chiar asa nepoliticosi cum 'suntem'.
Un englez (ca sa exemplific) ar fi cutreierat orasul pana-n periferie cu harta in mana si daca si numai un loc mizerabil ar fi gasit, l-ar fi pozat.
*cineva care traieste (temporar) printre ei*

Anonim spunea...

P.S. Cautati pe Youtube "The Real London"
Da, sunt absolut de acord, centrul arata fantastic, superb, dar trebuie sa stiti si cealalta fata pe care nimeni nu o scoate in evidenta niciodata.

Zuza O spunea...

Doamne cat ma bucur pentru tine!! Foarte frumos! Unde mai pui ca la tine este si cald. Am vazut azi la meteo: la Londra sunt 22 de grade si este soare, iar la Bucuresti max 9 si ploua...Smechero ;)

DCTiron spunea...

Oh, te invidiez atââââât de mult pentru chipsurile aceleeaaaaa :(
Oh and btw, lunea e schimbarea gărzii la Buckingham de la 9 la 11 din câte ţin minte. Nu e cine ştie ce, multă înghesuială, iar palatul well.. I've seen muuuch better dar nu ai unde să vezi aşa ceva în alt loc.

Şi din nou: te urăsc pentru că papi chipsurile acelea!!! :))

Zuzele spunea...

Dana, promit ca iti aduc si tie! Stai in Bucuresti?:d

DCTiron spunea...

Oh Zuzo te urăsc din ce în ce mai mult :)) Nu, nu stau în Bucureşti, ci tocmai unde se agaţă harta în cui, Rădăuţi, Suceava :(
Papă chipsuri şi gândeşte-te la mine :)) măcar atât :))

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search